Ajax heeft 4,4 miljoen supporters in Nederland

Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat Ajax 4,4 miljoen supporters heeft in Nederland. Men is gevraagd wat iemands favoriete voetbalclub is, waarbij hij of zij twee clubs kon opgeven. 4,4 miljoen mensen noemden dus Ajax bij hun twee voorkeursclubs.

Bij Feyenoord ligt dat aantal op twee miljoen en bij PSV slechts op 1 miljoen. Commercieel directeur Menno Geelen laat weten dat de onderzoeken ook wereldwijd zijn uitgevoerd en dan zit Ajax op 77 miljoen fans.  De club is vooral populair in China en Indonesië maar ook in de Verenigde Staten groeit de interesse in Ajax. ‘Dat is voor ons een van de redenen dat we een kantoor hebben geopend in New York omdat we daar ook meer aanwezig willen zijn’, aldus Geelen.

Bron: De Telegraaf

Related posts

61 Comments

  1. Moosie

   ga jij nou maar je knapzak inpakken ipv hier de baas te spelen en te denken dat je de baas bent met je gezeur over saté en hoeren euh ik bedoel natuurlijk boeren.
   kun je wel een oude man van 71 euh 61 euh 41 pesten
   man man man wat een gezaag weer ik ben het helemaal met armoedig eens dit kan zo niet langer.
   Heeft iemand al iets gehoord van buitenkantjerechts hij zit nog wel op VI dat was namelijk niet schizofrene Eug dat heeft hij zelf gezegd.
   Dus dan zal het wel zo zijn hij was namelijk ook echt dood ,had fieldseats en is afgestudeerd cum laude aan de universiteit van bullshit.
   De enige die eigenlijk echt voor kut is gezet is de vrouw van Eug want die zat nog steeds het testament te lezen ze was na een maand bijna klaar met het tweede deel had nat melk en koekjes gepakt om aan deel drie te beginnen bleek dat hij zijn dood in scène had gezet om zo mensen die hij niet kent een hak te zetten.
   Je zal er maar naast zitten in de auto.” Schat ik ben boos op die vrachtwagenchauffeur dus ik ga nu met onze auto het benzinestation rammen steek jij even een sigaretje op zodat de boel ontploft? ”
   Maar tja die Zyech is ook heel slecht zouden de zoon van AB en Nietmanen dezelfde persoon zijn?
   Het zou wel verklaren waarom ze het altijd oneens zijn plus Nietmanen is ook niet vies van een leugentje om niets.
   Bert blijft Ajax Amsterdam roepen want dat doen mensen die niet weten waar AFC voor staat.
   ook zo’n flapdrol.
   Ik ga serieus denken over hoe je een proefschrift kunt weiden aan de sociologische aspecten van leugenaars op.internet en de bochten waar ze in en uit schieten om maar niet te hoeven toegeven aan zichzelf dat ze gigantisch voor lil staan
   fakking humor dit.
   Indo eetsmakelijk ouwe.?☠??

   1. -buitenkantje rechts-

    Ik lees nog gewoon mee Moosie.. En nee, Ik zit niet op VI.. dus dat moet Eug zijn..
    ?

     1. -buitenkantje rechts-

      Ik bekijk het van een afstandje FrankiC.. Beschouw het nu als vermakelijk leesvoer. Menig socioloog zou zijn vingers aflikken bij dit sociologisch experiment dat AFZ heet. Met inhoud of voetbal heeft het al lang niks meer te maken.

 1. Koning Haarms Wolfs

  Mogelijk 300K hiervan zijn supporters van Ajax, 4,1MIO huppelen achter de hype aan en kun je missen als kiespijn.

  1. Charka53

   Nou Prinsengracht een voorbeeld, van de zomer sprak ik een kakkie op mijn vakantie adres en hij zij dat hij Ajax meer haat dan dat hij houdt van zijn eigen club . Is dit dan de definitie van “supporter “

   1. Zlatan4ever

    Charka , dat is een kakkie met een mening van een mongool.
    Dat is echt geen supporter maar een ziek persoon.

    1. Moosie

     Ja dat zie jij helemaal goed vlak voor de successen in de jaren 90 zaten we nog maar met 8 a 12 duizend man in de meer daarna was ineens iedereen Ajacied en gingen ze allemaal al jaren naar Ajax

     1. Finidi

      Ja dat verhaal over die kakkies kom ik ook geregeld tegen dat ze vooral tegen ons zijn , snap ik niks van, ik bedoel ajax en feijenoord zijn toch prachtige clubs alleen ik ben opgegroeid met sjakie, jopie en pietje en ja die deden het niet verkeerd, en ik ging geregeld aan de hand van tante Ties naar ajax kijken en breidde eigenlijk men woordenschat sneller uit in “ De Meer “ dan op school haha! Heb meer hekel aan psv vanwege de poen die daar altijd zat maar dat is inmiddels wel rechtgetrokken?

     2. Moosie

      in de meer zaten op een gegeven moment nog maar 8 duizend man op de tribune idd.
      Maar dat is voordat mensen not gaan roepen terwijl ze begrijpend lezen nog niet eens onder de knie hebben

 2. Ajax 84

  In nederland is het een feit dat je of voor ajax bent of je hebt er een hekel aan ! Jaloezie door heel het land ❌❌❌

  1. Charka53

   Als jonge jongen was ik dood ziek als we hadden verloren en ik was volgens mij nog zenuwachtiger dan de spelers als ze moesten spelen ,dit is na jaren wel veel minder geworden omdat er ook veel andere dingen belangrijk zij in het leven maar ik draag Ajax in mijn hart en op mijn borst dus Ajax is dag en nacht bij me.

 3. Zlatan4ever

  4,4 miljoen supporters voor Ajax geeft nog maar eens aan dat Ajax overal de beste in is in NL
  Vandaar de jaloezie en afgunst van 010 en 040

  1. Moosie

   Oh en vd week noem je nog de hele site Lozers en de beste zijn we nog lang niet dat is op dit moment nog steeds Real maar we zijn op weg om die beker op te halen in Madrid

    1. Indojood

     Ja je blijft lachen hier. En ook nog een ex-keeper die fan is van een batterij aan mislukte ex-spelers.

 4. Lilpatje

  Hoeveel van deze 4.4m trotse supporters bezoeken geregeld een wedstrijd van ons aller Ajax? Onderzoek dat maar eens ???

 5. Bert Betondorp

  Ik ben blij dat die 4,4 miljoen niet allemaal in dit forum schrijven.
  Nu al flapdrollen genoeg hier, niet Moosie. Schrijf jij eens iets zinnigs, bijvoorbeeld over Ajax, als supporter. Probeer het eens, wie weet is het leuk.

 6. Bert Betondorp

  Moosie, Moosie, ik vroeg of je iets zimnigs kon schrijven over Ajax Amstetdam, is dat ,t?

 7. Bert Betondorp

  Moosie, Moosie, ik vroeg of je iets zimnigs kon schrijven over Ajax Amsterdam, is dat ,t?

Comments are closed.