Johan Cruijff Arena beboet wegens niet handhaven rookverbod

De Johan Cruijff Arena moet een boete van 2400 euro betalen wegens het niet handhaven van het rookverbod. Dat oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb), nadat het Amsterdamse stadion in beroep was gegaan tegen de boete.

Afgelopen jaar waren een aantal inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit tijdens een wedstrijd aanwezig in het stadion en hebben waargenomen dat er in diverse vakken werd gerookt. De aanwezige stewards spraken de rokers hier niet op aan en men heeft vastgesteld dat de vloeren bezaaid lagen met sigarettenpeuken. De Arena maakte hiertegen bezwaar omdat de tribunes zich in de openlucht bevinden maar kreeg geen gehoor van het College van Beroep voor het bedrijfsleven. Omdat de tribunes van het stadion overkapt zijn, vallen zij onder het rookverbod, zelfs als het dak van het stadion open is. Dat open dak bevindt zich namelijk alleen boven het speelveld. Naar het oordeel van het CBb zijn de tribunes van het stadion niet vergelijkbaar met een (van het rookverbod uitgezonderd) horecaterras.

Bron: Rechtspraak

Related posts

60 Comments

 1. -buitenkantje rechts-

  Het is niet zo dat er minder mensen komen als er gerookt wordt.. Anti-rook lobby begint langzamerhand absurde vormen aan te nemen.
  In horecagelegenheden en openbare ruimtes ok..maar in een stadion? Begint op een hetze te lijken.

  1. De Ajacied

   Beetje zielig om hier een boete voor te geven
   Nederland wederom op zijn smalst
   ❌❌❌

 2. Charka53

  Persoonlijk rook ik niet en als ik er zelf geen last van heb ga gerust je het is je eigen lichaam , maar een voetbal stadion is net als je buiten bent en wat denken ze dan van die rookgordijnen die er af en toe worden opgetrokken dit ga je niet tegen houden hoor dus stop er mee.

 3. EugAjax

  Roken is zeer schadelijk voor de gezondheid natuurlijk. Terecht dat er een verbod is. Alleen ga er maar aan staan omdat te handhaven ! Dat gaat niet lukken, praktisch onmogelijk. Dan nooit dak meer dicht en prijs kaartje 0.05 omhoog doen en je kan aardig wat toekomstige boetes betalen. Blijven de stewards tenminste ook heel.

  1. Zlatan4ever

   Eug, slappe verhalen opmaken op dit forum dat is zeer schadelijk voor jou (mentale) gezondheid. Begrijp nog steeds niet dat je terug bent……

   1. EugAjax

    Zlatan als je er heel erg blij van wordt hou ik me wel bij VI en AS.

    Maar als je nu een echte kerel was had je even antwoord gegeven op mijn vraag aan je bij topic Jong Ajax !

    Spiegeltje spiegeltje aan de wand wie zijn de hypocrieten in dit voetbalforumland.

    Wees gerust je kan achter aan sluiten!

    1. Tikkietakka

     Zat daar een vraag in aan Zlatan? Dat was toch gewoon een standaard monoloog van je? Verder vergeet je even te vertellen hoe het verder is gelopen tussen Zlatan en mij na de afgezegde afspraak. Maar je geeft altijd zaken eenzijdig weer.

     1. EugAjax

      Zo AB, ben jij dus zelf Zlatan? Nou dat is mooi want Moosie wordt al closer met Zlattie…….ach de ene AB gooit een vriend weg de andere AB vangt hem op.
      Schattig en vandaar dus hier POPPENKAST !!!

     2. Tikkietakka

      Even lezen Eug. Ik zeg: zat daar een vraag in aan Zlatan. Niet: zat daar een vraag in aan mij. Verder is het al 100 keer gezegd: ik heb hier geen vrienden. Ook Moos heeft gezegd dat wij geen vrienden zijn. Kennis hebben aan elkaar is iets anders. Heb je grafzand in je hersens? Maar jongen (denk ik), kom maar fijn klaar op de aandacht die je hier zo broodnodig hebt.

     3. Moosie

      Ik zit jou dwars hè?
      Je blijft het maar over mij hebben.
      Ik begrijp dat jij vriendschap zoekt op dit forum maar op die mongool Nietmanen na neemt niemand jou hier nog serieus .
      Ga daar maar eens een liedje over schrijven.

     4. Zlatan4ever

      Hahahahaha ????, die afspraak is al lange tijd verzet naar een ? eten in Scheveningen….

     5. EugAjax

      Grappig binnen een uur de drie (ga ik maar vanuit) grootste hypocrieten van dit forum bij elkaar hahaha. Mannen wees en blijf in ieder geval aardig voor elkaar.

      Dat moet lukken toch? Hahaha of gaan jullie mekaar nog ziekenhuis in slaan of toch nog mail uitwisselen.

      En ja laat mij maar sicko zijn…….ik lig werkelijk in een deuk hier mooie afsluiting!

      Gaat jullie goed ‘vrienden’ hahaha

     6. Tikkietakka

      De grootste is gestart met de discussie. Verder, ach minder begaafden hebben vaak lol om weinig. Soms best iets om jaloers op te zijn. Maar ja, een mens wil ook weer miet jaloers zijn op Eug.

    2. Zlatan4ever

     Eug, ik ga helemaal niet in op jouw onzin op dit forum.
     Ik vind je alleen een belachelijk figuur als je hier laat weten dat je dood bent en dan een bord voor je kop hebt om hier weer te verschijnen….ZIEK !

    3. Ajax1958

     Heb jij een masochistische inslag Eugelien dat je hier weer bent? Blijf lekker bij AS en VI, daar kennen ze je (nog!) niet. Vergeet Neppie niet mee te nemen.

     1. Litmanen

      HDfan, je denkt toch niet dat AB, Moosie en helemaal 58 geinteresseerd zijn in het onderwerp van welke topic dan ook? Die zijn alleen maar bezig gezamenlijk mensen te bashen en daarbij ook nog net doen alsof ze heilige boontjes zijn.
      Een verkoper van verrotte vis, een drugsdealer en een mongool. Die paffen wat af samen, dus aan die figuren hebben we die boete te danken.
      Ik snap alleen niet dat die 58 al niet lang door zijn familie verplicht is opgenomen. Echt compleet los van God.
      Levensgevaarlijk.

     2. The last nick

      Jij hebt toch altijd commentaar op taalgebruik van anderen? Jij wil toch on topic blijven? Jij hebt toch een hekel aan bashen? Jij ziet je niet als (schijn)heilig boontje? Rare reactie dan die je geeft.

     3. Litmanen

      Jij weet toch dat het steeds veranderen van nickname leidt tot een ban? Ben je massochistisch?

     4. The last nick

      Goh, ga je er hier ook de aandacht op vestigen? Echt gluiperig he. Beste Litmanen, er ligt een schone taak bij de redaktie om de mogelijkheid van instellen schermnaam te verwijderen als dit zo irritant is. Wat zit jou dwars, kan je het niet volgen? Wat heeft masochisme (één s) hiermee te maken?

 4. Prinsengracht

  Rokers lijken niet altijd te beseffen hoe vervelend en hoe gevaarlijk hun verslaving is voor anderen. Ik wil persoonlijk geen last hebben van andermans sigarettenrook.

 5. Bert Betondorp

  Als het dak van de Johan Cruijff Arena open is, dan gaat de rook toch de lucht in

 6. KBouter

  Heerlijk, de hele wedstrijd iemand naast je die zit te blowen of kretek zit te roken!

  1. afcadeluxe

   een tevreden roker is geen onruststoker,drank maakt meer kapot dan dat je lief is?

 7. Finidi

  Wat een mierenneukers ! Ik rook zelf al 10 jr niet meer en heb er best last van maar om in de buitenlucht of in zon grote ruimte moeilijk te doen vind ik belachelijk, vuurwerk voor de wedstrijd mag wel of is dat ook officieel al verboden zoniet zou ik dat eerst maar es op nul zetten ! Kijk naar die grieken vd week, niks aan de hand man??niet te geloven toch?

 8. Ajax 1

  Lekker zinnig zo’n boete ook. Je zou maar stewart zijn en het af moeten dwingen. Heb je meteen gezeik aan je kop. Dit is op een plek met zoveel mensen gewoon niet af te dwingen. Ik rook zelf niet meer al meer dan 20 jaar, maar heb er ook nog nooit last van gehad en in de arena al helemaal niet.

 9. Ajax Fortuna

  Wat een flauwekul. Dan kun je elke club wel een boete geven. Elke keer als ik bij fortuna op de FRS sta sreekt de een na de andere een joint op ?.

 10. afcadeluxe

  uitlaatgassen zijn ook slecht voor je gezondheid,ik ken mensen die hebben geen rijbewijs en worden dan autos etc verboden?nee dus

 11. The last nick

  Zou wel fijn zijn wanneer je niet naast rokende stinkende asbak hoeft te zitten.
  Bij een doelpunt krijg je al snel een glas bier in je nek, zit niet te wach5en op een brandende peuk.

 12. Iamsterdam2015

  niet gehandhaven door stewards…!?!? Ja vind je het gek!?? Als er een steward is ide 1.95 meter is en spierballen net zo dik als Seedorf zijn bovenbenen dan weet je als supporter niet hoe snel je die peuk moet doven. Maar wees nou eerlijk. Met alle alle alle respect voor deze mensen maar die worden toch in hun porum uitgelachen als ze naar je toekomen? Tuurlijk moet het postuur van de steward of geslacht of voorkomen geen reet uitmaken……maar dat doet het wel. Ipv dat de Arena deze mensen voor de onmogelijke taak zet, moet je ze op beeld zetten en bij het verlaten van het stadion in de nek pakken en beboeten, en anders lekker je verlies pakken als Arena.

 13. El Salvador II

  Spreek de rokers wel eens aan, of de sigaret uit mag zodat ik en mijn kinderen weer kunnen ademen. Moet eerlijk zeggen dat na wat gemopper er vaak wel gehoor aan wordt gegeven. Handhaven is niet te doen, maar voorzieningen buiten de ring zijn aanwezig dus gelegenheid genoeg voor de diehard rokers.

Comments are closed.