‘Ajax moet stunten om rechtstreekse plaatsing voor CL te behouden’

Ajax weet 5 maart wat het moet doen na de 1-2 thuisnederlaag tegen Real Madrid, maar ook de coëfficiëntenranglijst van de UEFA speelt een rol bij deze wedstrijd. Club Brugge heeft namelijk in de Europa League met 4-0 verloren van Red Bull Salzburg en daardoor heeft Nederland de elfde positie van de coëfficiëntenranglijst van de UEFA aan Oostenrijk verloren. Alleen een stunt van Ajax tegen Real Madrid kan de kampioen van volgend seizoen in de Eredivisie nog aan een rechtstreeks ticket voor de groepsfase van de Champions League helpen.

Bron: De Telegraaf

Related posts

26 Comments

 1. Kevke87

  we moeten doen wat we moeten doen. en ook meteen die misplaatste arrogantie van Sergio Ramos afstraffen die wel effe een gele kaart denkt te pakken. alleen daar al zou je et om moete doen

 2. Zlatan4ever

  Ik heb nog steeds geloof in het feit dat Ajax kan doorkomen naar de volgende ronde. Als ze net zo spelen als in Amsterdam en de kansen nu wel benutten kunnen ze geschiedenis schrijven✡️????⚽️✡️

 3. Ajax 1

  Het kan als ze zo spelen als thuis. Wel weer triest dat geen enkele nederlandse ploeg punten gehaald heeft. Voor het aantrekken van spelers naar de eredivisie wel belangrijk dat we gaan stijgen op die coefficientenlijst

  1. ajacied078

   toch ben ik het eens met psv en pec. had dan beker duel lekker verplaatst. gelijk naar neutraal terrein. eindhoven dus als goedmakertje en met supporters. dan was dat probleem ook gelijk opgelost

 4. Finidi

  Zou zeggen jongens, gaan met die banaan want er valt niks te verliezen en alles te winnen….toch!? Eervol eruit dat klinkt zo vorige eeuw! Gewoon proberen want achter sta je toch al !

  1. Ajax 1

   Precies, we gaan naar madrid om te winnen. Dat dat heel lastig, zo niet vrijwel onmogelijk is ja, maar ajax gaat zich toch zeker niet bij voorbaat verzoenen met een eervolle uitschakeling. Erop knallen, hopen dat je 0-1 voor komt en dat madrid dan toch zenuwachtig gaat worden……

 5. Charka53

  Ze kunnen het wel ze hebben het wel vaker laten zien en natuurlijk moet alles meezitten maar als de VAR en de scheids een grote bonus krijgen om Real door te laten gaan wordt het een moeilijke zaak.

 6. -buitenkantje rechts-

  We zijn ver weggezakt in de eredivisie.. Het zou zo moeten zijn dat de kampioen standaard overwintert en er tenminste 2 ploegen ver komen in de EL.. PSV, Fey, AZ moeten zich schamen.

 7. Prinsengracht

  Dit seizoen was sowieso goed voor wat betreft Ajax en PSV. Jammer dat AZ en Feyenooit niet wat beter presteerden. Ik denk dat we op termijn weer bij de eerste 8 a 10 op de lijst zullen staan. Goed beleid blijven voeren. Goed blijven voetballen. En geduld hebben.

 8. De Nees

  Geef geen reet om dat coefficient gedoe. Waarom voor wie?? Voor onze subtoppers die al weer in de voorrondes uitliggen of anders in de poulefase kansloos zijn? Die clubs die alles geven tegen Ajax (wat moet) maar een week later een off-day nemen of tegen pisv half gemotiveerd aantreden? Laat ze de tering krijgen. En als Ajax extra rondes moet spelen, helemaal perfect dan weet je dat je enigszins klaar bent als je de CL-groepsronde haalt, zo niet dan hoorde je daar al niet thuis. Wat wil je dan, met een kut elftal aantreden en 4, 5-0 op je klote krijgen en Ajax naam te grabbel gooien? Vroege test in seizoen of Marc zijn werk goed heeft gedaan, kan niet beter.

   1. De Nees

    Overal klinkt luid gejuich als Ajax op de laatste dag weer ‘s de schaal misloopt. En dan moeten we hun nu een handje helpen. Laat ze lekker in hun sop gaar koken Finidi.

   1. De Nees

    Jij hebt weer ’s geen tegenargument, komt niet verder dan veel punten goed voor nl voetbal. De weg wordt weer ‘s geplaveid voor hun, ze moeten juist meer prikkel krijgen om dat slappe niveau te ontstijgen. Linksom of rechtsom, hoe ze het doen ze doen het maar. Geen geld?? Dan nog beter scouten, opleiden, aankopen, een andere optie is er niet. Geen enkele club bakt er iets van, tegen kneuzen clubs vliegen ze er al uit, da’s pas lachwekkend sukkel.

    1. 1434

     Ik geen tegenargument? Ik een sukkel? Tuurlijk de Nees, wat jij wil. Tegen zoveel domheid kan ik niet op. Succes ventje, in je eigen gelijk. Je bent het niet meer waard om op te reageren.

 9. Joodjuh

  Ik heb allemaal het gevoel dat we REAL gaan pakken met 1-3. En alleen daarom zou PSV eens moeten stoppen met zeiken want als PSV kampioen word dan hebben ze er wel degelijk wat aan.

Comments are closed.