Ajax viert terugkeer in Champions League met 3-0 overwinning op AEK Athene

Ajax heeft woensdagavond de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League met 3-0 gewonnen van AEK Athene. Nicolas Tagliafico (2x) en Donny van de Beek wisten de doelpunten te maken in de Johan Cruijff Arena.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk wat de bezoekers uit Griekenland in petto hadden en dat was met minimaal een punt huiswaarts keren. Ajax maakte het spel en AEK kwam nauwelijks van de eigen helft af. Een uitval zorgde echter voor gevaar en Simoes had de 0-1 op zijn hoofd maar kopte gelukkig naast het doel van Onana. Mooie acties van Tadic en Neres zorgden voor gevaar voor het doel van AEK maar bracht in de eerste helft nog niet het gewenste resultaat.

Na de thee was het wel raak en een minuut na rust pakte Ajax de voorsprong via Nico Tagliafico die een voorzet van Neres wist binnen te werken. Ajax bleef de aanval zoeken maar kreeg ook een domper te verwerken. Klaas-Jan Huntelaar greep naar zijn hamstring en werd vervangen door Donny van de Beek. Niet veel later kon de Johan Cruijff Arena toch juichen want Van de Beek schoot fraai raak: 2-0. Het verzet van AEK was gebroken en daar deed Tagliafico nog een schepje bovenop. Hij werd diep gestuurd op links, liet de bal stuiteren en haalde fantastisch uit waardoor er een zeer verdiende 3-0 op het scorebord kwam te staan. Al met al een prima terugkeer van Ajax in de Champions League.

Ajax – AEK Athene 3-0 (0-0)

’46 Tagliafico 1-0
’77 Van de Beek 2-0
’90 Tagliafico 3-0

Scheidsrechter: Del Serro (Spa)
Toeschouwers: 52.285
Gele kaarten: De Jong, Ziyech, Tagliafico (Ajax), Alef, Mantalos (AEK)

Opstelling Ajax: Andre Onana, Noussair Mazraoui, Frenkie de Jong, Daley Blind, Nico Tagliafico, Hakim Ziyech, Lasse Schone, Carel Eiting, Dusan Tadic, Klaas-Jan Huntelaar, (/62 Donny van de Beek), David Neres (/78 Kasper Dolberg)

Opstelling AEK: Barkas, Cosic, Oikonomou, Lampropoulos,Hult,Bakakis (Gianniotas/70), Galanopoulos (Alef/61), Simoes, Mantalos, Ponce (Giakoumakis/81), Klonaridis

 

Related posts

21 Comments

    1. JohnDoe77

      Mooie rentree in de CL, geweldige sfeer in het stadion en een team dat echt met zijn alle er volle bak op klapte. Was een genot om naar te kijken, zo zondag ook graag!

      1. -buitenkantje rechts-

        Volle bak opklappen vond ik wel wat meevallen.. In de eerste helft voorzichtig..in de tweede helft meer het Ajaxspel met mooie combinaties en goals.

  1. Bakkie

    Ik heb het gevoel dat er nog heel veel rek in dit elftal zit, maar inderdaad nu al een genot om naar te kijken. Steeds weer Ziyech en Tagliafico die boven zichzelf uitstijgen, echt geweldig

      1. AjaxKat

        Het vervangen van basisspelers gaat ook makkelijk (Donny voor KJH en Frenkie voor De Ligt en eerder Ziyech voor Neres op rechts) en het wisselen van posities net zo. Als ik Hag was dan zou ik Donny laten starten zondag als KJH nog geblesseerd is.

  2. Wenen 1995

    Wat een ongekende luxe als je Van de Beek en Dolberg achter de hand hebt, en De Ligt, niet te vergeten. Op naar zondag, wat hoop ik op succes daar in Eindhoven!

  3. Charka53

    Heerlijk zo’n avond oude tijden herleven en nu deze lijn voortzetten mannen om te beginnen zondag.

  4. Ralph

    Stel je voor dat we een goede trainer zouden hebben en een directie met kennis van zaken. Dan was de uitslag vast hoger uitgevallen. ?

    1. Jimmy1971

      Hou toch eens op met dat gezeur over de trainer, hij doet het zeker voor een ‘buitenstaander’ echt best wel goed!!
      De meeste wedstrijden zijn gewoon heel goed, en er zijn altijd eens mindere wedstrijden bij elke trainer die bij Ajax geweest is en nog komt!

      1. Ajax 1

        Dat bedoel ik ook hoor jimmy. Ik was kritisch maar hij doet het gewoon goed, dus ik moet mijn eerdere kritiek inslikken

        1. AB

          Ten Hag heeft dezelfde mazzel als van Gal in de jaren negentig. Trainer worden van een elftal met veel kwaliteit.

  5. BobbyHaarms

    Prachtige wedstrijd gezien en ook verdedigend heeft Ajax zijn mannetje gestaan, zonder Mathijs! Ben nu toch wel heel benieuwd hoe Ajax zich staande houdt tegen dat pisvee en Bayern..

Comments are closed.