There are no ads, please add some


Ajax met 22 spelers naar Turijn

Trainer Erik ten Hag heeft 22 spelers geselecteerd voor de return tegen Juventus van aanstaande dinsdag. De selectie vertrekt vandaag richting Italië. Ook de geschorste Nico Tagliafico reist mee naar Turijn aangezien hij dan wel gewoon het trainingsprogramma kan volgen. Ajax traint maandagavond en woensdagochtend in Italië.

Selectie:
Andre Onana, Kostas Lamprou, Bruno Varela, Rasmus Kristensen, Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Daley Sinkgraven, Noussair Mazraoui, Lisandro Magallán, Daley Blind, Nico Tagliafico*, Donny van de Beek, Dusan Tadic, Zakaria Labyad, Lasse Schöne, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech, Dani de Wit, David Neres, Klaas Jan Huntelaar, Kasper Dolberg, Jurgen Ekkelenkamp

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts

58 reacties

 1. Wenen 1995

  Wordt een pittig potje waarbij Ajax zeker niet kansloos is. Laat ik positief zijn: 2-3 na verlening. We gaan dus door…..

  1. JohnDoe77

   De uitslag lijkt mij prima, maar mag ook in 90min hoor! Veel beter voor de bloeddruk! 🙂

 2. JohnDoe77

  Voor het groepsgevoel ook fijn dat Nico er is! Zal hij daar Mazraoui neerzetten en dan Veltman rechts? Denk niet dat hij het centrum uit elkaar durft te halen.

  1. Donderbol

   Inderdaad! Zie ook liever dat het centrum blijft.. die jongens zijn gewoon goed op elkaar ingespeeld!

  2. FrankiC

   Waar is Wöber als we hem nodig hebben?
   Ben benieuwd wat er uit de hoge hoed komt…. je kunt het Sinkie bijna niet aandoen, maar daarvoor is het toch 2e LB.
   Ik verwacht Mazra. Blind weghalen uit het midden is killing.

   1. AB

    Beste in mijn ogen is: maz op rechts. Centrum Veltman/de Ligt (voor beide geen vreemde plek) en op links Blind (heeft hij met regelmaat gedaan). Maz op links is killing vrees ik. Hij is geen top verdediger en dan ook nog eens op links …… niet aan beginnen. Blind is voor deze plek de beste optie.

    1. -buitenkantje rechts-

     Ik vind dat ook geen verkeerde optie AB.. Ik denk echter dat Mazraoui gewoon rechts staat en het centrum in tact blijft met de Ligt en Blind.. Ik vrees dat Sinkgraven op links komt te staan.

     1. FrankiC

      Dan denk dat we Sinkgraven ook wel even tegen Excelsior hadden gezien.
      Centrum De Ligt/Frenkie lijkt me ook nog wel iets voor Ten Hag. En Schöne (of zelfs Mazra) daarvoor…..

     2. AB

      Centrum de Ligt/Frenkie was de grootste fout van ten Hag tegen PSV. Dat is dus juist geen optie

     3. FrankiC

      O ja, @AB, hadden we toen maar een centrum De Ligt/Frenkie!
      Probleem was tegen PSV juist dat De Ligt er niet bij was.
      Daarbij neemt Frenkie niet alleen steeds meer verdedigende verantwoording, maar hij verdedigt ook steeds beter. Rechts Veltman en links Blind.

     4. AB

      Frenkie kan steeds beter mee verdedigen maar dat is wat anders dan verdedigen als hoofdtaak. Frenkie is daarnaast onmisbaar op het middenveld.

     5. Litmanen

      Als je verdedigend sterk wil blijven dan moet je Maz helemaal niet op willen stellen. Veltman is verdedigend sterker en op links zou Sinkgraven eerste keus moeten zijn. Die is verdedigend niet minder dan Maz maar is wel linksbenig. Veltman achter houden en op links Sinkgraven laten opkomen indien mogelijk.

      Als Ten Hag voor Maz kiest op links, dan hebben we een groot probleem. Hoewel, zonder Nico hebben we sowieso een probleem.

     6. Prinsengracht

      Pffffff. Word jij zelf niet moe van het oplepelen van je eigen stokpaardjes, Klitmanen? Weer Veltman. Weer Sinkgraven. En weer Nous en (in een ander topic) Hakim afzeiken. Je zegt dat je niets tegen Marokkanen hebt. Maar wie gelooft dat nog?

     7. De Nees

      Sinkgraven en Maz op LB wordt een ramp, zet liever Blind daar en Veltman op RB. Magellan naast de Ligt, hij is het verdedigen toch niet verleerd, komt nb van Boca daar weten ze toch wel wat verdedigen is? Frenkie niet op CV hij is al hard nodig op MV, zonder hem daar geef je al bij voorbaat de as aan Juve, we zagen al hoe onzichtbaar het MV was tegen excelsior…

    2. JohnDoe77

     Het is geen verkeerde optie AB, maar ik geloof niet dat het centrum uit elkaar halen de beste optie is. Vooral niet als je een alternarief hebt in Mazraoui op rechts. Sinky is te licht, zal de zomer wel vertrekken.

     1. HDfan

      Ik denk niet dat Sinky vertrekt (jammer genoeg) en nu opstellen als LB is suicide

     2. HDfan

      Doe Nous daar maar; heeft wel meeste ervaring in topwedstrijden als back naast Nico

     3. FrankiC

      Wij hebben ook ervaring met Nous in topwedstrijden. En dat is dat hij al die wedstrijden de slechtste van het veld was. Er zijn mensen die denken dat als je scoort, dat je dan een goeie wedstrijd gespeeld hebt…..

 3. AJAXForever61

  Ik zeg 2-2 ! Maar ook hulde voor EtH, hij flikt het toch met deze groep om half april op 3 fronten mee te strijden in de top! ( ik heb ook op deze twentse kabouter gemopperd) maar toch petje af nu!

  1. Donderbol

   Helemaal mee eens!
   Hij komt steeds beter over ook.
   Daarnaast heeft hij met de opstelling verrassende dingen gedaan die zeer goed zijn uitgepakt!

 4. Zlatan4ever

  De selectie is breed goed genoeg om door te komen tegen Juventus. We moeten uiteraard wel op 100% spelen. Geld vooral voor Tadic en Zyech 👍🏻😉✡️

   1. Zlatan4ever

    Hi Yindi, ik benoem Tadic en Ziyech omdat die het verschil kunnen maken voorin, ze zijn niet uit vorm maar ze spelen ietsje onder hun kunnen. Daarin tegen speelt Neres wel op 100%
    Ik verwacht gewoon meer van onze twee toppers ! That’s all 👊🏻

    1. Yindi02

     Deze twee toppers hebben Europees niet verzaakt imo. Gaan ze ook nu niet doen. Weet heel erg zeker dat Juve, vooraf, met deze twee ernstig rekening houdt in hun tactisch plan. Maar dan hebben we ook nog Neres en Donny, beiden zeker ook met scorend vermogen. Geen appeltje eitje voor “La Vecchia Signora” dus.

  1. Bert62

   En niet teveel uitgaan op je eigen succes, daar schort het bij ziyech nogal eens aan en dat leid weer tot teveel balverlies.

   1. HDfan

    Nou hij was niet de beste in de vorige pot, maar die afstandsschoten willen er nog wel eens invliegen en zijn een extra wapen als erdoorheen combineren niet lukt

 5. nash1900

  Ajax wijst verzoek Twente af: ‘Er wordt gewoon op De Toekomst gespeeld’

  We begrijpen dat Twente graag met meer supporters naar de wedstrijd wil komen, maar dat is niet ons probleem. In principe spelen we gewoon op de Toekomst, dat is alles wat we er nu over kunnen zeggen”, sluit Ajax af.

  ————–

  Laat de wedstrijd lekker in de Johan Cruijff Arena spelen… wat stellen we ons weer klein op. onbegrijpelijk

  1. ajacied078

   ze gaan er gewoon vanuit dat twente geen kampioen wordt tegen ajax👍🏻

 6. Charka53

  We mogen nog van een CL wedstrijd genieten en wie weet komen er nog meer het zou echt geweldig zijn .

 7. Frip

  Ik hoorde net van valantijn driesen op veronica inside (radio) dat mazraoui op links start en veltman rechts maar hij ging ook nog de optie navragen blind linksback en veltman in het cetrum

   1. Yindi02

    Iemand die een idee heeft hoe we halve zool Driessen zouden kunnen uitschakelen!

 8. nash1900

  Geen Giorgio Chiellini en Mario Mandzukic. morgen Of Douglas Costa mee kan doen gaan ze morgen bekijken,maar zeker geen basis

 9. Marc Overdwars

  Off topic: De Ajax supporters gaan al veel te ver maar om nu de oude dame in de fik te steken….

  1. Marc Overdwars

   Gelukkig een enkeling van de Ajax supportes gaat te ver! (Dat bedoelde ik)

 10. Bert Betondorp

  Ja, Parijs en Frankrijk huilt, dat is ook het nieuws, er is meer dan voetbal PG
  Maar toch weer terug naar Ajax. Ajax is dichtbij de halve finale, zou kunnen.
  Net zo’n wedstrijd als in de Arena dan komt het goec, zou fantastisch zijn.
  Allemaal een fijne wedstrijd in Turijn zonder rotzooi “supporters”

Reageren is niet mogelijk.