There are no ads, please add some


Ajax moet voor behalen Champions League drie voorronden overleven

Ajax sluit het seizoen af als nummer twee van de eredivisie. Dat betekent voorronde Champions League. Ajax stroomt in tijdens de tweede voorronde en om de groepsfase van de CL te halen moet het, in tegenstelling tot eerdere seizoenen, niet twee maar in totaal maar liefst drie voorronden zien te overleven! Als Ajax het eerste tweeluik (de tweede voorronde) overleeft, is het in ieder geval zeker van een startbewijs voor de Europa League.

Als Ajax in de eerste CL-voorronde direct onderuit gaat, moet het nog twee voorronden winnend afsluiten voordat het meedoet aan de loting van de Europa League. We kunnen dus wel stellen dat het eerste Europese tweeluik nogal impact heeft op de rest van het seizoen.

De eerste wedstrijd in de tweede CL-voorronde staat al dinsdag 24 of woensdag 25 juli op het programma. Ajax stuit op de nummer twee van Oostenrijk, Griekenland, Tsjechië, Turkije of Zwitserland. De definitieve tegenstander is pas duidelijk als alle competities zijn afgelopen. Ook weten we dan pas meer over een geplaatste status.

Gerelateerde posts

37 reacties

    1. jood84

     ik denk dat er weinig mensen zijn met vertrouwen in Haggie net als van der sar🙈

 1. Gert Bals

  Gewoon dreigen met een wissel in de 89e minuut en de tegenstander geeft meteen op.

   1. Gert Bals

    Persconferentie vooraf van de twee trainers.
    Ten Hag mag starten en begint met een verhaal over de mogelijke kwaliteiten van de tegenstander, de mogelijk en onmogelijkheden van Ajax bij eventuele dominantie waarbij de wedstrijd gekanteld wordt bij de tweede wissel.
    De trainer van de tegenpartij kijkt verschrikt naar ten Hag, geeft hem een hand en zegt: gefeliciteerd, ik heb er geen klote van verstaan maar wil ook nooit meer iets horen. De weg naar de finale ligt open.

    1. Yindi

     Hoop eigenlijk dat die tegenstanders erg hoog in de concentratie zitten. Dat heeft Ten Hag meteen door!! Hij neemt dan onmiddelijk de dominantie over door twee keer te wisselen. In de 88e en de 90e minuut als wij al lang weer zitten te kantelen.

 2. Mr Ajax

  Wordt weer spannend, belangrijkste wedstrijden zijn meteen de eerste wedstrijden!!

 3. Wenen 1995

  Ben benieuwd. Lach me rot als Ajax wel het hoofdtoernooi haalt en PSV niet….

  1. De Nees

   Da’s waar ook die pisvlekken moeten ook nog een voorronde spelen, hoop dat ze er meteen uitvliegen.

   1. fjonkman

    Jij denkt ook niet verder dan je neus lang is hè Nees? Dat we in de competitie tegen Psv en Feijenoord zijn is prima hoor, maar in de Europese toernooien hoop ik dat ALLE Nederlandse clubs ver komen! Als Ajax en psv er meteen weer uitvliegen, glijden we als LAND alleen maar verder af richting niveau Liechtenstein. Af en toe krijg ik echt het idee dat bijna niemand doorheeft dat het ook in ons belang is als alle Nederlandse clubs het goed doen in Europa… maar ja…..

   2. De Nees

    Fjonkman serieus je hebt helemaal gelijk jonge. 😁 Snap het ook wel van het landsbelang, maar kan die pisvlekken gewoon niks gunnen, kijk ook nooit naar hun alleen als ik weet dat ze hebben verloren dan ga ik er goed voor zitten. Feuenoord wel en alle andere clubs, maar sorry FC Schijtbakkenvoetbal krijg ik niet verteerd. Mss als we hun 5 jaar achtereen te kakken zetten is die antipathie even weg, maar nu ff niet. Maar je hebt wel gelijk. 🤪

 4. Ajax 1

  Meteen duidelijk of het een leuk seizoen wordt of niet. Weer een seizoen geen europees zou drama zijn.

 5. Peter kopsterk

  Ze moeten goed voorbereid en topfit zijn voor de tweede voorronde. Worden geen gemakkelijke tegenstanders.

   1. Peter kopsterk

    Ff goed lezen Ajax1958. Ze beginnen in de 2de voorronde. Dan de 3de en eventueel de 4de voorronde. Zou eerst naar de opticien gaan😂😂

    1. Ajax1958

     Ja dus 3 voorrondes, kansloos als weet wie je in de 3e rknde allemaal tegen kan komen

    2. AjaxKat

     Je kunt goed voorbereid en topfit zijn, maar dan nog hebben we het jaarlijkse probleem dat sterkhouders op dat moment zijn verkocht of nog worden verkocht. En voor volgend seizoen is dat bijna de halve basis. Nieuwe spelers moeten wennen aan club, trainer en andersom. Een seizoen geleden hadden veel spelers binnen Ajax een Europese finale in de benen. Helaas door situatie Nouri (denk ik echt) kon er in die beginfase geen vuist gemaakt worden in Europa. Hierdoor hebben jongens als Frenkie, Donny etc geen Europese ervaring. Ben toch ergens bang dat er sprake zal zijn van wat ze in de vechtsport ‘ringrust’ noemen. Dat sporters te lang niet op hoog niveau hebben gesport en dat er een soort drempel(vrees) is. Ik hoop echt dat ze Europees voetbal halen, maar ik zie het echt heel somber in. En met Hag helemaal.

  1. ems

   En als je ze niet meer kan houden zorg dan dat ze je wel de CL/EL in helpen

 6. Mijn Club

  De eerste tegestander zal normaliter niet van een (te) hoog niveau zijn. Die stromen pas in de tweede voorronde in. Maar ja, in die periode kan elke tegenstander reeds te goed zijn. Soms winnen we dan nog niet eens van een zaterdag amateurclub …. dus laten we hopen dat men zeeeeeeer tijdig aan de voorbereiding begint komend seizoen.

 7. theomar

  Ajax speelt elk jaar dramatisch aan het begin van het seizoen. Waarom zouden ze nu wel goed beginnen? Ik voorspel: het wordt weer billenknijpen. En makkelijke tegenstanders krijgen we niet (de eerste tegenstander wordt al lastig). Jammer, maar het is niet anders.

 8. AFCA my World

  Gelijk al een gelijkwaardige tegenstander een nummer 2 uit 1 van de genoemde landen , auw ! ⚽️

 9. Ajaxfoort

  Het is financieel een topper als ze het halen. Sportief gezien zie ik ze liever in de EL spelen. Dit Ajax heeft echt niets te zoeken op het hoogste Europese podium. Dat wordt weer 6 wedstrijden ergeren en dan hopen dat ze alsnog in de EL mee kunnen doen.

 10. Zlatan4ever

  1 voorronde of 4 , Ajax moet gewoon aan de bak. Hopelijk tegen die tijd een uitgebalanceerd team die iets kan waar maken….

  1. ems

   Vaak zat wel gelukt, dus Ten H maak je borst maar nat. Als je dit verkloot zit het voor jou er weer op.

 11. Cootje Adriaanse

  Als ik het bericht lees, komt bij mij maar één woord op:

  Kansloos.

  😕

  1. De Nees

   Ja bij mij ook Cootje. CL uit het hoofd zetten, moeten al blij zijn als 1 CL-tegenstander overwonnen wordt dan kan je alvast meteen de EL in, want een 2e CL-tegenstander overleven dat zou een huzarenstukje zijn, lijkt me niet reëel met dit Ajax. Verlies je van de 1e CL-tegenstander dan kan je dus 2 voorrondes gaan spelen voor een EL ticket, lijkt me meer het niveau van Ajax. Lukt zelfs dat niet dan zijn we zo triest geworden, niet meer dan een ED club. Op zich wel goed al deze hordes, dan zie je meteen waar je staat met je club, als je niks kan dan hoor je dus niet eens EL te spelen. Toedeledoki.

 12. a.p.

  ook ik zie het helaas somber in. Vooral omdat ik denk dat veel beeld bepalende spelers ons Ajax gaan verlaten

 13. De Nees

  De eerste tegensstander daar staat en valt zowat alles mee, ff snel gecheckt mogelijke nrs 2, los even van geplaatste status:
  Turkije: Galatasaray, Istanbul Basaksehir, Fenerbahce
  Griekenland: PAOK, Olympiakos Piraeus
  Oostenrijk: Sturm Graz
  Tjechie: Slavia Praag, Sigma Olomouc
  Zwitserland: FC Basel
  Allemaal gewaagd aan Ajax, zie niks makkelijks zelfs Basaksehir en Sigma waar bij mij amper een belletje gaat rinkelen, maar dat ligt meer aan mij. 🤓

  1. De Nees

   Nou Ajax ga je huiswerk doen, begin maar te analyseren, wat zijn dit voor ploegen. Oud, jong, counterploegen, technische, aanvallende, ervaren en wat niet meer? Doe tenminste iets en selecteer in juni je team naar wat gevraagd wordt. Niet weer op hoop van zegen en jeugdig talent in het diepe gooien en kijken maar waar het schip strand om daarna te gaan janken waar ging het fout. Ja: ‘we domineerden, maar waren niet scherp, onder de indruk enzo, ja dit is europees he dan wordt elke fout afgestraft, maar moet volgende keer echt beter…’ Opzouten met die smoezen en handel als een profclub. Zo, niet dat ze luisteren maar what the ef. 🤓

 14. Iceman

  Ik als Echte Ajacied zegt dat Ajax het niet gaat redden. Ik hoopt het van harte wel maar iets mij dat ze het niet halen zeker niet met Ten Hag hij raaskaalt alleen al voor de Camera’s als hij een interview moet geven dus ik denk het niet….. of topic Viergever naar die pisvlekken bah hier krijgt Ajax spijt van straks tegen Ajax scoort hij let maar op.

 15. Slingertje.

  Dat gaat een hele kluif worden want je weet niet wie er allemaal gaan vertrekken en wat daarvoor terug gaat komen.
  De nummers 2 zijn vaak lastige tegenstanders.

Reageren is niet mogelijk.