Ajax probleemloos langs Go Ahead in bekerduel: 3-0 (Incl. foto’s)

Ajax heeft zonder ook maar een moment in de problemen te komen de volgende ronde van de KNVB beker. Erik ten Hag had zijn elftal flink door elkaar gehusseld, maar won in eigen huis zonder moeite van Go Ahead Eagles: 3-0. De koploper van de eerste divisie hield in de Johan Cruijff Arena ruim een half uur stand. Het was David Neres die met een snoeihard schot in de 35e minuut de ban brak: 1-0. Hij trof doel op aangeven van een gretige Zakaria Labyad, die drie minuten later zelf doel trof (2-0). Na ruim een kwartier spelen in de tweede helft kon Klaas-Jan Huntelaar van dichtbij de 3-0 binnentikken na een goede voorzet van Rasmus Kristensen. Daarna had Ajax nog een paar kansen om de voorsprong te vergroten, maar onder meer Dani de Wit kopte over voor een leeg doel.

Ten Hag benutte het bekerduel tegen Go Ahead om veel van zijn gebruikelijke basisspelers rust te gunnen. Van de elf spelers die zondag aan de aftrap verschenen tegen Feyenoord begonnen alleen Daley Blind, Donny van de Beek en Lasse Schöne aan de wedstrijd. André Onana, Hakim Ziyech, Frenkie de Jong en Dusan Tadic zaten niet eens bij de selectie. Vaclav Cerny maakt zijn rentree na zijn zware blessure.

Go Ahead kon het de thuisploeg geen moment lastig maken. De bezoekers schoten zelfs geen enkele keer op doel. Ajax speelde in een hoog tempo en straalde veel spelvreugde uit. Zo blijft het elftal van coach Ten Hag voorlopig actief op drie fronten, in tegenstelling tot PSV dat dinsdag verrassend met de tweede keus verloor van RKC Waalwijk (2-3).

Ajax heeft een druk programma. De club speelt zaterdag alweer een competitiewedstrijd tegen Willem II en volgende week woensdag wacht de zware uitwedstrijd tegen Benfica in de Champions League.

Een aantal spelers kregen de kans zich te bewijzen zoals Rasmus Kiristensen

En Labyad

Ook een basisplaats voor Neres

Maar Ten Hag was de routine niet vergeten; met Blind…

… en Schone

Neres opent de score: 1-0

Drie minuten later schiet Labyad tussen de bene van de doelman raak: 2-0

Huntelaar pikt ook zijn doelpuntje mee: 3-0

Dolberg mag dan ook nog even spelen

Degelijke prestatie mannen; goed gedaan!

Ajax – Go Ahead Eagles 3-0 (2-0)
35. Neres 1-0
38. Labyad 2-0
62. Huntelaar 3-0

Opstelling Ajax:
Lamprou; Kristensen, Schuurs, Blind (75. Dolberg), Bakker; Schöne, Neres Van de Beek (64. De Wit); Cerny (64. De Ligt), Huntelaar, Labyad.

Opstelling Go Ahead Eagles:
Verhulst; Lelieveld, Bosz, Veldmate, Baas (78. Bliek); Stans, Bakx (64. Langedijk), Overgoor; Navratil (72. Buttner), Van Moorsel, Dzepar.

Related posts

14 Comments

  1. AFCA my World

    Het werd geen moment spannend, op naar de loting, Feyenooit thuis misschien ? Hoop het !

    1. vak411

      ondanks tegenstander… complimenten aan supporters. sfeertje was prima, ook in ons vak. kijk PSV.. zo hoort het! de eerste scheurtjes van Bommel… oei oei

  2. Zlatan4ever

    Redelijk goede pot van Labyad Mr.Ajax en dat tegen een club uit de keukenkampioen divisie…..
    Deze man zal nooit iets voor Ajax1 betekenen als het er echt om gaat. Komt gewoon te kort in alles, zwakke aankoop

  3. Ajax 84

    Prima pot voetbal, met 6 man die heel weinig minuten maken in ajax 1 in de basis. Goede brede selectie hebben we ! Actief op drie fronten ….. psv nog maar op 1 kan ook een nadeel zijn voor ons al die succesjes dit seizoen … was al de 21 ste officiele pot , come on boys !!!! ❌❌❌

  4. Iamsterdam2015

    Was leuk op het vak (117). Verder was het vooral en verplicht nummertje. Trots op mijn plaats/buurtgenoot Mitchell Bakker ( linksback).

  5. Slingertje.

    Het kwam langzaam op gang maar het werd een simpele zege die veel hoger had moeten zijn.

    Copa Libertadores finale: Boca Juniors-River Plate op 7 en 28 nov en live op Fox Sports Compleet ’s nachts.
    Hier is Ajax-010 een vriendschappelijk potje bij.

  6. Bert Betondorp

    Volgende tegenstander wordt niet psv maar misschien wel Feijenoord
    Laat maar komen, welke club ook Ajax gaat door

Comments are closed.