Ajax laat koppositie glippen na 4-4 gelijkspel tegen SC Heerenveen

Ajax heeft verzuimd de eerste plaats in de Eredivisie te pakken. In een waar spektakelstuk in de Johan Cruijff Arena kwam de formatie van Erik ten Hag niet verder dan 4-4 en dat had menigeen niet verwacht nadat PSV eerder op de middag punten liet liggen tegen FC Emmen.

Andre Onana had afgelopen vrijdag met griepverschijnselen de training verlaten maar leek gewoon aan te kunnen treden tegen Heerenveen. Echter in de warming-up haakte Onana geblesseerd af waardoor Lamprou mocht starten. Ajax kwam fel uit de startblokken en het was Tadic die al snel de 1-0 wist te scoren. Het antwoord van Heerenveen liet niet labg op zich wachten want via Lammers stond de 1-1 al snel op het bord. De wedstrijd golfde op en neer en het was opnieuw Tadic die wist te scoren. Niet veel later bracht een eigen doelpunt van Van Amersfoort de stand op 3-1 en toen Ajax ook nog eens een strafschop kreeg lag een 4-1 ruststand in het verschiet. Tadic miste echter vanaf elf meter.

In de tweede helft counterde Heerenveen vlijmscherp en daar wisten de Ajacieden gek genoeg geen raad mee. Lammers scoorde de 3-2 en nadat Van Bergen de 3-3 achter Lamprou schoof begon het gemok in de Johan Cruijff Arena. Het was uiteindelijk de voor Dolberg ingevallen Klaas-Jan Huntelaar die zich leek te ontpoppen tot Ajax’ reddende engel. De spits profiteerde optimaal van slecht timen van Pierie, controleerde Tadic’ voorzet en schoot door de benen van Woudenberg hard binnen. Maar in de blessuretijd tikte Pierie uit een corner van Zeneli de 4-4 binnen en daarna miste laatstgenoemde nog een kans op de 4-5, want Lamprou lag dit keer wel in de weg. Al met al een teleurstelling want Ajax verzuimde om de koppositie te pakken, maar kan aankomende week weer revanche nemen als Heerenveen opnieuw op bezoek komt en deze keer voor de wedstrijd om de KNVB beker.

Ajax – SC Heerenveen 4-4 (3-1)

’13 Tadic 1-0
’14 Lammers 1-1
’16 Tadic 2-1
’28 Van Amersfoort 3-1 (ed)
’51 Lammers 3-2
’56 Van Bergen 3-3
’83 Huntelaar 4-3
’90 Pierie 4-4

45+1 Tadic mist penalty

Scheidsrechter: Gözübüyük
Toeschouwers: 52.553
Gele kaarten: Bruijn (Heerenveen

Opstelling Ajax: Kostas Lamprou, Daley Sinkgraven, (/68 Rasmus Kristensen), Daley Blind, Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui, Frenkie de Jong, Lasse Schone, Donny van de Beek, (/69 David Neres), Dusan Tadic, Kasper Dolberg, (/79 Klaas-Jan Huntelaar), Hakim Ziyech

Opstelling SC Heerenveen: Hahn; Floranus, Hoegh, Bulthuis, Pierie; Woudenberg, Vlap, Schaars, (/64 Kongolo),  Van Bergen (/82 Bruijn), Lammers, Zeneli

Related posts

39 Comments

 1. Yor2002

  Kan iemand mij uitleggen wrm die Daley Blind nog steeds als CV staat?? Hij zou een goeie middenvelder zijn, maar man man man hij maakt de ene fout na de andere als CV, maar snel Magallan op die plek neer zetten wat tegen topploegen ga je met zo’n verdediger echt niet winnen. Misschien dat hij op het middenveld meer tot zijn recht komt maar niet als verdediger

  1. Yor2002

   Ajax zou nog een Vervanger moeten halen voor Tagliafico want je bent nu zo afhankelijk van hem dat hij erbij moet zijn.

  2. Kovacs

   In Madrid zullen ze hard gelachen hebben. God, een aantal spelers zakte door het ijs. Lamprou, een soort graaiende pygmee, die in de amateurs van Ajax thuishoort, Sinkgraven totaal geen verdediger, en weer eens Blind die veel te traag is. Godsamme, zo wordt je nooit kampioen meer.

   1. Litmanen

    Gelukkig verdedigden Mazraoui en De Ligt fantastisch. Anders hadden we vast een goaltje of vier tegen hadden gekregen.
    Kijk de beelden terug en zoek de duurste verdediger van Ajax ooit. En rechts verdedigde Ziyech sneller en beter dan onze veel georezen rechtsback.
    Sinkgraven was er er tenminste nog, Maz was bij elke goal nog op de helft van de tegenstander.
    Er was geen schijn van een organisatie achterin.
    3-1? Lekker aanvallen met zijn allen. Vooral niet de deur dichtgooien achterin.

   2. rickert

    Zo hard zullen ze vast ook lachen, na het topoptreden wat ze zelf tegen Leganes lieten zien.

  3. Arie

   Ik snap niets van het wiiselbeleid waarom niet Maggalan gebracht ipv Cristensen en 2 posities wisselen en ziet TH wel welke spelers slecht presteren Huntelaar had al met de rust moeten komen.

 2. Kovacs

  In Madrid zullen ze hard gelachen hebben. God, een aantal spelers zakte door het ijs. Lamprou, een soort graaiende pygmee, die in de amateurs van Ajax thuishoort, Sinkgraven totaal geen verdediger, en weer eens Blind die veel te traag is. Godsamme, zo wordt je nooit kampioen meer.

  1. Cootje Adriaanse

   Waarschijnlijk in Madrid gelachen om wat ze zagen, maar ik denk dat ze in Eindhoven helemaal niet meer bijkomen van het lachen….

   God, hoe geef je je concurrent een boost!

   Waar-de-loos

 3. -buitenkantje rechts-

  Je hebt de Graafschap.. en dan komt toch echt deze pot..
  En dan mag je nog blij zijn na afloop dat je m niet verliest..
  Tot de 3-1 leek er niet zoveel aan de hand. OK een beetje keeper had m gehad, maar als Lamprou tussen de palen staat denk je alleen maar aan damage control.. Hopen dat het bij deze ene tegengoal blijft. Vervolgens vergeet Tadic de wedstrijd definitief op slot te gooien vanaf 11 m. Vreselijk slecht genomen.
  De tweede helft is gewoon weg chaos.. Dolberg liep als een blonde kip zonder kop over het veld en raakte geen bal.. Backs die hun positie niet hielden..waarvan Sinkgraven liet zien dat hij geen Ajaxniveau heeft. Wat liet hij zich kinderlijk simpel uitkappen.. Natuurlijk geblesseerd. Toen kwam de meesterzet van TH.. we zetten Mazraoui linksback en brengen Kristensen in.. De tegendoelpunten die volgden waren van een amateurniveau, maar te moeilijk voor Lamprou die echt een wanvertoning liet zien.. Ieder schot op goal was gevaarlijk.. Hij kreeg al cynisch applaus bij iedere bal die hij vast in zijn handen hield.. Ach.. het was bij meerdere spelers niet best.. Maar met kop en schouders staken Lamprou..Sinkgraven en met name DOLBERG er uit.
  Het is zeker niet de eerste keer dat Ajax niet profiteert van een misser van de concurrentie. Lijkt echt een Ajaxdingetje te worden.. Maar dit is wel een hele dure denk ik. Dit kan zomaar de beslissing zijn van de competitie.. Het kan nog zomaar een rampseizoen worden.. Zondag verliezen tegen 010..uit de CL door Real en de beker winnen we niet vaak. Dan weer een seizoen zonder prijzen.. Helemaal niks.. Na de wedstrijd heb ik eerst een half uurtje buiten gestaan om af te koelen. Was gewoon tè kwaad. Wat een sukkels!!

  1. Ajax belg

   Die kritiek op Dolberg begrijp ik niet goed. Die gast weet gewoon niet meer waar hij moet lopen, want een bruikbare bal krijgt hij toch niet. Zyech en Tadic spelen alle ballen naar elkaar. Kasper krijgt gerb enkele bal. Klaas komt erin… De 1e bal naar Klaas en draaien met het score bord.

   1. 1434

    Ga eens in het stadion zitten en volg Dolberg, dan snap je het wel. Op TV is lang niet altijd te zien hoe een speler positie kiest, hoe hij buitenspel blijft lopen en daardoor diepte voorkomt etc. TV geeft wat dat betreft geen goed beeld van de werkelijkheid.

    1. Litmanen

     Ik kijk vaak naar de uitwedstrijden, daar leer je meer van.
     Dolberg speelt zeker niet geweldig maar krijgt werkelijk geen enkele bal van Ziyech of Tadic. Hij moet hopen op een steekbal van Schone of Donny. Voor de rest alle ballen op nekhoogte van achteruit. Kijk even naar de wedstrijd voor de winterstop waar Hunter Tadic en Ziyech helemaal stijf scheld omdat hij geen fatsoenlijke bal kreeg.
     Je kunt bij de thuiswedstrijden beter op Ten Hag letten. Die zit als een dood vogeltje op de bank als de organisatie volkomen wegvalt.

     1. 1434

      Uit je commentaar blijkt zonneklaar mijn gelijk. Op de tv zie je niet wat Dolberg buiten beeld aan het doen is, sorry niet aan het doen is. In het stadion zie je veel meer van het kiezen van positie en wel of niet goed de ruimte kiezen etc. Blijf jij maar met je turflijstje voor de tv zitten bijgoochem. Iets leren is aan jou toch niet besteed. Al die zelfde “beschuldigingen” die je maar blijft herhalen en kant noch wal raken. Geloof in je eigen gelijk en be happy. Toch nog een tip: spaar al je dubbeltjes bij elkaar en koop over drie seizoenen een seizoenskaart. Begin met een halve seizoenskaart oor het tweede deel dan kan je openbaar vervoer ook nog betalen. Er gaat een wereld voor je open in het stadion want aan je commentaar is gewoon heel duidelijk te zien dat je nog nooit bij een wedstrijd in een stadion bent geweest. Maar ja, dat ga je ongetwijfeld weerspreken maar feiten liegen niet ……. jij wel.

 4. RJS

  Valse start. Waardeloos. Kappen met die trainingskampen in Verwegistan voir de commetcie. Leuk een balletje hooghouden in de zon in een 5-sterren resort. Maar wat heb je er aan als je vervolgens resultaten moet halen in de vrieskou. Gemiste kans.

  1. Vak 120

   Juist helemaal met eens! Gewoon 2 weken vrijgeven,daarna gewoon in nl trainen waar je heel het jaar ook speelt!!

 5. fpvk

  Blind was idd niet goed maar ik hoop dat nu toch wel duidelijk is dat Sinkgraven geen goede vervanger is van Tagliafico. In ieder geval verdedigend niet. Ook de Ligt had geen topdag zullen we maar zeggen. Hoe is het toch mogelijk dat Ajax steeds weer niet in slaagt om aan het einde van zo’n wedstrijd een keine voorsprong weet vast te houden.

  1. Arie

   Misschien moet AJAX duidelijkheid geven en zeggen dat bij het niet behalen van het kampioenschap niet wordt meegewekt aan welk vertrek hoe dan ook alleen spelers die minder dan een jaar contract hebben.

 6. Charka53

  Nu worden er weer een paar uitgehaald maar volgens mij speelde in aller Ajax verschrikkelijk slecht en als als als schieten we geen reet mee op met zo’n instelling ga je nog vaak punten verspelen en hebben we aan het eind van de rit helemaal niks .
  en Mark koop nog even een meter of twee keeper want met Lamprou winnen we geen oorlog .

 7. Forever nr14

  En nog een paar woorden! “Wat een meester zet van onze geweldige trainer” man man wat gruwel ik van die slappe zak langs de kant zeg!!!

 8. Forever nr14

  En nog een paar woorden! “Wat een meester zet van onze geweldige trainer” man man wat gruwel ik van die slappe zak langs de kant zeg!!! Tactisch meesterbrein hahah

 9. Ajax 1

  Eerste helft goed tot de gemiste penalty. Maar de tweede helft leek echt nergens op. Alle commentaren zijn hierboven al gemaakt. Bizar dat hier niemand het vertrek v wober steunde en hij toch verkocht is. Als wober gisteren had gespeeld hadden we niet verloren lijkt me…..

 10. Ajax belg

  Leer nu toch eens een wedstrijd op slot te gooien weg met 10..10..10..!! Punten pakken. Dat doe je met iedereen

 11. Wenen 1995

  En toch heeft Ajax de beste papieren voor het kampioenschap. Gelijkspelen bij Emmen, ook niet echt om blij van te worden en nog wel met he beste 11. Wij misten iig 2 hele belangrijke basiskrachten. Let maar op: Wij pakken die schaal dit jaar!

  1. Ajax 1

   Dat eens hoor wenen, dat gevoel heb ik ook maar wel ff andere keeper halen voor zekerheid! Weet iemand wat onana heeft?

 12. Melvis

  Uiteraard zijn wij het er allemaal over eens dat dit een wanvertoning was, en dat Lamprou en Sinkgraven niet in dit elftal thuishoren. Maar om het team en de trainer meteen als een baksteen te laten vallen na al het moois dat wij dit seizoen hebben gezien gaat mij te ver. Snel vergeten, schouders eronder en verder waar wij voor de winterstop gebleven waren!

 13. Zlatan4ever

  Melvis, vriend.
  Wij hebben een kuttrainer, als je dat niet inziet heb je er echt geen verstand van.
  Te late wissel Dolberg
  Opstellen Sinkgraven
  Maz die er door heen zat het laatste kwartier niet wisselen
  Neres niet opstellen of eerder laten invallen
  Het lef hebben om onze sterspeler Ziyech te wisselen die een offday had
  Enz. Enz.

  1. Koning Haarms Wolfs

   Helemaal mee eens. Vooral dat van die kuttrainer. Hij gaat er voor zorgen, dat we straks met niets staan aan het eind van dit seizoen.

 14. Iamsterdam2015

  Misschien maar beter ook dat ze uit de beker worden gekickt, kan de volledige concentratie op de titel want als het al niet lastig was dan is het na gister nu zeker wel lastig geworden…. man man man.

 15. AFCA my World

  Zo ongeloofelijk kwaad, er stond een koppositie op het spel en kunnen niet de moed opbrengen om er vol voor te gaan, wat een grote fout om Wöber te laten vertrekken,die had je nu nodig in het centrum en blind op links, sinkgraven en lamprou kunnen het niveau niet aan, dus een nieuwe keeper (Hahn) en linkerverdediger zijn een must om toch nog wat te bereiken dit seizoen !!! Wat een stelletje lapzwansen was het vandaag ! Pist-off ! ⚽️

 16. Ajaxfoort

  Met een overwinning hadden ze ook iets makkelijker de klassieker in gegaan. Dat wordt nu weer billen knijpen. En wederom…. Christensen is geen aanwinst. Van de hand doen die man!!

Comments are closed.