Van de Beek woedend: ”Je staat zwaar voor lul”

Donny van de Beek schaamt zich rot na de nederlaag van Ajax op bezoek bij Feyenoord. De middenvelder van Ajax zag hoe zijn ploeg met 6-2 verloor in De Kuip. “Je staat zwaar voor lul, iedereen schaamt zich”, aldus Van de Beek tegenover AT5. “Dan hoop je dat het in de rust helemaal omkeert en dat wij weer gas geven en eroverheen klappen, maar dat gebeurt niet en maken zij nog allemaal goals door persoonlijke fouten. Gemakzuchtig, slecht, hoe je het noemen wil. Alles wel. Duels verliezen. Dit is een grote klap natuurlijk, dus het zal wel even duren voordat iedereen er weer bij is, want dit doet echt pijn.”

Van de Beek werd zondag na een klein uur naar de kant gehaald door Erik ten Hag. De middenvelder was duidelijk ontevreden over die beslissing van de trainer en zocht met veel misbaar zijn plekje op in de dug-out van Ajax. Zijn reactie was echter niet persoonlijk bedoeld, vertelt Van de Beek tegenover Ajax Life. “Nee ja, gewoon. Op mezelf, op iedereen. Ik vond het jammer dat ik werd gewisseld, maar oké. Dat is een keuze van de trainer, want hij bepaalt wie er wel of niet uitgaat. Het was klote. Alles eigenlijk”, aldus de vijfvoudig international van het Nederlands elftal.

Related posts

28 Comments

 1. Ploffer

  Donny reageert tenminste goed. Niet dat slappe gelul van:”we zijn sterk begonnen”. Totaal van ondergeschikt belang….

 2. Litmanen

  Donny had alle reden om kwaad te zijn. Hij en Schone zijn altijd de eerste die gewisseld worden. Ook als ze goed spelen.
  Vandaag hadden Mazra en Tadic er af gemoeten, eigenlijk al voor de rust.

  1. Deusie

   Yup, kansloos wisselbeleid van onze zogenaamde coach…last op dat vlak altijd een heleboel steken vallen, hoezo wisselen aan de linkerflank terwijl aan de rechterkant alles fout liep…en Tadic had eraf gemoeten ja, voor Neres

   1. ajacied078

    idd heel kansloos wisselbeleid. en ook een kansloze opstelling. waarom wober laten gaan? echt een grote fout. er schijnt een verdedigend talent in jong te lopen stel die dan op ipv blind lb. maza was drama die had eruit gemoeten. dan nog liever veltman. die loopt teminste nog mee met de tegenstander.

     1. Ajax1958

      We kwamen nog 8wissels tekort, maar wie moeten er in hemelsnaam in, dus geen back up.

     2. Litmanen

      Flikker op?????????????)
      Kun je ook gewoon discusseren?
      Ja, Veltman is op zeker een betere back dan Mazra. Voor de goede orde, het gaat hier om een verdedigende taak. Rechtsback is op rechts de laatste man.
      Handig dit even uit te leggen aan dat mannetje met de sukkeldrafje die altijd te laat komt.

 3. -buitenkantje rechts-

  Kan me zijn woede goed voorstellen.. Op onze ACZ app zei ik nog..”makkelijke wissel voor TH” Donny zag in de wedstrijd natuurlijk ook dat en aantal veel slechter speelden dan hij. Als dan blunderende vedetten en aankopen met een wanprestatie mogen blijven staan wordt je kwaad. Reken maar dat hij wel degelijk kwaad was op de trainer.. Iedereen ziet TH blunderen.. Tegen Heerenveen met Maz op links en Kristensen op rechts met Blind als CV.. Deze wedstrijd door Sinkgraven op Berghuis te zetten en Maz en Tadic te laten staan.. In de wedstrijden waar het op aan komt wordt je gewogen.. TH is een vedergewicht.

  1. ajacied078

   goh toch nog mensen die hetzelfde gezien hebben als ik gisteren. donny en schone waren de betere van ajax op het veld. had nooit gewisseld moeten worden. verdediging stond compleet fout. en van mij had dolberg na 45 minuten echt eruit gemogen wat een drama weer. echt kansloos dit wisselen van th. iedereen wordt er slechter van. laat poppetjes op hun positie spelen waar ze tot hun recht komen. dat was de kracht van de eerste seizoenshelft.

   1. Litmanen

    Precies, en Frenkie liep peseta’s te tellen. 86 miljoen euro is in peseta’s niet om te rekenen, je zag dat Frenkie het daar moeilijk mee had.
    Toornstra? Die heeftie niet gezien……..

    1. -buitenkantje rechts-

     Lang niet in Spanje geweest? Update: In Spanje betalen ze ook met de Euro.. Hoef je niet meer om te rekenen..

 4. Charka53

  Donny was terecht woedend dat ouwe wijf Tafic had er af gemoeten en Zyech was ook weer onder maats , Maza was ondermaats en verzaakte zijn verdedigende taken net als Blind maar die moet er ook niet staan en Haggie maar roepen we hebben een gelijkwaardige selectie dus wissels zat.

 5. De Nees

  Eens dat ook anderen rijp waren voor een wissel. Maar v Beek heeft zelf geen reet gedaan om de tij te keren, DAAR moet hij als eerste naar kijken en niet zijn slappe optreden afmeten aan anderen die nog slapper waren, dat maakt je eigen optreden niet beter. Allemaal voor de show hoe boos hij wel niet was, flikker toch een end op. Hij is wel erg vaak boos maar als je zo geweldig denkt te zijn dan moet je je elftal ook op sleeptouw nemen als het tegenzit.

 6. Zlatan4ever

  De Nees, Donny is niet alleen gisteren maar iedere keer de pineut met het wisselbeleid van Ten Hag. Wat een kut-trainer hebben wij, wat een kut-trainer hebben wij…….

  1. De Nees

   Ja eens Zlatan, hij is telkens de sjaak terwijl Tadic en Ziyech ontzien worden, daarin geef ik hem gelijk. Maar die boosheid past niet bij wat hij laat zien op het veld. Snap dat veel met hem weglopen vanwege zijn doelpunten maar ik kijk liever naar zijn gehele spel en dat is vaak onzichtbaar. Volgens sommigen zijn het zijn looplijnen die het ‘m doen, maar laat hun opzouten met dat geklets, in mijn opinie moet een speler op zijn positie veel meer aanwezig zijn in het spel en dat levert hij niet. Daarom zijn huilbuien is voor de buhne, de jankerd.

   1. Litmanen

    Ik zie graag Ziyech en Tadic eens bij een wissel reageren. Lijkt me spannende tv. Donny’s kwaadheid volkkomen terecht. Met Schone en De Ligt de enige die hun niveau haalden en tot het gaatje gingen.

 7. DeMike

  Niemand heeft t over de Jong, terwijl hij bij de eerste 3 tegengoals toch een negatieve rol speelt door niet mee te lopen met zn man…

 8. AJAXForever61

  Wat een ongeloofijke kutpot, ben zo pissed, volgevreten gasten, no respect voor supporters!

 9. Bigboss

  De jong was de enog die wilde

  Onze linksback bij elke goal te laat of niet aanwezig had na 25 min al gewisseld moeten worden. Als die speelt volgrnse week kijk de hele wedstrijd maar terug stel je hem nooit meer op

 10. Red

  We staan voor lul, in ons hemd. Wat een schande… verliezen kan, maar op zo’n manier…

Comments are closed.