There are no ads, please add some


Van der Sar lyrisch over Onana: ‘Hij is extreem waardevol, ik vind hem fantastisch’

Algemeen directeur Edwin van der Sar heeft zich lyrisch uitgelaten over André Onana. “Ik vind André fantastisch”, aldus Van der Sar in gesprek met Goal. “Hij kwam op achttien- of negentienjarige leeftijd naar Ajax. En door zijn ontwikkeling en zijn natuurlijke kwaliteiten, zoals zijn snelheid en reactievermogen, heeft hij zich gemanifesteerd als een geweldige doelman. De wijze waarop hij zich liet zien in zijn eerste jaar, met ook een Europa League-finale op zak, betekende een geweldige start. Daarnaast is het ook nog eens een geweldige gast.”

Onana wordt net als veel Ajacieden in verband gebracht met een transfer. De doelman zou onder meer in de belangstelling staan van Barcelona, maar Edwin van der Sar verwacht niet dat de international van Kameroen snel naar Catalonië verkast. Van der Sar hoopt Onana nog lang te zien schitteren in de Johan Cruijff ArenA. “Er zijn altijd veel geruchten over de spelers van Ajax”, reageert Van der Sar nuchter. “We leiden altijd al geweldige spelers op. Er is veel interesse in onze spelers, maar we willen ze zo lang mogelijk behouden”. Onana, die eerder vierenhalf jaar actief was bij Barcelona, staat nog tot medio 2021 onder contract bij Ajax.


Gerelateerde posts

13 reacties

 1. -buitenkantje rechts-

  Laat me raden..AS Roma toont belangstelling? Dat hebben ze namelijk in bijna iedere speler van Ajax als je de pers moet geloven.
  Vind hem een uitstekende lijnkeeper. Als hij gaat voetballen hou ik mijn hart vast. Meevoetballen wil hij graag, maar kan hij niet. Ook bij uitkomen met corners en vrije trappen zit hij wel eens mis.
  Prima keeper..met ontwikkelpuntjes

 2. FrankiC

  HIJ BLIJFT.
  Gezien de ontwikkeling van Kotarski hebben we en groot talent achter de hand.

 3. FrankiC

  Zie hieronder: Kotarski is echt goed!
  Ik denk ook dat ze Alblas beter hadden kunnen verhuren dan verkopen…..

 4. a.p.

  ik hoop dat Onana blijft, het is een uitstekende keeper alleen …af…en..Toe.. dan houd ik mijn hart vast.

 5. Geckoo

  Ben ik de enige die zich verwondert over het feit dat Sar niet eens weet op welke leeftijd hij naar Ajax kwam? “Op achttien- of negentien jarige leeftijd”.. Hoe betrokken ben je dan écht bij je mensen?

 6. Litmanen

  Ik vind hem in tegenstelling tot jou de beste voetballer onder de keepers in Nederland. Hij kan een bal over zeventig meter haarzuiver plaatsen.
  Bij hoge ballen zie ik hem zelden falen, hoewel, in Nederland kont er haast nooit een hoge voorzet op het doel van Ajax.
  Van der Sar heeft hier wel kijk op. Soms nog steeds iets te wild ( hoewel dat in zijn eerste jaar verschrikkelijk was) maar een keeper van internationale klasse.

Reageren is niet mogelijk.