‘Ajax wil Jean-Clair Todibo betrekken in transfer De Ligt’’

Volgens het Spaanse Sport  is Barcelona van zins om Jean-Clair Todibo in de onderhandelingen met Ajax over Matthijs de Ligt in te zetten als wisselgeld. De interesse vanuit Amsterdam in de jonge verdediger uit Frankrijk zou bovendien wederzijds zijn, aldus de grootste sportkrant van Catalonië. Barcelona wil Todibo in principe alleen op huurbasis bij Ajax onderbrengen. Afhankelijk van het aantal seizoenen dat de tiener in Amsterdam zal spelen, kan de transfersom van De Ligt met een bepaald bedrag gereduceerd worden.

Barcelona is erop uit om de vraagprijs van Ajax voor De Ligt aanzienlijk te reduceren. De voorbije dagen worden bedragen van zestig tot zeventig miljoen euro voor de negentienjarige aanvoerder van Ajax genoemd. Een dergelijk bedrag kan de koploper van LaLiga overigens alleen ophoesten als men komende zomer enkele uitgaande transfers realiseert, daar het transferbudget voor 2019/20 volledig aan de komst van Frenkie de Jong is opgegaan. Het inzetten van Todibo is dan ook een alternatief.

De negentienjarige Todibo, die centraal achterin én als defensieve middenvelder kan spelen, brak tussen augustus en oktober door in het eerste van Toulouse en maakte in november zijn debuut voor Frankrijk Onder-20. Hij weigerde zijn aflopende verbintenis te verlengen en dat zorgde ervoor dat hij sinds 3 november geen wedstrijd meer voor de club speelde. Begin januari maakte Barcelona zijn zomerse komst officieel, maar op de laatste transferdag werd toch besloten om Todibo direct aan te trekken.

Barcelona wil daarnaast met de aftocht van bijvoorbeeld Denis Suárez en Malcom een deel van de transfersom van De Ligt financieren. De optie tot koop in het huurcontract van Jeison Murillo zal zeer waarschijnlijk niet worden gelicht, terwijl de aflopende samenwerking met Thomas Vermaelen niet zal worden verlengd.

Related posts

26 Comments

   1. Vakje129

    Vermalen zou ik niet zo happig zijn gezien zijn slechte verzieke gesteldheid zit vaker in de lappen mand dan dat hij speeld , Zou eerder zinnen zetten op Jasper Cillissen of Pistolo Suares

    1. JohnDoe77

     Helemaal mee eens! Voor je gevoel is een Ajacied als Vermalen altijd welkom, maar toegevoegde waarde…

  1. Jimmy1971

   Eens liever de echte Suarez!
   Alleen Todibo erbij betrekken als je hem dan koopt!! Dat huren schiet niet op, of ze redden het niet of ze zijn echt goed en dan zorg je voor een mooie verkoopprijs voor de andere club waar jezelf geen moer mee op schiet..

  2. Bakkie

   Tja, maar dat zal helaas niet gebeuren Wenen! Suarez is in de vorm van zijn leven, is momenteel bijna net zo belangrijk als Messi

    1. RickyAmsterdam

     Inderdaad, aan huren heb je niks. Dan speelt ie eindelijk goed en dan mag ie weer terug naar Barcelona. Of we krijgen afdankertjes die zelfs in de eredivisie niet thuishoren. We zijn inmiddels groter dan jaren geleden, dus huren is geen optie meer.

 1. FrankiC

  Geen huur zonder koopoptie. Niet gaan opleiden voor Barca.
  Todibo was voor 1 mio gekocht van Toulouse en heeft nog geen minuut voor Barca gespeeld.
  Je kunt het ons toch niet aandoen dat je Frenkie en De Ligt verkoopt voor ongeveer 150 miljoen en dat je vervolgens Todibo gaat huren van Barcelona… Dan gaat helemaal de verkeerde kant op.

  1. Bakkie

   Inderdaad, als die Todibo goed is, mag Barca De Ligt ophalen voor Todibo + 60 miljoen

 2. Wijzijnajaxamsterdam

  Waar is ajax mee bezig ? Het lijkt wel als of we zo echt de sataliet club worden van barca. Geachte directie blijf met de barcelona onderhandelingen. Effe rustig als wij onafhankelijk blijven. Worden wij groter dan dat barca. Bedoel ze profiteren hier als enigste aan. Wij zullen dan nooit groter worden dan barca als wij hun sataliet club worden. Dan zijn we echt zonder grappen de sataliet club van barca plus de jeugd opleidnig van barca. Ik als ajaxcied zie dat zomber in dus stop met luisteren naar barca. Maar we kunnen zonder barcas

 3. Prinsengracht

  Pfffff. Wat een gelul weer allemaal. Alsof iemand hier ook maar een beetje invloed heeft. Lekker afwachten. Je gaat vanzelf zien wat de beslissers doen.

 4. -buitenkantje rechts-

  Barcelona zal eerst moeten verkopen om de Ligt te kunnen financieren en niet met een rare huurconstructie aankomen.. Dat voor een speler die nog niks heeft laten zien. Ze hebben bovendien geld nodig voor de verbouw van Camp Nou.
  De enige troef die Barcelona in handen heeft is dat de Ligt zelf een voorkeur heeft voor Barcelona.

  1. De Nees

   Maar wel een grote troef en Barca speelt dat professioneel uit. Ajax kan niet de hoofdprijs vragen om de Ligt niet dwars te zitten en gaat beide partijen tevreden houden ten kosten van zichzelf. Wat dom.

 5. Frip

  Ik kan de beste man niet en nog nooit zien spelen maar even afwachten maar denk ik zo

 6. Mr Ajax

  Ik weet het met die Todibo, bewust niet verlengen bij toulouse en dan toch niet spelen bij barca, geen zin in kluivert toestanden of iemand die niet echt gemotiveerd is, doe dan 2 miljoen bij zijn salaris en laat dan de ligt maar blijven!!

 7. Jari_94-95

  Als De Ligt dan goedkoper weggaat moet Ajax dit natuurlijk nooit doen! Hier worden we dan toch niet beter van.. ?

 8. a.p.

  Todibo….. ikke niet hem niet kennen. maar zal wel een goede voetballer te zijn voor?????

Comments are closed.