There are no ads, please add some


Kunstgras wordt vanaf 2020 verbannen uit Eredivisie

Vanaf het seizoen 2020 zal er in de Eredivisie geen enkele club meer op kunstgras spelen, zo is besloten tijdens een meerdaagse bijeenkomst met het gros van de clubdirecteuren in Zürich en bij de UEFA in Nyon. Alle kunstgrasvelden in de hoogste competitie van het land moeten dus voorafgaand aan dat seizoen zijn verwijderd. Dat meldt De Telegraaf vrijdagochtend.

Met het verwijderen van kunstgras zou het internationaal verloren gegane terrein met het Nederlandse (club)voetbal teruggewonnen moeten worden. In de Eredivisie spelen komend seizoen zes clubs op kunstgras. FC Emmen, PEC Zwolle, Heracles, VVV Venlo, ADO Den Haag en Excelsior. Dat is één kunstgrasveld minder dan vorig seizoen. Dat komt door de degradatie van zowel Roda JC als Sparta en de komst van FC Emmen.

Bron: De Telegraaf


Gerelateerde posts

31 reacties

 1. BobbyHaarms

  Prima zaak!! Kunnen onze Godenzonen eindelijk het gras weer overal opvreten 😎

 2. Koning Haarms Wolfs

  Goed nieuws! Weer heerlijk alles op echt gras, dat komt ons en andere echt technische teams goed uit!

  1. Mijn Club

   Ik begrijp die grijp naar de macht in Europa ook niet, maar goed. Kunstgras is uiteraard gewoon shit.

 3. Wenen 1995

  Ajax had gelukkig al een mooi beleid om geen spelers meer te verhuren aan clubs die op kunstgras spelen. Fijn dat het nu helemaal verbannen wordt.

 4. Kevke87

  hèhè, tufys kunstgras. eindelijk. geen grasmat? geen eredivisie. klaar!!

  1. Mijn Club

   Maar volgend jaar nog niet AB. Dat is pas in 2020. Ff geduld dus nog. We hebben het hier over de middellange termijnvisie. Maar met echt gras, worden we weer een topland in Europa! Zoveel blijkt nu wel duidelijk te worden. Jippie

 5. Finidi

  Ben absoluut tegen kunstgras maar het is flauwekul om nu te denken dat het europees daarvan beter word natuurlijk ,zolang er nog verloren wordt van onbeduidende europese clubs en nationale team verliest van ijsland en zo dan hou ik men hart nog ff vast hoor. En volgens mij moeten “ ujuist” technische teams uit onze top 5 voordeel hebben op de rest toch?

 6. Overdwars

  Voor de volledigheid: en de komst van die kneuzen uit Doetichem anders kan er niet een kunstgrasveld minder zijn. Laten we die helemaal gek spelen, kan er nog steeds niet van slapen!

  1. Finidi

   Die hebben een echt veld Overdwars en de kneuzen die toen op het veld stonden kwamen toevallig niet uit Doetinchem maar uit Amsterdam anders hadden ze wel gewonnen, begin daar nog ff over wn trouwens in2020 zitten die alweer in de jupiler😂

Reageren is niet mogelijk.