There are no ads, please add some


De Ligt “Iedereen is vandaag door de mand gevallen, Dat is een schande ja, zeker”

De Klassieker verliep zondagmiddag desastreus voor Ajax. Na een flitsende start en een 0-1 voorsprong, ging het compleet mis en liep Feyenoord uit naar een 6-2 overwinning. Deze enorme nederlaag kwam hard aan bij Ajax dat een flinke tik oploopt in de strijd om het kampioenschap. “Hoe het kan? Het grote verschil met de eerste seizoenshelft is de bereidheid”, aldus aanvoerder Matthijs De Ligt voor de camera van FOX Sports. “We geven de goals natuurlijk te makkelijk weg, maar het ligt ook aan meelopen. Feyenoord speelde met Vilhena en Toornstra, dat zijn lopers. Dan is het zaak om ervoor te zorgen dat ze niet zomaar door kunnen lopen. We kwamen vaak in een ondertalsituatie. In de zestienmeter verdedigden we gewoon niet goed genoeg. Dan krijg je zes goals tegen.”

Ajax werd op alle vlakken afgetroefd zo zag ook De Ligt. “Het is ongelooflijk, ik zeg het je eerlijk. Je speelt een Klassieker. Iedereen weet wat een Klassieker betekent. Niet bereid om alles te geven? Ja, dat is schandalig. Meer kan ik er niet van maken. Je verliest nu 6-2 en natuurlijk kijkt men dan naar de verdediging. Dat is ook logisch. Die verantwoordelijkheid moeten we als verdediging ook nemen, vind ik. In de eerste seizoenshelft verdedigden we als een team en vandaag was het geen team. Het gaat niet om bepaalde spelers, maar om het team. Iedereen is vandaag door de mand gevallen. Iedereen heeft niet de bereidheid gehad om te laten zien dat je Ajax bent en De Klassieker wilt winnen. Dat is een schande ja, zeker”, besluit hij.

Gerelateerde posts

24 reacties

 1. Litmanen

  Tja, De Ligt, het spijt me om het te zeggen, maar jouw verdediging is na de winterstop een zooitje ongeregeld. De Ligt is degene die moet zorgen dat niet beide backs hun verdediging verwaarlozen.
  Hij werd geprezen omdat hij zo jong al zo sterk in het leidinggeven zou zijn. Maar ja, dat was voor de winterstop.
  Waar was Mazra Mathijs?

  1. Yor2002

   Je kan niet de Ligt de schuld geven. Hij was gisteren de enige die ging verdedigen samen met Magallan. Het hoort niet zo te zijn dat de andere verdedigers 5-jarige kleuters zijn en de dat De Ligt ze de hele tijd in de gaten moet houden omdat ze zich niet aan hun verdedigende taken houden.

  2. Ajax1958

   En weer Mathijs de schuld geven misselijke rothond. Het hele elftal verzaakt na de winterstop.

   1. HDfan

    Ze faalden allemaal, maar dat wil nietzeggen dat er uitschieters naar beneden tussen zaten; Mazra dus bijvoorbeeld

     1. HDfan

      Er is een verschil tussen slecht spelen en verzaken. Dat laatste maakten de backs zich schuldig aan

 2. -buitenkantje rechts-

  De vraag die je moet stellen is: “Hoe kan het dat je zo’n wanprestatie op de mat legt?” Dir mag wat mij betreft niet zonder gevolgen blijven.. Het makkelijkste is de trainer ontslaan, maar wie dan?? FdB? Bosz? Je mag verdomme van de duurbetaalde “vedetten” ook verwachten dat ze het voortouw nemen? Ze zijn idd door de mand gevallen Matthijs.. klopt. Misschien zijn jullie toch niet zo goed als jullie zelf denken? Tot nu toe is er rond de 100milj geïnvesteerd, maar is er nog niks gewonnen. Houd mijn hart vast voor komend seizoen als Onana..Fico..Maz..Beek..Ziyech.. Neres..de Ligt..Blind wellicht zijn vertrokken..
  Maar weer kopen..kopen.. kopen? Bekijk het aantal prutsers dat voor miljoenen aangekocht is.. Straks mag Overmars bijna een heel nieuw elftal kopen, want aanwas vanuit de jeugd is er nauwelijks.. Het Bayern van NL??
  Waarom zou je naar Ajax gaan als je in de beslissende wedstrijden je laat afdrogen en toch geen kampioen wordt?
  De wedstrijd van vandaag laat een fundamenteel probleem zien.. We noemen een stadion”arena” naar onze Cruijff.. laten een beeld maken en hangen grote spandoeken op, maar doen iks met zijn ideeën.. Investeren in jeugdopleiding en scouting.. Dat is de levensader van Ajax.. Back to basic! En kopen als je zeker weet dat hij toegevoegde waarde heeft of exceptionele kwaliteiten heeft die je zelf niet in huis hebt.. Weten we het nog??

  1. Wenen 1995

   Eens, BR… Als het niet snel weer gaat lopen dan iid Back to basic: Jeugd erin dan: We hebben Brobbey, Gravenberg ….. Jongens voor de toekomst die de kernwaarden van Ajax vertegenwoordiger.

  2. Bert Betondorp

   Heeelemaaal. .EENS. Hier wordt de waarheid en kracht van Ajax aller tijden goed beschreven, super

 3. Bert62

  Volgens mij zijn de transferperikelen die er in de winterstop zijn onstaan mede debet aan deze afgang.

 4. Dagrump

  On te huilen!! Deze afstraffing doet pijn!! Ben er ziek van wat een wanvertoning. Denk dat onze boys het onderschat hebben!! Zo van dat doen we wel effe. Snap niet dat van de beek gewisseld werd. Had liever tadic naar de bank zien gaan en veel spelers waren met zich zelf bezig ipv team belang!!

 5. Zlatan4ever

  De Ligt beste jongen, jij bent de aanvoerder van Ajax. Waar heb ik dat in terug gezien op het veld ? Je bent aanvoerder om het team te leiden, juist als het niet loopt. Helaas niks van gezien…..

 6. 1976top

  Wat hij zegt klopt wel als 2 man hun mannetje laat lopen kom je in een ondertal situatie te staan, en als maza als verdediger ook nog eens niet zn mannentje niet staat is het openhuis

 7. Forever nr14

  Br!! De enige juiste beredenering, op 1 ding na…. Deze totaal onvermogen trainert eruit want geen een gaat een meter harder lopen laat staan een duel aangaan.
  Als aanvoerder had de Ligt op moeten staan en oa Blind,Tadic, en slappe hap Ziyech verrot moeten schejden

 8. a.p.

  de schuld geven aan …..Nee hoor iedereen heeft gefaald , het elftal , de bank en de man die aan de zijlijn stond. Allemáál

Reageren is niet mogelijk.