Kale en Kokkie en de liefde voor Rotterdam (Incl video)

Kale en Kokkie kunnen hun geluk niet op vandaag. Hun club won gistermiddag overtuigend van ADO Den Haag, maar het mooiste vinden ze de winst van Feyenoord, of eigenlijk het verlies van PSV. Omdat Feyenoord Ajax heeft geholpen krijgen de twee een sinterklaasgedicht van het legioen met daarin een speciaal verzoek.

App-gebruikers: bekijk de video op onze website www.Ajaxfanzone.nl via deze link

Related posts

56 Comments

 1. -buitenkantje rechts-

  Feyenoord is vanouds de aartsvijand.. Ik merk bij mezelf dat ik meer een hekel aan PSV heb.

  1. De Nees

   Het beste wat ze ooit voortgebracht hebben zijn de gebroeders Willy en René ??. Willy en René! Dan ben je toch echt sneu.

 2. Indojood

  Off: Gijp bij VI over het mislopen van toernooien door Oranje: “We hadden er ook niets te zoeken,met Joëlle Veltman.”

   1. Indojood

    Nee, natuurlijk niet maar Veltman is de belichaming van de mindere periode waarin het NL voetbal heeft gezeten. Gewoon niet goed genoeg.

    1. Charka53

     Volgens mij waren de trainers niet goed en ze werkten met een ongemotiveerd stelletje spelers.

     1. Indojood

      Dat heeft er ook wel mee te maken, één van die eikels zit nu doodleuk in de RvC bij ons.

  1. Yindi02

   Niks te zoeken met Veltman is erg over de top. Dat Gijp dat zegt is voor zijn verantwoording, dat jullie hier op deze manier zo op reageren is knap waardeloos, zeker als je Ajax supporter bent. Ik zeg niet dat Joël een goede voetballer is maar hij heeft bij mij wel veel krediet opgebouwd door zijn proffesionele opstelling tav onze club.
   Als er dan toch (maar) een moet worden uitgelicht die verantwoordelijk is en model staat, voor het falen van Oranje in de afgelopen periode dan staat (voor mij althans) Strootman op afstand bovenaan. Dus wat Gijp zegt zal me een reet roesten en jullie reactie hierop als “supporters” van Ajax is schandalig.

   1. Ajax1958

    “Ik zeg niet dat Veltman een goede voetballer is, maar hij heeft bij mij wel veel krediet opgebouwd door z’n professionele opstelling tav onze club”.? Hoezo? Omdat hij nooit zeurt ofzo? Daar wordt hij goed voor betaald. Veltman heeft het maximale uit z’n carriere gehaald, zat al een paar jaar aan z’n plafond en heeft daarmee in een mindere priode van het voetbal ook het NL elftal gehaald. Mag hij heel blij mee zijn, maar het niveau is omhoog gegaan en ondertussen hoort hij er niet meer in thuis. Verder gun ik hem helemaal geen blessure, maar denk dat H’veen of Utrecht beter bij hem past.

    1. Yindi02

     Kijk 1958, vanaf “Veltman heeft etc.etc.” ben ik het volledig met je eens. Is niks mis mee. Ik reageerde alleen op de stelling dat Veltman de belichaming zou zijn van de slechte periode van Oranje. Dat is redelijk over de top. Dan kan ik er nog een heel rijtje aan toevoegen en daarbij noemde ik Strootman als het grote voorbeeld.

     1. Ajax1958

      Gijp noemde Veltman wel, maar hij bedoelde meer de categorie Veltman , dus middelmatig en daar hoort Strootman ook bij.

 3. Tikkietakka

  Straks weer de statische balletjes breed/terug van Veltman. Kan er haast niet op wachten. Tenminste geen creativiteit zoals Mazraoui durft. De een krijgt de tijd om zich te ontwikkelen, de ander is Marokkaan en Veltman ontwikkelt zich gewoon niet meer.

   1. Indojood

    Eens en ik vind de kritiek op Nous ook veelal onterecht. Hij wordt als jonge middenvelder vanuit JA op rechtsback gezet en moet meteen een reeks wedstrijden op aardig (CL) niveau met de druk er vol op spelen. Goed gedaan van hem, niet voor niets dat ie een contractverlenging krijgt aangeboden. Er is nog genoeg voor verbetering vatbaar maar hij is goed op weg. Een aantal reaguurders hier mist het vermogen om met deze informatie spelers te beoordelen.

  1. Koning Haarms Wolfs

   Veltman komt niet meer terug in het 1e. Gewoon echt veel te slecht, dan liever Sinkgraven als back……en dat is al tenenkrommend.

 4. Zlatan4ever

  Ik bemerk dat de meeste forumleden meer een hekel hebben aan Pisvee als aan de Kakkerlakken…?
  Voor mij volledig onbegrijpelijk…
  Pisvee is eng/irritant maar de Kakkerlakken waren/zijn en blijven voor mij “de aartsvijand” zowel de club als de “supporters”. Kutploeg Kutaanhang !

  1. Indojood

   Pisvee mag van mij ophouden te bestaan, graag morgen al. Nederland verliest daar niets aan. Ajax en Feyenoord zijn de volksclubs en elkaars rivalen. Dat het voor altijd zo mag blijven.

   1. Koning Haarms Wolfs

    Eens, Indo. 010 is onze Nemisis, of wellicht zijn we yin en yang. 040 Mag van mij worden opgeheven. Zelfs als ze tegen een buitenlandse club spelen ben ik altijd voor de tegenstander, ook al is dat een derde rangs Turkse club.

    1. De Nees

     Niet AB hoor, laat ie dat maar niet lezen. Die koestert nog graag warme gevoelens voor die carnavalsclub. ?

     1. Tikkietakka

      Ik ben gewoon voor een Nederlandse club als ze Europees spelen. Heeft niets met gevoelens te maken. Maar ja ……. begrijpend lezen he ? Ik hen aan weinig zaken een bloedhekel. Zijn op de vingers van een onvolledige hand te tellen.

     2. De Nees

      Hap hap AB ?. Vind je Bommel nog steeds een goeie trainer? Of valt zijn neppe gedrag je nu pas op? Doet zich voorkomen als een ervaren trainer, ow wat heeft hij alles onder controle en quasi kalm voor de camera. Tactisch nog op niks bijzonders betrapt hoor, recht-toe-recht-aan opstellingen en niks meer.

     3. Tikkietakka

      Let op de ? de Nees. Verder schat ik van Bommel stuk hoger in dan ten Hag. Hij weet spelers telkens vanaf start gemotiveerd op het veld te krijgen.

     4. Indojood

      Heb ik toch liever Ten Hag. Van Bommel is nog Duitser dan Lothar Matthäus. Als voetballer al een walgelijk figuur.

    1. De Nees

     Die schorre aap moeten ze echt ‘s opknopen. Wat een schijnheilige lul is dat, altijd weer verborgen kritieken, voordoen alsof hij op de vlakte blijft en begrip heeft voor dit en dat…en dan komt en grote ‘maar’ achteraan. Denkt dat hij erbij hoort bij de oud-voetballers, 2e rangs teringkeeper met z’n red-neck matje.

    2. Zlatan4ever

     Mee eens Kabouter…hoop enge mannetjes bij Pisvee. Vroeger en nu, zelfs Hans van Breukelen is een engnek 1e klas en anti-Ajax

 5. JohnDoe77

  Ik vind het allemaal prima! De wedstrijden tegen deze twee zijn altijd super belangrijk, maar in de basis zou mijn top drie uit deze drie zijn Ajax/Lampies/Kakkies. Maar ieder zijn/haar voorkeur, zolang Ajax maar één is!

 6. Overdwars

  Richting die kakkerlakken zit het hekelgevoel gewoon ouderwets diep. Soms moet ik voor mn werk langs capelle rijden en dan gaat m’n middelvinger gewoon automatisch omhoog bij het passeren van dat woord van die club. Kan ik niks aan doen, gaat vanzelf. Pisvee is gewoon een irritante kutclub, maar de hekel zit iets minder diep (centimetertje).

 7. Finidi

  Mijn hekel aan psv gaat terug naar jaren 80 toen daar echt de poen zat van Phillips en ze of ons leegkochten of exajacieden kochten! Aanhang van feijenoord heb ik bijna respect voor om zolang zo trouw te zijn aan zon stel stumperds in het veld,maar goed bijna is ook helemaal niet natuurlijk?

  1. De Nees

   Toen begon het bij mij ook vanaf de jaren 80. Altijd kankeren op Ajax (niet dat dat boeit) maar wel via een omweg oud-ajacieden binnenhalen, hypocrieten, geen knip voor de neus waard. Altijd weer net meezitten in het kampioenschap en laf schijtbakkenvoetbal spelen in de zielige ED. Opleiden nog nooit van gehoord, nee opkopen daar zijn ze goed in. Heb ik 10x meer waardering voor feyenoord, geen haat naar hun maar gewone rivaliteit.

 8. EugAjax

  Bloedhekel aan beide clubs. En wat er zondag gebeurde dat gebeurt 8 van de 10 keer. Niks bijzonders. Voordeel dat we nu op twee punten van PSV staan en alles in eigen hand hebben. Dat dan weer wel. Maar in Europa zijn ze allebei voor schut gegaan en dat vind ik heerlijk !!!!

 9. AJAXForever61

  Het anti feijenooit gevoel zit gewoon in je dna opgeslagen . pisvee is er veel later gekomen en voelt bij mij niet zoveel antipathie als de kakkies. Er zijn maar 2 clubs AJAX en 010 en de rest wil graag aanhaken door poen van die lampie philips

 10. Koning Haarms Wolfs

  Off: Mbappé:”De Jong is hartelijk welkom bij PSG.”………..Mbappé is ook hartelijk welkom bij ons…..

 11. Slingertje.

  Leuk overwinning van die kakkies maar de haat wordt er niet minder om.
  Daar in 010 hebben ze ook een bloedhekel aan Pisvee net als wij en ook zij vinden dat er maar 1 Klassieker is Ajax-010 dus zijn we het toch een keer eens mekaar.
  Pisvee is en blijft een provincieclubje.

  1. De Nees

   Kan het mis hebben, maar volgens mij is die haat van feyenoord echt serieus geworden na die 10-0.

Comments are closed.