‘Doan genoemd als opvolger Ziyech bij Ajax

Hakim Ziyech leek afgelopen zomer een transfer naar het buitenland te maken maar speelt uiteindelijk nog steeds bij Ajax. De verwachting is dan ook dat Ziyech aankomende zomer wel de stap gaat maken en bij de NOS weten ze al wie zijn opvolger moet worden in de Johan Cruijff Arena.

Men verwacht dat Marc Overmars niet zo ver hoeft te reizen voor een opvolger want volgens diverse bronnen staat Ritsu Doan van FC Groningen hoog op het verlanglijstje van Overmars en zijn er volgens de NOS al wat contacten gelegd met de club uit het hoge noorden. Ook PSV, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Juventus, Bayer Leverkusen en Galatasaray zouden interesse hebben in Doan die volgens technisch directeur Ron Jans ongeveer 5,5 miljoen euro moet kosten. ‘Wij hopen dat hij in ieder geval tot de zomer bij Groningen blijft. Maar in de voetballerij weet je nooit wat er kan gebeuren. We zijn meer dan tevreden met Doan want hij is een speciale speler. Het liefst zouden we hem nog tien jaar houden, maar het is wel duidelijk dat zijn loopbaan elders nog een vervolg zal krijgen’, aldus Jans.

Bron: NOS

Related posts

43 Comments

 1. De Ajacied

  Prima speler in mijn ogen
  Creatief, goeie inzet en prima traptechniek
  Ik zeg halen deze gast
  ❌❌❌

 2. Bakkie

  Ik ben (nog) niet overtuigd. Hij heeft inderdaad een paar mooie goals gemaakt, maar ik vraag me af of hij niet te licht is voor de top.

  1. De Nees

   Vind hem ook niet uitspringen, soms wat mooie acties maar nog niet overtuigend om spelmaker te zijn bij Ajax. Met zo’n key positie niet te veel trial-and-error doen, zoek liever iemand die minstens 50% meer kans heeft om te slagen en zich meer heeft bewezen.

   1. Bakkie

    Precies. Ziyech was gewoon een zekerheidje, de grote regisseur bij Twente en volgens mij al een keer Eredivisie-speler van het jaar geworden. Doan heeft nog weinig laten zien.

 3. Charka53

  Een goede vervanger voor Ziyech , maar gaat Ziyech wel weg omdat hij nu toch niet zo’n ster is als hij beweert dat hij is .

    1. Charka53

     In een interview vorig jaar gaf hij aan dat hij de eredivisie al ontgroeid was , dat zegt genoeg.

     1. Moosie

      Godenzoon de Ligt heeft geen motivatie om tegen excelsior te spelen zei hij gisteren kun je samen met nietmanen daar een jaar lang over zeiken tjonge jonge

     2. Moosie

      er staat Godenzoon de Ligt ,dat betekend dat de Ligt een Godenzoon wordt genoemd .
      Maar jij hebt een wat narcistische persoonlijkheid gezien je , je geroepen voelt om te reageren op dit stukje met een hele inhoudelijke huh?

 4. ajaxpers

  Ziyech is een ster en dat laat hij wekelijks zien. Doan zeker halen en misschien ook alvast een goede vervanger voor Onana, mocht hij vertrekken

 5. Ruud Krol

  Doan goede voetballer. Maar of Ziyech weg gaat? Dat lukte deze zomer al niet en nu salaris opgewaardeerd is kan Ajax nog meer voor hem vragen. Ja wie trek je dan over de streep. Komt bij volgens mij heeft Hakim het inmiddels prima naar de zin bij ons Ajax ?

  1. Mr Ajax

   Laat ziyech maar lekker blijven en ik zou zeggen als die gaat, die el kayati ff peilen, die vind ik beter dan doan op dit moment

   1. Ruud Krol

    El kayati misschien nu beter, maar op termijn zal Doan verder komen. Maar wat dacht je van Odegaard?

    1. dickst14

     Odegaard had geen interresse in Ajax. Zou de grote ster van Madrid worden. Lekker laten gaan.

     1. Mr Ajax

      Zie odegaard idd ook niet zo zitten, die wilt
      Volgens mij echt niet naar ajax zoals jij al
      Aangeeft dickst, maar in doan op termijn kan je wel gelijk hebben ruud, die kan nog erg veel leren bij ons, al vind ik die kayati ook een heerlijke
      Speler maar dr vraag is kan die nog beter idd

 6. Vierde ster

  Een goed gesprek met Hakim en een nog betere financiële regeling laat hem misschien wel blijven, hij heefy het nu goed naar zijn zin in het huidige team!

 7. a.p.

  wat mij betreft eerst maar een goed gesprek met Hakim als dat niet genoeg is aan een goede vervanger denken. Doan zou kunnen.

 8. Ajax 1

  Allereerst inderdaad ziyech proberen te bewegen langer te blijven. Doan ken ik niet goed genoeg, maar als ziyech inderdaad niet wil blijven, en dit is de beoogde vervanger meteen deal doen met grunn nu en hem het seizoen daar af laten maken.

 9. M800M

  Ja! En frenkie en matthijs hebben het ook naar hun zin en worden echt nog geprikkeld door tegen clubs als excelsior te spelen dus die willen wrs ook wel langer blijven! NOT! Word even wakker mensen.. ze gaan sws een stap hogerop en hakim ook en waarschijnlijk nog wel 1 of 2 andere spelers. Doan misschien een waardige opvolger van ziyech als hij een paar jaar verder is maar ik zie liever opvolgers die er volgend seizoen meteen staan ipv een soort ‘tussenjaar’ te bij ajax te zien

 10. Moosie

  Doan is een totaal andere voetballer dan Zyech
  En dat gejank over dat Zyech weg wilde maar niemand hem wilde is ook gelul

 11. Zlatan4ever

  Doan zou goed bij Ajax passen ook als hij niet de opvolger van Ziyech…laat maar komen

 12. apeldoorn

  vervanger voor Frenkie de Jong… Jerdy Schouten, ik wil het maar even gezegd hebben. en nu niet heel makkelijk allemaal over de eigen goal beginnen. kijk hoe hij alles voetballend en aanvallend oplost.

  Doan lijkt goede speler, velen zien hem niet als goede vervanger. oke, maar ik lees geen betere alternatieven…. wie o wie moeten we halen in de zomer als vervangers voor De Ligt, Zyech, De Jong?

  1. Ajax 1

   Ik dacht zelf aan vertonghen, eriksen en messi. Maar ff serieus…..ik weet het dus ook niet ?

   1. Ruud Krol

    Vertonghen voor De Ligt is een serieuze en realistische optie Ajax1. Zo raar is dat niet. En wat betreft verwachte leegloop die komt er niet.
    Laatste twee jaar bepaalde Ajax vroegtijdig wie weg mocht van kernspelers. Daarvan is alleen Sanchez tegen de zin verkocht en Ziyech is zelfs gebleven.

    1. Ajax 1

     Eens ruud, vertonghen is serieuze optie. Maar anders wordt het lastig. Leegloop dreigt wel want na paar jaar willen spelers toch naar buitenland.

 13. la Ling

  Opvolger van Ziyech moet ervaring hebben en minimaal 24-25 jaar zijn. Verder snappen weinig mensen dat voir Ziyech het geld geen drijfveer is bij vertrek of een grote naam als voetbalclub. Hij wil er op zijn manier kunnen voetballen en het moet bij hem passen. Zijn zaakwaarnemer zal dus geen onzinnige ballontjes oplaten gaan en dan blijft het rustiger rond een voetballer.

  1. Zlatan4ever

   Ken jij de zaakwaarnemer persoonlijk La Ling a.k.a AB ?
   Wat een nonsens iedere zaakwaarnemer wil flink geld verdienden aan een transfer en de speler in kwestie uiteraard ook……
   Zou Ziyech enige club-liefde hebben voor Ajax ? Kom nou, gewoon een brood-voetballer zoals iedereen tegenwoordig…
   Je gelooft te veel in sprookjes of heb je in je ?gekeken ?

   1. la Ling

    Als je een reactie wilt blijven verwachten dan graag zonder ab (al eerder vriendelijk verzocht). Nee, ik ken de zaakwaarnemer niet persoonlijk maar ik lees meer dan alleen hier en luister duidelijk beter naar interviews. Verder gebruik ik nergens het woord club-liefde en is iedere prof. voetballer ook een brood voetballer omdat het hun werk is. Bij Ziyech is heel veel geld verdienen alleen geen prioriteit. Veel geld verdienen doet hij nu al. Dus nee, geen sprookjes en geen glazen bol, gewoon opletten.

 14. AFCA my World

  Het word tijd dat Ajax stappen onderneemt,in de zomer krijgen we veel geld binnen,maar je raakt veel spelers kwijt !⚽️

Comments are closed.