There are no ads, please add some


Ziyech winnaar Gouden Schoen, Matthijs de Ligt wint brons

Hakim Ziyech heeft naast dat hij eerder al door de Ajax supporters was gekozen tot beste speler van afgelopen seizoen nog een persoonlijke prijs binnen gehaald. De Marokkaan is winnaar geworden van de Gouden Schoen; de prijs voor de beste speler van de Eredivisie. De prijs zal aan het begin van het nieuwe seizoen op het 37e Gala Voetballer van het Jaar uitgereikt worden. Mathijs de Ligt zal daarbij ook een prijs ontvangen, omdat de jonge verdediger van Ajax de Bronzen Schoen in de wacht wist te slepen. Volgende week wordt bovendien ook bekend gemaakt welke speler het Talent van het Jaar is.

Chef-rapporteur van De Telegraaf Dick Schneider van de oud-internationals, die iedere week de spelers beoordelen en een cijfer geven is lovend over Ziyech. “Voor de zoveelste keer is de eindstand een afspiegeling van een heel seizoen, waarin altijd de juiste winnaars komen bovendrijven,” aldus Schneider. “Voor spelers als Ziyech ga je naar het stadion. Hij stak afgelopen seizoen in de Eredivisie met kop en schouders boven de rest uit. Een meer dan terechte nummer één.”

Rapporteur Peter Boeve kan zich daar alleen maar bij aansluiten. “Wat mij opvalt is dat Ziyech ook de meeste ballen verovert en sterk is in de omschakeling. Dat wordt nog wel eens onderbelicht. Als je goed bent neem je ook risico’s en dat doet Hakim,” geeft Boeve aan. “Hij is een echte winnaar en daar kan ik van genieten als ik hem zie spelen. Hij is gewoon de beste speler van de Eredivisie en ik begrijp dat hij het hogerop wil zoeken. Dat moet hij ook doen.”

Schneider is ook vol lof over Bronzen Schoen-winnaar Matthijs de Ligt. “Matthijs is een zekerheid geworden achterin. Hij staat sterk in zijn schoenen. Kijk maar eens naar zijn debuut in het Nederlands elftal waarin hij in de beslissende wedstrijd voor WK-plaatsing een dure fout maakte en zich daarna geweldig heeft hersteld,” zegt hij over de verdediger. “Hij kreeg na die wedstrijd ’bagger’ over zich heen. Dan moet je mentaal heel sterk zijn. Van deze speler kunnen we nog jarenlang genieten. Hij gaat een grote toekomst tegemoet.”

Gerelateerde posts

13 reacties

 1. AFCA my World

  Meer als terecht,hij is de afgelopen kleine 2 jaar bij Ajax ontzettend gegroeid,eerst onder Bosz daarna op,eigen kracht, hoewel er een paar mensen hem uitvloten is de grootste groep toch fan hem, we zullen hem ontzettend gaan missen,maar ja dat hij hoger op wil is logisch ! ⚽️

 2. theomar

  Zonde dat hij vertrekt. Maar begrijpelijk, als je zo verguisd wordt door je eigen supporters. Ik denk dat hij nog veel leuke dingen had kunnen doen voor Ajax, maar helaas is het te laat. Terechte winnaar van de gouden schoen.

  1. Mr Ajax

   Zeker te weten, maar hij is nog niet weg he, moet wel een serieus bod gaan komen!

 3. AjaxKat

  Ik hoop dat de haters van hem dit lezen, met name dat stuk van Peter Boeve. Voetballend klopt Ziyech helemaal maar hij miste toch dat natuurlijke leiderschap op het veld wat Klaassen wel van nature heeft én hij mist een dikkere huid. Dan had ie alle kritiek van zich af kunnen schudden en was ie minstens nog een seizoen gebleven. Denk dat ie zo klaar is met Ajax dat ie bij terugkomst ooit in NL eerder voor psv kiest of zo. Jammer dat het zo liep.

 4. Zlatan4ever

  Welke haters AjaxKat?
  Er zijn supporters die Ziyech niet erg sympathiek vinden over komen. Maar dat betekend nog niet dat je iemand haat ?
  Ik weet zeker dat net als ik iedere Ajax-supporter Ziyech een geweldige voetballer vinden.
  Maar kritiek negatief of positief moet altijd kunnen, zeker als je bij Ajax speelt.

  1. AjaxKat

   De uitfluiters. En hier heeft Ziyech ook genoeg kritiek gehad over passes die niet aankwamen. Daarom schreef ik ook dat ie een dikkere huid mist.

 5. a.p.

  gefeliciteerd Ziyech nummer 1 in Nederland! jammer dat jij en …ons geen landskampioenschap gebracht hebt .

 6. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Hakim gefeliciteerd met winnen van Gouden Schoen. Bij vlagen van je genoten. Ik had BR beloofd laatste 5 wedstrijden puur op je positieve kanten te letten. Als je dat kunt en doet ben je inderdaad een sieraad voor de Eredivisie. Uitgeleerd zoals je zelf zegt? Nee daar be ik het mee oneens zie bijv PSV uit. Daar stond glansrijk AZ thuis weer tegenover. Gister niet veel bijzonders maar dan wel weer prachtbal op Justin, waar je goede klik mee hebt.
  Al met al vind ik persoonlijk dit allemaal te wisselvallig om te spreken van een absolute topvoetballer.
  Desaliettemin in Erediisie een van de betere, persoonlijk vond ik De Ligt en Van Ginkel meer waarde hebben voor resp Ajax en PSV, maar het is je gegund. Nu op naar mooi WK. Mooie tegenstanders met Spanje en Portugal
  Laat je zien

 7. Lingeling

  Die uitfluiters zijn echt niet de reden dat hij mogelijk vertrekt maar het niveau van de Eredivisie en het gekloot bij Ajax wel. Heeft Haakje al een club achter zich aan eigenlijk?

Reageren is niet mogelijk.