There are no ads, please add some


Ajax mengt zich in de strijd om Frans jeugdinternational Rayan Cherki(15)

Ajax mengt zich in de strijd om Frans jeugdinternational Rayan Cherki, zo meldt het Franse L’Équipe. De pas vijftienjarige aanvallende middenvelder van Olympique Lyon geniet ook interesse van Barcelona, Bayern München en Juventus. Volgens L’Équipe hoopt Lyon dat Cherki zijn loopbaan voortzet bij de Franse topclub. Op dit moment mag de aanvaller tot het einde van dit seizoen niet bij andere clubs solliciteren, maar aan de andere kant kan hij de club wel zonder enige compensatie verlaten.

Cherki heeft op dit moment geen zaakwaarnemer, waardoor hij zijn zaken laat behartigen door zijn familie. Bij zijn familie zouden meerdere clubs zich hebben gemeld, waaronder Ajax. Cherki deed dit seizoen als vijftienjarige drie keer mee bij Olympique Lyon O19 in de Youth League. Hij werd in dat toernooi de jongste doelpuntenmaker ooit en volgde daarmee Ajax-jeugdspeler Naci Ünüvar op. De Ajacied was daardoor slechts voor enkele seconden de jongste doelpuntenmaker ooit in de Youth League.


Gerelateerde posts

19 reacties

 1. Wenen 1995

  Voor een 15-jarige hoef je geen compensatie te betalen… Jammer dat Rasmussen, 16 jaar jong, 3 miljoen heeft gekost!

  1. -buitenkantje rechts-

   Maakt allemaal niet uit Wenen.. stel hij is goed dan levert hij het tienvoudige op! Dat we daarvoor 20 mislukte aankopen moeten doen geeft dan niet… Is zoals het nu is.. We kunnen niet meer achter de achterhaalde ideën van Jonk en Cruijff aanlopen. Die hebben hun tijd gehad.. Jammer!! We moeten door..Ik vind dat Overmars uitstekend werk verricht.

   Aldus.. vele supporters hier op de site..

    1. De Ajacied

     Idd helemaal met je eens Buitenkantje rechts
     Ik zeg halen dit talent Overmars
     ❌❌❌

  1. Prinsengracht

   Als al die andere clubs dsn ook van onze top jeugdspelers afblijven, zou dat prima zijn. Maar dat is niet de realiteit. Bovendien: als deze speler naar pakweg Bayern zou vertrekken, zonder dat Ajax een poging had gewaagd, zouden veel supporters daar weer kritiek op hebben.

    1. Ajax 1

     Dat dacht ik nou ook indojood. Waarom zou hij dat doen. Lyon heeft ook een goede jeugdopleiding en is een grote club.

 2. dickst14

  Een Fransman hebben we nog niet, dus gelijk doen. Zou mooi zijn een jeugdelftal zonder Nederlanders.

   1. dickst14

    perfect, een Luxemburger hebben we nog nooit gehad. Zou mooi zijn gezien de commercie die dat ook met zich meebrengt vanuit Luxemburg.

 3. Wenen 1995

  Ben het helemaal met je eens, BR. We moeten gewoon hopen dat er af en toe een talent opstaat uit de eigen opleiding en hopen dat de scouting haar werk super uitvoert (incl. de beste spelers uit de ED contracteren). Alleen op deze manier maken we een kansje om mee te ballen in Europa.

 4. Zlatan4ever

  Here we go again……
  Weer een buitenlands talent op de korrel. Lekker bemoedigend voor onze eigen jeugd…..
  Die krijgen al niet genoeg kansen en dit er ook nog bij.
  Dit gaat ook een exodus voor jeugdspelers worden als de contracten dreigen af te lopen

 5. apeldoorn

  eigen jeugd moet het juist als een motivatie zien. nog meer concurrentie dus je zal nog beter moeten zijn voor Ajax 1

  we willen toch subtop Europa zijn? dan zullen we ook met regelmaat subtop Europa moeten halen of al gearriveerd (zie Tadic) of jonge jeuhd met potentie. Tis niet anders

  ik zeg Bergwijn halen voor de basis, Schouten en Stengs voor de breedte en de toekomst.
  verder alles wat weg gaat vervangen voor gelijkwaardig niveau, geld zat!

Reageren is niet mogelijk.