There are no ads, please add some


KNVB schuift met competitieduels Ajax en PSV voor ‘optimale Europese prestatie’

De KNVB heeft dinsdag een aantal Eredivisie-wedstrijden van Ajax en PSV verschoven om de topclubs tegemoet te komen met het oog op de duels die in de Champions League op het programma staan. De bond gunt zowel de Amsterdammers als de Eindhovenaren door het aanpassen van een aantal aanvangstijdstippen zo veel mogelijk rust in de aanloop naar Europese wedstrijden.

Op zaterdag 3 november stond Ajax-Willem II voor 18.30 uur op de agenda. Dat is nu 20:45uur geworden. Op zaterdag 24 november speelt Ajax nu om 18.30 uur uit tegen NAC Breda. Twee weken later, op zaterdag 8 december, wordt PEC Zwolle-Ajax verschoven van 20.45 naar 19.45 uur.

PSV reageerde verheugd op de tegemoetkoming van de KNVB. “We zijn het er mee eens dat de KNVB er alles aan moet doen dat de Champions League-deelnemers zo optimaal mogelijk voorbereid zijn op die Europese wedstrijden. Het is alleen jammer dat ze dat pas doen na twee groepswedstrijden. Ik denk dat het alleen maar goed is voor het Nederlandse voetbal dat je meer uren hebt om je voor te bereiden”, aldus trainer Mark van Bommel.

Volgens Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de KNVB, gaat de Nederlandse voetbalbond in de toekomst mogelijk vaker rekening houden met het Europese programma van clubs uit de Eredivisie. “Wij vinden dat we de verplichting hebben om de Nederlandse clubs zo veel als mogelijk de ruimte te geven om op Europees niveau optimaal te kunnen presteren. Dat is in het belang van het Nederlandse voetbal en dus in het belang van alle Nederlandse clubs. Deze insteek gaan we binnenkort bij de KNVB nader bespreken, want als het aan ons ligt, bieden we de clubs die zich plaatsen voor Europees voetbal in de toekomst altijd meer ruimte”, aldus Bluyssen op de website van de KNVB.

Bluyssen benadrukt dat het verschuiven van duels “een hele operatie” is. “We realiseren ons dat deze wijzigingen ook extra werk opleveren voor alle betrokken clubs, de betreffende gemeentes, de fans en FOX Sports, dat de programmering baseert op deze wedstrijden. We zijn hen zeer dankbaar dat zij hierin met ons meewerken.”


Gerelateerde posts

13 reacties

 1. De Ajacied

  Eindelijk, nooit doen ze dat voor ons,
  Nu die boere erin zitten gaan ze in eens wel schuiven 🧐
  KNVB, UEFA en FIFA allemaal 1 pot nat
  Bah bah
  ❌❌❌

 2. JohnDoe77

  Beter laat dan niet! Maar eens; ook in het begin had Ajax op de vrijdagavond moeten spelen in plaats van de zaterdag avond. Maar eerst vanavond laten zien dat we in de tweede ronde thuishoren!

 3. Mr Ajax

  Ja viel mij ook al op, hoop heisa voor ern uurtje, alsof dat het verschil maakt, wel goed dat ze er rekening mee gaan houden

 4. Forever nr14

  Wat een huichelaars daar zeg, nu die schijt lampen het goed doen kan het wel, pffff mafia!

 5. RonJ64

  Bij hun zeker een Dag later ipv een wedstrijd ertussen hebben?..eindelijk ook in voordeel AJAX en Terecht ! 👍

 6. De Nees

  Waarom ook schuiven voor die pisvlekken? Kunnen hun niet gewoon op maandag spelen? Snap er niks meer van.

Reageren is niet mogelijk.