Fransman Turpin fluit Ajax – Dynamo Kiev

De Fransman Clément Turpin is door de UEFA aangesteld als arbiter bij het duel tussen Ajax en Dynamo Kiev. Turpin zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Nicolas Danos en Cyril Gringore. Guillaume Debart is aangesteld als vierde official terwijl Ruddy Buquet en Nicolas Rainville fungeren als de twee ‘additional assistant referees’. Ajax – Dynamo Kiev begint woensdag om 21:00 uur.

Bron: Ajax.nl

Related posts

57 Comments

 1. Daisy

  We moeten het met deze scheidsrechter doen. Voor mij een onbekende. Maar ja we moeten gewoon winnen dat is het belangrijkste. Gewoon je niveau halen Ajax en het is kat in het bakkie 2-0.

    1. Indojood

     Jij kunt niet voor mij spreken. Andersom ook niet maar je had zelf al aan het met deze scheids te doen dus bevestig ik het even.

     1. Ziyech aka AB

      Stiekem? ? PG en Eug ehhh Daisy zijn een stelletje. Ze bekvechten, dus het is duidelijk. Ze kunnen beide uit de kast komen.

     2. Prinsengracht

      Ik geef het gewoon toe: ik ben gek op vrouwen. Maar wel vrouwen die zich bezig houden met schoenen, handtassen en jurken. Niet op van die manwijven die zich bemoeien met een voetbalforum.

     3. Prinsengracht

      Als ik toch eens de helft van jouw inzicht had……..ik laat hem/haar/het voortaan links liggen dan.

 2. Ajax 1

  Welke scheidsrechter doet er niet toe: als Ajax maar goed speelt en een goede marge voor de return neerzet (zonder tegengoal).

 3. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Laatste voorronde en dus laatste horde voor eindelijk weer CL ! Ik vind dat Ajax met deze selectie hef verplicht is te halen. Dynamo Kiev is degelijk en gevaarlijk snel in omschakeling. Maar Ajax heeft stuk meer voetballende kwaliteiten. Ik ben benieuwd na opwarmertjes Graz en Luik gaat het nu echt beginnen.

  1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   Ik ben alleen bezorgd over hoe linkerkant wordt opgelost als Neres geblesseerd is. Laatste twee wedstrijden kon je goed verschil zien met Neres of Labyad op links!

   1. KBouter

    Laat hij Frenkie maar weer centraal achterin zetten ipv Blind. Je kunt sl weken zien dat Blind geen toegevoegde wasrde is en achterin zo lek als een mandje is. Blind is gedn winnaar en maakt je niet kampioen. Blind is een beperkte voetballer en Frenkie heeft alles!!

    1. Ajax 1

     Zo lek als een mandje? We hebben nauwelijks tegendoelpunten gehad en kansen weggegeven…..

     1. AjaxKat

      Idd Ajax 1. Het staat achterin (tot nu toe Europees) beter dan onder PB, vind ik. Dan zat je soms bijna 90 minuten met samengeknepen billen. De periodes in een wedstrijd dat Ajax rond de 16 onder druk staat zijn veel korter en minder hevig. Volgens mij komt dat door de goede organisatie. Daarom is Dinamo Kiev een mooie testcase om te zien hoe ver dat is.
      Maar ik zat laatst ook te denken aan de ervaring die Ajax heeft op dit moment. Bijna iedereen heeft op een WK gespeeld of heeft een Europese finale in de benen. Alleen Wöber, Mazroui en Eiting niet.

     2. Ajax1958

      Wat is de maatstaaf dan, dat het beter zou staan? Vergelijk je dan SG en Standard (nu) tegen Schalke, Lyon, en MU onder Bosz? Zit wel wat verschil tussen.

     3. AjaxKat

      @Ajax1958: even wat beter lezen. Ik schrijf: tot nu toe Europees. En daarom is de wedstrijd van morgen een mooie testcase. Schreef ik net ook allemaal letterlijk.

     4. Ajax1958

      Ik kan wel lezen, jij dus niet, maar waarschijnlijk begrijp je niet wat je schrijft. “Het staat achterin (tot nu toe europees) beter dan onder Bosz”. Daarmee trek je dus een vergelijk naar Bosz. Dat waren andere tegenstanders als SG en Standard. Mijn vraag, wat is de standaard dan om te vergelijken met Bosz. Goed, is voor jou Dynamo dus, voor mij niet.

  2. Prinsengracht

   Nergens lees je echt iets inhoudelijk over de kracht van Kiev. Maar Eug stelt hier dat Ajax meer voetballende kwaliteiten heeft. Waar is dat op gebaseerd dan? Of gewoon een gok?

   1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    PG ik heb ze zien spelen bij Praag en tegen Donetsk (super cup). Wat me opviel
    – weinig tot geen individuele acties, a la bijv. carcela van Luik of die Marie
    – verdediging en middenveld (viel me op dat er vaak veel ruimte is op middenveld) staan te dicht op elkaar
    – verdediging (backs staan te veel naar binnen) te dicht bij elkaar.

    Daarom zeer jammer dat Neres niet meedoet.
    Ajax heeft veel meer creativiteit en onze spelers moeten met een op een passeeracties bijv genoeg ruimte kunnen creeren. Tegen Praag zelfs hebben ze nauwelijks kansen gehad.

    Het gevaar komt bij balverlies op onnodige plekken. We hebbe dus een Ziyech nodig a la Luik thuis. Maar een foutje a la Hakim in 80e minuut gaat op zeker in ons mandje.

    Goals tegen Praag (er kwam net na ingooi tweede bal binnen lijn die snel weggeschopt werd) en Donetsk (gepiel van doelman na terugspeelbal) kwamen beide voort uit onoplettendheid of grote fouten tegenstander.

    Al met al moet het kunnen lukken, denk ik

    1. Prinsengracht

     Ok. Goede toelichting. Ik hoop dat je gelijk hebt. Zoals je weet, vind ik jou vaak te optimistisch. Maar we gaan het zien….

     1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      PG het verleden heeft helaas vaak genoeg bewezen dat ik te optimistisch ben, eens we gaan het zien

     2. AB: What’s a nick, a nick is nothing, a nick is fake, a nick is not important

      Dat is toch wel zo’n rare zin ??

 4. AjaxKat

  Scheids maakt ook geen fluit uit (woordspeling!). De selectie en opstelling doen ertoe. Is er al meer bekend over de blessure van Neres?
  Deze ronde beschouw ik qua niveau eigenlijk al als een CL-wedstrijd in de strijd om de derde plek in de poule. Benieuwd hoe ver ze zijn. Pierre van Hooydonck had het laatst over het beste Ajax van de afgelopen 10 jaar.

 5. Kapstein

  Labyad zal Neres wel vervangen. Laten we hem gewoon als echte fans steunen. Alleen door hem toe te juichen kunnen we hem helpen het gewenste nivo te halen. Het heeft geen zin om hem de grond in te trappen. Hij is nu ook ajaxied!

  1. AjaxKat

   BR wees me gisteren op een opstelling met Ziyech op rechts en Tadic op links voorin, lijkt me veel beter. Donny op het middenveld met Eiting/Schöne en Frenkie. Lijkt mij ook veel beter dan Labyad. Hag zelf zei ook dat Labyad nog tijd nodig heeft, prima maar dit lijkt me geen wedstrijd om te ‘wennen’. En misschien is Neres wel weer fit.

   1. vak411

    lijkt me prima! Labyat moet een kans krijgen maar niet nu.eerst half jaar was Neres volgens vele hier ook dramatisch geef die Utrechter nu ook de tijd.. (tegen Emmen ofzo).

   2. Ajax 1

    Helemaal eens; zo zou ik het ook doen. Alleen donny is nog niet in vorm en al maanden niet. Daar maak ik me wat zorgen over, dus eiting, schone en frenkie zou ook kunnen.

 6. Kapstein

  Frenkie moet weer achterin spelen en Blind als controleur op het middenveld. Zo zet je beide spelers in hun kracht.

 7. JohnDoe77

  Tijd voor een flitsende Ajax wedstrijd! Morgen moeten we het verschil maken dat we uit met een gelijkspel afkunnen!

 8. Ziyech aka AB

  Onana
  Mazraoui de Ligt de Jong Tagliafico
  Eiting Schone Blind
  Ziyech Huntelaar Tadic
  Verre van mijn ideale opstelling maar nood breekt wet. De Jong is beter als Blind achterin, dat is een feit maar kut voor de Jong.
  Vd Beek is gewoon nog steeds uit vorm en niet rijp voor basis.
  Ziyech zie ik liever zwervend op het middenveld maar met Neres geblesseerd moeten we wat.
  Kortom, zie hier de problemen van de huidige selectie waarvan Overmars zei: we zorgen dat die op orde is. Dus niet. Totaal geen achtervang die enigszins CL waardig is (Als deze basis dat al is).

  1. Kapstein

   Bijna goed AB. Ik denk dat Labyad gaat spelen ipv Eiting, maar misschien ieder een helft zou ook een idee kunnen zijn.

 9. AFCA my World

  Who cares wie er fluit, Ajax moet het zelf doen,net zo’n wedstrijd als verleden week dinsdag ! ⚽️

Comments are closed.