Ajax morgen zonder geblesseerde Neres tegen Kiev

Ajax moet het woensdagavond in de heenwedstrijd tegen Dinamo Kiev in de play-offs van de Champions League stellen zonder David Neres. De Braziliaan liep afgelopen zaterdag in het competitieduel met VVV-Venlo (0-1-zege) een verrekking aan de hamstring op en kan niet spelen tegen Dinamo Kiev. “Ik weet niet precies hoe lang David eruit zal liggen, maar het is uitgesloten dat hij morgen mee kan doen. De medische staf denkt niet dat het weken gaat duren, maar ze durven ook niet te zeggen dat hij volgende week weer beschikbaar is. We moeten het dag per dag bekijken”, aldus Erik ten Hag dinsdag op een persconferentie in de ArenA. “

Wie de vervanger zal zijn van Neres wil Ten Hag niet zeggen. “Het zou kunnen dat Labyad tegen Dinamo Kiev in de basis staat, maar er zijn ook andere opties”, zo wilde Ten Hag nog weinig kwijt over zijn opstelling. “Donny van de Beek zou ook een optie kunnen zijn. Dan moeten we het elftal wel wat omgooien. Ik heb eerder gezegd dat we meer dan elf basisspelers hebben, dus we kunnen flexibel zijn. Dinamo Kiev is een totaal andere tegenstander dan VVV, dus daar hoort ook een andere tactiek bij. En daar kun je ook andere spelers bij kiezen.”

Related posts

45 Comments

  1. ajaxpers

    Aub geen Labyad.

    Onana
    Maz, De Ligt, Blind, Taglia
    Schone,frenkie, Donny
    Tadic, kjh, ziyech

      1. -buitenkantje rechts-

        haha! in de opstelling van Ajaxpers staat Tadic rechts en Ziyech links..?

        Idd meest simpele oplossing. Ziyech rechts en Tadic links..
        Zal dus wel niet gebeuren.

        1. Litmanen

          Daar kun jij er geen elf van noemen Prinsengracht, dus een beetje sneue opmerking.
          Maar ach, je lult weer even mee….

          1. Prinsengracht

            Het valt inderdaad nog niet mee om 11 vergeten voetballers op te lepelen. Maar jij zou het kunnen……

    1. Ziyech aka AB

      Ik ga niet naar het stadion alleen voor het resultaat. Ik wil een swingend elftal zien. Ik wil de hele tijd staan en zingen omdat er spektakel is. Resultaat met een kut wedstrijd maakt mij niet blij.

      1. Vak 120

        Van mij mogen ze morgen met 3-0 winnen en klote voetballen! Resultaat telt met deze wedstrijden

        1. Ziyech aka AB

          Tegen Heracles was het aardig kut hoor en dat was gewoon in het JC stadion. Was ik niet blij mee, daarvoor ga ik niet naar voetbal. Dus geen resultaat voetbal ajb dan kunnen we de Boer en Stam wel terughalen. Scheelt mij een seizoenskaart ?

  2. Ajax 84

    Onana
    Mazraoui de ligt de jong tagliafico

    Schone blind donny
    Ziyech huntelaar tadic

    Waarom frenkie achterin , lekker inschuiven zoals die heerlijk kan in balbezit. Om een extra middenvelder te creeeren , blind doet dat te weinig als centrale man achterin , frenkie durft dat wel en is sneller / wentbaarder dus ook wel logisch . RESULTAAT telt en de nul !!!

  3. Kapstein

    Labyad speelt natuurlijk wel! Wat we ook van hem vinden hier, hij speelt gewoon. Laten we hem 90 minuten lang toejuichen en aanmoedigen. Wie weet verrast hij ons dan in positieve zin.

  4. Kapstein

    Vergeet niet dat hij de beste speler was vorig seizoen bij Utrecht en dat we niet echt veel punten tegen dat tam hebben gehaald.

    1. Koning Haarms Wolfs

      Kun je niet vergelijken, Kapstein. Bij ons speel je onder continue druk van moeten presteren en jet niveau van onze spelers ligt een stuk hoger dan die van 030. Daardoor valt nu op dat hij nog een hoop moet leren en het niveau nog niet aan kan. Ik hoop dat hij het gaat halen, het is een vechtertje.

  5. Ajaxfoort

    Ten Hag maakt vorderingen. Hij weet al dat Dynamo een andere tegenstander is dan VVV. Dat er een andere tactiek bij hoort is logisch. Hier hoort wel de juiste tactiek bij!!

  6. Hazez

    Labyad was echt slecht laatste wedstrijd als die speeld en donny niet dan ga ik de frustratie wel begrijpen

  7. Amoebe

    Het is zo ajax onwaardig dat er verdomme geen vleugelspelers klaar staan. ECHTE vleugelspelers.

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Eens Amoebe een zwaar gemis voor Ajax. Dat mag nooit gebeuren. De klassieke buitenspeler staat (even) buitenspel bij Ajax.

      1. Ziyech aka AB

        Volgens mij zei jij nog niet zo lang geleden dat de selectie op orde was zolang er niets meer werd verkocht (op Ziyech na). Je prees Overmars voor zijn aankoop beleid en zijn vasthoudendheid. Nu hadden dingen nooit mogen gebeuren? Draaideur?

        1. Amoebe

          Klopt AB, de vleugelspeler moet worden opgeleid.

          Linkspoot op links en rechtspoot op rechts.

          Ajax vleugelspelers dus.

          Dan kunnen ze zelfs nog meer spelers wegdoen ?

  8. Kapstein

    Ik zou hem ook niet gekocht hebben, maar hij is er nou eenmaal bij. Wie weet valt het mee.

  9. AJAXForever61

    Net als tegen Standard, vol gas, steun van de fans en gaan voor een 2-0 zege!! Come on AJAX!

  10. afcadeluxe

    ik hoop op een snelle 1-0,zodat we met minder druk hoeven te spelen en dat dynamo eruit moet komen,krijgen we denk ik een leukere wedstrijd…tip 2-0vanavond?

Comments are closed.