Ajax treft Sturm Graz of PAOK in voorronde Champions League

Ajax neemt het in de tweede voorronde van de Champions League op tegen Sturm Graz of PAOK Saloniki en dat heeft alles te maken met de winst van Atletico Madrid tegen Olympique Marseille in de finale van de Europa League. Door de winst van Atletico is de nummer drie van Frankrijk, momenteel Olympique Lyon, al zeker van de groepsfase van de Champions League. Hierdoor stromen de nummers twee van Turkije en Tsjechië pas in de derde voorronde in.

Op 19 juni hoort Ajax bij de loting of het uitkomt tegen het Oostenrijkse Sturm Graz of dat er opnieuw een ontmoeting zal plaatsvinden met het Griekse PAOK. Bij winst zal Ajax dan nog twee voorronden moeten spelen om toe te kunnen treden tot het hoofdtoernooi van de Champions League, maar is het wel automatisch geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Bij verlies zal het bereiken van de Europa League nog een hele klus worden want dan moet de ploeg van Ten Hag twee voorronden spelen, en winnen, om de Europa League te bereiken.

Mocht Ajax zich ten koste van of Sturm Graz of PAOK Thessaloniki weten te plaatsen voor de derde voorronde van de Champions League is het ook in die ronde zo goed als zeker van een geplaatste status. Alleen een tweede plek van Besiktas in de Turkse competitie kan daar nog verandering in brengen. De kans dat dat gebeurt lijkt echter klein. De club van ex-Ajacied Ryan Babel staat op dit moment – met nog één wedstrijd te gaan – op een vierde plek en moet daardoor zelf sowieso winnen. Daarnaast mogen nummers twee en drie Fenerbahce en Istanbul Basaksehir niet winnen.

Related posts

101 Comments

  1. vak411

   pffft… 3 tegenstanders uitschakelen en dan pas groepsfase. hopelijk in ieder geval 2e ronden overleven dan kan je groepsfase euro spelen en hebben we tot december lekkere potjes door de week!

   1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    Vak411 het zelfs beter, als je wint van Sturm Graz of PAOK dan ben je al zeker van groepsfase EL. Afvallers van Q3 en playoffs CL gaan naar groepsfase EL.
    Verder wel een ronde meer maar zonder clubs uit top 5 Europa. Dus in vergelijking met vorige jaren gemiddeld stuk lagere weerstand. Beste club zullen wsl Fenerbahce zijn die je kan tegenkomen of een Russische of mss Basel als je later niet geplaatst bent. We gaan het zien maar met beetje normale selectie spelen we groepsfase CL. Ben ik van overtuigd??

    1. Ajax 1

     Zou kunnen inderdaad jmfd, maar volgens kun je in de laatste voorronde toch een team uit een vd topcompetities treffen? Dan lastig natuurlijk, maar die eerste wedstrijd vh jaar is duidelijk de belangrijkste

     1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Ajax1 je mag ook Eug zeggen ?. Maar nee in laatste voorronde kom je geen Spaanse, Duitse, Engelse, Italiaanse en Franse clubs tegen. Die zijn allemaal al geplaatst voor de groepsfase. De hele indeling is overhoop gegooid. Om de sterke landen te belonen, door tv inkomsten?, en de zwakkere hebben dan als tegenprestatie dat het een langer maar eenvoudiger proces word om de CL te halen.
      Ik heb het dus liever zo als nu, want anders kom je in ronde 2 zeker iemand uit top 4 tegen en zoals vorig jaar in ronde 1 ploeg uit Frankrijk. Dat gaat nu niet gebeuren. Vandaar dat ik positief ben hierover

    2. Moosie

     hahaha ja we zouden ook ff kampioen worden en Europa ingaan vorig jaar ging ook van een lije dakje echt eug je lult maar wat.
     maar dat doe je wel vaker

     1. Litmanen

      En maar meelullen 58, verder komt er nooit iets zinnigs uit die vingers van jou.
      Heb jij zelf eigenlijk wel een mening? Of mag dat niet van thuis.

     2. Ajax1958

      Heb ik met een strondemmer gerammeld dat jij je waffel open moet trekken?

     3. Litmanen

      Jij bent toch die strontemmer?
      Probeer eens normaal commentaar te geven, is een stuk gezelliger.

     4. Moosie

      goh moet jij weer zuigen was eug ff niet beschikbaar wielklem op je bus?
      Ga nog ff vertellen dat de filosofie van Cruijff dezelfde is als die van v. Gaal.
      of ga nog ff met poppen spelen samen met je neurotische vriendje

     1. Moosie

      o ja speel je nog met 6 planken? Misschien moet je er eens tussen gaan liggen

     2. Litmanen

      Hoeveel drank en drugs gebruik jij op een dag?
      Ga je gezin lopen treiteren, of zijn die allemaal al bij je weg?
      Kan me er iets bij voorstellen. Komt geen normaal woord uit.

     3. Moosie

      ha ha ha zo grappig en dat van de man die zijn eigen zoon aan de drugs heb geholpen en zo goed heeft opgevoed dat gij een OD of 3 nam totdat hij eindelijk van je gezeik verlost was.
      Ga jij nou maar voor je eigen gezin zorgen oh shit bij jou zijn ze echt weg geen vrouw geen kinderen alleen een toetsenbord en een grote bek anoniem op internet sukkeltje

  1. Charka53

   We moeten nu niet doen of deze tegenstanders zo maar even te doen zijn hoor die tijden zijn geschiedenis.

 1. Zlatan4ever

  Sturm Graz of PAOK moet te doen zijn. Met een goede voorbereiding en nog wat versterking met “gearriveerde” spelers erbij moet Ajax in staat zijn hier van te winnen.

  1. ajacied078

   pff dat dachten we tegen redbull salzburg ook… niet onderschatten! wordt tijd dat we weer eens serieus ergens aan meedoen inclusief het beker toernooi. gewoon sterkste elftal mogelijk opstellen. we zijn niet meer in de positie dat we zomaar even winnen.

 2. Wenen 1995

  Automatische plaatsing voor de Europa League zou fijn zijn. Ik denk dat we hier meer te zoeken hebben dan in de CL. Grote kans dat je daar als 4e eindigt in de poule en niet overwintert. In de Europa League is de kans op overwinteren veel groter.

  1. Bakkie

   Eens. Maar toch wil je klaar gaan zitten voor die CL-tune en onze jongens die op het veld staan. En met een beetje geluk heb je een ploeg in de poule zitten (zoals Sturm Graz of PAOK) die dan vierde wordt, zodat je doorstroomt naar de EL. Behalve dan als je pisvee of feyenooit heet, dan word je gewoon vierde natuurlijk

 3. Iamsterdam2015

  Nou er moet echt DRASTISCH iets veranderen want zelfs tegen seze teenstanders heeft ajax helemaal niets in te brengen. Dacht Ajax vorig jaar ook…… we weten hoe dat afliep.

  1. Moosie

   Ja sommige mensen denken dat we het wel ff doen nou eerst maar eens afwachten welke 11 we de wei in kunnen sturen en dan hoe Haggie het doet qua tactiek

 4. Yor2002

  We hebben nog steeds ten hag dus verwacht niet te veel van die wedstrijden

 5. theomar

  Ajax speelt in de voorrondes altijd als een krant. Ik zou niet weten waarom dat nu in een keer zou veranderen. Het zou me niet verbazen als ze weer geen europees voetbal gaan spelen. Ik ben negatief, maar ik ken momenteel geen positieve feiten (ik ben nog steeds enorm ziek van het mislopen kampioenschap).

 6. Peter kopsterk

  Normaal gesproken moet het te doen zijn. Maar ja, wat is normaal.

 7. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Gustinge ontwikkeling voor Ajax. Niet alleen is de eerste ronde nu gunstig ook later in voorronde komen we bijv geen Franse ploeg meer tegen die zijn door dit allemaal rechtstreeks geplaatst
  Scheelt ook weer. Dus ondanks dat het drie ronden zijn is het makkelijker als afgelopen jaren.
  Kom op Ajax dit is je kans!

   1. Ajax AB Barcelona

    Ligt er net aan welke statistiek je gebruikt. Zeug en Nietmanen gebruiken alleen gegevens die ze handig vinden en Zeug geeft er dan meestal nog een draai aan. Uiteraard de verkeerde kant op maar dat is logisch. Nietmanen trekt graag vergelijkingen met de vorige eeuw bijvoorbeeld. Alsof er de laatste 15-20 jaar niets is veranderd op financieel gebied. Zeug geeft hem vervolgens gelijk.

   2. Litmanen

    Heeee Snuiffie, ging weer goed met die Franse clubs gisteren.
    Staan sinds het begin van de jaartelling op twee Europacups, waarvan maar 1 CL……

    Goh, wat is dat toch een fantastische competitie.

    1. Ajax AB Barcelona

     Hoeveel directe CL plekken heeft Frankrijk komend seizoen? Hoeveel voorronde olekken CL? Vergelijk maar met je eigen statistiekjes. Stumpertje.

     1. Ajax AB Barcelona

      Leuk trouwens hoe eenvoudig je al op korte termijn weer gaat reageren na je “pact” met Zeug. Jij direct, Zeug, nu nog, indirect. Geeft wel forumvervuiling (door jullie).

    2. Moosie

     hey pietje overdosis hoeveel Nederlandse clubdag hebben overwintert in Europa

     1. Litmanen

      Snuiffie, kun je door de trance heen nog wel tellen? Feijenoord heeft net zoveel Europacups als alle Franse clubs bij elkaar.

      Feitje……

      Maar ja, jij en de waarheid, lastige combinatie.

     2. Ajax AB Barcelona

      Wat ben jij een zielig maar gevaarlijk figuur. Weet je, niet voor geweld of zo, maar maak eens duidelijk wie je echt bent. Stel je nu eens voor. Kom uit de kast. Vrees dat je dat nooit gaat doen. Ik ken veel gehandicapte mensen maar die hebben het internet niet nodig op jouw manier. Of is het het geloof wat je dwars zit. Geen drugs, geen alcohol, geen logica, geen homosexualiteit maar wel ….. kleine kinderen?

     3. Moosie

      sukkel waar staat Nederland op de coefficientie lijst en Waar staat frankrijk?
      Je bent nog dommer dat je je voordoet
      En maar blaten als een klein kind en maar zielig je gelijk willen halen net als met Zyech en veltman en Younes de modelprof fucking nitwit.
      Maar je maat vindt je een genie en die is net zo dom al niet dommer dan jij dus misschien Sen met poppen spelen met 12 planken?

 8. Marrace

  Ajax heeft het altijd moeilijk gehad in de voorronde champions league, ook tegen clubs die op papier minder goed leken. Tijd om er dit seizoen weer masaal achter te gaan staan!!!

 9. Koning Haarms Wolfs

  In de goeie tijd zouden we ons, bij het horen van deze namen, in de handen wrijven. Kijken of we deze tijd weer terug kunnen halen.

 10. Bigboss

  Wat een commentaar weer allemaal

  Waar blijft de kreet wij zijn Ajax wij zijn de beste

  Beetje geloof mannen positief over je eigen cluppie

   1. Bigboss

    Kunnen we net zo goed niet gaan. Wedstrijd formulier invullen 5-0 verloren klaar. Volgens mij blijft het balletje rond en spelen wij tegen betere ploegen altijd goed maar worde. We genaaid door scheidsrechtelijk dwalen. Met de video ref er nu bij moet je is kijken wat een voordeel we hebben wzawzdb

  1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   Bigboss zie boven ik heb ons al naar poule fase beredeneerd??. Sommige supporters beginnen beetje op Rotterdam supporters te lijken, die geloven ook nergens meer in.
   We hebben nota bene jaar geleden in finale gestaan, vorig jaar drama, maar verklaarbaar wat mij betreft.
   Op naar seizoen van de revvanche WZAWZDB ??

   1. Basisspeler

    Je draait en kletst als een oud wijf jmfd. Volgens jou zouden we juist dit jaar kampioen worden. Ditzelfde jaar dat je nu een rampjaar noemt. Vorig jaar met dit jaar vergelijken is belachelijk. Heb je al eens voorgespiegeld hoeveel spelers vertrokken zijn. Ook hadden we toen een totaal andere trainer. Dit jaar begonnen we met het vriendje van Dennis.
    Appels en peren en alleen dat eruit pakken wat in je straatje past om vervolgens bij weerwoord weer te draaien.

    1. Ajax AB Barcelona

     Eug zegt eerst, kampioen worden voor Appie en daarna, geen kampioen door situatie Appie. Zo vals sentiment gebruiken. Kotsmisselijk gedrag gewoon.

    2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     Basisspeler, lees nu eens goed man. Gaat over Europees voetbal niet over NL competitie! Dus met vorig jaar drama bedoel ik dat we geen Europees voetbal hebben gehaald.
     Reden is wat mij betreft logisch.
     Dus nee geen draaien, maar weer onvermogen van jouw kant om goed te lezen.
     Rest van seizoen was ook niet best nee, maar werd pas echt drama toen heren Sar en Overmars het nodig vonden om Keizer en Bergkamp te ontslaan. Velen stonden te juichen, het zou beter worden maar nee hoor.
     Ten Hag werd aangenomen en moet jij nu eens gaan teruglezen wat ik die dag heb geschreven……
     Weet je meteen waarom seizoen in NL ook in mineur is ge-eindigt.

     1. Ajax AB Barcelona

      Jij hebt altijd wel weer een andere reden. Dat heet draaien Zeug.

 11. JohnDoe77

  Hmmmm… voorrondes en Ajax… altijd lastig. Maar wie weet met welk team wij op het veld staan!

 12. apeldoorn

  Dan hebben we dus een trainerswissel na Sturm Graz of PAOK….. waarom op dat moment wachten?? Geef onze nieuwe trainer Bosz of De Boer of mijn gedroomde kandidaat Wenger die ban jonge spelers een mooi voetballend team kan maken nu al de tijd om aan iets moois te bouwen!!

  Zet meteen Jonk terug bij de jeugd

 13. afcadeluxe

  wil eerst zien wie ten hag opstelt,dan pas positief og negatief,ik weet niet wie er dan nog is of bijkomt

   1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    Ja onvoorstelbaar hoe dat gaat?
    Kluivert begint nu over dat Ajax hem wou verkopen aan Spurs afgelopen zomer, en dat hij daar kwaad om is.
    Overmars is nu om reactie gevraagd en die zegt “Spurs wilde een koppeldeal met Sanchez, Kluivert dan voor 20mln en dan 2 jaar bij Ajax stallen om te rijpen, maar Ajax wilde en nog steeds verlengen”.
    Kliivert gaf ook aan dat hij toen niet bij onderhandeling zat dus hij is gevoed door Raiola hierover……..
    Hij os dus over de rooie op onterecht punt
    Wat wel meeweegt (vinnd ik terecht) dat gezwam van Ajax met trainers, drie in een jaar. Dat geeft slecht gevoel.
    Verder zegt hij dat het juist Ajax draait om geld omdat hij perse moet tekenen. Maar dat is drogreden. Want hij is al lang bij Ajax en hij weet hoe het werkt.
    Verder geeft hij idd aan dat zijn vader zegt dat hij bbeter kan blijven
    Al met al word dit jochie gek gemaakt door zaakwaarnemer. Hij is jong en word nu gebruikt in machtspelletje.
    Kwalijke zaak. Lijkt toch veel op commmunicatie probleem. Overmars zou eens apart met Justin moeten praten, dan zou dit in prinncipe makkelijk glad gestreken kunnen worden

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     Overigens staat er ook dat door vele wissels van trainers meerdere spelers weg willen omdat het rommelt. Ik haal er dus beetje uit dat er binnen spelersgroep ook een beetje opgehitst word onderling om de club maar te verlaten. Er is dus wel veel onrust en dat baart zorgen voor de komende weken en maanden
     Sar en Overmars moeten echt nu eens leiderschap tonen en alles glad strijken

     1. Ajax AB Barcelona

      Ach hier rommelt het ook. Alleen hier mogen leden vertrekken maar die verrotten het te gaan. Zeggen niet meer op een clubje te reageren maar doen dat toch. Maar ja …. wat wil je van moordlustige buschauffeurs en hun instructeurs. Als je een joint op heb mag je platgereden worden. Fijne mensen hier.

     2. Litmanen

      Eug. Het is vreemd dat Justin een goed advies van zijn vader in de wind slaat en wel naar zijn moeder en Raiola luistert. Vraag me af waarom hij naar Overmars zou luisteren, als hij al alleen mag praten met hem.

      Moeders en Raiola bepalen alles lijkt mij.

      Wat mij betreft lekker naar de toekomst en een jaartje goed betaald trainen. Ajax moet zich eens afvragen of het niet eens tijd wordt die kaart weer eens te spelen.

     3. Ajax AB Barcelona

      Kan jij niet prive met Zeug gaan? Jullie lullen alleen maar samen en nog dom en fout ook. Lekker samen open deurtjes in trappen en met je dinky toy bus legomannetjes plat rijden.

     4. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Litmanen, je hebt gelijk dat het vreemd is dat Justin niet naar advies Patrick luistert. En idd nu lijkt het erop dat het geen in meer heeft dat Overmars gaat praten met hem. Wat mij hierin frustreert is dat hij conclusies trekt uit een gesprek waar hij niet bij is geweest. Zijn ook nog vverkeerde conclusies
      Ik moet zeggen als je 10 maanden hebt geprobeerd hem te behouden dan heeft het nu geen zin meer.
      Sar zei natuurlijk niet voor niets dat Raiola hem naar uitgang duwt.

      Er is nog maar 1 manier, gewoon aan contract houden. En alleen gebruiken als hij of echt de beste is of als er geblesseerden zijn

    2. Koning Haarms Wolfs

     Zeker, dat stuk over de trainers heeft hij gelijk in, Eug.

     1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Precies KHW. Als leiding er zo een rommeltje van maakt, dan vraag je om problemen

     2. Litmanen

      Probleem is het wel die trainers. Aan de andere kant, die jochies verdienen tonnen per jaar. Trainen en presteren en anders misschien solliciteren bij de Jumbo, vakken vullen?
      Kijk nou eens naar de oudere garde bij Ajax. Doen gewoon hun werk en zeiken niet. Juist die jonge jochies gaan allemaal de fout in door het altijd beter te weten.
      Kishna, Bazoer, Gudelj, Ghazi, Tete en nog een stel tienertjes die al voor hun debuut verdwenen. Allemaal voor het grote geld en denkend dat ze de wereld gingen veroveren.

      Neemt niet weg dat Ajax er alles aan had moeten doen om Bosz te houden vorig jaar. Alles wat daarna gebeurd is, is te wijten aan te grote ego’s van mensen aan de top.
      Het idee van Cruijff was geweldig, maar buiten Overmars was niemand geschikt. En Ling kreeg hij er niet doorheen. Maar van Ling wist je ook niet of hij het kon waarmaken,
      Dat hele verhaal van oude topvoetballers aan de macht, leuk bedacht, maar door de invulling van de verkeerde personen jammerlijk mislukt.

     3. Ajax AB Barcelona

      Nee Nietmanen. Ajax stuurt de eigen jeugd weg. Ajax geeft de eigen jeugd geen vertrouwen door te kopen, kopen, kopen. Dan denken spelers: ik ga het ergens anders proberen. Misschien ook de bank maar wel meer centen en wie weet toch ook spelen. Ajax geeft haar jeugd geen vertrouwen. Groot gelijk dat ze het zinkende schip verlaten. Als we dan eens een perfecte speler in ons midden hebben wordt hij door supporters afgezeken vanwege chronisch gebrek aan voetbal verstand. Ajax maakt zichzelf kapot. Gelul vwb oude garde. Noem ze eens? Veltman? Wil weg. Schone? Over tijd. Verder?

    3. Ajax AB Barcelona

     Jij hebt inside informatie? Aannames van jezelf zeug. Maar ach …. we weten hoe je bent.

 14. a.p.

  kijk teletekst.

  Kluivert tekent niet .
  Dag g Kluivert en nooit ons Ajax- logo meer kussen.

  1. Ajax AB Barcelona

   Als het verhaal over verleden jaar waar is : combi verkoop Sanchez/Kluivert zonder vooraf overleg met Kluivert ….. dan begrijp ik hem wel.

 15. Ajax AB Barcelona

  Maar volgens van der Sar gaat er op Ziyech na niemand weg. De deur was toch dicht?

 16. Ajaxbest

  Ander nieuws Justin Kluivert erkent dat hij zijn in 2019 aflopende contract bij Ajax niet gaat verlengen. De 19-jarige buitenspeler voelt zich onder druk gezet door de clubleiding en denkt dat het beter is voor zijn ontwikkeling om weg te gaan. En laat hem maar weg gaan zo goed vind ik hem ook niet hij maakt groot fout van ze leve bij ajax had hij nog kunnen leren en die jongen gaat nu op de bank ziten hij denk aleen aan het geld dan is ze moeder weer blij dat ze ook beetje van het geld krijgt

 17. RonJ64

  Zonder jochie kluivert dan wel he?!, opgesodemietert, of je bent Trots om voor AJAX te spelen of niet, voor geld voor jou en zaakwaarnemer RiOOLa, kan later altijd nog , zien we jouw over paar jaar weer terug in de Jupiler League tegen Jong AJAX, mag je misschien kusje op hun logo geven, komediant, benieuwd naar Cerny en of Johnsen in t eerste vd Mooiste club van allemaal….AJAX Amsterdam ❌❌❌????

 18. Ajaxfoort

  Sportief heeft Ajax niets in de CL te zoeken. Laten we nou gewoon de EL gaan spelen. Dan is het financieel wat minder interessant maar hebben we nog enige kans op sportief succes. Ook wel eens leuk lijkt me.

  1. Ajax AB Barcelona

   Klopt, er wordt alweer heel makkelijk over gesproken. Mensen leren moeilijkvan het verleden al is dat nog zo recent.

Comments are closed.