There are no ads, please add some


KNVB: Laatste waarschuwing voor de F-Side

De KNVB heeft Ajax een boete van 15.000 euro opgelegd vanwege het afsteken van vuurwerk voorafgaand aan het bekerduel met SC Heerenveen. Daarnaast wordt er een voorwaardelijke straf van één wedstrijd zonder publiek op Zuid 1 opgelegd. De voetbalbond heeft de voorwaardelijke straf bepaald op een jaar dus mocht er in die tussentijd nogmaals vuurwerk worden afgestoken op het desbetreffende vak dan moet dit deel een wedstrijd leeg blijven. Afgelopen vrijdag wist de UEFA al te melden dat men een onderzoek start naar de ongeregeldheden tijdens Real Madrid – Ajax en dat Ajax in de kwartfinale mogelijk geen uitsupporters mag meenemen. 

Bron: Ajaxlife


Gerelateerde posts

49 reacties

 1. Zlatan4ever

  Heeft de KNVB geen betere dingen te doen ? Bijvoorbeeld het laten verdwijnen van kunstgras op de nederlandse velden ?

 2. Jimmy1971

  Zo jammer allemaal dit!!
  Hou je gewoon met zijn allen aan de regels, er is genoeg sfeer en feest zonder al deze onzin.
  Straks mag er wellicht geen uitpubliek bij de CL, dat is toch voor ons team en iedere supporter verschrikkelijk!!!!

 3. HURBIE

  Dit zijn geen echte supporters
  Alleen maar gasten die de boel lopen te verzieken voor een ander
  Gewoon is een paar wedstrijden dat vak supporters verbieden👹👹👹

 4. Charka53

  Terecht het moet stoppen met die troep maar dan in elk stadion want overal leggen ze rookgordijnen aan dus die moeten ook stoppen ze zijn net zo erg als vuurwerk .

 5. Finidi

  Nou hebben ze wat, ze weten toch dat ze in Zeist denken dat we geld zat hebben dus wat kan het schelen,hoppa weer een boete 🥴.

 6. rtdeg

  En al die fakkels tijdens het bekerduel feyenoord – Ajax, dat was geen vuurwerk?

 7. De Ajacied

  @ Zlatan4ever
  Helemaal met je eens!!!

  Maar hopelijk stopt de
  F-Side idd met het afsteken van vuurwerk, misschien kunnen ze in samenspraak met Ajax iets organiseren dat het vanuit Ajax komt, want dat mag dan weer wel
  ❌❌❌

 8. Ptr

  Precies in kklkn city mag dag wel net zoals aanstekers bier etc naar spelers gooien. Allemaal prima want dat zijn toch goede en brave supporters.

 9. vak411

  wat een onzin Herbie, dankzij die jongens is er tenminste sfeer. in een dooie arena zonder sfeeracties worden er minder punten gepakt denk ik. het heeft een positieve invloed op het team. dingen gooien, slopen of vuurwerk op het veld mag bever nooit maar kom op man een paar fakkels.. pffft

 10. HURBIE

  Gebruik jullie verstand
  Je ziet wat voor gevolgen dit kan hebben
  Aanmoedigen Graag
  Maar niet op die manier

 11. Prinsengracht

  De spelers hebben echt veel aan verbale en energetische ondersteuning van de supporters. Nico heeft dat nog gezegd bij de persconferentie in Madrid. Maar vuurwerk en fakkels en andere rotzooi is verboden en niet nodig. Hoeft voor de spelers niet en ook voor de andere supporters niet. Dan doen bepaalde lieden echt alleen voor zichzelf. Net als het slopen van dingen. De kans is groot dat onze spelers bij de eerstvolgende uitwedstrijd de steun van duizenden supporters moeten missen. Terwijl ze die steun gewoon nodig hebben. Iedereen weet echt wel wat niet mag. En toch wordt het gedaan. En ook op ons forum zitten dus mensen die dat gewoon goed proberen te praten. Als de ploeg en de club de dupe worden van jullie gedrag, donder dan gewoon op!

 12. Iamsterdam2015

  Wel of geen onzin de boodschap van de knvb is duidelijk. Een gewaarschuwd mens… etc etc etc

 13. Prinsengracht

  Ga niet naar anderen wijzen. Gewoon niet meer doen. De club en de spelers zijn de lul. Maar jij bent waarschijnlijk meer bezig met de onderlaag van andere clubs dan met Ajax.

 14. Zlatan4ever

  Laten wij vooropstellen dat de F-side nog altijd de grote sfeermakers zijn in de JC Arena.
  Zolang dat zo is mogen ze van mij best wat vuurwerk afsteken.
  Daarnaast moet de KNVB nog maar eens de beelden nakijken van de laatste klassieker. Daar blijft het niet alleen bij vuurwerk.
  Onze spelers worden “belaagd” door die kakkerlakken als ze iets te dicht tegen de zij/achterlijn aanlopen….daarnaast de haatkoppen en dreigingen.
  Ik vond het dus ook geweldig toen Donny na zijn goal even liet zien dat hij trots is op Ajax !
  Moet Donny nu ook gestraft worden ? Dacht het niet, een standbeeld is meer op zijn plaats

 15. Stimi

  Wellicht moet de directie eens weer wat vuurwerk laten afgaan voor de wedstrijd, dan komt de rest van het stadion wel weer eens los. Wat de f-side af en toe laat zien is van een niveau van een stelletje timide kneuzen

 16. AJAXForever61

  Zit erin jongens, als je je kop boven het maaiveld uitsteekt… wordt je gepakt!!!

 17. a.p.

  mannen ik wil graag naar de thuiswedstrijden van Ajax. mijn stoel is ook op de F side. alleen ik ben wel wat ouder dan de vuurwerkmensen.

 18. Mr Ajax

  Beetje verantwooord vuurwerk afsteken moet kunnen, en dat vindt ajax ook, alleen tja die boetes en straffen he

 19. KBouter

  Sfeermakers? Waar waren ze toen Ajax Johan Cruijff en Ling een mes in hun rug staken? Toen hadden ze “sfeer” moeten maken!!

 20. Zlatan4ever

  KBouter, blijf jij ff een tijdje van de drugs af…..👍🏻😁👊🏻

 21. JohnDoe77

  Ik vind het prima dat de f-side sfeer maakt, vooral omdat het op een positieve manier gaat. Alleen ligt er van alle kanten nu een vergrootglas op Ajax, iets om rekening mee te houden dus!

 22. Johan

  Die Romeinse kaarsen horen erbij, was altijd prachtig in vak ss samen met de 100.000 klapper.
  Is wel 100% sfeer verhogend. Dus jammer dat het niet mag maar ik snap de f-side wel.

 23. Prinsengracht

  Waar horen die bij? En volgens wie? Steek lekker zo’n kaars in je reet. En dan in je eigen huis en niet in het stadion.

 24. AJAXForever61

  Vuurwerk hoort buiten het stadion ,bij de intrada, op straat na de overwinning en niet in het stadion, je dupeert de club en duizenden echte supporters!

 25. Ptr

  Ze dachten dat het bierfeste was. Ze zijn het gewend in Bayern en ze zeuren er niet over.
  They loving it.

 26. a.p.

  hoe kan dat vuurwerk bij de F side binnen komen IEDEREEN wordt gefouilleerd zelfs mijn petje moet af. en dan wel vuurwerk naar binnen rarara en brbrbr!

 27. vak411

  pffft vuurwerk is juist ouder dan de meeste supporters hier. entrada is een goed idee. in Madrid ongelooflijk in de stemming gekomen door de entrada .. ben nog aan het bijkomen. en irriteer me aan die mensen die roomser zijn dan de paus hier

 28. Bigboss

  Dat gezeik elke keer om vuurwerk

  Dat is toch voetbal en sfeer tenzij je van die bommen gaat maken dat is een ander verhaal
  Maar wat sfeer fakkels kom op zeg

 29. KBouter

  Zlatan.. ik mag dan wel aan de drugs zitten wat jij zegt, maar een echte.. echte Ajacied weet wat ik bedoel.. en jij schijnt dat niet te snappen

 30. 1434

  Sommige mensen hebben aan het geven van een blik voldoende om bij de ingang iedereen een stapje achteruit te laten doen en de loper wordt voor ze uitgelegd. Die kunnen alles mee naar binnen nemen wat ze willen.

 31. Zlatan4ever

  KBouter, een echte Ajacied is iemand die altijd achter zijn club staat onder alle omstandigheden
  Dat doe ik al heel mijn leven.
  Ik ben geen teletext-supporter..

 32. Zlatan4ever

  AB , je moet lekker zo doorgaan
  We hadden nog een afspraak openstaan die jij door “priveomstandigheden”niet kon invullen. Ik neem aan dat die “problemen” achter de rug zijn dus kunnen we wat mij betreft de afspraak als nog door laten gaan…..zien we gelijk of jij je grote bek tegen iedereen op dit forum die weerwoord geeft op je domme aantijgingen en correctie’s in de praktijk waar kan maken. Just set a date

 33. 1434

  Jij bent degene die mij hier steeds zoekt Zlatan, dus nu niet gaan piepen van au au. Verder heb ik geen enkele behoefte aan welk direct contact dan ook met wie dan ook.

 34. Zlatan4ever

  Omdat je een laf mannetje bent die alleen bijdehand is achter zijn schermpje of op zijn mobiel.
  Je gedraagt je als een kakkerlak
  Zoals zo velen hebben opgemerkt…. jij mag een hele lange vakantie houden

 35. 1434

  Weet je Zlatan, je hebt gelijk, 100%. Ik ben een laf miezerig mannetje achter een beeeldschermpje op een donker zolderkamertje. En je blij nu? Voor mij besta je niet meer lig je 10 meter onder de grond. Het ga je niet goed idioot dat je bent.

Reageren is niet mogelijk.