Ajax werkt doelsaldo bij tegen Excelsior: 1-7

Het doelsaldo is in de wedstrijd tegen Excelsior flink verbeterd doordat Ajax maar liefst met 1-7 won van de rotterdammers. Ajax trakteerde daarmee de gastheren op de grootste thuisnederlaag tot nu toe. Donny van de Beek heeft deze wedstrijd laten zien dat hij van grote waarde is door één assist te geven en twee doelpunten te maken. De wedstrijd begon eigenlijk al heel goed want Ajax zette druk en schietkansen waren er vrijwel direct voor Blind en Ziyech en aan de andere kant was het Koolwijk met een schot. Ondanks de vele kansen bleef het tot de dertigste minuut doelpuntloos maar daar veranderde Donny van de Beek wat aan door de pass van Dusan Tadic onder doelman Stevens door te schuiven (0-1).

Dertien minuten later was het Lasse Schöne die met een schitterende vrije trap de bal in de korte hoek via de onderkant van de lat in het doel schoot (0-2). In de tweede helft werd Noussair Mazroaui vervangen door Rasmus Kristensen en ook hij liet zijn waarde zien. Rasmus geeft de bal voor het doel en Donny van de Beek maakt zijn tweede van vandaag (0-3). Excelsior was niet van plan om het al op te geven en Messoud gaf de thuisploeg weer wat hoop door alleen op André Onana af te gaan en te scoren (1-3). Negen minuten later kon het scorebord alweer aangepast worden omdat Donny van de Beek vanaf de achterlijn een schitterend hakje gaf op Kasper Dolberg die vervolgens de 1-4 in het net joeg.

De kans dat Excelsior de wedstrijd zou gaan winnen was echt wel verkeken nadat Jerdy Schouten een bal uit de hoekschop over zijn eigen doelman kopte (1-5). Klaas-Jan Huntelaar komt in plaats van Dusan Tadic het veld in en dat The Hunter wil laten zien dat hij nog meetelt blijkt uit de bal die hij voorlangs de keeper op de paal schiet. Hakim Ziyech kent ook geen genade voor Excelsior en drukt net buiten de 16 meter af met laag schot in de verre hoek (1-6). Eric ten Hag liet vanaf de zijlijn blijken dat Ajax het tempo hoog moest houden en Ziyech maakte in de 86ste minuut een mooie actie die afgerond werd door de ingevallen David Neres. Uiteindelijk viel tegenstand van ook deze club uit 010 reuze mee.

Opstelling Excelsior: Stevens, Matthys, Schouten, Koolwijk (’72 Anderson), Omarsson, Burnett (’84 Van der Meer), Messaoud (’84 Mahmudov), Bruins, Mattheij, Haspolat, Fortes, Burnet

Opstelling Ajax; Andre Onana, Nicolás Tagliafico, Daley Blind, Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui (’64 Rasmus Kristensen), Frenkie de Jong (’62 Frenkie de Jong), Donny van de Beek, Lasse Schöne, Dusan Tadic (’74 Klaas-Jan Huntelaar), Kasper Dolberg, Hakim Ziyech

Excelsior – Ajax 1-7 (0-2)
’30 Van de Beek
’43 Lasse Schöne
’47 Van de Beek
’51 Messaoud
’58 Dolberg
’70 Schouten (ED)
’78 Ziyech
’87 Neres

Gele kaarten: Fortes, Haspolat, Matthys (Allen Excelsior)

Related posts

49 Comments

 1. Ajax 84

  Lekeke gewerkt jongens ,wederom een goede week! Nu wel aan doelsaldo gewerkt wat vorige week vergeten werd tegen willem2 . Nu nac en ado terwijl psv het steeds lastiger krijgt met heerenveen en feyenoord in rotterdam. We gaan inlopen !!!! Alle vertrouwen , come on boys ❌❌❌

   1. Ajax 84

    Psv is lekker overtuigend de laatste weken , geef alleen maar aan dat we vertrouwen moeten hebben of denk jij echt dat psv alles blijft winnen . Dat geloof je toch zeker zelf niet ling , ziet er niet uit man. Hang en vliegwerk van ze de laatste weken. Die gaan zeker punten verspelen binnenkort 100%

     1. la Ling

      Maar het ging om jouw opmerking mbt Heerenveen en Feijenoord. Met name Heerenveen is een makkie voor ze.

     2. Vak 120

      La ling,waneer ga jij ooit een positief punt plaatsen over ajax? Je zit alleen te zeiken en andere af te kraken! Ben jij ajacied of kom je de boel opnaaien???

    1. Ruud Krol

     Wel heel makkelijke voorspelling Ajax84. Bij FeyeNOOIT winnen die boeren NOOIT ???⚽️⚽️⚽️?

 2. Ruud Krol

  Ten Hag heeft wel heel voorspellende gaven: “we moeten heeeel diep gaan om Excelsior op eigen veld te verslaan…..” pats 1-7 en nog niet eens heel goed gespeeld.
  Even lans breken voor Donny. Veel kritiek gehad laatste tijd. Maar zoals op VI staat “diepgang en gevoel voor goal maken Donny onderscheidend”
  En zo is het maar net!!!

  Laatste Ajacied in spotlight bij me. Schone!
  Ook veel kritiek op hem, maar wat een vrije trappen gigant. Hij is de man met meest benutte vrije trappen en ze zijn vaak nog heel mooi ook. Dan zijn afstandsschoten…….bijv Heerenveen uit….dan zeg ik altijd opstellen die man! Past zonder moeite in rijte van alle Deense Ajacieden.

  1. la Ling

   Vorig seizoen drie goals uit directe vrije trappen. Dit seizoen in totaal 3 goals waarvan vanmiddag de eerste uit een directe vrije trap. Dus waar hebben we het in hemelsnaam over.

    1. Moob

     Mag iemand asjeblieft een mening hebben? En hij heeft nog een gefundeerde mening ook. Dus waarom een bloedzuiger?

     1. Vak 120

      Hij schrijft alleen negatief over ajax,dat is wel een mening.klopt…maar ga dan van dit forum en word voor een andere club aub

     2. la Ling

      Doe dan ff normaal en gun iedereen zijn of haar mening. Geef meteen eens aan waar ik negatief ben.

     1. Vak 120

      Bert iedereen mag een mening hebbeb dat klopt! Maar het valt mij op dat sommige alleen maar zoeken om iets te zeiken! Is het TH niet,dan schone…ik snap dat gewoon niet! Ajax draait juist lekker en er is rust en plezier in de groep.ik denk dat sommige hier dan toch hopen dat er gezeik komt?! Maar goed,ik had iets milder op la ling moeten reageren?

   1. Ruud Krol

    Ling ik heb het erover dat er niemand is die meer succes heeft uit vrije trappen dan gigant Schone.
    Dat is alles wat ik zeg, ik zal je nog gekker maken. Hij vormt fantastisch blok met De Ligt, Blind, Taglio, en Onana. Nauwelijks tegengoals en veel goede openingen. Gaat er dan helemaal niks fout? Genoeg maar daar heeft elke Ajacied last van. Niemand uitgezonderd!

  2. paullus

   de man wist zich geen raad tegen Benfica werd meerdere keren finaal van de bal gelopen in de voortzetting altijd veel te graag de man is op de weg terug
   het enigste wat hem nog siert zijn de vrije trappen

     1. la Ling

      Afgelopen seizoen hebben zowel Schone als Ziyech driemaal direct gescoord uit een vrije trap.

  3. Bert Betondorp

   Ruud Krol sterk geschreven. Kritiek geven is zo makkelijk. Ruud jij schrijft goed en positief over Ajax, daar kan een voorbeeld worden genomen. Blijf zo positief en realistisch schrijven.

 3. Hanski

  Appie, nu la Ling straks W Jonk…jij baalt van al het positieve bij ONS AJAX…blijft hangen in successen die jouw idool als trainer nooit heeft waargemaakt…beetje zielig, beetje calimero feyenoord (of feijenooit of pisivi of van gal, of boertje ten hag zoals jij altijd stoer doet)….
  Ajax speelt goed, spelers, ook uit de jeugd zijn goud waard! Vrrstandig ingekocht, rust in bestuur, overwinteren in CL en ja er kunnen ook dingen beter maar dat weet iedereen….juichen om wat goed gaat is beter dan zeiken om t zeiken!!!!! Trouwens waar is Wimpie eigenlijk? Barca, city, dortmund, liverpool, psg….? Of volendam dames 3?
  Fijne avond?

  1. Moosie

   je nu t wel gewoon dit stukje opslaan want je schrijft toch steeds hetzelfde zeikstukje
   bla bla bla kijk mij eens stoer doen je lijkt zo het evenbeeld van zo’n zielig pubertje dat het laatste woord wil hebben

 4. Sjakie82

  Ik zat in een excelsior vak en was heerlijk stil. Gezapige eerste helft en mooie show in 2e helft!

Comments are closed.