De Ligt en De Jong stuwen beurskoers Ajax flink omhoog

Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt hebben met Ajax zicht op overwintering in de Champions League en ook in Oranje gaat het de twee Ajacieden voor de wind. Tevens zijn de spelers er mede verantwoordelijk voor dat Oranje de eerste plaats heeft veroverd in de groep des doods van de Nations League, na het 2-2 gelijkspel tegen Duitsland van afgelopen maandagavond. Voor de aandeelhouders op de beurs is de euforie dan ook goed te merken, zo schrijft Quote.

De koers van Ajax op de beurs bereikte afgelopen week daardoor een recordhoogte aangezien de transferwaarde van beide spelers met de dag lijkt te stijgen. Ajax verkocht het Colombiaanse eenmansslopersbedrijf Davinson Sanchez voor 45 miljoen exclusief bonussen aan Tottenham Hotspur maar dat record gaat aankomende zomer zo goed als zeker sneuvelen en dat ligt nogal gevoelig op de beurs. De aankoopprijs van een aandeel in Ajax stond maandag op een all-time high van 14,60, al is de koers inmiddels gezakt naar 14,40. Wie had dat begin dit seizoen gedacht? Menig Ajax-fan dan wel beursspeculant met een voorliefde voor ballen niet. Over ballen gesproken, de lefgozertjes doen de tijden van Johan Cruijff herleven, schrijft Quote.

Related posts

27 Comments

 1. FrankiC

  Ze spelen ook met de wedstrijd zelfverzekerder. Opwaartse beweging gaat ook sportief nog even door….

  1. AjaxKat

   De Ligt zeker, hij is ongelofelijk. Bij Frenkie merk je dat het nu wat stroever loopt nu tegenstanders zich meer voorbereiden op hem. Schreef het gisteren al: kan misschien wel een reden zijn om hem nog een seizoen te houden.

 2. Wenen 1995

  Heb bij uigifte ook een stel aandelen gekocht en verkondig tegen iedereen dat het top voelt om mede eigenaar te zijn van de mooiste club ter wereld…. Ik hoop echter dat Ajax snel van de beurs gaat en dus weer meer vrijheid krijgt om voetbalzaken te regelen, zonder meldingsplicht richting beurs/aandeelhouders. Hiermee bestaat de kans dat ze slapende honden wakker maken en mogelijk een andere club snel toehapt een een speler voor onze neus wegkaapt.

  1. Ajax 1

   Van de beurs af is met zo’n hoge koers een stuk lastiger, dus zal voorlopig wel niet gebeuren.

 3. De Nees

  Ja en als de Ligt en Frenkie verkocht worden gaat de koers ook net zo hard weer omlaag. ?

 4. De Nees

  Hoop al jaren dat de aandelen ooit teruggekocht worden, alleen bij deze koers wordt het een dure grap. Hadden dat moeten doen toen het rond 5 euro stond, was je met zo’n 40 mln klaar, nu het 3 dubbele.

 5. Indojood

  Echt een gruwel dat een voetbalclub beursgenoteerd is. Heeft ons niets gebracht behalve een paar centen die als sneeuw voor de zon zijn verdwenen na een paar jaar wanbeleid. Een voetbalclub hoort een vereniging met leden te zijn.

  1. De Nees

   Idd Indo helemaal geen reet opgeleverd. Nee wacht een extra laag bestuurders die lekker hun zakken vullen met zo’n job. Lauw kans dat zij de NV opheffen door een aandelenkoop te fiatteren want dan zijn ze ook hun pluche kwijt hè.

   1. Finidi

    Dus als ze ze beide verkopen dan kunnen ze na aftrek sowieso club terugkopen, bedoel alle aandelen?

 6. Ajax 84

  Matthijs word een van de beste verdedigers te wereld !!!!! 100% wat een beest …. heerlijk om te zien hoe hij zich ontwikkeld ! ❌❌❌

 7. Iedereen heeft een mening

  Eind van het verhaal: “beide verlengen hun contract bij AJAX”. ??????

 8. JohnDoe77

  Het is een bijzondere selectie waar deze twee als talenten belangrijk zijn! Maar wel ook dankzij de andere mannen om hen heen!

Comments are closed.