Ten Hag waakt voor Champions League effect tegen AZ

Erik ten Hag hoopt dat zijn spelers zondag in de thuiswedstrijd tegen AZ hetzelfde kunnen opbrengen als dinsdag in het Champions League-duel met Bayern München. Het zal niet de eerste keer zijn dat een club na een Europese topprestatie enkele dagen later onderuit gaat in de eigen competitie. Volgens Ten Hag is dat verschil te verklaren. “Want het is een podium waarop je wordt uitgedaagd. Dat brengt een andere spanning en geladenheid met zich mee. Het is aan ons om dat verschil kleiner te maken”, aldus Ten Hag vrijdag tijdens de persconferentie richting de thuiswedstrijd tegen AZ.

“De spelers zijn geen robots, maar moeten wel zorgen dat ze de energie en motivatie uit zichzelf halen. Wil je kampioen worden, dan moet je dat iedere wedstrijd opbrengen. Als je ver wil komen in je carrière, moet je toe naar een houding van monsters of machines.” Wat betreft motivatie denkt Ten Hag dat het resultaat tegen Bayern zijn spelers een boost geeft. “Ze weten dat ze op hetzelfde niveau zitten en dat ze op de goede weg zijn.”

Na de wedstrijd tegen Bayern doken in Duitse media berichten op over een groepje Ajacieden dat op stap was gegaan in München om het resultaat te vieren. Ten Hag kreeg dat ook mee, maar ziet geen problemen. “Het was niet heel erg uitbundig en een prima moment om even wat losser te zijn na een prima prestatie. Het was al laat en ze hebben er nog een uurtje van genoten. Ze waren fit genoeg voor de training”, aldus de Ajax-coach. “Ik ben zo ervaren dat ik weet wat er in een spelersgroep omgaat. Het laat zien dat de sfeer goed is en dat ze met elkaar dingen willen ondernemen. Daar kan dit een onderdeel van zijn. Er zijn zeker geen boetes uitgedeeld.”

Related posts

15 Comments

 1. Daisy

  Nu maar hopen dat het elftal er ook voor waakt. Maarja dat is de zaak van onze trainer & co

  1. Sam34

   Ben ik nou gek of is az juist een leuke tegenstander?!?! Beter dan tegen nac in ieder geval

 2. Kevke87

  vind Ten hag een eersteklas drol, maar eindelijk zegt hij wat verstandigs. moet inderdaad precies niks uitmaken zolang niet al te dol of uitbundig is geweest. moet kunnen

  1. Ajax 1

   Inderdaad, gaan we nu janken over paar spelers die op stap gaan. Als ze er maar fit staan tijdens de volgende training en wedstrijd mogen ze best vieren als ze lekker gespeeld hebben.

 3. Carel Reeser

  Je moet er gewoon geen thema van maken. AZ is de volgende wedstrijd en dus veruit de belangrijkste. DE uitdaging is eindelijk weer eens kampioen worden, daar zou alle aandacht vanzelf naar toe moeten gaan. Al het andere is ondergeschikt !

 4. AB

  “Ik ben zo ervaren” ????? Hij heeft een van Gal tik mee gekregen in Duitsland volgens mij.

 5. AB

  Het is hier al eerder aangehaald. Onze ouwe Johan, pre-historie volgens velen hier, zei het al: de wedstrijd voor en na een Europese wedstrijd geeft je werkelijke kracht aan. In de ED peppen team zich extra op als ze tegen Ajax moeten. Ze presteren dan makkelijker boven hun echte kunnen. Dat is af te lezen aan de wedstrijden ervoor en erna. Een echt top-team laat zich niet van de wijs brengen maar daar heeft de trainer ook een heel belangrijke rol in. Die moet dat over kunnen brengen en hoe jonger de selectie hoe meer ervaring je daar voor nodig hebt. Maar ja, gelukkig heeft ten Hag veel ervaring volgens eigen zeggen.

 6. De Nees

  Je hoopt altijd maar dat we een trainer hebben die helft van zijn tijd hamert op die verdomde mentaliteit. Ajax is bijna altijd kwalitatief beter maar missen kampioenschappen door slapheid en gebrek aan vechtlust. Uit hunzelf leren Ajax spelers dit toch nooit dan moet je als trainer maar iedere keer hun kloten aandraaien.

  1. KBouter

   Dat moet er inzitten Nees, hier in nederland hameren ze op techniek en positiespel terwijl in toplanden het voorkomen van een tegendoelpunt hoog in het vaandel staat

 7. Dagrump

  Moet kunnen toch dat ze het even gevierd hebben!! Zolang ze het maar met verstand doen!!

 8. Zlatan4ever

  In eigen huis behoort Ajax alle thuis-wedstrijden te winnen. Ongeacht de zware partijen in de CL

Comments are closed.