Ajax ook verzekerd van geplaatste status in derde voorronde Champions League

Nu de Turkse competitie voorbij is, weet Ajax nu ook zeker dat het in de derde voorronde van de Champions League een geplaatste status zal krijgen, mits Ajax uiteraard door de tweede voorronde weet te komen.  Als Ajax in de derde voorronde weet te komen, zal het loten tegen Fenerbahçe, Spartak Moskou, de nummer twee van Tsjechië of de nummer twee van België. In Tsjechië is Slavia Praag vrijwel zeker van de tweede plek, terwijl Standard Luik in België de tweede plek in handen heeft met nog één wedstrijd te gaan.

Mocht FC Basel de tweede voorronde niet weten te overleven, zal Fenerbahçe ook een geplaatste status krijgen en kan Ajax de Turken niet loten. Dan zou de ploeg die FC Basel uitschakelt een mogelijke tegenstander worden. De loting voor de tweede voorronde is al op dinsdag 19 juni. De loting voor de derde voorronde zal op maandag 23 juli verricht worden, in de week dat Ajax de eerste wedstrijd in de tweede voorronde zal spelen. Mocht Ajax de vierde en laatste voorronde weten te bereiken dan is een geplaatste status vrijwel uitgesloten.

Related posts

23 Comments

  1. Mr Ajax

   Ja maar dat moet je alsnog een club uitschakelen, vindt het allemaal zo’n onzin, gewoon veld op en winnen, allemaal gelul dit

 1. Iedereen heeft een mening

  lange weg, beetje mazzel en voordat we het weten spelen we weer CL

 2. Overdwars

  Wel lekker vooruitzicht als je net op de camping in Spanje aan komt om gelijk naar onze mooie club in actie te kunnen kijken!

 3. Bakkie

  In deze tijden is het voor een Nederlandse club gewoon heel moeilijk om via voorrondes de poulefase CL te bereiken… Maar ik moet zeggen dat hij qua loting niet tegen zit in ieder geval, dus wie weet!

 4. fjonkman

  Het is een hoop gereken, maar de kans dat we het hoofdtoernooi gaan halen is bijzonder laag. Dat hebben de afgelopen jaren wel geleerd. Ik zal al blij zijn als we de groepsfase van de Europa League weten te halen, want met deze selectie in de CL? Kansloos

 5. fjonkman

  Het is een hoop gereken, maar de kans dat we het hoofdtoernooi gaan halen is bijzonder laag. Dat hebben de afgelopen jaren wel geleerd. Ik zal al blij zijn als we de groepsfase van de Europa League weten te halen, want met deze selectie in de CL? Kansloos dus..

 6. De Nees

  De weg ligt geheel open naar de CL! Man ben al f*ing blij als de eerste tegenstander overleeft wordt dan zit je nml al in de EL. Mooi de CL maar Ajax heeft daar geen reet te zoeken, liever in de EL dan weet je dat de wedstrijd nog 2 kanten op kan gaan.

  1. Peter kopsterk

   Zal namelijk ook een lastige klus worden. Sturm Graz of Paok. Zoals je zegt win je ben je zeker van EL. En anders nog 2 rondes EL.

  2. De Nees

   CL met Ajax verheug ik me niet eens op. Ja je hoort kunnen we ons meten met de top, maar dat is ook onzin. De afstand daarvoor is te groot, je kan je mss een beetje meten met 1 uit de poule maar je hoopt vooral dat het 6x geen afstraffing wordt. Nee ik geloof het allemaal wel , liever in de EL dan maar.

 7. a.p.

  gewoon goed voetballen en we zien wel hoever Ajax komt…en dat “kan ” natuurlijk ver zijn. You NEVER know.

 8. a.p.

  Ik begin HELAAS steeds meer te twijfelen, maar morgen verleng ik toch mijn seizoenkaart 2018/19

Comments are closed.