Teller standbeeld Johan Cruijff staat inmiddels op ruim 10.000 euro

Inmiddels heeft de actie “Deze man verdient een standbeeld” om een standbeeld te realiseren van Johan Cruijff al ruim 10.000 euro opgebracht. Een groep supporters van Ajax heeft het initiatief genomen om Johan Cruijff te eren met een standbeeld. Er is een crowdfundactie gestart, waarmee de groep hoopt het eerbetoon te kunnen betalen. De initiatiefnemers streven naar een bedrag van 75.000 euro. Het uiteindelijke standbeeld moet in de buurt van de Johan Cruijff ArenA komen.

Ook Ajax zelf ondersteunt de actie. ‘Iedere Ajacied kan op zijn of haar eigen wijze aan het standbeeld bijdragen. Net als in 2011, toen het standbeeld van Bob Haarms werd gerealiseerd’, schrijft men, doelend op het standbeeld van De Goede Beul bij de hoofdingang van de ArenA.

Bijdragen aan de actie kan digitaal, maar ook via meerdere collectes tijdens nader te bepalen wedstrijden. Het opgehaalde geld staat onder toezicht van zowel de werkgroep als Supportersvereniging Ajax.

Related posts

36 Comments

    1. HURBIE

      Laat ajax dat beeld zelf maar betalen
      Dat zijn ze hem wel schuldig
      Hij heeft Ajax op de internationale voetbal kaart gezet DOKKEN DUS

      1. Charka53

        Laat de spelers mee betalen , bij elk verliespunt in de competitie moeten de spelende spelers 100€ lammeren dat weet ik zeker dat we het geld snel bij elkaar hebben.

          1. Charka53

            Ik ook Finidi Maar als we met regelmaat zo op het veld staan als van het weekend zie ik dit niet gebeuren.

    1. Jimmy1971

      Ik vind de collecte prachtig omdat dit het sentiment rond Cruijff weer geeft, maar ik vind het daarnaast ook een schande van Ajax zelf dat dit niet al lang geregeld is!

      1. BobbyHaarms

        Mee eens. Johan is altijd het kloppende hart geweest van Ajax, en de club lift na al die jaren nog steeds mee op de successen (status) die het voornamelijk dankzij Johan heeft gehad. Een beetje meer respect naar de grootste Ajacied aller tijden zou Ajax zeker niet misstaan.

      2. Indojood

        Wat verwacht je van figuren als Adolf Henrichs? Bij Ajax hebben ze helemaal niets met Cruijff.

        1. BobbyHaarms

          Daarvan verwacht ik dat hij zijn hele anti-Cruijff teringzooitje meeneemt en zichzelf voorgoed afschiet naar de maan.

          Ijdele hoop misschien, maar zonder deze kuttekoppen zou Ajax veel beter af zijn.

        1. BobbyHaarms

          Ik zie Jopie al staan. Wijzend op zijn eigen Cruijffiaanse manier waar alle toestellen volgens hem moeten landen haha

  1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    Mooi iniatief van de supporters. Ik schat in dat Johan en familie dat extra mooi zullen vinden als het rondkomt

    1. Finidi

      Ja en ik vind dat Ajax het bedrag dat bijelkaar word geharkt best mag/kan/ moet verdubbelen ook al doen ze het niet voor hun zelf maar daar kweken ze wel weer een hoop goodwill mee bij de fans.

      1. BobbyHaarms

        Zekers, en dat is nodig ook. Ajax heeft Johan bij leven en welzijn genoeg in de stront laten zakken, en zijn hele filosofie hebben ze ook te grabbel gegooid. Dus dit is dan wel het minste wat ze terug mogen doen voor de supporters.

  2. Forever nr14

    Waar is dat respect van Ajax (zogenaamde Ajax bewaarders) gebleven dan? Al die zakkenvullers surfen op Johans succes. Betaal zelf dat beeld joh. Maar ja te veel rotte appels die er alleen maar voor hun eigen hagje zitten bah!
    Als ze dit ook al niet doen, dan weten iedere ajacied onderhand toch wel waar deze voor staan he? De gedachten gang van de “Grootste” is al vernietigd, en nu doen ze dat ook met ons “echte” ajacieden en club bewaarders.

  3. Bert Betondorp

    Nogmaals Jopie zou hoofdschuddend de discussie over “zijn” standbeeld aanhoren en uiteindelijk zeggen: ze doen maar

    1. Indojood

      Ik geloof ook dat hijzelf het flauwekul zou vinden. Begrijp me goed, ik heb ook gedoneerd voor dit initiatief maar Johan wilde maar één ding, dat zijn visie voortgezet wordt.

      1. De Nees

        Nouuu….Johan had weinig valse bescheidenheid, hij was ook wel ’s een boefje op z’n tijd ?. Volgens mij zou ie gezegd hebben…”maar dat is logisch.” ?

  4. JohnDoe77

    Laat ze een inzamelingsactie beginnen voor de suppoost die gister bijna doodgeslagen werd!

  5. M800M

    Met zo veel veel supporters die van cruijff houden en hem aanbidden vind ik dit bedrag eerlijk gezegd nog wat tegenvallen. Vertel erbij waar en wat voor beeld etc. (groot klein artistiek of realistisch) Mensen geven liever geld aan concrete plannen dan aan vage plannen. En ik weet niet of er al op wedstrijddagen wordt ingezameld, ik heb ze iig niet gezien afgelopen weekend, maar dan heb je in één klap 50k erbij als iedereen 1 euro geeft. Of laat ajax (ze zeggen dat ze willen meehelpen) in de online ticketshop een optie toevoegen om een extra euro hiervoor bij te betalen. Ik noem maar wat. Trouwens, hebben grote bedrijven niet meestal een potje voor dit soort dingen? Waarom hoest ajax dit zelf niet op? (Dan mogen zij ook zelf kiezen wat en waar natuurlijk)

  6. Prinsengracht

    Ik zie hier veel gierige supporters. Iedereen moet het betalen, behalve de supporters. Raar! Het is een initiatief van de supporters. Die betalen het dus. Juist een mooi gebaar. Of hebben degenen die vinden dat Ajax moet betalen niets voor Johan over?

    1. De Nees

      Precies PG. Een standbeeld opgebracht door supporters heeft straks de uitstraling van liefde voor Johan. Komt het geld van Ajax dan krijgt het iets zakelijks. Dus Ajax wegblijven! wij supporters gaan het voor elkaar krijgen.

      1. Indojood

        Wie is wij? Je kunt niet in ieders portemonnee kijken. Zijn de supporters die veel moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen en niet kunnen doneren gierig? Makkelijk gezegd.

      2. De Nees

        Ja idd, zo bedoelde ik het niet, gierig is wat te zwaar aangezet. Doelde vooral op dat het hopelijk door de supporters opgebracht wordt.

Comments are closed.