Tadic: ‘Je mag tegen niemand vier goals tegen krijgen’

Dusan Tadic had een hattrick op zijn schoen tegen SC Heerenveen maar alles liep even anders en daar baalt de Servische buitenspeler behoorlijk van, zo liet hij na afloop weten voor de camera van de NOS.

‘Je mag natuurlijk nooit een wedstrijd uit handen geven als je met 3-1 voor staat en dat je uiteindelijk vier doelpunten tegen krijgt in eigen huis is helemaal belachelijk. Iedereen moet in de spiegel kijken en zien wat het probleem is. De verdediging start voorin en de aanval start achterin. We konden vandaag meer doelpunten scoren maar het moet gewoon beter’. Over invaller Lamprou liet Tadic niet heel veel los. ‘Andre is een van de beste spelers en die worden altijd gemist maar dat mag geen excuses zijn, we moeten gewoon beter’.

Bron: NOS

Related posts

67 Comments

 1. FrankiC

  Klopt en ik heb gehoord dat er bij Betis nog een heel behoorlijke verdediger rondloopt..

  1. KBouter

   Halen dan… vandaag is weer bewezen dat Blind niet bij Ajax hoort, dat is een niveau te hoog

   1. Litmanen

    KBouter serieus, Blind? De Ligt moet minstens vijftig miljoen opbrengen. Op basis waarvan? Van gisteren? Het is te hopen dat alle scouts, van Ziyech tot Tadic, van De Ligt tot Frenkie, gisteren iets anders te doen hadden.

    In het andere geval hebben ze samen een honderdje of twee aan miljoenen door de wc gespoeld.

    1. Bakkie

     Blind speelde als een van de weinigen wel een goeie wedstrijd. Maar het probleem is dat hij als een soort inschuivende verdediger speelt waardoor je in de omschakeling gewoon 1 op 1 staat. Hierdoor onstonden die tegengoals.

     1. 1434

      Dus speelde hij geen goede wedstrijd. Blind is geen CV en zal het nooit worden net als dat Sinkgraven nooit een lb zal worden en Lamprou nooit een Ajax waardige keeper

  2. Charka53

   Dat zal wel maar als die net zo goed zijn werk doet als dat spul vandaag heb je er ook niks aan .

 2. Charka53

  Ja Tadic je heb helemaal gelijk en als jij die pingel er gewoon inschiet was dit ook niet gebeurd.

    1. Litmanen

     Eens Charka, sterren? Ja die staafjes die kinderen met oudjaar in hun handen hebben.
     De Ligt wordt geprezen omdat hij zo jong al een verdediging leidt. Wanneer gaat hij daarmee beginnen dan?

     Ten Hag zal mensen slachtofferen, maar zijn oogappeltjes blijven allemaal staan.
     Die Magallan is zich gisteren de tering geschrokken en denkt De Ligt 50 miljoen? Wat ben ik dan wel niet waard?

    1. Litmanen

     Had ja, dat betekent dat je het dan achterin dicht houdt. Maar nee, we gaan lekker met zijn allen voor de bal spelen.

 3. Prinsengracht

  Je had die penaltie gewoon moeten maken lul. Dan was het 4-1 met de rust en klaar

  1. AjaxKat

   Ja niet alleen die gemiste penal was niet best van Tadic. In het meeverdedigen liet ie ook steekjes vallen. Ik herinner me een pass op hem waarbij Tadic naar achter stapt en zn verdediger juist naar voren waarmee die tot over de middellijn door kon lopen.
   En er is al veel gezeik op Lamprou (ook zeker door mij) geweest maar je kan m onmogelijk alle schuld geven. Vóór de eindschoten van Heerenveen werden er al verdedigende fouten gemaakt. Wat dat betreft liet de hele verdediging Lamprou zwemmen. Ik schreef t van de week ook al: reservekeep hoort prio nr. 1. zijn. Vermeer is denk ik de beste optie. Hij is ongelukkig daar, wij met de reservekeep hier, en hij kan beter bij Ajax dan daar op de bank zitten. Hopelijk beseft Ajax dat en zet Overmars zn trots opzij.

   1. Ajax 1

    Deze week vermeer nog ff kopen dan voor feij ajax? Vermeer niet wat mij betreft maar er moet een goede tweede keeper komen.

    1. Finidi

     Die eerste van hun is voorlopig geblesseerd dus Vermeer kan voorlopig vissen daar las ik ergens…

  1. Melvis

   Zijn we al het moois van voor de winterstop vergeten, is dat hoeveel credit ten Hag krijgt na 1 (hele!) slechte wedstrijd? Vind ik onterecht…

   1. Zlatan4ever

    Melvis, dit is niet de 1e tegenreactie op Ten Hag en al dat moois kwam niet door die Boer

   2. Koning Haarms Wolfs

    En het mooie dat er was voor de winterstop, dat heeft niet aan hem gelegen, Melvis, maar aan de vorm van de dag. TH dwingt geen respect af, is een nobody en hij heeft geen verstand van het spelletje. Utrecht draaide beter na zijn vertrek en ik wed, dat wij dat ook gaan doen als deze boer eindelijk ontslagen wordt.

    1. Litmanen

     KHW gedeeltelijk eens. Op de een of andere manier houdt hij zijn spelers niet scherp. Heb sterk de indruk dat een paar spelers de dienst uitmaken. Kijk maar eens naar de spelers die nooit gewisseld worden.

  1. Bert Betondorp

   Wat nou kritisch? Ten Hag maakt behoorlijk wT fouten. Bijvoorbeeld: waarom zo lang gewacht om Huntelaar te laten invallen voor Dolberg? Enzovoort enzovoort

    1. Mr Ajax

     Had het over tadic bert, en zeker goede wissel, want wat was die dolberg weer slecht, wellicht toch nog ff kijken naar een goede spits, we hebben nog 8 dagen!

 4. theomar

  Ondrschatting door hele ploeg. Dat mag in geen enkele wedstrijd gebeuren. Wanpresatie van gehele team. Sluipt erin na eerste competitiehelft. Nog een zo’n misser en kampioenschap is vergeven. Zal toch al moeilijk worden.

 5. dickst14

  Nou, hopelijk zijn er een paar ogen open gegaan bij een aantal hier. Ik zeg al een maand : hopelijk gebeurt er niets met Onana want anders hebben we een probleem. Als hij 3 weken geblesseerd is liggen we overal uit.
  Klasse Overmars.
  Tadic, ok. Ziyech, toen te laat gehaald. Dan de hele rij van Duarte/vd Hoorn tot Kristensen, allemaal miskopen, van bij elkaar opgeteld een 100 miljoen.
  Maar je mag niets zeggen hier van een aantal die er
  totaal niets van snappen.
  Sinkgraven linksback vd toekomst.
  Ik zeg maar niets meer.

  1. Indojood

   Juist, dick. We kunnen nu heel makkleijk gaan schelden op spelers maar onze geweldige staf en directie zijn er verantwoordelijk voor dat de niveauverschillen in onze selectie onaanvaardbaar groot zijn. Dat noem je slecht beleid.

  2. -buitenkantje rechts-

   De meesten zijn successupporters.. zolang er gewonnen wordt is er geen kritische noot mogelijk.. Er wordt niet gekeken naar beleid en de lange termijn.. En idd.. alle miskopen worden ook maar snel vergeten met de bijbehorende miljoenen die over de balk gesmeten zijn.
   Wil je iets betekenen in het voetbal dan is een basisregel dat je iedere positie dubbel bezet hebt met min of meer gelijkwaardige spelers..
   We hebben gezien dat we geen 2e keeper hebben.. geen 2e linksback.. geen 2e rechtsback.. En geen 2e spits. Het is een groot compliment aan Huntelaar dat hij op zijn 35e nog zo belangrijk kan zijn, maar en Dolberg is hemelschreiend slecht. We kunnen bij Ajax zelf geen spits opleiden en laten bv een Sol wegkapen onder onze neus weg.. Ach..kan zo makkelijk nog 10 vb noemen. Heb daar gewoon even geen zin in.

  3. Koning Haarms Wolfs

   Idd, Sinkgraven is de linksback van De Toekomst, en daar moet hij ook blijven spelen,Dickst

 6. ajaxpers

  Lamprou is eigenlijk een blediging voor Ajax, Sinkgraven is GEEN verdediger (was de uitvinding van Bosz) en Ten Hag is geen Ajax trainer.

 7. Ajax belg

  Wat er vandaag is gebeurt hoort bij deze club. Met de rust 3-1 voor, toen draaide het ook al niet lekker dan moet je niet zo nodig nog een4, 5 en 6 doelpunt willen maken. (10..10..10!). Gewoon op resultaat spelen en de wedstrijd opslot gooien. Iedereen houd zijn man en we staan 0p kop. Nu MOET je gaan winnen bij de kakkerlakken zoniet kan het kampioenschap WEER weg zijn.

  1. Valentino

   Precies, is niet de eerste pingel die hij mist.
   Als je gewoon met 4-1 gaat rusten is er niks aan de hand.

 8. hubert

  en opeens kan niemand er meer wat van. en deugt niemand meer. diverse spelers niet Marc Overmars niet

 9. paullus

  je mag donderdag bidden dat ze in de beker blijven en zondag winnen wat anders heb je weer niks dit seizoen
  Als de klad er in zit is het gebeurt

 10. hubert

  de trainersstaf niet pfff natuurlijk mag je geen punt afgeven tegen Heerenveen en was het zeker niet goed mar om steeds weer alles af te kraken…. fijne maandag beste kenners

 11. Bert Betondorp

  Snel vergeten deze wedstrijd, donderdag voor de beker overdoen maar zonder Lamprou, zonder Sinkgraven, zonder Dolberg alsjeblieft. Maar met Huntelaar vanaf de start. Dan nog even dit: ten Hag…geen tweede keus opstellen, voluit gaan voor de volgende ronde KNVB beker.

  1. Vak 120

   Eens bert! En vooral geen sinkgraven meer!! Hoe lax staat hij daar te verdedigen! Echt te gek voor woorden!!

 12. kanu

  jongens rustig blijven hier . pisvee wint ook niet meer alles. Thuis winnen van psv en we gaan weer in polonaise. kop op

 13. Forever nr14

  Juits br, precies verwoord. Rep bijvoorbeeld geen slecht woord over Ziyech (die alle ballen de Arena uit schiet) joh dan heb je een heel vak in je nek en die zeggen dan ook nog “hij speelt best”
  Het is nog steeds erg broos allemaal en lopen voor het zoveelste jaar achter dat klote “provincie clubje aan” die ook zoals al jaren een vele malen beter beleid voeren als bij ons.
  We halen wederom niks dit jaar en al helemaal niet met deze slapzak van een trainer! Zit daar te kijken en doet niets, ja Mazarouie naar links back zetten en Kristesen op rechts, en dan Blind!!!!!! Pfffff kan toch niet op die positiex
  , Sinkgraven onbegrijpelijk en tja dan onze kabouter, en dat voor een (ToB) club in wording zo!
  Beleid?? Ze doen maar wat!!!
  Idd een 2e spits? Een 2e linksback enz enz! Weg seizoen 2018/2019 en na de zomer weer helemaal opnieuw beginnen, en dat terwijl we nog niet begonnen zijn. Bar en boos is het, maar he….. Dat mag je niet zeggen he “hardop”

  1. Indojood

   De kritiek op Ziyech is ook vaak onterecht omdat hij vaak de uitblinker is. Als het hele elftal rijp is voor een wissel dan haal je zeker niet de meest creatieve eruit. Plus had hij gisteren pure pech met die vrije trap.

   1. Litmanen

    Zeker, Ziyech had heel veel pech met die bal op de paal. Met die dertig niet aangekomen passes ook trouwens. En maar met dat hoofd schudden alsof niemand zijn ballen begreep.
    Schei toch uit. Elke keer opnieuw blijkt hij de kar niet te kunnen trekken als het elftal er om vraagt.
    Gisteren weer onvoldoende. En niet de eerste keer.
    Hij zal wel weg gaan eind van het seizoen, maar ik ben toch echt benieuwd welke club 25 miljoen voor hem gaat betalen.

 14. Iedereen heeft een mening

  Dit was gewoon collectief falen. Het blijft het zelfde oude probleem namelijk “arrogantie”. Je kan de wedstrijd bij 3-1 ook gewoon doodmaken en uitspelen. Waarom moet in zo’n brdede selectie de rechtsback uiteindelijk als linksback fungeren???? Uiteindelijk mag je nog blij zijn met 1 punt. Nu loop je waarschijnlijk tot eind maart achter de feiten aan. Feijenoord zondag wordt ook geen makkie, die hebben ook wat goed te maken. Blijkt maar weer dat als je op 70/80% speelt wij niet zo’n sterke “bank” hebben.

 15. fredie

  Na regen komt zonneschijn, komt goed. Hopelijk zijn ze hier van geschrokken. Blijven vechten en niet teveel aan die transfers denken.!!

 16. Vierde ster

  We hebben allemaal een mening, we hebben allemaal wat te zeggen, ik zeg: als ze na de 3-1 de deur hadden dicht gedaan en niet allemaal als blinde kippen naar voren waren gerend dat we nu lekker aan kop zouden staan!

 17. Forever nr14

  Klopt Indo, maar van zo’n creatieve speler mag/moet je meer verwachten toch?
  En zo heel vaak de uitblinker? Sorry maar vind ik niet, ja tegen exceslior en de graafschap misschien.

 18. Forever nr14

  IHEM, idd OMDAT WIJ ZO’N FANTASTISCHE TRAINER HEBBEN!
  Wat een prutsert werkelijk.
  Zodra het team hem min of meer laat vallen, dan raakt ie in paniek en heb ik het al vaker gezegd, (en wat niet mag maar wel gebeurt) een ieder kan daar gaan zitten als je tegen Real of in de champignons league speelt, maar als het dan ff tegen zit, gaat ie dingen doen zeg, dit mag toch niet gebeuren door zo’n jan doedel!
  Ben helemaal klaar met die gast, kloot boer, past prima bij dat provincie clubje, waar wij wederom achteraan moeten hollen.

 19. ajacied078

  nee idd tadic! maja je vraagt er ook wel om met sinkgraven naast blind. de 1 kan niet verdedigen en ze zijn beide geen verdediger. keepertje is geen eredivisie niveau. wober verkopen. neres slechte wissel ipv vd beek. zwaar uit vorm. de jong met zn hoofd in barca en parijs. niet de eerste wedstrijd dit jaar dat ik hem drama vond. ligt en ziyech kunnen het niet alleen dat blijkt. en er moet echt een spits bij. hunter leuk op zn ouwe dag maar geen ajax1 spits meer. echt voor laatste 10min . dolberg helaas nog steeds geen vorm/niveau terug gevonden.

 20. a.p.

  het probleem van gisteren was niet alleen onze keeper, de achterhoede matig, de middenlinie matig, de voorhoede matig en dan sta 3-1 voor, missen we een belangrijke strafschop en onze trainer stond ook niet op de stimulerende plaats staat, Mannen iets veel minder aan Euro’s denken op het veld moet het mijn Allen gebeuren.

 21. Codilo

  F.de Jong was ook niet best, was traag en brengt de bal te veel. Dolberg verkopen want wordt niks meer. Tadic houdt ook de bal te lang vast, nog keer kappen, nog een keer. Helaas was ziyech ook slecht. Stekelenburg als 2e halen.

Comments are closed.