Doan voedt geruchtenstroom en bezoekt Ajax – Bayern

Ajax is al volop bezig met de selectie voor het nieuwe seizoen aangezien de verwachting is dat er een aantal bepalende spelers gaan kiezen voor een zomerse transfer. Een van de spelers die mogelijk in aanmerking komt voor een verhuizing naar de Johan Cruijff Arena is de Japanner Ritsu Doan die momenteel uitkomt voor FC Groningen. Doan werd woensdagavond gespot in een skybox in de Johan Cruijff Arena,  dat blijkt uit een foto op Twitter. Afgelopen zomer bracht CSKA Moskou een bod van circa acht miljoen euro uit op de speler. Groningen legde dat voorstel naast zich neer.

https://twitter.com/Damian_Zivkovic/status/1073093472268283905

Related posts

32 Comments

  1. De Ajacied

   Nee joh Ajaxkat,
   Gewoon halen die Doan is prima om zo’n speler al binnen te hebben,
   Dadelijk wordt het misschien alleen maar moeilijker om hem te contracteren,
   Dus ik zeg halen en snel
   ❌❌❌

   1. FrankiC

    @DeAjacied
    We moeten ons echt in de winter versterken. Mede gezien de CL tegenstanders uit pot 1. Een schorsing en 2 blessures en we hebben geen CL-waardige reserves meer. Daarbij kunnen de een half jaar meelopen en al wat vlieguren maken. Het verlanglijstje van betaalbare speler is bekend…

   2. Litmanen

    Eens, halen. Je raakt Frenkie en Ziyech kwijt, er moet creativiteit bijkomen. Een gok blijft het maar we kunnen nog steeds geen types kopen als Iniesta.

  2. De Nees

   Weet het zonet niet met Doan. Ajax is een weg ingeslagen waar je heel erg moet oppassen met onzekere kwaliteit, je hebt het wel over een spelmaker positie en we zagen afgelopen weken het verschil met en zonder Ziyech. Als Doan niet meteen aanhaakt en in moeilijke wedstrijden loop je schade op, ja daar sta je dan met je 200 mln op de bank. Gaan we weer harken in de ED? een terugval in europa waar je net weer je glorie herpakt? Frenkie gaat al weg, Ziyech wsl en je haalt een onzekere factor binnen op een key positie. De gokfactor is te groot, dat hebben we al genoeg gezien afgelopen jaren.

   1. Moosie

    helemaal gelijk in als je het zelf niet hebt moet je het kopen maar alleen als het een directe versterking is van je elftal zei iemand een keer.
    Ik ben wel een beetje klaar met de guddeljes en sinkies van deze wereld in een Ajax-shirt ja op de tribune niet op het veld ze moeten nu doorpakken maar het verleden van deze bestuurders is absoluut geen garantie voor de toekomst

  3. Wzawzdb-72

   Moet aardig wat kosten. Nog niets bewezen op niveau. Niet kopen dus, behalve als ze op vrijdag lekker tepanyaki willen eten.

 1. -buitenkantje rechts-

  Doan lijkt een aanwinst.. Laat mooie dingen zien bij Groningen.. Toch blijft het altijd afwachten hoe zo’n speler het bij Ajax doet waar het verwachtingspatroon en de concurrentie groot is..

  1. De Nees

   Haal je Doan dan moet je daarnaast wel een meer bewezen kwaliteit halen als vervanger van Frenkie. En heb ergens ook niet al te veel vertrouwen in de verbetenheid van Doan, alleen mooie pasjes en techniek is niet voldoende voor het niveau waar Ajax naar toe wil.

   1. FrankiC

    Hé, zoiets wilde ik ook schrijven als reactie op jouw post hierboven. Als DÉ vervanger is de kans groot dat hij gewogen en te licht bevonden wordt. Kan dan nog wel wel een waardevolle breedte investering zijn.

    1. -buitenkantje rechts-

     Ik vind dat je sowieso niet van “de vervanger van..” moet spreken. Voor wie was Ziyech de vervanger? Iedere speler heeft zijn eigen inbreng. Je moet dus kijken naar kwaliteit.. Heeft hij het niveau? Past hij bij het Ajaxspel?
     Ik denk dat hij dat heeft..
     Alleen blijft er het ongrijpbare element van omgaan met druk en stress.. Daarop is Doan nog niet getest. Ik denk dat we na Bayern hebben kunnen zien wat er nodig is.. Naast de technische bagage heb je vechtersmentaliteit, onverzettelijkheid en mentale weerbaarheid nodig.

     1. De Nees

      Vooral dat laatste BR. We moeten daarom minder trial and error doen en op bepalende posities meer zekerheid plaatsen. Dat is wel de motor van de ploeg samen met de CV bepalend hoe sterk je elftal is.

 2. a.p.

  ook wat mij betreft ook kopen Doan , rijpen op top niveau en dan kunnen hopelijk veel plezier van hem beleven

  1. HDfan

   Precies, we hebben genoeg geld om een gokje te wagen met 10 mln, elk seizoen een Blind of een Tadic of zelfs een Ziyech halen zal niet zomaar lukken

   1. rickert

    Ik denk dat deze jongen het wel goed gaat doen… Wanneer je op dit moment bij Groningen binnenwandelt, is het ook alsof je een vlag op een strontschuit bent. Zo’n technisch begaafde speler, die een half jaar mee kan trainen en wat meer weerstand zal gaan krijgen hier.. Denk dat hij er vanaf volgend seizoen dan gewoon klaar is als vaste rotatiespeler/basisspeler!

   1. The last nick

    Er moet in dit geval van start af aan een zekerheid zijn. Zo niet, dan hebben eigen opleiding of andere Nederlandse voetballers de voorkeur. Cassierra, Boilesen, Anderson zouden ook het talent zijn. Uiteindelijk mislukt omdat je ze niet goed lent, ze geen ervaring hebben en je niet weet wat ze kunnen als ze onder spanning komen te spelen.

 3. Zlatan4ever

  Doan is een groot talent en kan nog beter worden. De moeite waard dus om aan te kopen.
  Door het niveau van Ajax word hij ook beter, hij moet nu samen spelen met dat brandhout van Groningen

 4. Ajax XXX

  Ik heb hem Groningen nog niet op sleeptouw zien nemen zoals Ziyech bij Twente deed dus zou niet teveel uitgeven.

  1. Bert Betondorp

   Ajax XXX logisch dat is geen team waarin hij speelt, het zou een kandidaat voor Ajax Kunnen xij, hij presteert beter dan het team Groningen. Bij Ajax past-ie

 5. The last nick

  Het is weer kopen, kopen, kopen in de hoop dat het wat gaat worden.
  Bijdrage van Moosie van 18.14 uur is 100% de juiste en dan vooral de eerste zin.

 6. The last nick

  Dus Ajax heeft geen 20-jarige in eigen opleiding die voldoende creativiteit heeft?
  Gaat lekker zo. Moeten we een 20-jarige kopen die uitblinkt bij ………… Groningen.

 7. Forever nr14

  Concurrent kapot kopen, zie Bayern al jaren, dan ben je in ieder geval champions league verzekerd, haal die Bergwijn en Dummfries terug enz enz, want die akelige lampjes hebben het ieder jaar weer helaas beter voor elkaar.

 8. The last nick

  Frenkie is niet te houden deze zomer. Ziyech is een ander verhaal. Die kijkt sowieso niet naar geld maar puur naar hoe een ploeg wil en blijven voetballen. Een trainerswissel moet geen volslagen andere speelwijze teweeg brengen. Dat maakt zijn keuze lastig maar voor Ajax gunstig. Dus ……. geef Ziyech om te beginnen zekerheid voor de komende 5 jaar dat hij een top salaris krijgt bij Ajax. Het is een pure gfamilieman die nooit ver weg van zijn familie, laat staan zijn moeder wil zijn. Hij wil ook mooi enleuk kunnen voetballen. Alles binnen bereik bij Ajax. Hij hoeft geen multi, multi miljonair te worden. Hij is en blijft wat dat betref5 best behoorlijk basic, dat maakt het zo’n mooi persoon. Hij gaat zaken zelf bepalen, volgens zijn (moeders) normen en waarden. Buitenwacht is totaal niet van belang. Voor anderen maakt hem dat arrogant, hij is het tegenovergestelde. Maar …… dat moet je wel willen en kunnen zien. Voetbal voor Ziyech is art, elke keer weer. Dus …….. Ziyech jongen, wordt een voor de non believers een echte Ajacied (dat ben je al maar niet iedereen ziet dat) en blijf gewoon in Amsterdam.

Comments are closed.