De Ligt en De Jong schitteren bij Oranje, Ziyech knalt Marokko naar winst

Het Nederlands Elftal is onder bondscoach Ronald Koeman een nieuwe weg ingeslagen en dat gaat tot nu toe zeer goed. Vrijdagavond was Oranje met 2-0 te sterk voor wereldkampioen Frankrijk en heeft het maandag tegen Duitsland aan een punt genoeg om groep 1 van de Nations League te winnen.

Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong stonden opnieuw in de basis bij Oranje en deden dat zoals gewoonlijk weer naar behoren. De Ligt speelde onder andere Mbappe volledig uit de wedstrijd en maatje De Jong was zelfs betrokken bij de twee doelpunten van Oranje. De Ajacied gaf de assist op Wijnaldum die de 1-0 scoorde en in de slotfase werd De Jong gevloerd in de zestien waarop Depay de strafschop verzilverde.

De Ligt liet na afloop weten dat hij uitkijkt naar aanstaande maandag als Oranje het reeds gedegradeerde Duitsland treft. ‘Ze zijn al gedegradeerd? Wij willen gewoon voor de eerste plek gaan. Dat is de mentaliteit die we nodig hebben als team. Een Hollands feestje bij een gedegradeerd Duitsland? Dat is genieten, haha’. Ook Frenkie de Jong ziet wel wat in een vernedering van Duitsland aanstaande maandag. ‘Hoe hard we ze gaan pakken? Dat kan ik niet roepen. Duitsland was voor Frankrijk de wereldkampioen. Ze hebben nog steeds heel veel kwaliteit. Uit tegen Duitsland hebben we het volgens mij nog nooit makkelijk gehad’.

Hakim Ziyech
Ook Ajacied Hakim Ziyech kwam vrijdagavond in actie en schoot Marokko naar winst tegen Kameroen door twee keer te scoren. Eerst passeerde hij Andre Onana vanaf de penaltystip en vervolgens met een kenmerkend afstandsschot. Bij zijn wissel kreeg hij vervolgens een staande ovatie. Door de overwinning heeft Marokko zich zo goed als zeker geplaatst voor de kwalificatie voor de Afrika Cup.

Related posts

49 Comments

 1. Koning Haarms Wolfs

  Ziet er goed uit voor Oranje. Scheelt ook, dat we nu weer een goede bondscoach hebben, de eerste na vG. Koeman durft tegen heilige huisjes te schoppen.

  1. Amoebe

   Hij heeft natuurlijk ook mazzel met de spelers.de jong, de ligt, dumffries….komrn ook net nieuwe spelers aan.

   Moet toch een wisselwerking zijn.

   1. Koning Haarms Wolfs

    Klopt, maar Blind het deze kar niet kunnen trekken, ongeacht de kwaliteit van dit materiaal.

 2. theomar

  Heel goed gebald. Maar Duitsland niet onderschatten. Dat mag met geen enkel land. Inbreng ajaxiden was zeer goed.

   1. Koning Haarms Wolfs

    Zeer zeker niet onderschatten. Ik denk dat die nu alles willen geven, anders is het echt een complete afgang voor hen met maar 1 puntje… Dit wordt nog een lastige pot.

 3. AJAXForever61

  Alle toppers van Ajax hebben zich super in de kijker gespeeld. Ervaring opgedaan , wat we weer meenemen in de CL, hulde!!

 4. Paul

  In Marokko hebben ze echt geen verstand van voetbal. Een staande ovatie voor Ziyech …….. belachelijk. Die man speelt echt alleen maar voor zichzelf. ?

  1. Indojood

   AB, moet jij niet naar de rechtbank om te vragen of je 30 jaar jonger mag zijn, net zoals Emile Ratelband. Tsjakka.

     1. Abson

      Pa zit nu in IJsland (vandaar abson) ik in Scheveningen. Snappen onze mongooltjes het nu een beetje? Tering waar maken jullie je druk om.

     2. Indojood

      Abson, wat goed verzonnen, zeg. Je blijft lachen met jou, AB, je mentale inzinking gewoon online in geuren en kleuren beschrijven.

     3. Koning Haarms Wolfs

      Abson, Paul, la ling, AB…….ouwe triest uit je nek lullende broekhoester, mijn broer Bram heeft down en ik kan je zeggen, dat hij psychisch heel wat verder is dan jij.

     4. Prinsengracht

      AB, je houdt echt van Ajax. En van mooi voetbal. Ajax voetbal. Je bent er bij geweest in de mooiste tijden. Dat blijkt allemaal uit wat je schrijft als je alleen over Ajax schrijft. Daarom heb ik in dat opzicht veel meer met jou dan met heel veel anderen hier. Maar waarom doe je zo raar? Je gedrag van de afgelopen week heeft een hoog Eug gehalte. Jammer.

     5. De Nees

      Eug is zodanig onder AB’s huid gekropen dat hij erop gaat lijken. AB wordt wat knorrig? bij Eug en Litmanen voerde hij het bloedzuigen helemaal niet door tot het uiterste nee joh. D’r was geen freaking maat meer, nu dan ook niet piepen.

 5. Charka53

  Het Nederlands elftal maakt van ons weer trotse Nederland supporters en dat waren we toch al een tijdje kwijt en de bijdrage van de Ajacieden was weer meer dan voldoende.

  1. Litmanen

   Onana waarschijnlijk niet, Seedorf heeft als trainer nou niet echt een redelijke c.v. Ziyech en Maz. waarschijnlijk een redelijk lange tijd, want ik zie Marokko wel de halve finale halen.
   Je moet alleen wel hopen dat ze heel terugkomen, want er zitten daar soms schoppartijen tussen, dat is bijna hilarisch.

 6. Kapstein

  De Ligt is inmiddels de man met de meeste interlands aller tijden achter zijn naam als teener. Wat een klasbak!

   1. Koning Haarms Wolfs

    Hij is al veel meer waard dan Van Dijk…. Ben benieuwd hoe groot onze spaarpot is komende zomer en hoe leeg ons team, qua talent.

 7. Bert Betondorp

  Het Nederlandse voetbal telt weer mee in de wereld……dankzij Ajax Amsterdam
  Nederland tegen Frankrijk was een verademing vergeleken met de prestaties van Oranje in de afgelopen jaren. Goeie spelers, prima coach Koeman, kortom
  tevreden supporters

  1. Litmanen

   Jammer dat die rechterkant bij 040 speelt. Moet je voorstellen dat we die twee er ook nog bij zouden hebben. Heb je zomaar zes Nederlandse internationals in de basis staan.

 8. Koning Haarms Wolfs

  Maar hij is wel een enorm talent, Bert, met Frenkie. Ze doen het als team, natuurlijk, zitten ook een paar goed talenten bij 040.

 9. a.p.

  ja supporters we moeten zeker heel blij zijn met onze selectie op dit moment. Volgend jaar ……….

  1. Bert Betondorp

   A.p. Als je op de puntjes zou hebben geschreven…..maar dan is Ajax een paar sterspelers kwijt…zelfs dan blijven die spelers beschikbaar voor oranje….dus?

 10. Nultwintig

  off-topic: lees net over Ajax en City dichtbij een akkoord voor De Jong. En een gelijksoortig verhaal over De Ligt met Barça.

  Afgezien van de genoemde bedragen, en dat er nog niets concreet is is mijn gevoel dat de transfer van Frenkie niet alleen financieel maar ook sportief een stap vooruit is. Guardiola heeft het vermogen om een speler nog beter te maken, waar de transfer van de Ligt meer een financiële stap vooruit is.

  Ben benieuwd wat ieders gedachte hierover is.

  1. Bakkie

   Denk je niet dat De Ligt beter wordt als hij naar Barca gaat? Elke dag werken trainen met Suarez en Messi…

   1. Finidi

    Als ze dan gaan dan maar beiden naar Barcelona want City heb ik niks mee alleen met de coach evt.

 11. Kapstein

  Ik lees al maandenlang dagelijks dit soort berichten. Feit is dat ze gewoon gebleven zijn in de zomer, net als Onana, Ziyech, Dolberg en al die anderen waar steeds van wordt gemeld dat ze zo goed als weg zijn.

Comments are closed.