Mogelijke Klassieker in bekerfinale zorgt alweer voor kopzorgen bij KNVB

Ajax heeft zich dankzij een 3-1 overwinning op SC Heerenveen geplaatst voor de halve finale van de KNVB beker en weet zaterdagavond rond de klok van 22:00 uur wie daarin de tegenstander zal zijn. Aangezien naast Ajax, AZ en Willem II ook Feyenoord bij de laatste vier zit gaan de alarmbellen alweer af bij de KNVB, want een Klassieker in de bekerfinale kan tot de mogelijkheden behoren.

In 2010 werd de finale tussen Ajax en Feyenoord uit veiligheidsoverwegingen over twee wedstrijden gespeeld zonder uitsupporters. Eentje in de Arena en één in De Kuip waarbij Ajax uiteindelijk als winnaar uit de strijd kwam. Dat scenario riep toentertijd nogal wat weerstand op maar de KNVB sluit niet uit dat dit opnieuw gaat gebeuren. Een woordvoerder van de KNVB laat aan het AD weten: ‘Als het speelschema van de halve finales definitief is gaan we ons met alle vier de clubs buigen over de mogelijke scenario’s’.

Bron: AD

 

Related posts

41 Comments

  1. De Ajacied

   Ja de knvb zou dat ook leuk vinden
   Dus dan zal dat ook wel uit de koker komen en natuurlijk de kakkies wéér een thuis wedstrijd
   Allemaal doorgestoken kaart bij FIFA, UEFA en ook KNVB
   ❌❌❌

   1. Bert Betondorp

    We gaan net allemaal beleven eerst zondag aanstaande 010 laten zien dat
    Wij van Ajax de beste zijn en later ook nog eens in de bekerfinale opnieuw bewijzen d@t Ajax de sterkste is, gewoon doen. En psv dan? Die zien we graag in maart in de Arena komen en ook dan geldt: WZAWZDB

  1. Ajax 1

   Beetje manipuleren moet kunnen. Maar laat feijenoord dan eens een keer een uitwedstrijd spelen in de beker, kunnen wij ook weer eens lachen om dat geschutter van die gasten….

 1. Zlatan4ever

  Laten wij eerst zondag de Kakkerlakken maar “ inpakken “
  “1st things first”

 2. Yor2002

  He ik zat is na te denken he, maar komt het misschien dat Dolberg niet in vorm is vanwege Ten Hag. Ten Hag heeft een andere manier van spelen dan Peter Bosz. Bij TH speelt de spits als iemand die voorzetten erin moet schieten, maar bij Peter Bosz was hij meer in de aanval betrokken en kon hij meer diepe lijnen lopen en dribbelen want daar was hij goed in. Maar hij is niet echt een fysiek iemand die voorzetten erin schiet.

  1. -buitenkantje rechts-

   Zoveel anders speelt TH niet.. Onder Bosz had je Younes op links die altijd naar binnen liep en Traoré op rechts die overal en nergens liep.. Nu Tadic en Ziyech/Neres die ook Zwerven..
   Daarbij nu Frenkie en Schöne die hem kunnen wegsteken..
   Het ligt t och echt aan Dolberg zelf is mijn mening

   1. Spitzie

    Precies, Dolberg bakt er niks van. Huntelaar ook niet in beste vorm, dus dan maar Neres in de spits. Als hij zijn oude vorm terug krijgt kan hij na dit seizoen weg voor meer dan 43mil door die gekke chinezen.

    1. Ajax 1

     Eens hoor dat neres in de spits een optie is. Zou dat tegen die statische nono’s bij feijenoord zeker doen zondag. En dan the hunter als breekijzer als het moet (hopelijk niet nodig)

     1. FrankiC

      CV van Feijenoord (Van Beek, Van der Heijden, Botteghin) hebben allemaal een draaicircel van een vrachtwagen met aanhanger. Dan is de beweeglijke Neres onze man om in de spits te spelen.

 3. Charka53

  De beste oplossing is , nu thuis die kakkies loten en uitschakelen en dan met z’n alle naar 010 de beker ophalen en dan door een erehaag 010 verlaten ?

 4. Iedereen heeft een mening

  Dat wordt dus Feijenoord-Ajax en AZ-Wiilem 2. De balletjes worden al voorverwarmd. ??

  1. Wenen 1995

   Mijn gevoel zegt: W2-Ajax en AZ-010…. Wordt dan wel finale over 2 wedstrijden tussen Ajax en 010.

 5. Koning Haarms Wolfs

  Laten we deze wedstrijd in Nou Camp spelen. De enige kans voor 010 om ooit daar te spelen en voor ons is het een beetje een thuiswedstrijd.

 6. Iamsterdam2015

  Maakt allemaal niet uit wanneer ze elkaar treffen het is sowieso zonder publiek. Mijn voorkeur heeft de finale. Niks is mooier om die gasten in een volle Kuip af te straffen en die beker omhoog te houden!!!!

 7. Tommy827

  Ik snap de knvb maar of ajax-010 in de halve finale of in de finale word gespeeld willen we toch gewoon uitsuporters
  De knvb heeft het er alleen over de finale

 8. Spitzie

  Mij lijkt het een mooi idee om niet alleen de finale in een klassieker scenario uit en thuis te laten spelen, maar gewoon de hele knvb beker. Meer gelijkheid en ik denk dat er ook meer spanning zal zijn.

  1. FrankiC

   Tuurlijk, HHV te Werve – Ajax en of dat dat al niet genoeg is ook nog Ajax – HHV te Werve. Snap je of snap je het nog niet?
   Zit je zelf op voetbal Spitsie of ben je nieuw in deze tak vak sport??

 9. Vierde ster

  Waarom bekerfinale tegen de kakkies?Morgen loting en waarom zou dat geen thuiswedstrijd zijn voor ons tegen de kakkies? Ik voorzie een finale in de kuip tegen AZ

 10. Iedereen heeft een mening

  ik zou zeggen speel de finale in China, Amerika of ergens in het Midden-Oosten. Kan veel geld opleveren.

 11. Who cares

  Moeten we niet eerst de halve finale doorkomen? Volgens mij worden we al wat jaartjes uit de beker gekegeld.

Comments are closed.