Vonk: ‘Traoré wordt een sensatie bij Ajax’

De verwachtingen omtrent Lassina Traoré zijn hoog bij Ajax. De zeventienjarige aanvaller van Ajax Cape Town is sinds eind februari op proef in Amsterdam en heeft de potentie om het eerste elftal te halen, zo zei Erik ten Hag eerder deze week. Ook Hans Vonk, hoofd jeugdopleiding van Ajax Cape Town, voorspelt een mooie samenwerking. “Lassina wordt een sensatie”, zo voorspelt Vonk, die de jongeling begeleidt tijdens diens proefperiode in Amsterdam, in gesprek met Ajax TV. Vonk nam ook Zaakir Allie mee naar Amsterdam voor een stage, maar zijn kansen lijken kleiner. “Voor Zaakir denk ik niet dat er een traject is in Amsterdam”, geeft hij toe.

Traoré zelf noemt Ajax een ‘grote club’ en merkt dat het niveau veel hoger ligt dan bij Ajax Cape Town. “Dat is top”, zo stelt hij. Traoré neemt een voorbeeld aan landgenoten als Thulani Serero en Steven Pienaar, die ook voor Ajax Cape Town in actie kwamen. “Zij hebben goed gespeeld bij Ajax. Ik hoop hetzelfde te bereiken en misschien wel meer. Ik wil bij Ajax in het eerste team spelen en ik wil, als het lukt, de Champions League en de Eredivisie winnen met Ajax.”

Related posts

56 Comments

  1. De Ajacied

   Hoop dat hij idd het doorzettingsvermogen heeft, dan moet het goed komen
   ❌❌❌

   1. Ajax 1

    Doorzettingsvermogen is er wel bij die afrikanen. Komen uit armoede; zullen door muren heenlopen om hun droom waar te maken.

    1. Charka53

     Inderdaad Ajax1 en dat ontbreekt er wel eens aan bij de in ons land opgegroeide sterren.

     1. HURBIE

      Wordt meteen de hemel ingeprezen
      Doe dat nu niet
      Laat hij zich lekker in de schaduw van alles ontwikkelen

 1. Peter kopsterk

  Als er een buitenkansje is altijd oppikken. Zulke spelers willen slagen. Zit eenmaal in hun cultuur.

  1. Jimmy1971

   Wordt ook wel weer tijd voor een ‘sensatie’ vanuit Cape Town , zou mooi zijn als Vonk gelijk heeft !

  1. Peter kopsterk

   Als ze maar goed genoeg voor Ajax zijn en als het echt een topper is blijven ze niet zo heel lang bij Ajax

   1. De seijs

    Het zijn meestal wel jongens met een vecht mentaliteit. Die doen echt alles om te slagen. In tegenstelling van onze eigen Nederlandse jeugd. Die zijn meestal te zacht. En denken als ze eenmaal in ajax 1 hebben gespeelt dat ze er al zijn. Laat maar komen bestuur ?????

 2. -buitenkantje rechts-

  Probleem bij deze jongens is het cultuurverschil, absentie van familie en vrienden, intensiteit van trainen.. Begeleiding is belangrijk voor deze jongens..

 3. Zlatan4ever

  Leuk als we weer eens een speler met (volgens zeggen) kwaliteit uit Cape Town meteen kunnen opstellen voor het 1e
  Zeker voor de zelf opgeleide jeugdspelers …….

 4. De seijs

  Zou natuurlijk top zijn voor de samenwerking. Hoop dat het wat wordt. Zou weer een goede opsteker zijn voor ons bestuur. Klasse ??

 5. AFCA my World

  Over het algemeen komen die jongens wel door,alleen hebben ze een hele lange tijd nodig om te wennen, maar ik heb wel vertrouwen in die gasten ! Brengen meestal een dosis vechtlust,disipline en techniek mee ! ⚽️

 6. BobbyHaarms

  Werd ook wel weer een keer tijd. Deze hele samenwerking heeft na al die jaren nauwelijks iets opgeleverd. Heeft echt klappen met geld gekost…geld die ze al die jaren veel beter in de jeugdopleiding hadden kunnen stoppen.

  1. De seijs

   Nog meer geld in onze jeugdopleiding? ?? Wij zijn daarin al de beste. En we hebben ervaring nodig. Toppers van 27/29 jaar. Teveel onervaren jeugd levert niks op. Ze hebben standaard een terugval. Dat zie je niet bij buitenlandse top clubs. We willen toch aanhaken? Nu bij ajax lopen er veelste veel zonder ervaring. Dat is de grote valkuil. Te veel jeugd!

   1. ajaxhoger

    Helemaal waar De seijs ,100% mee eens , zonder ervaring win je helemaal niks .

   2. BobbyHaarms

    Het erge is nog dat je dit serieus meent ook. Mijn God, natuurlijk heeft elk team ervaring nodig, dat spreekt voor zich! Er is geen club die zonder kan, zelfs het Ajax van midden jaren 90 niet onder kwallie Judas van Gal! Maar het ooit zo grote Ajax is groot geworden dankzij zijn jeugdopleiding, al vele tientallen jaren. Nee, wij zijn allang niet meer de beste, al jaren niet meer. Ook niet meer in de jeugdopleiding, met dank aan vreselijk wanbeleid van dit kutbestuur en het wegjagen van de verkeerde mensen (Jonk). Ik moet het nog maar zien wie er de komende 2 jaar gaan doorbreken naar het eerste elftal. Ook onervaren jeugd bij buitenlandse topclubs lopen tegen hetzelfde probleem aan, dus ook standaard een terugval en dus dezelfde valkuil! Toppers van 27/29 jaar komen niet. Nu niet, nooit niet!

    3 trainers in een half jaar tijd, geen enkele progressie bij de spelers, al 4 jaar op rij geen enkele prijs, en een satelietclubje waar niet of nauwelijks iets vandaan komt. Ja hoor, het gaat echt fantastisch met Ajax..not.

    1. Moosie

     Oh Bobby zing een liedje voor mij alleen , oh Bobby want voor mij ben jij nummer 1..
     Je kon het niet beter zeggen ouwe

    2. De seijs

     Gelul. De echte top clubs spelen niet met minder dan hooguit 10 ervaren spelers. En juist door de vakkennis van de beste trainer die we gehad hebben de laatste +/- 30 jaar! Louis van Gaal lukte het wel met een top jonge generatie! En ajax is en blijft jonge toppers opleiden dat is bekend en bevestigd. En de laatste jaren zeg jij elke keer het zelfde bh. Maar elk jaar breken er weer nieuwe talenten door in het eerste! Door de beste jeugdopleiding van de wereld , ajax. En niemand met een beetje voetbal verstand twijfelt daar aan. En onervaren jeugd?die stellen de echte top clubs niet op. En eens gaan de toppers wel komen naar ajax. Daar geloof ik heilig in. Alleen wanneer ja dat zal de toekomst uitwijzen.

     1. Moosie

      Kluivert,Seedorf,Reiziger, R. en F de Boer ,Kanu, Overmars, Davids.allemaal nog geen 22 jaar oud in 95 dus het kan wel maar dan mot je ze goed opleiden iets wat van Gal verpest heeft bij Ajax.
      Waar heeft die van Gal nog meer internationale prijzen gepakt juist na Ajax nergens overal wordt hij na 2 jaar uitgekotst.
      Alleen met spelers die volgens de visie van Johan waren opgeleid lukte het komt bij dat Blind een aankoop was van Johan en Frank Rijkaard ook opgeleid was door Cruijff ,maar jij bent gewoon te jong om dit te weten geeft niet maar als je dan toch eigenwijs gaat doen zorg dan dat je de wijsheid heb.

     2. De seijs

      De trainer bepaalt alles. Meer uitleg is niet nodig. Maar ja dan moet je wel helder van geest zijn!?

     3. De seijs

      Dat mag jij vinden. Ik lees het op mijn manier. Maar dat zal jij wel niet begrijpen. Ja jammer dan.

     4. -buitenkantje rechts-

      Iedereen weet wat je hiermee bedoelt Seijs.. Heeft niks met voetbal te maken.. zelfde catagorie als “uche uche!”
      Gewoon laag van je..

     5. Moosie

      Heeft niks met helder zijn te maken plus weer een belachelijke opmerking inhoudelijke reactie graag 6 jeugdspelers onder de 22 jaar wonnen de CL n 95 dus jij lult uit je nek

     6. De seijs

      En wie was de grote leider daarvan juist trainer Louis van Gaal. Nou heb ik je toch geholpen ?

     7. Moosie

      Trouwens wat bedoel je dan met helder zijn want van mij mag je litmanen en machlas achterna als je nu nog steeds loopt te zieken

     8. AB AjaxBarcelona

      De Seijs zegt klasse bestuur bij weer een aankoop van een jonkie en zegt daarna dat er ervaren oudere spelers moeten komen. Telkens dat klasse of goed gedaan bestuur met ???? is gewoon forum vervuiling en pure uitdaging en uitlokking maar is duidelijk niet ernstig genoeg. Gluiperigheid blijft toegestaan, erg jammer.

     9. De seijs

      Maar dat is niet ernstig genoeg???? abje toch. Kijk eens wat jij schrijft hier! Door jou zijn er veel mensen afgehaakt hier (eugajax) .En dan is klasse bestuur en duimpjes van mij erg?? Goh !

     10. De seijs

      Als je de waarheid niet wil zien dan ben je of ontzettend eigenwijs of heel vergeetachtig. Dus niet meer zo helder. Niks meer niks minder. En niet zo gauw op je tenen getrapt voelen. En zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten. Denk daar nou maar eens over na! Of…..

     11. Middenweg401

      De seijs, ik ben nog niet zolang hier. Ik lees vaak in jouw reacties dat je het bestuur klasse vindt en dat Ajax goed bezig is. Ik ben wel benieuwd hoe je tot deze mening komt en deze onderbouwt. Ik kan het zelf niet rijmen met de afwezigheid van succes, herkenbaar voetbal en het feit dat we niet meer toonaangevend zijn in Nederland. Over dat laatste zijn vriend en vijand het wel over eens.

     12. Moosie

      Jij praat echt onzin zonder Cruijff was er geen jeugd bij Ajax geweest om de CL te winnen was Bobby Haarms niet teruggekomen en had Bruins-slot geen scouting gedaan.
      zelfs de traineer van Lutjegeest was nog kampioen geworden meet dat 11tal.
      Maar jij komt ook alleen maar met van Gal omdat je wil zeiken tegenover ons.
      Zelfs dat is niet serieus te nemen net als het feit dat je steeds zinnen en woorden van anderen probeert te gebruiken in je eigen stukjes waant als je zelf iets mot verzinnen kom je niet verder dan misselijkmakende grapjes over bv mijn ziektebeeld.
      Maar je gaat vanzelf in de fout net als vandaag dus we wachten allemaal rustig af tot je uiteindelijk toch van het forum geflikkerd wordt gewoon kwestie van geduldig wachten.

     13. BobbyHaarms

      Zie het meer als een nationale feestdag. Die mafkees moet dagelijks een dozijn pillen slikken maar vreet in plaats daarvan volgens mij het kartonnen doosje op ?

     14. De seijs

      Moosie je ziet spoken. En je probeert telkens mij op een laag hartige wijze hier weg te krijgen. Wees eens een echt kerel! En doe niet zo zielig om je gelijk te krijgen! Je naait de boel hier alleen maar op. En als iemand het hier niet met jou eens is moet dat geen probleem zijn. Ieder zijn mening over voetbal en ajax!

     15. Moosie

      Seis jochie iedereen heb jouw teksten over mijn longkanker gelezen dus doe ff niet zo zielig en hypocriet je hebt het aan jezelf te danken je bent niet voor niets gewaarschuwd en BR reageert ook niet zomaar ,je bent door de mand gevallen en dat is maar goed ook

     16. AB AjaxBarcelona

      Zoals ik net elders aangaf. Elke misstap van de Seijs ga ik per mail aankaarten bij de redactie. Ben het echt zat nu.

     17. De seijs

      ???tutututuut ik wil effe klagen ??
      OPMERKING VAN DE REDACTIE: IK HEB JE NET AL GEMAILD: STOP MET HET MISBRUIKEN VAN ONS SYSTEEM VOOR JULLIE PERSOONLIJKE VETE.
      LAATSTE WAARSCHUWING!

 7. De seijs

  Zo hoop dat iedereen lekker geslapen heeft en vandaag weer gezond op. Vandaag gaan we die boertjes verslaan 2-1 wzawzdb ?

 8. AB AjaxBarcelona

  Er zijn mensen die hetzelfde commentaar bij alle topics plaatsen. Apart.

   1. AB AjaxBarcelona

    Je hebt gelijk. Lekker geslapen en gezond weer op (overigens foute weergave) is voetbal gerelateerd. Excuus.

Comments are closed.