Jong Ajax verliest van Volendam, debuut Traoré

Jong Ajax heeft maandagavond de thuiswedstrijd tegen FC Volendam met 1-3 verloren. Voor de bezoekers wist Deul een hattrick te scoren en was er het debuut van Lassina Traoré die ook wist te scoren op sportpark de Toekomst.

Jong Ajax kwam na zeven minuten op een achterstand maar het was Lassina Traoré die uit een hoekschop van Bijleveld de 1-1 tegen de touwen kopte. Jong Ajax kreeg daarna meerdere kansen op een voorsprong en het was Volendam dat gevaarlijk bleef in de counter. In de tweede helft kreeg Volendam een strafschop nadat Dest een overtreding maakte en met rood kon vertrekken. Deul maakte de 1-2 en niet veel later de 1-3 opnieuw uit een strafschop. Dit keer was Gravenberch de pineut nadat een handsbal werd bestraft met een strafschop. Vrijdag mag Jong Ajax proberen om de eerste overwinning van 2019 binnen te halen, op bezoek bij FC Dordrecht.

Opstelling Jong Ajax: El Maach, Dest, Timber, Botman, Bakker, Bijleveld, Gravenberch, Ekkelenkamp, Kühn (70. Johnsen), Traoré (61. Danilo), Lang

Bron: Ajax.nl

Related posts

30 Comments

 1. Wenen 1995

  Tja…. zal maar iets positiefs schrijven: Leuk voor Traore, direct scoren bij je debuut!

 2. ajacied078

  leuk volgende week van dichtbij kijken. tegen feynoord 3. want dordt wordt het sataliet clubje van rotterdam. tsja enige manier om het in leven te houden als je stadsbestuur te dwaas is om een nieuw stadion te laten bouwen.

 3. -buitenkantje rechts-

  Verloren door 2 pingels.. en een stuk wedstrijd met 10 man.. Kansen waren er over en weer..
  Prachtige kopbal Traoré.. lichtpuntje.

  1. FrankiC

   Maar rechtsachter. Daar hebben we wel iemand nodig. Waarschijnlijk nu een té grote stap voor Dest. We hebben Zeefuik op die manier al de nek om gedraaid…

   1. rickert

    Zeefuik is gewoon niet goed, kan me niet voorstellen dat die over 2 jaar de sterren van de hemel speelt

   2. -buitenkantje rechts-

    Ik vond Zeefuik een hele goede back.. denk als hij wat ouder en rustiger wordt een prima aanwinst voor Ajax zou zijn geweest..

    1. rickert

     Hoevaak heb je hem in actie gezien bij Groningen? Vaak een van de minderen in een bijzonder matig elftal. Verdedigend onzeker, aanvallend afwezig.. En wanneer al zijn persoonlijke fouten afgestraft zouden worden, heb je een nieuwe Manolev/Boilesen. Ik zeg niet dat zo’n jongen niet kan ontwikkelen, maar ik zie het persoonlijk geen basisspeler meer worden

   3. -buitenkantje rechts-

    Denk ook dat je Schuurs gewoon vertrouwen moet geven.. Hij is gewoon te bescheiden.. als hij vertrouwen krijgt kan hij eenzelfde rol als bij Fortuna krijgen.
    Als hij bij Fortuna was gebleven was hij nu in een vertrouwd nest een volwaardig eredivisie speler geweest.. Achteraf geen goede zet misschien om naar Ajax te komen.

    1. Bakkie

     Schuurs komt er wel, BR.
     Deze zomer gaat De Ligt vertrekken, is Magallan hopelijk een beetje gewend aan onze speelstijl en kunnen Schuurs en Magallan denk ik een goed duo gaan vormen.

  2. Wenen 1995

   Eens Br, zag hem vd week bij AjaxTV. Staat een goede kop op dat mannetje, die komt er wel! Jammer van zijn rode kaart…. was tie terecht?

   1. -buitenkantje rechts-

    mwah..werd uitgelegd als neerhalen doorgebroken speler.. Ik vond geel afdoende..

 4. Bert Betondorp

  Als jij, FrankiC op de muur zou zitten, zit ik naast je. Ben ook benieuwd wat onze Erik tegen zijn spelers zal zeggen. Ik denk FOEI JONGENS? Niet meer doen hoor
  Vvv is lastig maar we moeten we winnen. Dus jij Tadic in de spits en jij Donny krijgt de speeltijc van een kwartier dan kom La brador (Labyad)
  En de ligt jij ligt er zo uit bij de eerste fout, nou jongens kom op….voetballen

 5. Forever nr14

  Kbouter, dat zegt genoeg dat er geen aanwas waardige spelers zijn op een enkeling na, en deze zijn nog lang niet zover om de leegloop van as zomer op te vullen. Vandaar de club is ziek.
  Geen beleid, geen trainert, geen scouting, geen lef om de concurrent eventueel te verzwakken met al die miljoenen, geen visie als alleen maar de kas spekken. Nog meer?

Comments are closed.