Ten Hag ziet voordelen in inkrimping Eredivisie

Erik ten Hag is voorstander om de Eredivisie te verkleinen naar zestien clubs. Ten Hag ziet tal van voordelen aan het idee voor een nieuwe competitieopzet in het voordeel van het nationale voetbal. ‘Ik denk dat spelers daardoor veel meer uitgedaagd worden. Je krijgt kwaliteitsbundeling. Het gaat erom de besten tegen de besten te laten spelen. Dan krijg je concentratie. De clubs die aan de onderkant zitten, hebben dan sterkere selecties. Dat zal de weerstand, maar ook het spanningsveld in de Eredivisie doen vergroten. Zowel sportief als commercieel is dat vele malen verstandiger.’

De trainer wordt het grote verschil tussen Ajax en PSV en de rest voorgelegd als probleem, maar wil daarin niet compleet meegaan. ‘Je zou het kunnen zeggen, alleen in het verleden is het ook altijd zo geweest. Door de jaren heen is er weleens vaker een fase voorgekomen waarin één of twee ploegen de Eredivisie gedomineerd hebben. Nu is het opeens een thema.’

Related posts

13 Comments

 1. Ruud Krol

  Inkrimping tot 16 clubs gaat geen verschil maken. Inkrimpen tot 12 clubs, 1 thuis en uit duel en dan kampioens en degradatie competitie van 6 clubs twee keer uit en thuis. Geen kunstgras, gelijke verdeling tv gelden in kampioenspoule en gelijke tv gelden in degradatie poule.
  Financieel overbrugging voor degradatieclubs. Twee degradanten max.
  Dan gaat het niveau strucutreel omhoog. 16 of 18 clubs duidelijk niet.

  1. Charka53

   Jou idee lijkt mij beter Ruud Krol omdat de grootste groep wel erg zwak is in onze competitie , maar ze moeten er ook voor zorgen dat de andere clubs wel kunnen blijven bestaan.

   1. Ruud Krol

    Eens Charka. Alle clubs blijven bestaan. Je kan KKD bijv ook 12 teams doen en daaronder een derde competitie met 14 teams. Zelfde principe als in ED. en dan eens goed een promotiedegradatie regeling tussen prof en amateurs. 1 probleem weinig enthausiasme van de clubs schat ik in hahaha

  2. Finidi

   Zit wat in miscc en dan tzt net zon transfersysteem als in de USA met die basketbalclubs, sterren eerst te koop aanbieden aan de mindere clubs voordat ze naar buitenland kunnen of is dat daar niet meer?

   1. Ruud Krol

    Weet ik niet Finidi. NBA heeft wel een draft seizoen, waar de minst geeindigde teams de eerste talent(en) mogen kiezen uit de opleidingen. Maar hoe dat met transfers van spelers onderling gaat weet ik niet. Ik weet ze hebben maximum transferbudget per club.

  1. De Nees

   Lijkt me ook. Dezelfde clubs die toch nooit gaan aanhaken, je speelt weliswaar een paar keer vaker tegen feije en pisv, maar daarmee gaat het niveau niet wezenlijk omhoog. Wel met de top 6 van Belgie erbij.

 2. la Ling

  Sorry, maar de hele eerste alinea is totaal nietszeggend en ook simpelweg niet waar. Terugbrengen naar 16 clubs maakt een Ecelsior, VVV of NAC etc echt niet sterker en leuker om tegen te spelen. Flauwekul commentaar. Sorry, negatief dus.

 3. Bert Betondorp

  Hoe groot of klein je de Eredivisie ook maakt, altijd houd je een groep “sterke” en een groep “zwakke” clubs. Misschien dat de sterke clubs in aantal meer worden dan nu en dat zal betere wedstrijden geven, maar ten Hag je vergist je.

 4. Bert Betondorp

  Ten Hag ook in jouw idee blijven er wedstrijden die het aanzien niet waad zijn.
  Er komen geen sterkere selecties, behalve bij de topclubs.

Comments are closed.