Frenkie de Jong en Mazraoui twijfelachtig voor uitduel tegen Heracles

Het is nog onzeker of Frenkie de Jong zaterdag in actie kan komen tijdens Heracles Almelo-Ajax. De middenvelder kampt met een lichte blessure. Ook de beschikbaarheid van Noussair Mazraoui is nog onzeker. “Frenkie is een vraagteken. Hij is gisteren afgehaakt op de training”, aldus Erik ten Hag vandaag tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel in Almelo van morgenavond. Volgens ten hag zal hij De Jong bij lichte twijfel niet sparen met het oog op het Champions League-duel van woensdag tegen Real Madrid. “Als hij de training vandaag goed doorkomt en fit is, zal hij spelen.” Mazraoui heeft last van zijn hamstring. Hij miste daardoor al het thuisduel met VVV-Venlo van afgelopen weekend. “Hij heeft gisteren wel weer meegetraind. Als hij vandaag goed doorkomt, is hij beschikbaar”, aldus Ten Hag.

De trainer kan in Almelo in ieder geval niet beschikken over de geblesseerde Lisandro Magallán, die tegen VVV ook al ontbrak wegens een blessure. De nieuwe reservedoelman Bruno Varela kampt eveneens met een kwetsuur is ook afwezig.

Volgens Ten Hag is door de 6-0-zege op VVV niet alles nu opeens weer hosanna. “Vraagtekens zijn er niet, maar het is ook niet zo dat na de 6-0 alles weer vergeten is. Wel gaf die overwinning de bevestiging van wat we moeten doen en welke bereidheid we moeten hebben om resultaat te halen. Het heeft te maken met discipline en het 100 procent uitvoeren van de taken, al zijn spelers geen robots. Er komt altijd een moment van een procentje minder, maar op zo’n moment moeten de spelers elkaar de waarheid vertellen.”

Heracles-Ajax begint zaterdag om 18.30 uur. Ajax begint het duel met vijf punten achterstand op koploper PSV, dat zondag op bezoek gaat bij FC Utrecht (aftrap: 16.45 uur).

Related posts

14 Comments

 1. Wenen 1995

  Jammer dat we net voor een belangrijke CL wedstrijd op dat klote ku(ns)tgras moeten spelen… als dat maar geen nwe blessures gaat opleveren…

 2. ajaxpers

  Onana
  Kirstensen, veltman, de ligt, blind
  Ziyech, schone, donny
  Neres, dolberg, tadic

  1. dickst14

   Is Tagliafico geblesseerd? Die staat bij mij tegenwoordig als eerste op het wedstrijdformulier.
   Veltman i.p.v. Nico dus. En Blind naar links, hoe verzin je dit?

 3. HURBIE

  Zoals Mazraoui vorige keer speelde zal ik hem niet missen
  Maar Frenkie is soms wel bepalend maar niet onmisbaar

  1. Litmanen

   Allebei geen toppers momenteel. Zet Dani de Wit er maar in. Beetje meer vechtlust op het middenveld.
   Frenkie mag tegen Madrid laten zien dat ze in Barcelona geen duur foutje hebben gemaakt.

 4. Charka53

  Jammer voor Frenkie en ons hij geeft soms net wat we nodig hebben , diepte en Mazra kan vervangen worden rechts achter daar worden we niet veel slechter van.

 5. Bigboss

  Marza mis je niks aan na mijn idee. Al weken echt de slechtste op het veld. Snap dat van hem niet dat niet verdedigen en van ten Hag al helemaal niet

 6. Zlatan4ever

  Zelfs jong Ajax dient van Heracles te winnen dus spaar de spelers waar mogelijk voor Real

Comments are closed.