‘Weg vrij voor Barcelona in strijd om De Ligt nu Bayern zich richt op Ziyech; ’

Het begint er steeds meer op te lijken dat Matthijs de Ligt komende zomer naar Barcelona zal verkassen. De Spaanse sportkrant Sport schrijft maandagochtend dat ‘de weg voor de Catalanen vrij is’ om de negentienjarige verdediger van Ajax binnen te halen. Reden hiervoor is volgens de Spaanse sportkrant dat Bayern München een stapje terug heeft gedaan in de strijd om De Ligt en de aandacht heeft verlegd naar het binnenhalen van ploeggenoot Hakim Ziyech. Bovendien verzekerde Bayern zich eerder al van de komst van Benjamin Pavard en Lucas Hernández, waardoor een defensieve versterking momenteel geen prioriteit lijkt te hebben.

Barcelona heeft begin maart zowel Ajax als De Ligt al een officiële aanbieding gedaan. Het geboden bedrag is iets lager dan de 75 miljoen euro die op tafel wordt gelegd voor Frenkie de Jong. Barcelona is naar verluidt niet van plan om dit bod nog te verhogen en rekent erop dat dit voldoende om De Ligt binnen te halen, ook omdat de band met Ajax momenteel erg goed is. Ajax zou van plan zijn om het besluit van De Ligt, wiens voorkeur bij Barcelona ligt, te respecteren, waardoor de transfer zich richting de afrondende fase beweegt. De Ligt kan in Spanje hetzelfde gaan verdienen als Frenkie de Jong.

Alle partijen hebben de intentie de transfer voor het tweeluik van Ajax met Juventus in de kwartfinale van de Champions League af te kunnen ronden, maar daarvoor begint de tijd nu te dringen. Bij Barcelona zou men er vertrouwen in hebben dat de deal spoedig beklonken zou kunnen worden.

Related posts

37 Comments

  1. Ajax 1

    Mmm, dit zat erin. Maar ziyech dan maar proberen te houden en goede versterking gaan zoeken. Magallan heeft het niet bleek gisteren weer, veltman onvoldoende, dus zoek een rots aub…..

    1. Litmanen

      Veltman is een prima alternatief, maar Ten Hag moet hem niet, dus die wil vertrekken. Magallan is een miskoop, bleek gisteren weer. Ik zou, net als dat De Ligt vier of vijf keer opvallend mocht falen, Per Schuurs graag een wedstrijd of tien de kans willen geven. Die jongen heeft, net als elk van buiten komend talent, vertrouwen nodig. Die jongen is niet opgeleid op de Ajax manier: laat zien dat je de beste bent, tegen arrogantie aan.

      Als De Ligt naar Barcelona wil mag hij wel rekening houden met het feit dat Barca perse niet met Raiola zaken wil doen. Die man komt er daar niet in. ( waren er maar meer clubs die zo dachten).

        1. Finidi

          Ach ja dat is net zoiets als principes in voetbal…..pfff daar geldt altijd zoiets als “ de koning is dood,lang leve de koning!!

        2. Zlatan4ever

          Wenen1995 Barca en Raiola zijn net zo goed met elkaar als AB en ondergtekende …???

      1. Bakkie

        Dat jouw lievelingetje niet speelt heeft niks te maken met het feit dat Ten Hag hem wel/niet zo mag. Geen idee waar je dit nou weer vandaan haalt. Ten Hag stelt gewoon de sterkste spelers op en daar hoort die slappe Veltman (met zijn terugspeelballetjes de hele tijd) gewoon niet bij.

        1. Litmanen

          Ik ga niet meer in op niet inhoudelijke kritiek op mijn bijdragen.
          Maar, Bakkie schijnt vergeten te zijn dat Veltman er bijna een jaar is uit geweest vanwege zijn tweede kruisband blessure in zijn carriere. Dat zou ook een reden geweest van zijn niet spelen geweest kunnen zijn?
          Hoewel Veltman op 80% nog een betere verdediger is dan een fitte Mazra.
          Dag Bakzeil…..

          1. dickst14

            Hee Moosie verdient die misbruiker vd naam litmanen niet de dagprijs? wint ie ook eens wat.

          2. Prinsengracht

            Klitmanen, ga jij lekker een trio doen achter de heg met Eug en zijn pop. En val ons niet langer lastig met je Veltman onzin. Je zou weggaan van dit forum. Blijf dan weg. Kneus.

      2. dickst14

        Bayern heeft interesse in Ziyech, ook Europese suptop Nietmanen??
        Ja en de Ligt is wel heel erg slecht.
        Triest figuur ben je.

    2. JohnDoe77

      Geef ze eens ongelijk. Beide spelers zijn geweldig en Mathijs is echt werelklasse. Kijk er naar uit volgend jaar Barca te zien met onze twee!

  2. nash1900

    Het Egoïstisch gedrag van Ziyech wordt daar echt niet geaccepteerd. gisteren kon hij neres weer weg steken, maar ging weer voor het schot, later nog een aantal keer…. hier stelt hij wat voor daar echt niet…

      1. Litmanen

        In een serieuze competitie zou Ziyech het niet in zijn hoofd halen om constant alleen met Ziyech bezig te zijn. Zijn reactie op zijn volledig terecht wissel spreekt boekdelen. Wat een ego heeft die gast!
        Afstandschoten zijn terugspeelballen en zijn vrije trappen zijn goed voor de tweede ring.
        En ja, hij kan heel goed voetballen, maar niet zo goed als hij zelf denkt.

        1. Emous1978

          Bayern munchen! B-club zeker? Je meld het maar niet hè, positief over Ziyech kan jij niet

        2. Fan

          Zeg Litmanen, is het niet tijd voor een sprongetje van de 2e ring de gracht van het stadion in? Ik zorg voor de 6 vurenhouten plankjes. Je bent weer terug en je hebt meteen al zo’n keer of 10 twee Marokkaanse voetballers lopen afzeiken. Als het moet mag je mijn kaartje lenen om het stadion in te komen.

          1. Prinsengracht

            Dat over het Zuiderpark was alleen om Zlatan op een dwaalspoor te brengen hoor.

      2. nash1900

        Zonder Ziyech is AAJX een heel stuk minder.Maar dan mag hij toch wel wat minder Egoïstisch gedrag vertonen en idd ook bij de wissel. Het is Messi niet….

        1. Ajax 1

          Viel toch allemaal wel mee mensen. Hij was teleurgesteld, wilde er niet uit en keek wat boos. Vervolgens geeft hij ten hag gewoon een handje, andere spelers op de bank ook en daarna gaat hij net zo los als de anderen bij doelpunt en overwinning. Mag iemand teleurgesteld zijn? Als hij na de wedstrijd nog vervelend is, dan is het iets anders, maar een sportman wil gewoon spelen en de ene uit dat anders dan de andere. Wat een soft gedoe allemaal zeg.

          1. nash1900

            Mijn punt was zijn, Egoïstisch gedrag, hij wil tegraag zelf scoren terwijl zijn kracht is om de rest beter te laten spelen en mensen voor de keeper te zetten. Dat is toch niet wat wwe willen….. dat zou hij ook niet moeten willen.

          2. Ajax 1

            Ik reageerde meer op posts hierboven en in andere topics waar de wissel v ziyech overdreven wordt.

  3. Mr Ajax

    Pfff ben bang voor de leegloop, laten wij er dit seizoen nog maar ff goed van genieten!

    1. FrankiC

      Hebben we goeddeels zelf in de hand, met vrijwel allemaal doorlopende contracten.

  4. a.p.

    Jammer het begint nu al echt te worden. Mannen die Ajax gaan verlaten. Als je vertrekt geef ons dan een mooi kado . Het kunnen er nog 3 zijn!

    1. HURBIE

      Ja geweldig he dat je in bijna aflopende competities, nog voor 3 prijzen in de markt bent

  5. ajacied078

    zou wel mooi zijn ziyech naar bayern. moet hij wel wat maniertjes afleren. ligt is klasse apart. dat commentaar ook over maza. het is zijn jeugdigheid… ff serieus man je bent zelf 19 en maza is 21 ?. mallagan is gisteren serieus afgetest maja heeft 2 wedstrijdjes mee gedaan. fey uit en psv thuis. tsja denk dat hij ook liever tegen fortuna etc speelt. veltman deed het wel naar behoren. kristensen ook weer zeer matig. wordt een mooie defensieve puzzel volgend seizoen.

  6. Frip

    Ja als je presteert zoals ajax is dit de andere kant maar dat zal altijd wel zo blijven een komen en gaan van goede spelers maar het blijft natuurlijk zonde

  7. a.p.

    ik lees het net op teletekst Jong Ajax verliest met 0-6 op eigen veld! brbrbrbr verliezen kan altijd maar 0-6 op eigen veld…..

Comments are closed.