Mazraoui schiet Ajax in slotfase langs Benfica: 1-0

Ajax heeft de derde groepswedstrijd in de Champions League met 1-0 gewonnen van Benfica. De wedstrijd leek lang af te stevenen op een gelijkspel, maar het was uiteindelijk Noussair Mazraoui die in de slotfase de bevrijdende 1-0 wist te scoren. Door de overwinning heeft Ajax nu zeven punten uit drie duels.

Kansen waren er in de wedstrijd van vanavond voor beide partijen volop. André Onana en Vlachodimos aan de andere kant hielden negentig minuten lang met katachtige reflexen hun doel leeg. Binnen vijf minuten had Benfica al op 0-1 kunnen staan doordat Noussair Mazraoui een foutje maakte maar Matthijs de Ligt wist de bal voor de lijn weg te halen. Kasper Dolberg had dertig minuten later de 1-0 op zijn pantoffel ware het niet dat de doelman van Benfica in de weg stond. Nicolás Tagliafico bracht een waar hoogstandje door met een halve omhaal op het doel te schieten maar de doellijntechnologie liet zien dat de bal niet in zijn geheel over de lijn was.

Na de rust bleven beide partijen aandringen op een overwinning waarbij Ajax het ook vanaf afstand probeerde te scoren. Donny van de Beek had vijftien minuten voor tijd dé kans op 1-0 maar Vlachodimos wist zijn schot te pareren. Benifica leek in blessure tijd te gaan scoren maar  Noussair Mazraoui wist met een gewaagde tackel dit te voorkomen. In de laatste minuut van de wedstrijd bracht de net gewisselde David Neres de bal voor het doel maar de aanval werd afgeslagen. De afvallende bal kwam voor de voeten van Noussair en zijn schot werd net genoeg aangeraakt door een Protugees om fijn in het net te landen. Mocht Ajax de volgende wedstrijd winnen dan is overwintering in de Champions League zeker.

Ajax – Benfica 1-0 (0-0)
93. Noussair Mazraoui 1-0

Gele kaarten: Nazraoui, Onana, Tagliafico (Ajax), Jardel, Contio, Sallvio, Seferovic (Benfica)

Opstelling Ajax; Andre Onana, Nicolás Tagliafico, Daley Blind, Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui, Frenkie de Jong, Lasse Schone, Donny van de Beek (88. David Neres), Dusan Tadic, Kasper Dolberg, Hakim Ziyech

Opstelling Benfica: Vlachodimos; Grimaldo, Jardel, Conti, Almeida; Fernandes, Fejsa, Pizzi (79. Gabriel); Silva (90. Cervi), Seferovic, Salvio

Toeschouwers: 52489

Related posts

79 Comments

   1. Amoebe

    Ik denk dat jij een andere wedstrijd hebt gezien ?

    Sfeer was in iedergeval lekker ?

    Nog ergens 3 punten pakken en volgende ronde is een feit.

    1. vak411

     geintje Amoebe.. wat een lastige maar heerlijke avond man.. nog met een smile op m’n bek!?

     1. Amoebe

      Weet ik….ik moet met mijn serieuse kanis gewoon even corrigeren.

      Hopen dat die glimlach en zondag om 18:00 uur nog zit ?

  1. JohnDoe77

   Heerlijk en wat een zak die scheids. Snor had overigens wel een puntje met betrekking tot het wisselen van Dolberg. Ik had Hunter ook het laatste half uurtje gegund!

   1. Ajax 1

    Nou inderdaad. Twee minuten voor tijd neres brengen. Dat had een kwartier eerder gemoeten en mss inderdaad huntelaar ook nog. Maar goed, ajax wint dus ten hag heeft gelijk……

 1. Forever nr14

  Zeker lekkerrr, maar het word toch tijd voor een andere trainer, werkelijk een pannekoek!
  Zo laat wisselen en spelers laten staan die erdoor zitten!
  Jammer zo een zwak persoon voor deze mooie groep!

   1. Litmanen

    Maar hij heeft wel gelijk. Er waren meer toe aan een wissel, maar deze trainer durft bijvoorbeeld Ziyech niet te wisselen, terwijl hij gisteren maar met 1 ding bezig was: hoe kan ik ten koste van alles met de bal aan mijn linkervoet rechts buiten om passeren. Om gek van te worden.
    Geinig dat de zwakste man de winnende maakt. Met een beetje pech sta je dankzij Maz met 2-0 achter voordat je goed en wel begonnen bent.
    Ajax verdiende de overwinning, zeker na de tweede helft, maar de vedetten voorin lieten het gisteren afweten. Dat geeft meteen aan hoe sterk dit team is, want het resultaat was formidabel.
    Voor mij waren Onana, De Ligt en Blind de beste mensen bij Ajax.

    1. la ling

     Durf jij dit soort dingen straks ook openlijk in het nieuwe supportershome te zeggen of alleen hier op het forum? Ik lees een absurde afkeer naar Ziyech toe telkens van jouw kant. Iets te maken met zijn nationaliteit?
     Overigens was Blind een van de zwakste spelers en daar waren een aantal duizenden supporters gisteren in het stadion het mee eens.

     1. Litmanen

      Hee AB, weer terug, weer een nieuwe naam? Ziyech, fantastische speler, gisteren volgens alle kenners samen met Tadic absoluut niet goed! Maar jij hebt gisteren duizenden mensen gesproken. Knap hoor…..
      Kijk de wedstrijd rustig terug en zie dat zonder Blind en De Ligt en zonder Onana de wedstrijd naar Benfica was gegaan.
      Maar zoek een spiegel, jij hebt een uitgesproken hekel aan echte Ajacieden, zoals Blind en Schone.
      En in het supportershome kom ik niet, want ik blow en snuif niet, dus ik heb er niets te zoeken.

     2. la ling

      Ik ben Paul, aangenaam (hoewel). Zonder Blind, De Ligt en Onana was de wedstrijd inderdaad naar Benfica gegaan. 8 tegen 11 ga je niet redden, een knappe obaervatie van je. Bijzondercdat je gelijk weer een vooroordeel hebt over alle bezoekers van het supportershome. Ik blow, snuif en drink niet maar ga er wel naar toe net als dat ik naar het vorige home ging. Ik denk dat jij je uitspraken sowieso niet publiekelijk doet behalve wanneer je in Rotterdam bent. Veruit het grootste deel van Ajax presteerde gisteren niet op 100%. De inzet, de vechtlust en de wil maakte een hoop goed. Helaas viel een enkeling wel door de ondergrens, zoals vaker en dat was niet Ziyech maar een verdediger op CV. De goede acties waren met gemak op de vingers van een hand bij te houden van Blind, zelf als hij daarvoor nog in de houtzagerij had gewerkt.

    2. dickst14

     Zou het mogelijk zijn om in je nietszeggende bijdrages een keertje Ziyech niet af te zeiken.
     Ga lekker naar AZ, daar maakte een van je oogappeltjes afgelopen weekend een schitterend doelpunt.

 2. AjaxBelg

  Gefeliciteerd , lekker genoten van een zware wedstrijd, blijven knokken. Met een gelukje naar de 1-0,maar geluk dwing je af.

 3. BeukerAjax

  Whoooooo gewoon koppijn van de spanning! Werd heeeeelemaal gek! Whahhaha
  Wat een belangrijke overwinning!!! 7 punten, benfica 3 athene 0… zoveel kans op eindelijk eens overwinteren in CL!! Lekker jongens!!!! Ons aller Ajax is weer stapje dichterbij! Wat hou ik er toch van dat ik Ajaciet ben

 4. Kovacs

  Geweldig!!! Ik ben altijd superkritisch op Blind, maar eerlijk is eerlijk: hij speelde een zeer puike wedstrijd. Vond het niet erg dat Dolberg bleef staan, want Huntelaar leidt veel meer balverlies dan Dolberg. En Donny, heerlijk gast, jij gaat er altijd vol voor. Terecht dat je er nu eindelijk helemaal in staat!

  1. FrankiC

   Wat dacht je van: geen Dolberg én geen Huntelaar. Je hoeft niet per sé 1 vd 2 op te stellen hoor!
   Hoezo kritisch op Blind? Speelt al weken in de top 3! Donny kan het niveau maar net aan en Mazra kan het niveau net niet aan. Helaas hebben we geen behoorlijke rechtsback, maar vanavond koesteren we Mazra…..

    1. iefie

     inderdaad. zeker 1e helft was blind en mazraoui de slechtste. ziyech hooo werk maar veel te moeilijk doen. soms moet je de makkelijkste weg nemen.

   1. Indojood

    Blind in de top 3? Hij heeft geluk met een kanjer als Matthijs naast hem. Samen met Frenkie en Hakim de grote drie, als was Ziyech wat minder gisteren. Blind is veel te traag met inspelen waardoor spelers al weer gedekt staan. Totaal geen snelheid in handelen en denken.

    1. Vak 120

     Precies indojood! Hij bracht 1ste helft de ploeg in problemen af en toe,ziyech was gisteren
     Niet top maar dat kan een keertje!

     1. Litmanen

      Kan een keertje 120? Hoezo kan een keertje. Zeker in deze wedstrijden moet hij eens aan het team gaan denken ipv alle onmogelijke oplossingen uitproberen!
      Blind speelt al weken fantastisch. Positioneel de beste van het veld gisteren, maar ook in Oranje de beste afgelopen wedstrijd.
      Het zou goed zijn eens beter op te letten hoe Blind zich altijd weer goed opstelt en daardoor zijn gebrek aan snelheid met het grootste gemak oplost. Zijn passes komen altijd (!) aan. Kun je van een aantal vedetten zeker niet zeggen.

     2. Vak 120

      Litmanen jij jouw mening en ik de mijne! Ben het niet met je eens! Ziyech uit bij bayern was formidabel!! Gisteren lukt het niet,nou dat kan toch!! Voel jij je alle dagen geweldig?

     3. la ling

      Ik denk dat we zonder Ziyech de CL niet zouden hebben gehaald en heel misschien de EL. Ook al lukt niet altijd alles, het inzicht, de werklust en het effect van zijn inzicht op het team wordt door een aantal zwaar onderschat. De lange passes lukken vrijwel altijd en gooien het spel open op een prachtige manier. De regelmaat hierin is weinigen gegeven en in ieder geval niet bij een andere huidige Ajacied. Ziyech zorgt voor spelplezier bij zijn ploeggenoten. Maar ja, dat zeg ik, ik ben slechts een liefhebber van mooi en dus Ajax voetbal.
      Ajax hoort thuis op dit niveau.

     4. la ling

      Ziyech is een speler die gaat voor alles of niets en gelukkig is veruit het meest alles. Je ziet zelf aan een pass die net niet lukt dat hij een giga spelinzicht heeft. Hij is niet van de veilige balletjes breed, gelukkig niet. Het is een genot om zo’n speler in je team te hebben en straks een giga gemis. Helaas zijn er nog steeds supporters die niet van (zijn) schoonheid houden. Onbegrijpelijk is dat wel.

   2. KBouter

    FrsnkiC.. wat drinken jullie daar in omgeving Nijmegen?

    Blind in de top 3 !! Haha carnavals humor neem ik aan?

   1. De Nees

    Ook Huntelaar had hetzelfde spel laten zien als Dolberg, zou niet veel verschil gemaakt hebben.Tegen die reuzen achterin zijn behendige spelers als Neres nodig, hij zou 10x meer verschil maken dan Donny. Donny weer onzichtbaar je ziet ’m alleen als hij een keer voor de keeper staat. Ziyech was niet al te best, veel mislukte acties en zijn schoten op doel kunnen echt niet, bijna nooit gevaarlijk. Kan je daar niet op trainen?

 5. AjaxKat

  Pfff… wat f*cking lekker zeg! Dat wordt lekker wakker worden.
  Maar voor mij waren De Ligt en Onana de mannen van de wedstrijd aan de kant van Ajax. Voor de rest veel jongens die hun niveau niet haalden waaronder Ziyech en Tadic, eigenlijk de hele aanval viel wat tegen allemaal. Frenkie was af en toe (vooral 1e helft) oogstrelend in zn acties. Hoop echt dat ie blijft aankomend seizoen.
  Alhoewel de winnende trainer altijd gelijk heeft vind ik wel dat het wisselbeleid echt in twijfel moet worden genomen. Waarom Neres zo laat in de wedstrijd en KJH niet voor Dolberg die niet echt in vorm was? Dit was geen wedstrijd om aan je vorm te werken. Volgende keer Neres maar weer in de basis… desnoods ten koste van Donnie.

  1. De Nees

   Die Frenkie gister weer pfff. Vooral in 1e helft had hij een paar bewegingen, geweldig. Hij zou wel ’s vaker mogen schieten op doel ipv afleggen, als hij ook nog gaat scoren worden ze daar in Barcelona helemaal knettergek. ?

 6. Finidi

  Ja geweldig masr ook complimentje voor Onana en De Ligt en er mag ook best wat eerder gewisseld worden wat mij betreft maar wil niet zeiken want dit is natuurlijk geweldig!

 7. Ajax XXX

  Ik kon wel begrijpen dat hij laat wisselde deze keer (dit in tegenstelling tot die dramatische wedstrijd tegen Utrecht vorig jaar)

 8. Geenemotie

  Gewoon goede wissel op het juiste moment van onze trainer. ??????. Ook compliment voor hem. Dat lees je niet vaak hier.

  1. FrankiC

   Wissel kwam natuurlijk veel te laat. Sterker nog: we hadden met Neres moeten starten. Wat mij betreft in de spits ipv Dolberg. En Wöber ipv VdBeek. Blind op het middenveld.

   1. De Nees

    Dolberg speelde hele tijd hetzelfde, rug naar de goal-bal aannemen-positie kiezen, dat werd niet gevaarlijk. Probeer na een uur dan wat anders met een snelle Neres rondom die lange verdedigers. Snap niet dat je als trainer dat niet inziet.

 9. De Nees

  Eerste helft mooi en spannend, 2e helft leek alsof beiden genoegen namen met een gelijkspel. Wel erg veel ruimtes tussen de linies, CV en MV waren vaak niet compact en eigenlijk een wonder dat een technische ploeg als Benfica niet optimaal profiteerde. Zou uit de Bayern tactiek toepassen: linies gesloten en vanuit MV opstomen ipv hangende spelers voorin, en dan wel met Neres in de basis.

 10. M800M

  Heerlijke wedstrijd! En een heerlijke afloop. Geluk kan je afdwingen en dat hebben de spelers zeker gedaan want wat een mazzel hadden we haha. Daarintegen: Het (niet)wisselbeleid van ten hag vind ik echt onbegrijpelijk. hij was volgens mij best tevreden met gelijkspel anders wissel je eerder toch? Die mentaliteit….

 11. Zlatan4ever

  Verdiende, zwaar bevochte overwinning. Maar zo heerlijk !!!
  Nu zondag nog even voluit voor een grote overwinning !

 12. Charka53

  Kolere wat was het spannend dat zijn de wedstrijden waar je voor gaat zitten en gelukkig was het niet perfect dus we kunnen nog beter .

  1. Alabe

   Mag het een keer? Ik vond het dik en dik verdiend, zeker met zo’n scheidsrechter. Heerlijk winnen op zn duits!

 13. Joep

  Wat een spanning gisterenavond zeg. Was toch billenknijpen op de tribune. Heerlijk om op zijn Duits te winnen. Op naar zondag.

 14. Iamsterdam2015

  Lekkere pot waarin iedereen tot het gaatje ging. De een wat beter dan de ander maar hey… je pakt 3 punten. Als Ajax zondag dezelfde inzet, instelling, fanatisme en wil om te winnen op kan brengen ( tegen feyenooit is dat geen probleem lijkt mij) dan gaat feyenooit zondag kotsend van het veld en wordt het zeker 6-0. Man man man ik zit nog te stuiteren van gisteren en kan niet wachten tot zondag.

 15. RonJ64

  Complimenten weer, Frenkie gaat meer en meer opleveren zo o.a…..liever blijven bij de MOOISTE ❌❌❌??

 16. Bert Betondorp

  En zondag psv? Gewoon winnen. Psv nog niet verloren?
  Dat gaat zondag veranderen.

 17. la ling

  @Litmanen: ?? Mijn nick is La Ling en mijn echte naam is Paul. Nergens iets van AB in te herkennen. Verder heb ik nergens iets gezegd over het goed of slecht of minder zijn van Ziyech gisteravond. Ik had het over Blind en dat is ten eerste gebaseerd op wat ik zelf in het stadion heb gezien en daarnaast veelvuldig heb gehoord tijdens en direct na de wedstrijd in en bij het JC stadion. Sorry als dat niet strookt met jouw waarneming maar je staat volgens mij redelijk alleen daarin.

 18. la ling

  . @Litmanen: ?? Mijn nick is La Ling en mijn echte naam is Paul. Nergens iets van AB in te herkennen. Verder heb ik nergens iets gezegd over het goed of slecht of minder zijn van Ziyech gisteravond. Ik had het over Blind en dat is ten eerste gebaseerd op wat ik zelf in het stadion heb gezien en daarnaast veelvuldig heb gehoord tijdens en direct na de wedstrijd in en bij het JC stadion. Sorry als dat niet strookt met jouw waarneming maar je staat volgens mij redelijk alleen daarin.

   1. Moosie

    zelfs in rotterderdam motten ze hem niet nog ff en hij gaat zeggen dat we eigenlijk kunstgras in de JCA moeten leggen .

     1. Moosie

      Goh origineel joh.
      Je bent weer helemaal terug komt alleen maar stront uit je vingers.
      En straks weer weg met een hoop gejank?
      Zieltje

 19. Kapstein

  Ziyech heb ik wel eens beter zien spelen, maar ik geniet altijd van zijn werklust en inzet. Voor het team is hij echt heel erg belangrijk en ik zie hem echt graag spelen. Natuurlijk zou hij beter renderen als hij wat minder de ster van het team probeert te spelen, maar wat geeft het? Per saldo is hij iemand die twee keer zoveel meters maakt als wie dan ook en de grootste ballenveroveraar van het team. Dat is ook wat waard!

 20. Kapstein

  De kritiek op Blind die ik hier vaak zie vind ik echt dom. Blind zie je nagenoeg nooit een foute bal afgeven en hij stelt zich perfect op. Hij scoort altijd een ruime voldoende en maakt het team echt beter.

Comments are closed.