Ajax bevestigt vertrek Schreuder; Poulsen vanaf volgend seizoen assistent

Ajax heeft zojuist via de officiële website bevestigd dat het na dit seizoen afscheid neemt van assistent-trainer Alfred Schreuder, die aan de slag gaat als hoofdtrainer van het Duitse TSG Hoffenheim. Ajax heeft direct geschakeld en Christian Poulsen vanaf volgend seizoen vastgelegd als assistent-trainer. Poulsen tekent een contract voor twee jaar, dat loopt tot 30 juni 2021. De Deen, die eerder als speler actief was bij Ajax, behaalde afgelopen jaar zijn UEFA A-diploma en liep al sinds september enkele maanden stage bij de technische staf.

Schreuder had nog een contract tot juni 2020 bij Ajax. Begin 2018 verkaste hij van Hoffenheim naar Ajax. Daar keert hij nu dus weer terug als hoofdtrainer. “Alfred heeft al in Bundesliga gewerkt en kan daar deze zomer als hoofdtrainer aan de slag. Dat wil hij heel graag en wij hebben besloten daar niet voor te gaan liggen”, aldus directeur voetbalzaken Marc Overmars op de website van Ajax.

Related posts

27 Comments

 1. Ajax 1

  Eerlijk gezegd geen idee wat de coachende kwaliteiten van poulsen zijn. Qua achtergrond wel goed niveau gehaald, dus als hij kan communiceren en goed in de groep ligt waarom niet.

  1. HURBIE

   Geweldige voetballer geweest bij AJAX
   Echt een vuurvreter maar idd of hij coachende kwaliteiten heeft weet ik ook niet
   Maar dat zullen ze wel onderzocht hebben
   HOOP IK

   1. FrankiC

    Zijn tactische en coachende kwaliteiten ín het veld waren prima. Hij stond al boven de groep toen hij zelf speelde en zal heus niet accepteren als iemand zich maar voor 95% inzet!

  1. AjaxKat

   Zeker, dat is het werk van MO lijkt mij. Blij dat hij nog bij Ajax blijft.
   Poulsen is een beetje een type zoals Van Bommel, lijkt mij, in principe best geschikt voor de bank. Maar datzelfde type was Jan Wouters ook en we weten hoe dat uiteindelijk verliep.
   Ben wel benieuwd hoe dat met Hag gaat volgend seizoen aangezien Schreuder zijn eigen uitgekozen assistent was.

 2. Wenen 1995

  Mooi dat de Ajax directie Schreuder deze kans gunt. Hopelijk is Poulsen een goede vervanger.

  1. FrankiC

   Niet alles zomaar geloven @Wenen. Schreuder zal wel een ontsnappingsclausule in zijn contract hebben gehad over trainerschap op een bepaald niveau tegen een bepaalde prijs. Zit een bepaalde zakelijkheid achter. Ajax is geen liefdadigheidsinstelling en zo’n lange staat van verdienste kan Schreuder niet hebben gehad.

 3. Charka53

  Heeft in ieder geval voetbal ervaring en wie weet kan hij Haggie wat bij brengen.

 4. Bert Betondorp

  Het lijkt mij een goede “ruil”. Onze Erik krijgt het moeilijk met zijn assistent.
  Dat zal nooit zijn keuze zijn geweest. Goed gedaan MO

 5. Prinsengracht

  Prima dat Poulsen komt. Maar we, en dat zeg ik al een paar jaar, we hebben ook twee spelers nodig met zijn mentaliteit. Zag vandaag nog een filmpje waarin hij in 1 wedstrijd eerst van Bommel en daarna Toivonen keihard aanpakt. Geen rare overtredingen. Geen kaart. Maar wel allebei veel pijn en aangeslagen. Dat is precies wat Ajax al jaren mist. Echte winnaars maken je kampioen. Misschien kan Poulsen dan langs de lijn van Bommel nog eens aanpakken?

  1. De Nees

   In het recept van een elftal horen altijd 2 ijzervreters te zitten, snap niet dat Ajax dit altijd maar weer als een soort bijkomstigheid ziet.

    1. Prinsengracht

     Bedoel je dat jij geen ijzervreters in de ploeg wil BR? Of dat je snapt waarom Ajax er geen heeft? Ik snap dat namelijk niet. Waarom is dat begrijpelijk?

 6. AFCA my World

  Krijgen we dan ook een nieuwe trainer ? Heel graag eigenlijk, dit Ajax komt uit de koker van Schröder ! ⚽️

 7. AFCA my World

  Krijgen we dan ook een nieuwe trainer ? Heel graag eigenlijk, dit Ajax komt uit de koker van Schreuder ! ⚽️

 8. Bigboss

  Schreuder is het gegund en als poulsen het net zo gaat doen als speler zie ik een gouden toelomst voor hem ??

Comments are closed.