Opstellingen Excelsior – Ajax

Tussen de Champions League wedstrijden in moet Ajax in de competitie ook nog weleens wat doen en vandaag spelen we om 14:30 uur de wedstrijd tegen Excelsior. Zoals al eerder vermeld leidt niet Bas Nijhuis maar Serdar Gözübüyük deze wedstrijd. Ajax zal waarschijnlijk als winnaar van de mat afkomen maar een ruime overwinning zal er niet in zitten als we naar de historie kijken. Uitzondering was seizoen ’71-’72 want toen wonnen we met 0-4.

Opstelling Excelsior: Stevens, Matthys, Schouten, Koolwijk, Omarsson, Bruins, Messaoud, Bruins, Mattheij, Haspolat, Fortes, Burnet

Opstelling Ajax; Andre Onana, Nicolás Tagliafico, Daley Blind, Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui, Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Lasse Schöne, Dusan Tadic, Kasper Dolberg, Hakim Ziyech

 

Related posts

54 Comments

  1. Sulejmanii

    Ten Hag doet het prima hoor, maar ik Wober centraal zien staan. En Blind op het middenveld, Schone heeft een grote waarde voor ons gehad. Maar hij mag nu ech op de bank met alle respect, en Neres hoort ook te spelen.

      1. Litmanen

        Gelukkig dat jij het niet het zeggen hebt.
        Na de laatste wedstrijden zouden Tadic en Hakim wel eens mogen banken.
        Maar ja, dat durft onze topcoach niet….

        1. dickst14

          Ja als jij het voor het zeggen had dan hadden Veltman Sinkgraven en Schöne altijd een basisplaats en hadden we van Rhijn en Younes ook nooit verkocht en ook nog steeds in de basis gehad. Sukkel.

        1. Moosie

          joepie 2 goals Zyech en hoeveel assists en hoeveel assists van Schone? En hoe vriendschappelijk waren schone en Zyech Nasr elkaar toe bij dat doelpunt van Schone?
          De enige die zich gedraagt als een intrigant is onze Rari Nietmanen komt even zijn gelijk halen maar ziet in zijn oeverloze blindheid niet dat Zyech zijn argumenten alweer onderuit haalt met zijn voeten.
          1-7 met halfbakken voetbal toch lekker

          1. la Ling

            Hij heeft niet eens gelijk, het woordje “weer” klopt nl. niet maar dat weet hij dus ook wanthet blijft stil.

  2. fjonkman

    Niks mis met de huidige opstelling.. ik snap je keuze voor Wöber en Neres wel, maar we leven nu eenmaal met een zeer sterke selectie, dus het is stuivertje wisselen momenteel. Al zou het niet eens een gek idee zijn om Schöne ook eens een wedstrijdje rust te geven. Kan makkelijk momenteel. Hoe dan ook.. als we maar winnen van Excelsior vandaag..

    1. Sulejmanii

      Fjonkman, sowieso als we maar winnen! Anders is de titel vergeven aan Eindhoven, en dat is onacceptabel. Schone mag invaller worden wat mij betreft, hij heeft ons al dubbel en dwars terugbetaald. Ik zie graag een jonge kracht de kans krijgen. En Wober krijgt amper kansen gebasseerd op niks, Blind is een middenvelder klaar. Zo simpel is het voor mij. ?

    2. la Ling

      Weinig stuivertje wisselen Jonkman. Blind krijgt onterecht voorkeur boven Wöber als CV maar ja ……… zijn vader zit dicht op alles bij Ajax.

  3. Charka53

    Hier mee moet Excelsior worden weg getikt maar ja heeft Ten Hag ze scherp gekregen voor deze wedstrijd.

  4. Koning Haarms Wolfs

    Wat een absurd begin van deze topic: “Tussen de CL-wedstrijden moet Ajax…..” alsof het alleen om de CL gaat. Als we ver komen in de CL, maar geen kampioen worden, dan is het enige dat Ajax heeft bereikt de directe plaatsing van 040 voor de CL in 2019. En wij mogen weer 3 potjes extra spelen. Liever kampioen dan ver in de CL, dus hopen dat die boer Ajax vandaag op scherp heeft gekregen (en tot nu toe blijkt eerder van niet).

  5. Iamsterdam2015

    Begrijp dat Excelsior niet met open deur gaat spelen en dat ze ujn kansjes pakken dmv een counter. Daar is nooit makkelijk tegen te spelen maar kom op Ajax…. ecen het tempo een tandje omhoog graag

  6. M800M

    Het wordt toch niet wéér zo’n wedstrijd he.. ingegraven tegenstander en wij spelen traag. Wat meer diepte aub, en maak er nou eens 5-0 van ofzo

  7. vak411

    van de week was hier de discussie of je hem ondanks dat hij minder goed aan het worden is wel op zou stellen ivm z’n vrije trappen. hij laat nu zien waarom wel…

    1. Sulejmanii

      Vak411, vind je het geen armoede om hem alleen te laten staan omwille van een potentiële goede vrije trap.

      1. vak411

        dat zeg ik niet. tijdens grote en champions L. wedstrijden wat mij betreft niet. dit soort potjes zeker wel

  8. Koning Haarms Wolfs

    Dat zo’n pauperclubje mag en kan scoren….. Tegen Excelsior niet de 0 kunnen houden….. Marten werd toentertijd om minder weggestuurd…..

  9. Koning Haarms Wolfs

    En nu De Jong wisselen, boertje, of wil je zijn heup aan gort hebben voor langere tijd…..

  10. jojo123

    blijf er toch.bij: Blind achterin kan fataal worden de komende wedstrijden…. loopt nu ook al niet mee met vrij lopende tegenstandets in de16. Blind heeft te wejnig verdedigend inzicht lijkt … en is nog traag ook… aan de andere kant heeft hij meer opbouwend inzicht maar daarom.misschien beter dat hij speelt vanaf middenveld… althans lijkt me … Het blijkt maar weer eens dat hij niet de beste is bij Ajax.. en.nog wel voor zoveel geld is binnengehaald ( totaal niet waard). Hij is gewoon een van de gemiddelde spelersbinnen het team…

  11. Koning Haarms Wolfs

    Mooi, dat is Ziyech gegund. Probeerde de laatste wedstrijden vaak wat te veel of te mooi, waardoor het net ff misging, dit is mooi.

  12. vak411

    prima.. ook doelsaldo is belangrijk. man wat zijn Ajax en pisvee ineens veel sterker dan de rest.

  13. M800M

    3 punten en qua doelsaldo 3 doelpunten ingelopen op psv. Prima resultaat. Wel minder leuke wedstrijd om te kijken, maar dat de rest van de eredivisie zo slecht is kunnen wij ook niets aan doen

  14. Ajaxbest

    Dat heeft ajax goed gedaan vandaag meer doel punte zo moet we elk week gaan voetbalen ?????

Comments are closed.