Veltman twijfelt over toekomst bij Ajax: ‘Misschien ga ik deze zomer wel weg’

Joël Veltman maakt na blessureleed weer deel uit van de selectie van Ajax maar of dit komende zomer ook nog het geval is weet de 27-jarige Veltman nog niet. Het contract van Veltman bij Ajax,  waar hij al zijn hele loopbaan voetbalt, loopt nog tot medio 2020.

‘Ik kijk nu niet verder dan de zomer. Ik wil zoveel mogelijk minuten maken en dan ik zie ik in de zomer wel wat ik ga doen. Als je nog een contract voor een jaar hebt, ga je meestal met elkaar rond de tafel. Het zou kunnen dat ik nog een jaar blijf, het zou kunnen dat ik eventueel weg ga. Dat weet ik niet’, zegt de verdediger, die tot zijn blessure aanvoerder van Ajax was maar nu voorlopig genoegen moet nemen met een rol als reserve. Veltman is van de huidige selectie een van de drie spelers die er in het seizoen 2012/2013 ook al bij waren toen Ajax tegen Real Madrid voetbalde in de Champions League. ‘Wij zitten in een goede vorm en Real iets minder. Dus de kansen zijn in vergelijking met toen wel iets voordeliger’, aldus Veltman.

Bron: De Telegraaf

Related posts

95 Comments

 1. Charka53

  Dat Veltman weg wil is te begrijpen omdat ik denk dat Ajax ook wil dat hij op zoek ga naar een andere club en hij verdient ook een andere club alleen die zal niet van het niveau Ajax zijn

  1. Zlatan4ever

   Hurbie, zo ga je niet met Ajax spelers om. Veltman is voor mij ook geen favoriet, maar hij leest ook de media en ziet dat hij overbodig is geworden. Dus logisch dat hij verder wil kijken

   1. Litmanen

    Zlatan eens, ik denk dat hij best bij een gemiddelde Bundesligaclub terecht kan (Peter Bosz) maar ik zie hem ook wel naar Amerika gaan.
    Hij verdient sowieso een mooie club. Heeft zich ondanks alle tegenslag altijd een prof getoond. Overigens is iedereen het vergeten, maar in het lastste jaar dat hij het centrum vormde met Riedewald had Ajax de minste goals tegen van alle eredivisieclubs en werden ze destijds geprezen om de organisatie van de verdediging. En dat deden ze onder een van de beste verdedigers die Ajax ooit gehad heeft: Frank de Boer……..

    1. KBouter

     Wat een lulverhaal.. Veltman en Riedewald in het centrum!! Daar ga je zelfs tegen een tweede bundesliga club mee op je bek

     1. Bakkie

      Het probleem met Veltman is dat hij te klein en te licht is voor een centrale verdediger. De Bundesliga en de VS zijn fysiek sterke competities, waar Veltman echt niet centraal achterin kan spelen. Rechtsback zou wel kunnen, in een team dat niet met aanvallende backs speelt

     2. Litmanen

      Slecht geheugen KBouter? Check het dan even voordat je zelf een lulverhaal loslaat hier.
      Gewoon de feiten.
      Jammer dat jouw geheugen niet verder gaat dan tot een half jaar geleden.
      Ook natuurlijk vergeten dat Veltman gewoon international is.
      Geen kwaliteit, te klein, niet hard genoeg. Gek dat trainers als De Boer, Bosz, Keizer en de bondscoaches het wel in hem zagen zitten.
      Maar ja, dat soort mensen snappen er niets van. Nee, dan de professoren hier, die weten het beter…..

     3. Moosie

      Ja want Veltman is Europese top want dat is wat we nastreven domoortje.
      Hoe je het ook brengt zowel Sinkgraven als Veltman zijn dat niet.
      Als jij dan gaat zeuren over een WK in Brazilië, nou Ajax speelt niet met 5 verdedigers en 2 spitsen op de counter.

     4. J18

      Sorry Moosie, maar hier ben ik het niet met je eens. Sinkgraven heb ik echt nog vertrouwen in. We zullen zien hoe hij het doet na die blessure, echter denk ik dat hij als middenvelder nog wel wat voor Ajax kan betekenen.

     5. KBouter

      Hee homo..welke successen heeft Veltman meegemaakt met Oranje. In die tijd dat hij international was zakte we ver terug in ranglijst stomme kontebonker.

    2. Emilio4Ajax

     China… Hij heeft zelf geconstateerd dat het niveau van Ajax hoger is nu dan voor zn blessure… of aanhaken en zelf een hoger niveau halen of doorselecteren, omdat ie dan andere in de weg zit…?

     1. Litmanen

      Ja AB, driehondrdvierentwintigste laatste nick? Mongooltje.
      Zelfs gekkie Henkie of debiele moosie herkent je.
      Kaboutertje is je kleinste neefje, dus ook die weet wie je bent…..

  1. Zlatan4ever

   Laten we hopen dat hij in het buitenland verder kan. Ik moet er niet aan denken dat Veltman in een Pisvee of Kakkerlak shirt te zien is….

  2. dickst14

   Het zou fantastisch zijn als PSV hem zou willen hebben. Maar helaas dat zal wel niet. Waar hij ook heen gaat, hopelijk volgt een idolate volger van hem en zijn we daar van verlost op deze app.

    1. Litmanen

     Kneusjes met een skecht geheugen, dikkiedik en een kaboutertje, ach, wat wil je dan ook.

 2. Wenen 1995

  Dus als we Veltman komende zomer niet verkopen en we bieden hem geen nw contract aan, dan gaat hij een jaar later gratis weg? Lijkt mij niet echt de bedoeling. Hij zal geen tientallen miljoenen opleveren, maar een pasr miljoen toch wel?

  1. Litmanen

   Waarom geld verdienen aan een speler die vele jaren zijn werk prima heeft gedaan en waar je vanaf wilt? Ik denk dat net als bij Klaassen gekeken wordt naar zijn verdiensten voor de club.

   1. FrankiC

    Je hoeft nu ook weer niet miljoenen te laten liggen omdat een werknemer zijn werk prima heeft gedaan! We zijn ook een bedrijf Litmanen, de kachel moet branden.

   2. Indojood

    Onzin. Opleiding is de levensader van Ajax. Fundament van Jopie’s visie. We moeten geen uitzonderingen maken omdat jij toevallig een hard plassertje krijgt van Veltman. Aan de andere kant denk ik niet dat ie echt gewild is. Ik denk dat Ajax hem voor 5 miljoen of zo weg doet deze zomer.

    Trouwens, Klaassen ging weg voor 27 miljoen.

    1. dickst14

     Wie gaat er 5 miljoen weggooien dan? Clubs die hem zouden willen hebben zoals MVV of Dordrecht kunnen dat nooit betalen.

    1. Vak 120

     Waarom zo’n haat naar veltman dickst14? Wat heeft hij jouw aangedaan? Die jonge heeft altijd volle inzet gehad en de trainers stelde hem op! Echt een triest persoon dat jij zo praat over ajacieden!

     1. dickst14

      Ten eerste vind ik Veltman te weinig nivo hebben voor Ajax, ten 2e heeft hij met zijn onsportieve actie tegen Sparta Ajax werelwijd voor lul gezet en ten 3e zit hier iemand op de app die hem beter vindt dan Beckenbauer ooit was. Voor de rest gun ik hem het beste.

 3. Yindi02

  Hoop voor Joël dat hij nog een mooie move kan maken. Zie hem echt niet meer vast in de basis. Weet hij zelf ook wel. Hebben hem ook de afgelopen periode niet gemist, althans ik niet. En dat bedoel ik absoluut niet negatief, meer realiteit.

  1. dickst14

   Misschien een combinatiepakket. Stuk touw, reisschema treinen, wat pillen en een blik benzine. En dan het op het juiste moment de pillen innemen, jezelf in de brand steken en je hoofd door de strop en vanaf een viaduct voor de trein springen. Dan kan het toch haast niet misgaan toch?

 4. ajaxpers

  Triest, triest en nog eens triest hoe er hier over Ajacieden gesproken wordt. Is een beetje respect voor deze speler die zich altijd 100% heeft ingezet zo moeilijk? Hoeveel persoonlijke/psychische problemen heb je dan?

  1. nick-afca95

   Ik vind het ook echt te gek voor woorden wat ik hier allemaal lees. Veltman heeft de pech dat hij net te klein was voor centraal en te langzaam als back. Wel heeft hij goed inzicht en een prima pass. Jammer dat als een speler 2e keus is hij word gezien als comete nietsnut door eem hoop supprters. Ik denk dat Veltman bij bijna alle clubs uit het rechter rijtje van de eredivisie in de basis staat en prima mee kan komen bij clubs net onder de subtop in de grote competities. Ik gun Veltman een hele mooie club waar hij nog even flink geld kan ophalen.

   1. Emilio4Ajax

    Klopt…hij is ook tot inzicht gekomen dat ie het huidige niveau waarschijnlijk niet aan kan…niveau van nu is hoger dan voor zn blessure…?

 5. a.p.

  ik begrijp het Veltman, helaas voor jou is je Ajaxtijd voorbij, revalideer eerst maar goed bij Ajax en daarna komt er wel een mooi club voor je.

 6. Prinsengracht

  Volgens velen moeten we al heel blij zijn als een speler zich inzet voor de club. Zelf vind ik dat niet meer dan normaal. Dus ook over zulke spelers mogen wij best zeggen wat we er van vinden. Ik hoop dat hij weg gaat omdat hij meestal verdedigt als een wijf. Pakt nooit echt door. Tenzij hij ook meteen rood krijgt omdat hij heel dom en onhandig doorpakt. Maakt me niets uit waar hij heen gaat, als hij maar weg is.

  1. Ajax1958

   Heb ik altijd al gezegd. Slechte verdediger, laat zijn man lopen, laat zich makkelijk aan de kant zetten, pakt domme kaarten en kan niet organiseren. Enige reden die ik kan verzinnen dat hij aanvoerder is gemaakt, dat Ajax dacht op die manier nog wat voor hem te vangen.

   1. Yindi02

    Zie beneden!! Jullie veroorloven jezelf dit van hem te kunnen denken en te zeggen. Kritiek ok maar dit!!!
    Schandalig stelletje losers!!!

     1. 1434

      Je mag alleen maar positief zijn PG. Positief kritisch vinden mensen hier zelfs al negatief. Puur en alleen naar het resultaat kijken en verder mondje dicht of gewoon juichen en klappen.

 7. Finidi

  Tja in het huidige elftal komt ie er nu niet aan te pas en dan kun je beter elders je geluk zoeken

 8. Finidi

  Ff niet om lullig te doen maar zag net dat die wand en dat borstbeeld van JC werd onthuld door Wimpie Suurbier, als je het nou over een rechtsback hebt, dat was een rechtsback!!!

   1. Yindi02

    Ja, en als Veltman dat doet dan is hij een domme kaartenpakker. Zielig zooitje hier als je je op die manier uitlaat over een speler van Ajax. Ben het eens dat hij geen goede verdediger is voor het niveau van nu maar dat is geen reden om hem zo onfatsoenlijk neer te zetten. Zegt iets over jullie niveau namelijk.

    1. Finidi

     Ach man je lult tegen beter weten in en als je echt van 02 bent weet je niet eens wie Suurbier is stumperd, ik zeg toch niks onfatsoenlijks nu over die Veltman of mag ik niet zeggen dattie niet mee kan komen met de rest

     1. Finidi

      En mensen die praten over andermans niveau zijn meestal omhooggevallen kontenlikkets die daarna naar beneden trappen mooie praatjesmaker!

 9. -buitenkantje rechts-

  Mooi dat hij weer speelklaar is, maar hij voelt zelf ook wel dat een basisplaats er niet meer in zit voor hem.. Dit team heeft ondertussen al voor hete vuren gestaan en is naar elkaar toe gegroeid en ingespeeld. Op zijn leeftijd moet hij spelen.. Wat ik al eerder zei.. Bij Heerenveen naast Piri kan hij nog een paar mooie voetbaljaren beleven…

 10. Geroldkohlen

  hij twijfelt nu pas over zijn toekomst bij ajax?? hij ziet gewoon dat hij niet kan aanhaken op dit niveau. zelfs bij een Leverkusen in duitsland of een crystal palace in de PL bijvoorbeeld zal hij op de bank komen te zitten.

 11. 1434

  Als ik het zo lees verdienen mensen of een basisplek of een mooie club als ze trouw zijn geweest aan een club en als ze in het verleden leuke prestaties hebben geleverd. Heel rare gedachten in de voetbal wereld.

  1. Vak 120

   Ja precies,als jij een persoon als veltman geen mooie toekomst wenst ben je geen ajacied! Een zielig persoontje ben je dan!

   1. 1434

    Volgens mij is je huidige prestatie leidend en niet je verleden. Een mooie club vind ik een topclub in Europa en daar is hij verre van goed genoeg voor. Of zie jij hem in de basis bij MC, PSG, Bayern etc.?

 12. Yindi02

  Geen enkele speler van Ajax zou zo bejegend moeten worden door “supporters” van Ajax. Schaamteloze hersenloze types sommigen hier. Walgelijk gewoon. Geen woorden voor.

  1. Moosie

   Je zit nu al een heel topic lang te zeiken over iedereen maar je komt met geen enkel argument waarom we blij zouden moeten zijn als Veltman wel opgesteld zou worden of zou invallen.
   De kwaliteiten van de beste jongen zijn voor CL winnen niveau gewoon niet goed genoeg.
   Die gek van een Nietmanen wil hem gratis de deur uit laten lopen want hij heeft zich voor het megasalaris wat hij verdiend altijd goed opgesteld.
   Alsof dat de maatstaf is terwijl je volgens mij altijd gewoon je best hoort te doen als iemand je loon betaald voor werk.
   In de EL finale was Veltman tenminste aan 1 tegengoal schuldig en al die jaren dat hij CL speelde voor Ajax haalden we nooit de 8ste finale,sterker nog door het pakken van zijn zoveelste rode kaart in het eerste vergalde hij de enige echt goede wedstrijd die Ajax onder de Boer speelde thuis tegen Barça.
   Dus je kunt hoog en laag springen en het boze juffertje spelen maar je kunt uit je nek net als Nietmanen.
   Wie is er nou een kutsupporter jij en Nietmanen die ons steeds kutspelers met te weinig niveau in de maag willen splitsen of wij die het gehele niveau van Ajax op Europees topniveau willen zien?
   Microphone dropping.

   1. Yindi02

    Moosie, nergens zeg ik dat hij opgesteld moet worden, sterker nog, ik vind dat zeker niet. Maar moet ik hem dan om die reden een nono vinden en compleet afbranden?

    1. Moosie

     hij wordt gewoon op zijn gebrek aan kwaliteiten beoordeeld en omdat type’s als Nietmanen hier al tijden verkondigen dat dit soort spelers veel beter zijn dan dat wij zeggen ontstaat er een discussie die steeds harder wordt datigt niet aan Veltman dat ligt aan Nietmanen.
     Als je goed had opgelet dan wist je dat bijna iedereen Veltman een goeie gozer vindt maar te slecht voor Ajax en daar is niks mis mee maar dan moet hij dus weg en bijna iedereen ziet hem graag vertrekken zodat we zeker weten dat hij niet meer opgesteld zal worden is gewoon gezond verstand

     1. 1434

      Moosie, we hebben het hier wel over een (ex)interrnational die door de Boer, Bosz en Keizer is opgesteld en gevraagd is door de Bondscoach. Dat diezelfde mensen hem u allemaal niet meer zouden opstellen is totaal niet van belang, dat maakt hem geen mindere speler. Daarbij is het een echte Ajacied en trouw aan de club, dat kan je van Ziyech niet zeggen. Die loopt met een kop als een oorwurm over het veld en wil alleen maar snel weg om zoveel mogelijk geld te verdienen. Daarnaast lijdt hij zoveel balverlies dat het een wonder is dat Ajax nog wedstrijden heeft gewonnen. Kortom, met Veltman in de basis en Ziyech op de tribune waren we veel beter uit geweest nl, een betere verdediging en minder balverliesin de linies daarvoor. Dat jij dat nu niet snapt is een wonder, waarschijnlijk komt dat door de lucht waarin jij je veel begeeft. Goed weekend en mooie wedstrijd zondag.

     2. AFCA my World

      Ziyech is vaker beslissend geweest,dan veltman ooit zou kunnen,waarschijnlijk vertrekken ze allebei, probleem opgelost ! ⚽️

     3. Yindi02

      Hier wordt gesuggereerd dat het verlies in de EL finale tegen MU de schuld zou zijn van Veltman. Flauwe kul. Jij weet ook dat dat voor een groot deel lag aan Bosz en de keuze die hij toen maakte. Heeft PB ook zelf toegegeven trouwens. Zonder Joël hadden ze daar ook verloren. Die dingen reageer ik op, omdat het niet klopt en gebruikt wordt om Veltman neer te sabelen. Ik ben geen fan van Veltman.

     4. Moosie

      nou 1 van de 2 tegengoals was echt wel de fout van Veltman daarmee geef ik aan dat hij ook in die finale geen hoogvlieger was zoals nog een paar maar we hadden het over Veltman dus strip ik dat aan Is tegenargument tov hij heeft een finale gespeeld.

     5. Litmanen

      Degene die Ajax lieten vallen waren de “vedetten” zoals Ziyech ( volkomen waardeloos) in de EL finale.
      Voor wie het niet gelooft kijk het even terug.
      Je kunt wel heel hard schreeuwen en schelden, maar Veltman was de beste Ajacied in die wedstrijd.
      Maar ja, nu na anderhalf jaar roepen dat Veltman schuldig was aan een doelpunt.

      Kijk terug en zie dan wie er op het middenveld 90 minuten zijn man liet lopen. Blinde kip.

     6. dickst14

      Als jou Veltman niet als een wijf verdedigt en het duel aangaat bij de 2e goal dan krijgt hij een schoen in zijn gezicht en een vrije trap mee. Jammer dat je er zo weinig van snapt.

     7. Moosie

      hahaha en maar schelden en maar tieren sukkeltje met je hypocriete gelul altijd.
      En het topic gaat over Veltman niet over Zyech maar ja blinde haat hè?

 13. Iamsterdam2015

  Verdient een mooie tranfer. Is nooit maar dan ook gaan lopen ze@*ken om wat dan ook. Nee is zeker niet mijn favoriet maar is zeer zeker wel een ECHTE AJACIED!!!!

 14. AFCA my World

  Hopelijk vertrekt hij,is altijd al een middelmatige speler geweest,mocht door lolaliteit blijven,vertrek alsjeblieft ! ⚽️

 15. 1434

  Ongelooflijk dat iemand Ziyech af kan blijven zeiken en tegelijk blijft volhouden dat je geen spelers moet afzeiken.

Comments are closed.