Ajax neemt spits Lassina Traoré over van Ajax Cape Town

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Lassina Traoré en Ajax Cape Town over de overgang van de speler naar Amsterdam. De zeventienjarige spits was vorig jaar op proef bij Ajax en heeft daar een goede indruk achtergelaten. Traoré tekende een contract dat per 12 januari 2019 ingaat en een looptijd heeft van 3,5 jaar, tot en met 30 juni 2022. Traoré sluit tijdens het trainingskamp in Florida aan bij de selectie van Ajax.

Zie eerder bericht:
09-03-2018 Vonk: ‘Traoré wordt een sensatie bij Ajax’

Bron: Ajax.nl

Related posts

34 Comments

 1. -buitenkantje rechts-

  Volgens Vonk wordt deze Lissana een sensatie bij Ajax.. Hoop hem snel in actie te zien.

  1. FrankiC

   Ik help jeyt je hopen want deze Vonk heeft ook de ‘sensaties’ Leo Thethani en Dean Solomons gestuurd. Deze Capetowners kunnen vooralsnog qua niveau niet aanpikken.

 2. Mr Ajax

  Zou mooi zijn als er weer eens ern toppertje uit cape town komt, en dan ook nog een spits!

   1. Mr Ajax

    Benni mc Carthy bedoel jij? Dat was een leuke speler, ging na 2 seizoenen richting spanje

  1. AFCA my World

   Het is een stevige en vaardige spits, kan zeker gaan verrassen, er was ook belangstelling vanuit italie voor hem ! ⚽️

   1. AB

    Zo goed dat jij hem al zo gevolgd hebt. Klasse. Ik zou niet weten waar ik het had kunnen zien.

    1. vak411

     tja AB, we praten niet alleen tegen ook over spelers. gelukkig zijn er mensen die wél bij Jong Ajax of bij de training gaan kijken, dan had je net als mr Ajax, ik en een aantal anderen kunnen weten dat het een zeer talentvolle, sterke, jonge spits is. ik ben heel benieuwd, denk dat hij echt een hele goede selectie speler kan worden die er best snel kan staan.

     1. vak411

      pffft, daar scherm je altijd mee. ik snap dat je niet (altijd) kan gaan maar waarom dan constant mensen verbeteren, het hoogste woord. er zijn mensen die wél op.mmandag bij jong kijken of naar trainingen gaan. daar had je het kunnen zien… vergeet 19 december niet op te zoeken, daar vroeg je om.

     2. AB

      Ik ga nooit naar Jong en nooit naar trainingen wel naar thuiswedstrijden van het eerste. Misschien ook eens gaan werken?

 3. Hanski

  Haha Appie jij bewijst opnieuw dat je sinds 1986 ( je weet wel werden we net geen kampioen) geen wedstrijd meer hebt gezien…tja werken is voor jou een alibi…wel veel tijd om overal je meningkje over te hebben…in je pauzes neem ik aan….
  Hoe noemen ze dat ook al weer? Jezelf compleet te kakken zetten of zo iets?! Werk ze beunhaas ????

 4. Zlatan4ever

  Sierhuis verhuren en geen kans geven en een speler van Capetown aanschaffen ? Capetown de club die 8e staat in de Zuid-Afrikaanse competitie….
  Vaag stukje beleid , sorry

  1. FrankiC

   Wat is daar vaag aan? Sierhuis is gewogen en (voorlopig) te licht bevonden. Dan verdien je nu heen kans.
   Traoré was op proef en goed genoeg (en dus beter dan Sierhuis) bevonden voor de selectie. Niet meer en niet minder.

   1. Zlatan4ever

    FrankiC, kan jij mij even de beelden sturen van deze geweldenaar aangezien jij het zo goed weet ? Bij voorbaat dank

    1. FrankiC

     Ik heb die hele Traoré nooit zien voetballen en heb geen beslissing genomen over Traoré. Dat is gebeurd op basis van berichten uit ZA en de proefperiode hier. Ze weten nu wat ze beiden kunnen en Sierhuis vinden ze minder. In zeg alleen dat er niets vaag aan is….. zo gaat een selectieproces. Sierhuis wordt trouwens verhuurd, dus er is nog geen streep doorheen gehaald.

 5. a.p.

  een paar jaar terug mochten er maximaal 3 buitenlanders in een voetbalteam zijn. helaas nu ……11 is mogelijk . maar ik ben en blijf Ajax supporter.

  1. FrankiC

   Ha, dat is in februari 1996 al afgeschaft!! De UEFA gaf daarmee gevolg aan het vonnis van het Europese Hof van Justitie in de zaak-Bosman. Daarvoor gold de zogenaamde 3+2 bepaling. Dat houdt in dat een elftal internationaal drie buitenlanders mocht opstellen en twee zogenaamde geassimileerde ‘vreemdelingen’. Tot die laatste categorie behoren spelers die vijf jaar of langer in hetzelfde buitenland actief zijn, waaronder een paar jaar bij de jeugd (die werden dan ‘voetbalnederlander’ als ik het me goed herinner.)
   Barca moest altijd kiezen in de tijd met Stoiskov, Laudrup, Koeman en Romario. Ook in de Pimera Division. Gevolg: Laudrup aan het einde van het seizoen 93/94 naar Real Madrid.

Comments are closed.