There are no ads, please add some


Zaakwaarnemer Dursun: ‘De Jong kan spelen tegen Juventus’

Even was er zaterdagavond een momentje van schrik toen Frenkie de Jong zich al na een half uur liet vervangen in de thuiswedstrijd tegen Excelsior. De Jong voelde een hamstring opspelen maar achteraf blijkt dat allemaal mee te vallen, zo laat zaakwaarnemer Ali Dursun weten tegenover De Telegraaf.

‘Frenkie voelde een hamstring opspelen maar er schoot nog geen pijn in waardoor hij zich vroegtijdig liet wisselen. Hij is daarna intensief behandeld door de medische staf en zal vandaag gewoon op het vliegtuig stappen met de selectie van Ajax. We kunnen er dan ook wel van uitgaan dat Frenkie ‘gewoon’ in de basis staat in Turijn’.

Bron: De Telegraaf


Gerelateerde posts

28 reacties

 1. Bakkie

  Dat is een flinke opluchting. Het is al erg genoeg dat Tagliafico er niet bij is, maar zonder Frenkie zou het echt een onmogelijke opgave worden

  1. De Ajacied

   Idd Bakkie,
   Was domme actie van Nico maar daar veranderen we nix meer aan.
   En met Frenkie erbij scheelt wel héél veel, hopelijk blijft hij heel dit seizoen heel
   Met heel veel strijd en passie moet het Ajax lukken,
   Heel veel Succes mannen,
   En hopelijk gedragen de Ajax supporters zich in Turijn, want we willen natuurlijk geen wedstrijd zonder supporters spelen
   ❌❌❌

   1. De Nees

    Als hij maar heel blijft voor de rest van de competitie, zou eigenlijk het risico liever niet nemen eerlijk gezegd.

 2. Yindi02

  Zou mooi zijn doch ik zou absoluut geen risico nemen met Frenkie. De kans dat we na morgenavond doorgaan in de CL schat ik niet zo hoog in. De kans dat we kamioen worden en de beker winnen is veel groter, zeker als iedereen fit blijft. Als dat laatste lukt dan zou dat prachtig zijn en kunnen we tegelijkertijd terug kijken op een mooi Europees avontuur. Ook als dat morgenavond eindigt.

  1. Wenen 1995

   Hmmm, kan je wel volgen Yindi02. Toch zou wel starten met Frenkie met de afspraak dat zodra hij iets voelt, direct vraagt om een wissel.

   1. HDfan

    Dan kan het al te laat zijn: kampioen worden is 1, Juve verslaan/Verder in CL 2 en beker is 3

    1. FrankiC

     @HDfan
     Vraagje. Puur hypothetisch even. Wordt jij liever kampioen dan dat je de CL wint?
     Nee toch? Ik niet!

  2. FrankiC

   Wat wil je zeggen @Yindi02?
   Dat wanneer zowel Frenkie zelf áls de clubarts zeggen dat hij kan spelen, dat jij als trainer dan zou zeggen: dat ‘risico’ neem ik niet?
   Frenkie sparen tegen Juvu om de halve finale CL om hem zaterdag tegen te laten spelen?
   Nou daar ben ik het absoluut niet mee eens. Dat is de omgekeerde wereld. Om te beginnen is hij fit en dan speelt hij gewoon beide wedstrijden.
   Er is morgen een kans om door te gaan en deze wedstrijd is nú de allerbelangrijkste!!! En stel dat…. dan winnen we ook zonder Frenkie tegen Grongingen!

   1. Yindi02

    FrankiC. Volgens mij ben ik toch niet echt onduidelijk hoor. En natuurlijk moet hij spelen in het geval de dingen zo zijn als jij ze omschrijft. Als Frenkie fit is moet hij ALTIJD spelen. Geef enkel aan dat voor mij, (en jij mag daar anders over denken) het kampioenschap belangrijker is dan nog een ronde in de CL. Het mooiste is als je ze alle drie wint maar die kans is zeer miniem. Als ik eraan denk dat die pisvlekken kampioen worden dan wordt ik daar nogal depressief van. Dat zal ik niet worden als ze morgen worden uitgechakeld door Juve.

    1. Yindi02

     Verder is jouw vraag hier boven wel een moeilijke hoor!! In zeg steeds dat het kampioenschap (voor mij) belanrijker is dan EEN ronde verder in de CL. Als het gaat om de vraag kampioen worden of de CL winnen dan liever het laatste.

     1. -buitenkantje rechts-

      Dat is het mooie van dit moment.. je moet niet de vraag stellen, het ene OF het andere, maar het ene EN het andere..
      Als topclub speel je zo lang mogelijk op ALLE fronten mee.

     2. FrankiC

      Oké @Yindi02, dan zijn we er. We gaan voor het hoogst haalbare dus én én, zoals @br zegt.
      En om de CL te winnen móet je nu eenmaal eerst een ronde verder….

     3. De Nees

      Eens met Yindi. Hoe mooi ook dit avontuur in de CL, maar als we er uit liggen vind ik dat minder erg dan de schaal aan die pisvlekken laten.

     4. FrankiC

      Maar dát vind ik ook. Dat vindt hier iedereen verwacht ik.
      De discussie is een andere en wat genuanceerder. Je moet er vol voor gaan dinsdag, ondank het feit dat de kans klein is dat je Juve + 2 andere topteams van de laatste 4 uitschakelt, vrij klein is.

 3. AB

  In de CL ga je altijd voor het beste resultaat met je sterkste team. Het is geen poule wedstrijd waar je geen kans meer hebt maar een wedstrijd met reële kansen op een halve finale.

  1. Yindi02

   Je hebt gelijk AB. Maar ik zie ze liever kampioen worden dan dat ze nog een ronde in de CL overleven en vervolgens stranden.

 4. Donderbol

  Pak van mijn hart!
  We maken echt wel een kans in turijn, maar zonder frenkie zou het een stuk lastiger worden..

  1. FrankiC

   En weer zonder Chellieni…. dat scheelt een slok zelfvertrouwen achterin bij Juve

 5. Frip

  Hopen dat de beste man gelijk heeft maar ook zonder de jong moeten we winnen al zou het wel zonde zijn als hij er niet bij is

  1. HURBIE

   Hoop idd dat hij meespeelt
   Is toch de motor van dit team
   Genezen doet hij maar aan het einde van het se bij Barcelona

  1. Bert Betondorp

   Het gaat niet allen om Frenkie de Jong. Het gaat om het Ajax team. Er spelen er elf plus en wat doet de coach? Is het een lefgozer of een bange kwezel?
   Die vragen worden vanavond beantwoord. Met dezelfde instelling als vorige strijd in de Arena kan het zijn dat Ajax in de halve finale staat.

Reageren is niet mogelijk.