There are no ads, please add some


Vermeulen: ‘Stengs staat hoog op verlanglijst Ajax’

Volgens Arno Vermeulen is Ajax zeer geïnteresseerd in AZ-aanvaller Calvin Stengs. Zo meldt de commentator in de NOS Voetbalpodcast. Stengs, die een relatie heeft met Beau de Boer; de dochter van Frank, maakt dit seizoen indruk in het shirt van AZ, iets wat ook in de hoofdstad niet onopgemerkt is gebleven. ‘Ik hoorde zomaar via de band dat ze in Amsterdam misschien wel een rechtsbuiten op het oog hebben, die nu nog bij AZ speelt’, aldus Vermeulen. ‘Er zou zeer veel interesse zijn om Stengs over te nemen. Die staat hoog op de verlanglijst van Ajax.’ Vermeulen verwacht dat de buitenspeler tussen de tien en vijftien miljoen euro moet kosten. ‘Maar dat heeft Overmars over het algemeen in zijn portemonnee als hij naar de Albert Heijn gaat’, grapt Vermeulen. ‘Dus dat lijkt me niet heel ingewikkeld.’

Jan Roelfs ziet in Stengs zeker een speler voor Ajax, zo geeft hij te kennen. ‘Hij is een echte Ajax-speler die acties maakt en een beetje bravoure heeft.’ Vermeulen vraagt zich af of de Amsterdammers een speler als Stengs niet zelf op kunnen leiden, al maakt Roelfs zich daar niet al te druk om. ‘Zo gaat dat tegenwoordig bij Ajax, er is geld. En AZ zou ook blij zijn om wat te verdienen. Dus ik vind dat een hele logische gedachte.’

Gerelateerde posts

60 reacties

 1. nick-afca95

  Mooie opvolger van Neres. Ik ben al een tijdje onder de indruk van hem, ook voor zijn blesure. Hoop alleen niet dat het een speler van glas is. Ik zie hem graag komen.

  1. FrankiC

   Een échte Ajax voetaballer.
   Hè hè, dat werd tijd. Zal wat mio’s extra’s kosten omdat Ajax het verzuimd heeft afgelopen zomer te halen. Doorpakken graag.

   1. Litmanen

    Haal maar op. Nederlandse talenten lopen er niet bij bosjes. Als Neres 50 miljoen oplevert kun je zo 15 doorschuiven naar Alkmaar. Wat ik tot nog toe gezien heb is hij zeker een Ajax voetballer. Eindelijk weer eentje die zijn voeten laat spreken.
    Het viel me ook op dat hij normaal juicht bij een goal, ook al bijzonder tegenwoordig.

  2. Bakkie

   @nick-afca: Ik zou Neres er lekker bij houden, waarom zou je die verkopen?
   Volgend seizoen zijn Frenkie en Ziyech weg, kun je Tadic lekker op 10 zetten en met Neres, Dolberg en Stengs voorin gaan spelen!

   1. nick-afca95

    Haha ja als we zo gaan redeneren Bakkie, zou ik helemaal niemand meer verkopen. Het is alleen lastig nee zeggen bij een bod van 50 miljoen in de zomer. En ik heb het idee dat die jongen zelf ook graag veel geld wil verdienen. Maar het liefst zie ik hem natuurlijk ook nog een jaar blijven.

    1. Bakkie

     Misschien is het “wishful thinking”, maar ik hoop dat Neres nog een tijd bij Ajax blijft. Hij is volgens mij nog lang niet uitgeleerd en als hij de rest van het seizoen wat meer speeltijd krijgt van TH (oftewel, hij moet gewoon in de basis) en hij doet het goed, dan moeten ze ‘m een nieuw contract geven en dan wil ie echt wel blijven

     1. nick-afca95

      Ben het helemaal met je eens. Maar ik ben benieuwd of ze nee gaan zeggen tegen een bod van 40-50 miljoen in de zomer. Er komen weer spannende maanden aan wat dat betreft. Kan zo maar zijn dat er 6-8 spelers de deur uit gaan in de zomer.

     2. Litmanen

      Juist omdat er zoveel weg gaan. Dat beetje Nederlands talent wat er rondloopt, haal het op! Niet vanwege het geld. Ajaxsupporters willen het liefst toch een Nederlandse basis hebben, hoewel ik best begrijp dat je niet zonder de Nico’s van deze wereld kunt.
      Net als Cillesen. Ga met die man nu om de tafel. Onana gaat echt!

   1. FrankiC

    Sorry, dat wist ik niet. Zou voor mij bijna een reden zijn geweest om mijn mond maar te houden.
    Maar….. ik was eerder (lees wat reacties van vorig jaar over Jerdy (en Stengs ook trouwens))

    1. Litmanen

     BR, ik begrijp dat je doelt op onze Duitse vriend. Niet vdVaart had die jongen gescout, maar Ajax. Dat vdVaart zijn naam had laten vallen gaf Ajax geen verplichting hem te halen.
     Bovendien, dat was in het tijdperk dat elke aankoop niet meer dan € 0,20 mocht kosten.

     1. Indojood

      Maar dus wel een slecht advies van VdV dus de waarschuwing van BR is geheel op zijn plaats. Van Stengs ziet iedereen wel dat het een groot talent is. Over het spenderen van geld gesproken. In hetzelfde jaar dat Westermann kwam, zijn Sanchez, Cassierra en Ziyech gekocht. Bij elkaar meer dan € 20 miljoen. In 2016 voor Ajax begrippen veel geld. Feiten verdraaien ben je goed in, Nietmanen. Op deze manier onderbouw jij je reacties al jaren hier.

     2. Litmanen

      Indioot, alleen Blind kostte al 17 miljoen, dus ik hoef jou verder geen hoofdrekenen te leren.
      Op dit moment zouden spelers als Heitinga en Westermann nooit vastgelegd worden.

      Feiten.

      Verder is een feit dat ik destijds voor spelers als vdVaart naar het stadion ging. En nog steeds geniet ik van die gast op tv, vanwege zijn humor en inzicht.
      Er zitten een aantal “fans” op deze app die liever een verdwaalde buitenlander die hier drie jaar voetbalt aanbidden dan genieten van echte Godenzonen.
      Donny, Blind en Lasse (ondanks de afkomst van Schone) zijn echte Ajacieden in hart en nieren. En dat zal over tien jaar nog zo zijn, net als bij vdVaart. Gek dat ook Donny, Blind en Schone hier zo vaak afgeschreven worden. Toevallig door dezelfde figuren die altijd afgeven op Raffie.

      Eind van dit sezoen gaan er waarschijnlijk een stuk of zes spelers cashen. Buiten genoemde spelers zullen er weinig nog omkijken naar Amsterdam.
      Sorry dat ik als Ajacied meer heb met spelers die een rood-wit hart hebben.

     3. dickst14

      Dus Donny vd Beek gaat niet weg?
      misschien dit jaar niet, maar dan volgend jaar wel. En ook dan zit je er zoals altijd weer naast met je domme gelul.

     4. De Nees

      @ Jari Waterreus, we zien alweer waar jij van geniet, je bent net zo’n neppe eikel als vdVaart. Bij Studio Voetbal zondag zei hij ‘erg genoten te hebben van Fey-Ajax’. Flikker toch op dom dwaas nep ajacied dat je dit uit je bek kan krijgen. Zeg dan iets als het was verdient voor feyenoord maar niet dat je hebt GENOTEN.

     5. Litmanen

      Lullie neesie, je kan niet lezen en niet luisteren. VdVaart zei dat hij genoot van de wedstrijd maar dat hij als Ajacied ontzettend baalde.
      Wat ben jij een domme neanderthaler zeg! De klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt.
      Ga jij lekker tekenfilmpjes kijken, maar dan nagesynchroniseerd, want de ondertiteling kan je niet aan!

  1. Ajax 1

   Stengs lijkt me duidelijk. Speelt bij een team wat aanvallend speelt en maakt daar verschil. We hebben ziyech en neres op rechtsbuiten, dus wel doen, maar bij az laten tot een van die twee echt weg is.

   Schouten is anders wat mij betreft. Alleen afgelopen zondag op gelet en deed het prima, maar zit een groot verschil met ajax of az: excelsior had 30% balbezit. Hangt achterover en komt er dan uit op de counter. Schouten was fel, goede passing, dus zag er goed uit. Maar ik weet niet of hij dat kan twee tempo’s hoger en drukkend op de zestien van de tegenstander. Dus dat is een gokje. Maar voor niet al te veel geld toch maar proberen mss aangezien de jong zeker weg gaat.

   1. Litmanen

    Schouten is een twijfelgeval. Hij is nu volwassen en zou wekelijks maar ook op de training bekeken moeten worden. Tegen topckubs zeker een prima speler, maar brengt hij het wekelijks?

    Ziyech wil weg en is geen rechtsbuiten en Neres wil ook weg want kan vijftien keer van zijn huidige salaris in China gaan verdienen, buiten het feit dat Overmars niet gek is als ze aan het eind van het seizoen nog steeds 48 miljoen bieden.

    Maar of je nu praat over Strengs of Schouten, Nederlandse talenten moeten bij Nederlandse topclubs spelen en niet weggehaald worden door tweederangs clubs uit het buitenland.

     1. Indojood

      Idealiter. Maar ik zie Overmars wel vertrekken na dit seizoen. Sar zal wel blijven zitten. Aan Ling de taak om schoon schip te maken.

     2. Litmanen

      Jordi is geen Ajacied en Jonk is destijds weggegaan om dat hij niet kon communiceren. Sterk stel hoor. Ling is een ander verhaal maar die gaat niet willen. Daarvoor zitten er nog te veel oude vijanden.
      Van mij hoeft Overmars niet weg. Hij is geen beleidsbepaler. Sar wel en die heeft nog weinig goeds geleverd.

      Als ik kijk naar de financiele situatie bij 010 en 040 dan denk ik dat we Overmars wel dankbaar mogen zijn.

 2. Zlatan4ever

  We zijn nu wel erg gefocused op het “halen” van spelers…….
  Neres is nog niet echt gestart met zijn carriere bij Ajax en word door TH naar de klote geholpen en zijn opvolging in de vorm van
  Stengs moet al aangekocht worden. Laten wij eerst onze eigen jeugdspelers een kans geven aub. Hoe goed ik die Stengs ook vind

  1. Indojood

   Je snijdt dus onbedoeld het probleem aan bij Ajax. Spelers als Stengs horen door ons gescout te worden voor onze jeugdopleiding. Hij komt nota bene uit Nieuw-Vennep, niet ver van Amsterdam.

   1. -buitenkantje rechts-

    100% eens Indojood.. Investeren in opleiden en scouting.. dat is de basis waar we naar terug moeten. Wat we nu teveel doen is “gearriveerde spelers” kopen. Ik ben niet tegen kopen, maar dan alleen als je het zelf niet in huis hebt (ondanks je uitstekende opleiding en scoutingsapparaat) en hij een directe toegevoegde waarde heeft. Dus niet eerst een seizoen wennen in JA.

  1. HURBIE

   We gaan het wel weer afwachten met deze “groeibriljant” of hij het echt in zich heeft
   Eerst zien en dan geloven
   Of hij zo blijft spelen

 3. Iamsterdam2015

  Zeker een leuke speler!!!! En ik zou die Schouten van Excelsior ook ik de gaten houden. Wat een speler is dat zeg!!!

 4. Wenen 1995

  Stengs, Schouten, Pierie… Dan gaan we echt het BM van NL worden…. ik ben voor!

  1. -buitenkantje rechts-

   Dan moet je kopen van je directe concurrent.. Had je Lozano, Dumfries en Bergwijn moeten halen..
   Dan koop je tevens het kampioenschap en de CL erbij.

 5. Bert Betondorp

  Wat ik zo zie van Stengs lijkt hij PRIMA geschikt om bij de Ajax selectie te komen.

 6. apeldoorn

  Schouten, eindelijk krijg ik bijval! Stengs is ook wel een topper in de dop hoor 👍🏽 Bergwijn zou echt een versterking zijn. Verder niet in de eredivisie kopen, kunnen niet ons internationale niveau aan.

  wie moeten we uit het buitenland halen???

  1. -buitenkantje rechts-

   Je hebt gelijk.. de buitenlandse aankopen zijn allemaal toppers gebleken.

   1. FrankiC

    Niet zo cynisch BR. Nico, Tadic, Blind, Neres, Onana, Sanchez zijn allemaal versterkingen gebleken en prima handelswaar. Dat is bij PSV vooral niet beter (en het beleid ook niet veel anders). Punt is dat je niet kunt wachten op een Univar, omloopsnelheid is hoog tegenwoording ondanks 5 jarige contracten.

    1. -buitenkantje rechts-

     Ach ja..en dan “vergeten” we Cassierra, Orejuela, Muric, Cerny, Danilo, Ylätupa, Kristensen, Wöber, Schön..
     Neres is geen basisspeler onder Ten Hag… Bandé die nog geen minuut heeft gespeeld.
     Dan heb ik het nog niet over Nederlandse aankopen als Schuurs, Sinkgraven en Labyad die niet aan de bak komen.. Een 18 jarige Bakker die liever vertrekt..Het feit dat ondanks de dure aankopen lang niet alle posities dubbel zijn bezet. Zie blessure Onana en blessure Nico. Het feit dat we bij vormcrisis van Dolberg (mislukte aankoop?) alleen een 35 jarige hulpspits hebben.. Een Blind die ik zijn hoge transfersom en loonstrook niet waard vind.. Magallan die net aangekocht en nu langere tijd geblesseerd is en die zich ook nog maar moet waarmaken..
     Moet ik nog even door gaan?..

     Het geeft gewoon aan dat we ver weg zijn van wat ons heeft groot gemaakt.. opleiden en een goede scouting.. Dáár zouden alle middelen voor ingezet moeten worden.. Begeleid door toptrainers en coaches..
     Niet een Heitinga, Bogarde en Reiziger.

     1. FrankiC

      10 mio aan aangekochte spelers die niet in de basis komen van Ajax 1. Nou en?
      Die paar geslaagden leveren honderd(en) mio op. Zo werkt het toch. Ook spelers als Wöber worden met winst verkocht. En JA wordt naar een hoger niveau getild, er kan nu eenmaal geen 40 man in het eerste staan. Uiteraard worden er spelers aangetrokken die onze aankopen niet zouden zijn, Labyad voorop. Dat hoort erbij. Ik snap alleen niet waarom jongens als Schouten en Stengs niet afgelopen juni of in deze winterstop aansloten.

 7. Forever nr14

  Haha BR dat roep ik ook al een tijdje, zo lang die lampen een vele malen beter beleid hebben als wij, en wij bij hun niets weghalen, blijven we achter die ontzettend vervelende lampjes aan hollen.

  1. FrankiC

   En mocht Neres vertrekken, wat ik vooral niet hoop, dan is er wellicht meer geld om Ziyech nog een jaar te binden. Die is ook wat moeilijker te vervangen.

  2. HURBIE

   Veel meer opstellen
   Is een hele goeie vooral op links
   Zwaar onder gewaardeerd door Haggie

 8. -buitenkantje rechts-

  Ik lees dat Ajax scouts heeft gestuurd naar Sao Paulo om daar een vleugelspits te halen als vervanger voor Neres..

  1. FrankiC

   Of……. als ze dan tóch in Sao Paulo zijn, dan maar even de vraagprijs opvragen van Dudu (Palmeiras). Ik vind dat persoonlijk een geweldenaar, een dribbelkoning die vermoedelijk niet bij Ajax zou misstaan.

Reageren is niet mogelijk.