Ajax in pot 3 voor Champions League

Nu Ajax zich heeft geplaatst voor de Champions League is het tijd om vooruit te kijken naar de loting die aanstaande donderdag plaats gaat vinden. Ajax zit daarbij ingedeeld in pot drie. Ajax kan in een zware poule terechtkomen zeker ook omdat de ploegen in pot 4 ook van aardig kaliber zijn met clubs als Valencia, Internazionale en Hoffenheim terug. Ook PSV komt bij plaatsing voor de Champions League in pot 3 terecht. Uit iedere pot wordt een ploeg geloot. Ajax weet dus al dat het niet kan loten tegen Liverpool, Schalke 04, Olympique Lyon, AS Monaco, FC Salzburg* en CSKA Moskou waarbij de kanttekening gemaakt moet worden dat Liverpool nog wel mogelijk is als Benfica er niet in slaagt zich te plaatsen.

Hieronder een voorlopig overzicht van de potindelingen voor de Champions League.

Pot 1:
Real Madrid
Atlético Madrid
FC Barcelona
Bayern München
Manchester City
Juventus
Paris Saint-Germain
Lokomotiv Moskou

Pot 2:
Borussia Dortmund
FC Porto
Manchester United
Shakhtar Donetsk
Benfica *
SSC Napoli
Totenham Hotspur
AS Roma

Pot 3:
Liverpool
Schalke 04
Olympique Lyon
AS Monaco
FC Salzburg*
Ajax
CSKA Moskou
PSV *

Pot 4:
Valencia
Viktoria Plzen
Club Brugge
Galatasaray
Young Boys
Internazionale
Hoffenheim
AEK Athene
BATE Borisov *
PAOK Saloniki *
Rode Ster Belgrado *

* Deze ploegen komen nog in actie in de play-offs van de Champions League en moeten zich dus nog plaatsen voor het hoofdtoernooi van het miljardenbal. Een overzicht van de play-offs volgt hieronder:

De clubs die zich nog niet hebben geplaatst:
Benfica of PAOK  (eerste duel in Portugal eindigde in 1-1)
BATE of PSV (eerste duel in Wit-Rusland eindigde in 2-3 voor PSV)
Rode Ster of Salzburg (eerste duel in Servië eindigde in 0-0)

Related posts

74 Comments

  1. Mr Ajax

   Haha, zal meevallen toch, ze willen een vol stadion, zodat er een kolkende JC arena ontstaat!

  1. Litmanen

   Nou ik niet, die droogden gisteravond United thuis af met 0-3.
   Ik dacht aan Moskou, Napoli en Brugge, moet kunnen.
   Daarna graag een echt mooie tegenstander. Ik schat Spurs dit jaar heel hoog in. Niks gekocht maar ook niks verkocht. Daar ligt hun kracht nu. Fantastisch elftal met drie Ajacieden die wekelijks uitblinken.

     1. De Nees

      Indo weet dat het ook een joden club is Litmanen daarom zijn voorkeur. Ook de mijne. Ajax-Spurs geweldig affiche!

     1. Moosie

      voor iemand die zich druk maakt over de sfeer op de site kom je nu dichtbij het niveau van Eug zuigen provoceren en de vermoorde onschuld spelen.
      Als jij het leuk vindt om naar de bekende weg te vragen moet je dat vooral doen maar dan zou het je sieren als je voortaan niet meer zeurt over het feit dat er een langlopende discussie is hier want je neemt nu zelf een rol daarin.

 1. Wenen 1995

  Prachtig om onze club hierbij te zien staan. Wat kunnen we trots zijn. Op naar de loting donderdag, kan bijna niet wachten!

 2. De Nees

  Ok Ajax weer terug in de grote mannen wereld. Zeker blij maar d’r zijn ook kanttekeningen, nu 8 wedstrijden geweest en zeker wel 80 kansen gecreëerd maar d’r wordt onnodig veel gemist. Tijd van voetje vrijen is voorbij, de komende tegenstanders killen hun kansen wel en dan sta je daar met de handen in de zij. Ziyech’s schoten op doel is te matig, Huntelaar heeft te veel kansen nodig, van Beek is vaak te onzichtbaar. Veel is goed, maar sommige minpunten zijn trainbaar en dan kan je serieus wat beteken in de poule.

  1. AjaxKat

   Mwa dat zie ik anders. Het was tegen een club die afgelopen 10 jaar meer CL-ervaring heeft opgedaan dan Ajax. Zij moesten komen, maar kregen weinig kansen. Ajax daarentegen wel. Dit was de eerste wedstrijd dit seizoen waarbij ze niet scoorden. Bal op de paal, bal op de lat en legio (net) naast of gepakt door hun keeper die een wereldpartij speelde. Niet scoren kan gebeuren maar met de aanval van dit Ajax lijkt me dat best wel een unicum. En Neres (en een goeie Dolberg) speelden nog niet eens mee. Overmars zei al dat er iets moois in deze groep aan het groeien is, en dat zag je terug in die koppies toen ze na afloop zó aan het juichen waren. Misschien dat ze niet overwinteren in de CL maar dan zie ik ze wel doorgaan in de EL en iets moois doen. De wedstrijden tegen Dynamo zag ik echt als CL-waardige wedstrijden in de strijd om de 3e plek in de poule.

   1. De Nees

    Gedeeltelijk best eens AjaxKat. Je ziet veel vooruitgang bij Ajax en het spel heeft een volwassen body, alleen de mindere punten laten je einde van de rit met 0 punten achter en dat hoeft niet. En als dat niet komt door gemis aan kwaliteit dan is dat super zonde. Niet alle kansen kunnen ingaan maar d’r mag 10% meer scherpte in de zestien en je speelt een heel andere wedstrijd. Geen exacte wetenschap maar je ziet vaker, teams met frivool voetbal hebben meer kansen nodig dan teams die loeren op een paar kansjes. Zal de mindset zijn, de eerste denkt d’r komt wel weer een kans en die andere heeft murder-in-the-eyes. ?

  2. Indojood

   Met je eens, De Nees. Achteraf gezien waren de tegenstanders niet van een heel hoog niveau. Wordt interessant om te zien hoe het gaat tegen de grote jongens.

    1. De Nees

     Zeker Finidi, ben geen negativo, blij en waardering wat nu is bereikt, alleen kijkend naar wat Ajax nu is dan hoop je dat ze die extra stap voorin maken. En zeker niet erg als ze geen 2e worden, eigenlijk liever 3e en dan verder in de EL. Volgend jaar zijn we mss verder voor een eventuele overwintering in de CL.

 3. AB, fan van Johan, Jonk en Ziyech.

  In ieder geval AS Roma. Iemand heeft nog een “afscheid” tegoed.

     1. De Nees

      Haha, ja dat zou een mooie sneer zijn naar junior. “Patje Kluivert, Patje Kluivert is een echte Ajacied!”

    1. beni

     Tadic vind ik niet zo bijzonder continu het zelfde trucje. Word doorzien door de tegenstander kwam er gisteren ook niet uit.

 4. Yor2002

  Sowieso spurs en juventus/PSG zou wel leuk zijn en dan een zwakke ploeg uit pot 4 zodat we wel nog 3de kunnen worden maar daarnaast tegen moeilijke ploegen moeten spelen zodat dit team leert om tegen zulke ploegen te spelen en om ervaring op te doen daarnaast zou het wel leuk zijn als we een club als tottenham/PSG zouden verslaan?

  1. Ajax 1

   Gewoon drie topploegen. Die verspelen ook punten tegen elkaar en dan win je er straks gewoon een paar en ga je door….waarom niet. Liever inter uit pot 4 dan bate borisov.

 5. Prinsengracht

  Heel fijn dat Ajax er nu bij is. Ik zie hier en daar iets teveel tevredenheid. Natuurlijk zijn de tegenstanders sterk. Maar Ajax is niet een club die al blij moet zijn met meedoen. Dat is ook niet wat JC voor ogen had. We moeten weer naar een situatie dat Ajax in pot 2 komt. En ook bij de eerste twee in de poule eindigt. Misschien lukt dat niet dit jaar. Maar het streven moet er zijn. Tevredenheid is stilstand. Stilstand is achteruitgang. Daarnaast: we mogen ook heel blij zijn dat onze oudste jeugdspelers nu toch nog in de Youth League gaan spelen. Door een slecht seizoen was de onder 19 daar voor het eerst in tijden niet voor geplaatst. Voor de ontwikkeling van de spelers is dit erg belangrijk. En voor ons leuke wedstrijden op de Toekomst. Maak me alleen in toenemende mate zorgen om het feit dat Heitinga coach is van de onder 19. Hij heeft het gewoon niet. Hoop dat Ronald de Boer genoeg kan bijsturen, zoals Richard Witsche dat eerder ook probeerde.

   1. Prinsengracht

    Natuurlijk maakt dat uit, Ajax 1. De pliegen in pot hebben veel meer punten bij elkaar gespeeld. Wij dan dus ook. Ik heb het niet over een incident. Ik bedoel structureel.

  1. De Nees

   Precies PG. Dat is wat ook door mijn hoofd ging. Even hosanna is ok maar ook kritisch kijken naar wat zeker snel beter kan. Ajax moet zich niet opstellen als een brugklasser, daarvoor is onze historie te groot. Cruijff zei altijd, niet stilstaan bij wat goed is maar oog hebben en verbeteren van de mindere punten.

  1. Gido

   Zo werd Feyenoord kampioen. Maak ik mij nu ook een beetje zorgen over. Volledige focus op slechts 1 potje per week, en gehele basis 11 fit. Ideaal voor die van Persie natuurlijk.

    1. vak411

     hij bedoelt dat die kakkerlakken toen op die manier kampioen werden. Ajax speelde veel Europees en zij hadden een week om naar de volgende pot in de competitie toe te werken in alle rust.

  2. De Nees

   Zwaar kut dat die pis homo’s ook 40 mln gaan vangen. Wat zou het genieten zijn als ze het niet halen vanavond. Je mag hopen wat je wilt en dan scoren ze toch in de laatste minuut, pisnichten.

   1. De Nees

    Sinds de jaren 80 keiharde hekel aan hun. Nb ben destijds uitgevaren tegen je, je hebt je hart op de tong net als ik op z’n tijd, sorry waar ik wat too much was. Cafe gebral net als onder je vrienden, gebeurt soms ‘s. Zand erover wat mij betreft Moos. ?

    1. Moosie

     oh wat mij betreft ook hoor ik heb hetzelfde op beide punten zijn ouwe frustraties vooral die kut lampen met hun toen nog phillipsgeld ben zo blij dat ze dat niet meer hebben vooral dat geintje met Rijkaard neem ik ze nu nog kwalijk

     1. De Nees

      Walgen op alles wat Ajax is, maar als er 1 weggaat kunnen ze niet wachten om over een paar jaar op de stoep te staan met een contract. Recent nog met dat joch van Ajax, Donyell Malen, Arsenal kaapte hem weg uit de opleiding en 2 jaar later zit ie bij die lampekappen.

 6. JohnDoe77

  In de CL is iedere wedstrijd lastig. Geeft niet, we hebben het gehaald en we gaan ervan genieten! Hopelijk zit er nog een leuke stunt in.

 7. Gido

  Met een beetje geluk krijg je Hoffenheim uit 2 en Young Boys uit 4. Maar kan ook tegenzitten zoals wel eens in het verleden. Jarenlang dat kut Madrid met Mourinho geloot.

  1. Jimmy1971

   Je wil toch niet serieus dat Ajax tegen Hoffenheim en Young boys loot?!?! We willen toch ook tegen grote en mooie ploegen voetballen en ons meten!!

 8. Charka53

  Wat we ook loten maakt niet uit als er met inzet en passie gespeeld wordt krijgen we mooie wedstrijden te zien en wie weet met goede afloop meer kunnen we niet verlangen.

 9. Koning Haarms Wolfs

  Wat een mooie affiches worden dit, zeg! Kunnen we Ajax weer op de wereldkaart zetten. Prachtig!

 10. Slingertje.

  Lok.Moskou-fc Porto-Young Boys dan overwinteren we samen met fc Porto en komen de grote jongens naar de J.C.Arena.

Comments are closed.