‘Ziyech mogelijk opvolger Fekir bij Olympique Lyon’

Hakim Ziyech zag zijn gedroomde transfer naar AS Roma in het water vallen maar vertrekt deze zomer waarschijnlijk toch nog bij Ajax. Volgens The Mirror heeft Olympique Lyon namelijk de gesprekken met Liverpool over een transfer van Nabil Fekit nieuw leven ingeblazen, en ziet men in Ziyech de gewenste opvolger.

Fekir leek voor aanvang van het WK al bij Liverpool te tekenen, maar de transfer ketste af toen beide clubs niet tot een akkoord kwamen over de transfersom en er bij de medische keuring een knieblessure aan het licht kwam. Na de WK-finale willen beide clubs opnieuw in gesprek gaan. Naar verluidt zijn Lyon en Ajax al in gesprek over een overstap van Ziyech maar zit er nog een groot gat tussen vraag en aanbod. Marc Overmars wil nog steeds 30 miljoen terwijl Lyon een bedrag van 22,5 miljoen wil betalen. De grote vraag is dan ook of directeur spelersbeleid Marc Overmars hier genoegen mee neemt. In de zomer van 2016 werd Ziyech voor 11 miljoen overgenomen van FC Twente en staat hij nog tot medio 2021 onder contract in Amsterdam.

Bron: The Mirror

Related posts

50 Comments

 1. Charka53

  Ziyech blij ik blij Marc doe maar water bij de wijn want als je hem hier hou heb je een rotte appel in de fruitschaal .

    1. Litmanen

     Mee eens. Beter nu zekerheid dan dat dit tot de laatste dag van de transfer periode duurt.
     Links om of rechtsom, hij wil weg.

    2. simply Ab

     Sorry maar ik word beetje gek van dat “geen motivatie” of “rotte appel”. Ziyech is een voetbal liefhebber in hart en nieren. Als je je totaal niet verdiept in een speler zeg dit soort zaken dan niet. Het is de grootste flauwekul. Hij wordt veroordeeld op een gezichts uitdrukking en omdat hij (net als iedereen hier maar dan stiekem anoniem) zegt wat hij denkt. Het is te gek voor woorden. Hij komt zelfs eerder terug dan noodzakelijk om weer aan te kunnen sluiten. Ja, hij wil li3ver in een andere competitiespelen. Mag hij dat niet zeggen? Hij is 25 en een hele goeie voetballer. Vaak zijn er bij alle clubs in het buitenland aardig grote stadions die ook nog eens vol zitten ook al is het een club op plek 17. Nee, dan lekker bij RKC, Emmen of Excelsior op kunstgras moeten spelen.

     1. Basisspeler

      Eens AB.. onvoorstelbaar dat met name deze twee personen. Charka en Litmaneb zich topic na topic zo voor lul zetten. Erger nog. Ze blijven volharden in hun leugens en onzin.

     2. Litmanen

      noem één leugen.
      We komen met feiten.

      Alleen de bewering al dat Hakim eerder terug is dan Schone, terwijl Hakim in de voorronde al was uitgeschakeld terwijl Schone nog een hele zware extra ronde moest speler tot aan penalty’s toe!!

      Dus kom zelf niet met fake nieuws en blijf elkaar daarin niet steunen!

      Voor de duizendste keer: Hij wil weg, niemand heeft hem gevraagd dat te doen.
      Hou op iemand een veer in zijn reet te steken die Ajax te min vind.

      Vanaf het begin dacht ik al dat hij in Frankrijk zou eindigen. Geen vooruitgang in voetbal, wel in geld.

      In het nieuwe seizoen zal Ajax sterker blijken dan de middenmoot van Frankrijk.

 2. Ajax 1

  Lijkt me dat daar wel uit te komen moet zijn. Mooie club voor Ziyech. Wel ons nog even de CL inschieten aub!

  1. Peter kopsterk

   Dat gaat niet gebeuren want dan mag hij niet meer voor lyon uitkomen in de CL.

 3. Geroldkohlen

  mooie club voor ziyech! maar ik zie hem liever nog een jaartje bij ons!

  1. Rene1964

   Ik ook GERARD. En anders de hoofdprijs vragen. Uiteindelijk komt er toch een club (uit Engeland ws), die grof geld voor hem gaat betalen. Zo niet, lekker blijven, jaar bijtekenen … nog beter.

    1. Rene1964

     Dus heeft ie nog een contract voor … 2 jaar? Zou kunnen FINIDI. Denk dat je gelijk hebt ja

 4. JohnDoe77

  Daar is het volgende gerucht. Hoop voor Hakim dat hij een mooie transfer kan maken, of zich genoeg uitgedaagd ziet binnen de nieuwe selectie van Ajax! Dat laatste zou het mooiste zijn.

 5. Finidi

  Zal wel zon 24/25 miljoen worden en das toch meer als het dubbele vangen , mooi Marc als ie toch weg wil dan voor veel en kunnen we ons eindelijk richten op terugkeer vd verloren zoon Blind…..

 6. Wenen 1995

  Zo snel mogelijk duidelijk svp. Of hij blijft met een tevreden gevoel of hij vertrek snel voor min. 25 miljoen.

 7. Zlatan4ever

  Waarom zijn er nog steeds mensen bezig om over Ziyech te praten als of er een kans is dat hij blijft ? Hoe vaak moet het nog herhaald worden dat hij bij Ajax weg wil omdat hij “ de eredivisie ontgroeid is en niks meer bij Ajax kan leren” ? Laten wij aub verder kijken in de toekomst daar is Ziyech al een tijdje geleden mee begonnen. Carry on people !!!

  1. simply Ab

   Waarom wordt Ziyech bij herhaling een uitspraak verweten die elke speler heeft gedaan op het moment dat hij naar het buitenland wil. Dat Ziyech dit pas zegt met 25 jaar is te prijzen ipv te veroordelen. Ik hoor/lees dezelfde teksten van broekies van 19/20 jaar. Feit is overigens dat Ziyech veel beter af is in een vetere competitie. Daar wordt hij alleen maar nog beter van. Maar als hij nog blijft zal hij nooit verzaken, ook al wordt hem van alles aangepraat.

   1. Litmanen

    Dat Ziyech met 25 pas naar het buitenland wil ligt voornamelijk aan zijn eigen gekozen weg naar de top.

    Als hij echt buitencategorie was geweest was hij op zijn twintigste al weggehaald uit Nederland.

    Als je ziet wat club s bereid zijn te betalen voor bijv. Kluivert, De Ligt en Frenkie, dan is Ziyech dus een koopje.

    Frenkie is na een half seizoen en nog geen tien wedstrijden op zijn eigen plek al vijftig miljoen waard….

    Dus, niemand verwijt Ziyech dat hij zich te groot voelt voor Ajax, maar dan moet je wel zekerheid hebben dat er clubs op jou zitten te wachten.

    1. simply Ab

     Beste Litmanen. Ziyech wilde niet eerder weg uit Nederland. Ziyech is nl. een heel verstandig mens. Ook een mens met een hele bijzondere jeugd waardoor hij perse niet eerder weg wilde uit Nederland. Ziyech bepaald zijn eigen route. Een heel verschil. Verder succes ermee. Ik ga geen betonnen muur slechten.

     1. Litmanen

      Die betonnen plaat, ja ik begrijp je.
      Maar de feiten zijn dat Hakim aan het eind van het seizoen aangaf weg te gaan. Een niveautje hoger.
      De tijd zal het leren, maar voorlopig wordt er door de echt grote clubs niet op hem gejaagd.
      De clubs die nu belangstelling hebben is het niveau Ajax. Alleen het salaris is hoger.

     2. Basisspeler

      Wie heeft 50 Milj voor Frenkie geboden oogklep? Je lult wederom uit je nek. Onvoorstelbaar hoe diep jouw haat tegen Ziyech gaat. Nepsupporter!

  1. Rene1964

   BEUKER: moet kunnen, in het Franse nationale elftal voetballen 11 haantjes tegelijkertijd, en dan nog 11 haantjes op de bank. Pas de problem dus.

 8. AFCA my World

  Je wilt toch niet bij de corrupte club O Lyon spelen,er komt vast nog wel een andere(betere) club ! ⚽️

 9. Bert62

  Gewoon vast blijven houden aan de 30 miljoen. Waarom moeten wij altijd water bij de wijn doen terwijl zij kunnen vragen wat ze willen.

 10. simply Ab

  Als je je nu eens wat meer verdieptin alles. Hakim gaat niet zomaar naar een club. Hij wil worden aangetrokken door een club die a) voor zijn gevoel bij hem past b) waar hij wordt ingezet op een positie waar hij tot zijn recht komt. Hij gaat niet weg voor geld maar voor voetbal op een hoger niveau. Lukt dat niet, dan heef5 hij daar vrede mee zolang hij voor zichzelf maar weet er alles aan gedaan te hebben binnen de mogelijkheden en dat hij zichzelf is gebleven. Hij heeft misgegokt met het tweede jaar bij Twente. Er waren hem zaken beloofd die de club niet is nagekomen. Toch bleef hij op het veld zich inzetten voor een dolende club. Hij is geen speler zoals Kluivert die naar de eerste de ebste club gaat die met de geldbuidel rammelt en dat maakt je keuzes beperkter. Vooraf wordt er gesproken met zaakwaarnemers en als dan al meteen helder is dat de club niet bij Ziyech past dan hoor je er ook weinig over. De een noemt dat een grote broek aantrekken, ik noem dat prima. Eindelijk een speler die nietgek wordt van het geld maar het spelletje voorop stelt. Als een geote club zegt ik wil je op RB dan zegt Ziyech heel simpel: nee dank je, ook niet voor miljoenen. Ik heb respect voor zo’n houding. Hoe weet ik dit allemaal: gewoon wat meer volgen dan alleen headlines en fora en ook de kleine artikelen (ook van jaren terug) lezen en interviews luisteren.

  1. simply Ab

   Excuus voor het ontbreken van regel omhalen en alinea’s. Beetje compacte massa geworden. ?

   1. Zlatan4ever

    Je kan nog zo mooie maar vooral lange epistels over Ziyech schrijven maar daar word hij geen betere speler van……
    Ziyech is gewoonweg niet zo goed als hij zelf denkt en dat zal hem altijd tegen zitten bij welke club dan ook. Het gaat om de prijzen uitendelijk waar je een persoonlijke bijdrage kunt leveren. Maar bij alle clubs waar hij gespeeld heeft altijd een talent gebleken maar geen enkele prijs gewonnen.
    Hoe zo kan hij dan kiezen voor een club die bij hem past…..?

    1. Voorland

     Waarom wordt alleen Ziyech het mislopen van prijzen aangerekend? Veel te kort door de bocht. Mislopen van prijzen is een gevolg van slecht beleid.

     1. Zlatan4ever

      Voorland , ik kan het voor een deel met je eens zijn wat betreft het beleid. Maar Ziyech presenteert zich zelf als de redder van de natie. Lijkt mij niet dat hij dat is of ooit zal worden.
      Maar ik gun hem het beste maar niet meer bij Ajax, daar heeft hij al afscheid van genomen.

    2. Basisspeler

     Wat een dom gelul Slatang.. Voetbal is een teamsport. Je kan dan net zo goed het gebrek aan prijzen wijten asn Veltman, de Ligt, Neres of Donny.. Simpele gast

     1. Zlatan4ever

      He (niet)basisspeler,
      Jij zal toch wel op de hoogte zijn dat Ziyech alle vrije trappen op eist en ze vervolgens de 2e ring in schiet ? En dat terwijl Schone een betere rate heeft ? Op dat moment is het toch ook een teamsport? Maar daar word blijkbaar niet aan gedacht………
      Zo wie is hier nu “simpel”.

 11. Iedereen heeft een mening

  Begrijp echt niet dat hij zo’n negatief effect heeft op supporters. Er zijn in Nederland maar heel weinig spelers die zo technisch begaafd zijn en het spel heel snel kan verplaatsen. Maar misschien kijk ik door een andere bril (nee, geen wc bril). Zou hem graag nog een jaar bij AJAX zien.

 12. Ajaxfoort

  Ook al spijt het me dat Hakim weg gaat is het toch het beste. Een ongemotiveerde speler is voor niemand goed. Niet voor de speler, niet voor de club, niet voor de medespelers…. en niet voor ons.

 13. ems

  Gewoon 30 mln aanhouden en anders jaartje bij ons houden om CL waardig te zijn. Moet hij wel echt heel erg willen anders loopt hij anderen in ontwikkeling in de weg. Dat commitment moet hij dan expliciet afgeven.

Comments are closed.