‘WK voor clubteams gaat Ajax ruim 57 miljoen opleveren’

Gisteren werd bekend dat Ajax een van de deelnemers zal zijn bij de vernieuwde vorm van het WK voor clubteams dat in 2021 voor de eerste keer plaats gaat vinden. SportsPro meldt nu dat alle deelnemers aan het WK een enorme startpremie zullen ontvangen. Alle vierentwintig Europese topclubs zullen minimaal 50 miljoen pond ontvangen, omgerekend ruim 57 miljoen euro. De uiteindelijke winnaar zal zelfs 100 miljoen pond; een kleine 125 miljoen euro kunnen bijschrijven op de rekening.

FIFA-voorzitter Gianni Infantino zou nog voor de start van het WK in Rusland deze zomer alles officieel willen afronden. De verwachting is dat Infantino daarvoor begin juni een speciale vergadering zal beleggen. Volgens The Times journalist Martyn Ziegler heeft China zich al als kandidaat gemeld om het eerste WK in 2021 te mogen organiseren.

Ajax dankt de deelname aan het toernooi aan het feit dat voor de eerste edities alleen clubs met minstens drie Europa Cup-titels een startbewijs krijgen. Ajax is als enige Nederlandse club één daarvan.

Related posts

93 Comments

  1. vak411

   mooie reden om spelers dat jaar bij Ajax te houden. spreekt leuk aan bij de verlenging van contracten. gaat ons pubertje met 5 goede potjes in de benen nu ook bijtekenen?

 1. Basisspeler

  Investeren in jeugdopleiding en bouwen aan een onverslaanbaar team in de eredivisie. Wij moeten het Bayern van NL zijn. Met onze begroting zijn we verplicht om kampioen te worden!

  1. theomar

   En ga maar alvast anticiperen op deze extra eenmalige meevaller. Inderdaad volledig investeren en kampioen worden. Dat is wat de supporters willen. Het zal tijd worden!!!

  2. Mijn Club

   Precies BASISSPELER, dit zeg ik al jaren. Ajax moet zich schamen dat het niet elk jaar kampioen wordt. Door steeds te verkopen, en niet te investeren in je beste spelers, blijf je als club elk jaar weer achter de feiten aanlopen. Salarisplafond een stukje verhogen zou kunnen helpen om spelers te behouden, om kampioen te worden en om structureel CL te halen. (Beetje afhankelijk van de loting). Nu weet je bij voorbaat al dat je elk jaar weer bij nul begint, en strijdt om plek 2, met slechts de hoop op no. 1.

  3. Iamsterdam2015

   Ja precies!!!! Met dat geld MOET je EN de beste trainer hebben EN de beste spelers!!!!

 2. Marc Overdwars

  Overmars loopt de hele dag met een harde piemelorus denk ik….

  1. Litmanen

   Wat heb je aan al die poen. Eerst maar eens een goede trainer inkopen?

   1. theomar

    Litmanen, die goede trainer hebben ze vorig jaar zelf weggestuurd. Bosz was onze hoop. Helaas zitten we nu met de gebakken peren. En waarschijnlijk volgend jaar weer een slecht scenario.

    1. Litmanen

     Eens theomar, maar dat was mijn schuld niet. De schuld van Bergkamp en Sar dat Bosz weg ging.
     Hoewel er hier een paar rond dwalen die nog steeds beweren dat Bosz alleen voor het geld ging.

  2. Ajaxbest

   We moet weer de best club worden van nederland gewoon 10 keer oprij kampioen worden

   1. Mr Ajax

    Minimaal, misschien kunnen we nog eens aanhaken bij de europese ( sub) top!

 3. Ajax 1

  Woehoe…..dat is lekker! Dat moet betekenen ajax minimaal drie jaar kampioen, anders geen goed beleid…..aangezien wij zo veel meer geld hebben dan de concurrentie in nl…..

 4. Peter kopsterk

  Kijk, daar hoef je niets voor te doen. Nu hopen dat ze het goed gaan besteden.

    1. Litmanen

     Dat ventjes van 18, die nog niets gewonnen hebben 1,5 miljoen moeten verdienen?

     Het salarisplafond mag van mij omhoog, maar dan voor dragende spelers, gebonden aan een minimum leeftijd.

     1. M800M

      Eens Litmanen, alleen wat mij betreft dan wel op basis van het aantal jaren in ajax 1 in plaats van minimum leeftijd.

     2. Litmanen

      Nou als je een speler als Schone zou aantrekken en hij is 25, mag hij van mij door het plafond. Dat soort gasten heeft zich al bewezen, zijn dragend en nemen verantwoordekijkheid.
      Bovendien zijn het profs en gaan niet meteen naar hun zaakwaarnemer als ze een keer op de bank zitten.

      Goh, hadden we er maar vijf met zo’n mentaliteit……

     3. Basisspeler

      Schöne staat er komend seizoen naast. Alle spelers die jij goed vindt mislukken bij Ajax. Misschien iets om over na te denken.

     4. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Nou dat is nu ook duidelijk Basisspeler. We hoeven jou zeker niet meer serieus te nemen. Sorry hoor als je Schone als mislukt bij Ajax bestempeld…..staat er letterlijk hey!
      En ik maar elders nog dingen proberen te verhelderen, ik kan me de moeite gaan besparen. Jij gaat het niet leren??

     5. Basisspeler

      Leuk dat jij nu amtwoord voor Sukkelmanen. Bekijk de carrière van Schöne bij Ajax en vraag je af wie jou nog serieus neemt.

     6. Bakkie

      Ik vind dat de beste spelers het meest mogen verdienen. En dat is dus niet Schöne (zeer bruikbare speler overigens), maar bijv. Ziyech of De Ligt.
      Maar helaas lijkt het er op dat het bestuur wederom geen sportieve ambities toont en voor het zoveelste jaar op rij vasthoudt aan een plafond van 1 miljoen…

     7. Litmanen

      Wat heb je nou aan een speler die je bij wijs van spreken twee miljoen per jaar betaalt en na twee jaar weer pleite gaat?
      Want Ziyech was bij voorbaat al niet van plan langer te blijven.
      Meer betalen? Prima, maar dan terug betalen als je uit je contract stapt. En dan maar meteen alles terugbetalen.

      Het wordt steeds zinlozer die contracten. Dus dat salarisplafond verzekert je absoluut niet dat ze langer blijven.

      Conclusie: Bij die passanten is het zonde van het geld.

      Alleen dragende spelers die langer blijven. En Schone is de afgelopen jaren heel wat belangrijker voor Ajax geweest als Ziyech.

     8. Basisspeler

      Ziyech heeft voor 5 jr getekend en van te voren gezegd 2 jr te blijven. Moet jou zo veel uitleggen. Ben jij zo onnozel of doe je maar zo?

     9. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Basisspeler lees Litmanen zijn tweede zin, hij hoeft dus geen uitleg van jou schat ik in. Nogmaals lees eens een keer goed ipv metee typen als je namen Litmanen en Eug leest?.

 5. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Mensen geef het nog niet uit het WK is pas over drie jaar?. Wel top meer nog voor de eer dat Ajax hier voor gevraagd is.

 6. Iedereen heeft een mening

  Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Wie het verleden niet kent, krijgt geen grip op de toekomst. Wat mooi dat ons AJAX zo’n mooi verleden heeft en dit zich nu in de toekomst uit gaat betalen. ??????Laat maar komen die miljoenen.

 7. Iedereen heeft een mening

  Als ik AJAX was zou ik naast de JC Arena ook de kuip kopen en dat hok van psv. ????????

 8. Wenen 1995

  Hoppa, nu snel van de beurs af en 100 eigenaar worden van de Johan Cruyff Arena ???

 9. Lingeling

  Geniaal! Meteen hele Ajaxteam in de etalage, je kunt tegen alle spelers zeggen: “als je echt exposure wil hebben wacht je nog mooi tot dat WK”.

 10. Valentino

  En dan zegt men nog: ‘in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst’.
  Nou dit is toch een behoorlijke financiële garantie.

 11. Charka53

  En daar gaan we weer zal het weer niet eens over geld gaan wordt het niet eens tijd dat er wat aan het voetbal gedaan wordt maar dat blijkt niet zo belangrijk meer te zijn .

 12. Abcdeetje

  Het is wat hypocriet aangezien het statement “against modern football”, maar die centen zijn echt wel welkom.

 13. apeldoorn

  JEUGDOPLEIDING!
  Wim Jonk twrug
  Jordy Cruijff aanstellen
  La Ling!

  Haal Wenger, maak hem enthousiast zorg dat ie komt! De master van de jeugd en van met jeugd een goed- en aantrekkelijk spelend tream maken!

 14. Ptr

  Salaris plafond omhoog=spelers langer bij elkaar houden = meer kans op succes.

  1. Litmanen

   Denk je nou echt dat Justin ineens een echte Ajacied wordt als hij vijf ton per jaar meer gaat verdienen? Keep dreaming…

 15. Piewww

  Dit geld dan maar gebruiken om het salarisplafond op te krikken en eindelijk Ajax-waardige spelers aan te trekken.

  1. Wenen 1995

   Svp zelf opleiden…. Zo is Ajax groot geworden en hier danken we de uitverkiezing aan!

 16. Iamsterdam2015

  Kan je ook mooi het salaresplafond opkrikken en blijven er nu eindelijk ook spelers hangen. Al zou je de geldslaven van die bolle italiaanse pad altijd houden

 17. Ajax AB Barcelona

  Compleet belachelijk idee. Na de eerste keer doen weer dezelfde teams mee met de meest grote en absurde uitgaven aan salarissen en transfers. Vervolgens wordt het financiele gat nog groter. Opzet is gewoon bedoeld voor de grote clubs. Eenmalige deelname door Ajax is even een goedmakertje bij de start. Maar ja, mensen zien euro’s en worden gek.

   1. Litmanen

    Niks toe te voegen? Voor 57 miljoen wil ik wel even niets toevoegen hoor!

  1. M800M

   Wel leuk dat we 57 miljoen gratis geld krijgen voor die ene keer toch? Voor de rest heb je helaas wel gelijk, daarna wordt die 1,5 MILJARD!!! elke vier jaar over de toch al rijkste clubs verdeeld.. uiteindelijk is het financieel nooit meer in te halen. Of het veel exposure oplevert weet ik ook niet, als het knock-out rondes zijn dan worden we wrs ronde 1 al uitgeshakeld.

  2. De Nees

   Gelukkig wat posts die verder zien dan die zak geld. Dit WK is een nieuwe gala bal voor die vaste elite poenerige clubs om zich nog verder te verrijken. Wat zal de winnaar ontvangen, een half miljard? De kloof wordt maar groter en groter tussen de vaste top 10 clubs en alles daaronder. Je zag gister met de EL finale al een voorbeeld, een CL club die geen kans laat een EL club, geen ene ruk aan. Vorig jaar ook al, die herinneren we ons ook nog wel.

 18. a.p.

  mooi , heel mooi, zoveel geld straks op de bank. Maaaarrrr ik ben voetbalsupporter en wil heel graag Ajax zien voetballen en kampioen worden!

 19. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Off topic.
  Atletico wint EL, belangrijk voor Ajax want nu verdwijnt de Franse nummer drie uit voorrondes CL volgend jaar. Die zijn nu rechtstreeks geplaatst.
  En in eerste ronde kunnen we nu geen Turkse nummer 2 meer loten, want die gaan naar Q3.
  Dus we loten Sturm Graz of PAOK in ronde 1. Bij winst iig zeker van groepsfase EL.
  Maar kans dat je CL haalt word door vanavond ook weer stuk groter.
  Felicitat Atleti??. Leuke bijkomstigheid nu kan Feyenoord niet rechtstreeks naar groepsfase, wat gekund had bij overwining OM
  Topavond dus ??

  1. Ajax AB Barcelona

   In Europa spelen Ned. Clubs. Elk goed resultaat telt, ook dat van Feijenoord. Ik zou dus zeggen “helaas” voor Feijenoord. Voor het Nederlandse voetbal is het nl. niet leuk. Ongelooflijke eikel dat je bent.

  2. Cootje Adriaanse

   En aan clubs als Sturm Graz wn PAOK zullen we al meer dan onze handen vol hebben….

  3. Litmanen

   Hee Eug. ik lees net dat je een eikel bent! Je hebt overigens gelijk, goed voor Ajax. Het lijkt mij niet belangrijk hoe andere Nederlandse clubs hier uit springen.

   Verder weer aangetoond, ondanks dat ik onlangs door het clubje weer voor gek werd verklaard: Franse clubs winnen nooit wat, dus die Franse competitie stelt niet zoveel voor.
   In al die tientallen jaren, twee Europacups, erg schraal, als je weet dat ons kleine kutlandje alleen al vijf Europacups 1 heeft gewonnen.

   Vorig jaar bood Ajax meer tegenstand tegen United, dan Marseille vanavond. Terwijl die met een “iets” grotere begroting werken.

   1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    Ja Litmanen ik las het. Ach ik laat hem maar weer gaan. Het was trpuwens of gunstig voor Ajax of gunstig voor Feyenoord. Het is dus ook nog eens dom commentaar…….of hij moet meer vertrouwen hebben in Fwyenoord…….ach
    Laat maar gaan.

    Wat betreft Frankrijk ja het is dat ze PSG hebben. Maar als geheel zie ik ze beetje als niveau Rusland, hoewel dat land in breedte denk ik sterker zal zijn.

    Spanje La Liga ja daar is niet tegen aan te voetballen. Onvoorstelbaar?
    Heersers in Europa.

    1. Ajax AB Barcelona

     Je laat het gaan en noemt het dom comnentaar? Verder draai je weer direct. Je zegt letterlijk dat het een leuke bijkomstigheid is dat Feijenoord niet rechtstreeks naar de groepsfase kan. Vervolgens ontken je dit. Ongelooflijk wat een stumpertjes zijn jullie toch. Richt een theekransje op, er zijn vast nog wel een paar losers te vinden die meegaan. Tering, zelden kom je zulke stupide mensen tegelijk tegen. Zijn jullie tegen een bus gelopen?

   2. Ajax AB Barcelona

    Ach, die zwakke Fransen mogen komend seizoen 2 teams rechtstreeks aan de CL leveren plus één via de voorronde. Stelt niets voor. Verder ben je niet lief naar Eug. Hij kan niet reageren want dan is die reactie ook indirect aan dat “clubje” en dat wil hij niet. Zou jij ook niet meer doen trouwens. Maar ja, dat heb je nooit gezegd net als die bus he (ze voelen er toch niets van). Je lastste zin is echt heel triest gezien jouw eigen eerdere commentaren op deze wedstrijd.

   1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    Kijk nou uit Emous1978, voor je het weet ben je een “ongelofelijke eikel” ??.
    Nou ik gun Feyenoord en PSV HELEMAAL NIETS in Europa…..
    En dat gelul over NL belang dat geloof ik wel. Als Ajax gewoon doet wat het moet doen in Europa blijft coefficient hoog genoeg in Europa om er beter voor te staan dan nu. Daar hebben we die gasten niet echt oor nodig.
    De andere clubs zoals AZ of Vitesse die juich ik wel toe in Europa. Maar die twee absoluut niet
    Ik kan het niet voor elkaar krijgen om daarvoor te juichen

    1. Ajax AB Barcelona

     Tsja, wie zijn hier nu de marionettenpoppetjes. Ik trek aan de touwtjes en zowel Nietmanen en Zeugie reageren. Weliswaar niet direct maar wel zeer indirect. Slapjanussen zijn het. Zo makkelijk te voeren met feiten. Dom commentaar en proberen slim over te komen.

    2. De Nees

     Eug had jouw niet zo anti fey en pisvee verwacht ?. Maar pisvee ga ik in mee, lukt me ook niet maar iets te gunnen aan hun. Fey ach pakken ze punten ok, pakken ze niks dan boeit het me niet. Maar die andere NL clubs heb je werkelijk geen ruk aan (mss AZ soms), pakken zelden wat zelfs niet tegen nooit-van-gehoord-FC. De vele voorrondes spelen vind ik echt goed, d’r is een reden waarom je daar belandt! En kom je er uiteindelijk door dan heb je ook idd wat te zoeken europees. Kan niet beter zo.

     1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Kijk De Nees that is the spirit. Hou je vast EENS ??

     2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Ik heb zelfs een keer voor die grote Tsjech, Koller?, moeten juichen om die beker maar niet in Rotterdam te krijgen, helaas schoot die Pierre alle vrije trappen erin vanuit werkelijk elke hoek.

     3. De Nees

      Waarom moet ik me vasthouden Eug? Voor wie hier? Als we eens zijn ok toch, geef geen reet om welke fittie of kamp ook. Geef zoet en zuur aan hoe het uitkomt, net als ze dat bij mij mogen doen en daarna gewoon weer door 1 deur.

     4. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      De Nees ik bedoelde hou je vast dat je niet van je stoel valt dat ik een keer eens ben met je??
      We hebben laatst paar keer mmooie discussies gehad vandaar??, en die fitties probeer ik af te bouwen. Gaat aardig volgens mij laatste paar dagen. Ik moet er idd meer in gaan staan zoals jij dat doet en bijv zoals br dat ook doet.

     5. De Nees

      Ah ok…dacht dat ik moest oppassen. AB ff opzouten, niet aldoor je neus tussen steken. ?

     6. Ajax AB Barcelona

      Nees, maak ik zelf uit. Sorry. Waar Zeug en Litmanen zijn, ben ik ook. Wen er maar aan. Ik maak voor niemand een uitzondering.

     7. De Nees

      Jij bent heel stoer achter je scherm AB, keer op keer dat jij dat wel uitmaakt. Durf te wedden dat je dat face to face niet vaak zegt tegen iemand, doe het dan hier ook niet als je een echte vent bent. Vraag je dus niet iedere keer te bemoeien, je hoeft hier niet de forum politie uit te hangen.

     8. Ajax AB Barcelona

      Beste Nees, ik doe mij hier niet anders voor dan in “real life” echt niet. Ik ben geen stumpertje. Als je alles goed gevolgd hebt dan kan je exact weten waar ik woon en dus wie ik ben. Dat kan ik hier verder maar van één ander persoon zeggen. Dus nu niet gek gaan doen. Ik ben daarnaast geen forum politie ik heb gewoon een pest hekel aan zeug en Litmanen. Ik laat geen kans onbenut dat te laten blijken. Helaas kan dat alleen via het gorum want zij zijn wel anoniem. Dus ….. ik maak uit wat ik hier doe. Klopt.

    3. Ajax AB Barcelona

     Goh, ik ben blij met elk goed Europees resultaat van elke Nederlandse club. Juichen is misschien iets teveel gezegd maar blij word ik er wel van. Ik denk maar zo, als Ajax mede dankzij oa Feijenoord en PSV geen voorronde CL hoeft te spelen vind ik dat mooi. Dus met elk goed Europees resultaat ben ik blij. Ajax kan het niet alleen. Dat is stom denkwerk.

    4. De Nees

     Neemt niet weg AB dat je een hele hele grote meneer bent achter je pc. Je doet je hier zeer zeker anders voor, in real life ga je vast niet zo te keer want je komt daar echt wel een verkeerde tegen. Tegen stumpertjes als seis kan je je met naam en adres tof voordoen maar vast niet tegen iemand van een ander formaat. Klop je zelf daarom maar niet te hard op de borst. Als ik een normaal post heb met je grote vijand dan zou je uit respect naar mij je ook een beetje kunnen inhouden. Maar nee, je hebt een mantra in je kop voor niemand een uitzondering, heb je zo’n lage zelfbeeld vriend dat je dit soort zielige principes nodig hebt? hier veilig achter je scherm kan je helemaal los en niemand die je kan afremmen, hoe laf ben je dan en hoe geweldig is dit voor zwakke karakters. Maar je hebt schijnbaar dit soort laffe handvaten nodig om voor jezelf wat voor te stellen. Een forum vraagt ook een stukje verantwoordelijkheid van jezelf, wijs niet naar een ander maar kijk eerst naar je eigen optredens. Als je wat meer persoonlijkheid hebt dan communiceer je anders en benader je vriend en vijand op een heel andere manier. Volwassenheid blijkt nooit uit je leeftijd maar hoe je met je verantwoordelijkheden omgaat. Nooit aan jouw besteed zeker.

     1. Ajax AB Barcelona

      Ach Nees, laten we het maar niet over postuur hebben. Je mag het geloven of niet maar ik heb jaren deelgenomen aan de Highland games en dan niet als bedrijfsuitje. Ik stap dus niet zo snel opzij. Daarnaast ben ik ook wel eens de “verkeerde” tegengekomen. All in the game. Verder hoef ik hier niets “voor te stellen”. Ik reageer zoals ik altijd en overal reageer en ik heb daar nog nooit spijt van gehad. Idioten val ik aan, simpel. Doet een ander normaal, is er niets aan de hand. Als ik kijk waar mij dat gebracht heeft ben ik zeer tevreden. Kortom, ik brn verre van zielig. Je kent me verder niet dus je weet er niets van. Maar je mag denken wat je wil, vrij forum en ik mag reageren waar en wanneer ik dat wil.

     2. De Nees

      Wees maar trots op jezelf en wat je heeft gebracht, maar val anderen niet lastig met je geweldige prestaties en hoe je in het leven staat. Niet iedereen is gediend van je geweldige principes hoe om te gaan met mensen. Je schrikt mij niet af met je hulkverhalen, je weet i.e.g heel goed wat ik bedoel. Ik ben geen seis of litmanen dus denk goed na voordat je denkt mij iets voor de voeten te werpen, want ik zie dat je steeds bijdehanter begint te antwoorden.

 20. timkloppers

  hierbij pak je meteen 57 miljoen op psv en de rest. Tel daarbij op dat onze spelers voor meer de deur uitgaan. nu zorgen dat we dan ook een selectie neerzetten die kampioen wordt en CL haalt. Dan lig je straks dikke 200miljoen voor op psv. dan moeten wij het Bayern van Nederland worden

 21. timkloppers

  zodra het wk clubs wereldkundig wordt per direct ook salaris plafond omhoog voor degenen die het qua kwaliteit verdienen.

 22. fjonkman

  Ook een mooie reden voor goede spelers uit het buitenland om bij Ajax te willen komen..

 23. Slingertje.

  Het is te hopen dat er dan een goed team staat zodat we niet het lachertje worden van dat mooie toernooi.

 24. ems

  Ervaring inkopen en salarisplafond omhoog indien spelers steunpilaren blijken te zijn.

Comments are closed.