Bosz: ‘Uiteindelijk zie ik Ajax kampioen worden’

Peter Bosz verwacht dat Ajax uiteindelijk aan de haal gaat met de 34ste landstitel, zo laat hij weten in de nieuwe editie van Voetbal International. Bosz herkent veel situaties bij het huidige Ajax van de tijd dat hij nog trainer was in Amsterdam.

‘Ajax bepaalt elke wedstrijd het ritme, het tempo, en wanneer ze de voet van het gaspedaal moeten halen en dat zijn belangrijke punten die voor mij leidend zijn als trainer. PSV heeft een nieuwe trainer en alles gaat ze nog voor de wind al moet ik nog wel zien hoe ze met straks met tegenslag zullen omgaan. Wat mij wel opvalt is dat PSV dit seizoen steeds voor Ajax speelt en dat kan soms doorwerken. De uitslag komt toch binnen en de spelers weten dat ze dan moeten winnen, maar niets zullen inlopen.Twee jaar geleden won Feyenoord op een gegeven moment alles, en speelden ze ook vaak nog vóór ons. Natuurlijk kan er altijd iets gebeuren in een wedstrijd, iets onverwachts, maar die controle is zo belangrijk, en die zie je bij Ajax. Ik denk echt dat Ajax dit seizoen kampioen gaat worden’.

Bron: VI

Related posts

31 Comments

  1. Yor2002

   Eens maar aan de andere kant Ten Hag doet het wel goed. Ook al heb ik een hekel aan hem

    1. Prinsengracht

     Dat kan wel hoor Charka. Niemand hier kent Klitmanen persoonlijk. Toch hebben velen een hekel aan hem.

     1. AjaxKat

      Ja, laten we vanaf morgen weer de vorige trainer nemen omdat ie een positieve opmerking over Ajax in de media heeft gemaakt… Populisme viert z’n hoogtij hier.
      Het enige wat je Hag echt kan aanrekenen is zn wisselbeleid en zn overkomen in de media. En ik denk dat veel vallen over dat laatste. Erg jammer.
      Als je goed naar zn wedstrijden kijkt dan zie je dat Ajax achterin onder druk weinig in de problemen komt. In de media hebben ze het ook over ‘een blok rond de 16’. Dat is de hand van Hag. Daarom zag je tegen Bayern bijvoorbeeld Nico, Ziyech en Tadic rechtsachterin verdedigen zodat dat ‘blok’ in stand bleef. En voorin zie je juist heel veel van PB terug, maar dat naïeve achterin is grotendeels weg. Of is iedereen vergeten dat de wedstrijden tegen Schalke en Lyon eigenlijk niet al te best waren?

 1. Charka53

  Maar hopen dat Bosz gelijk heeft , waar hadden we gestaan als hij was gebleven dat weten we nooit en voorlopig gaan we goed onder Ten Hag en wie weet worden we met hem kampioen.

  1. Yindi02

   Sowieso, blijkbaar is hij nog steeds met Ajax bezig. Zal ook nog wei wat spijt bij hem hangen destijds te zijn vertrokken op de manier als hij deed. Zeker ook gezien de selectie zoals die er nu staat. Had hij graag mee gewerkt denk ik zo.
   Zie hem ook nog niet zo snel een andere club hebben, geen belangstelling voor hem klaarblijkelijk. “eigen schuld, dikke bult??”

   1. Zlatan4ever

    Hallo Bert,
    We kunnen eindeloos mijmeren over Peter Bosz maar die komt echt niet terug (dit seizoen).
    We zullen het met Ten Hag moeten doen om de 34e landstitel binnen te halen…

 2. Forever nr14

  Vele malen in alle opzichten een betere trainer, als deze die we nu hebben, ik bljjf het zeggen deze trainer eth, ken er niks van! Heeft geluk dat Overmars het geld op het veld mag zetten.
  Eth is een tactisch onbenul, en dat blijf ik zeggen…(Denk punt verlies al in de competitie!

  1. Jimmy1971

   Bosz had ook onnodig puntenverlies in de competitie, Forever. En in Europese wedstrijden werdt hem toen ook tactisch veel verweten (bijv. De Finale!). Maar zo gaat dat vaak, je wordt pas een echte held als je weg bent, want dan wordt het mindere weer vergeten.
   Daarom steun in Ten Hag gewoon door en door, hij doet het prima, goh hij praat wat boers, so what?
   Het lijkt hier af en toe wel een huisvrouwen zeik wijven clubje..
   Pfff.

 3. Indojood

  Jammer dat het toen misging. Had graag willen zien wat Bosz met dit materiaal had gedaan.

   1. Indojood

    Ik loop niet de polonaise met het boertje Ten Hag. Heb in die 10 maanden teveel dingen gezien die mij niet bevallen. Bosz had minder materiaal. Ziyech, De Ligt, De Jong, Onana zijn nu dragende spelers maar onder Bosz nog geenszins.

 4. Ajax 1

  Ik ben het met Peter Bosz eens. We gaan kampioen worden dit jaar! PSV ziet er toch niet uit vaak; die gaan echt nog wel punten verspelen. En wij hebben een zwaarder programma gehad…..

  1. Bert62

   Denk niet dat psv veel punten gaat verliezen. En dat we nu achter de feiten aanlopen is te danken aan die domme fout die TH gemaakt heeft in de wedstrijd tegen de lampies.

 5. De Nees

  Goeie teksten. Die lampen zijn overschat, al 4x nipt winnen in de laatste minuten zegt het nodige over hun spel.

 6. AJAXForever61

  Dank PB voor je compliment. We hebben genoten van je AJAX TIJD. Wat mij betreft kun je altijd weer onze trainer worden in de toekomst!!

Comments are closed.