Mazraoui: ‘Voor mij persoonlijk is dit een topseizoen en volgend jaar wil ik deze lijn doortrekken’

Voor Noussair Mazraoui was het afgelopen seizoen persoonlijk een topseizoen, zo verteld hij aan in gesprek met Voetbal International. “De titel met Jong Ajax, debuteren in Ajax 1 en een nieuw contract. Voor mij persoonlijk is dit een topseizoen en volgend jaar wil ik deze lijn doortrekken,” aldus Mazraoui.

Het scheelde niet veel of de multifunctionele middenvelder had niet meer bij Ajax gespeeld. “Vorig seizoen was ik een paar maanden de enige speler bij de beloften zonder contract. Hoewel ik de hele jeugdopleiding van Ajax had doorlopen, al elf jaar bij de club speelde, waren ze nog niet overtuigd. Dat merkte ik in mijn laatste jaar in de A1 en daar kwam een blessure bovenop,” geeft hij aan. “In de laatste drie maanden van het seizoen mochten veel jeugdspelers met de beloften meetrainen, zodat de spelers over wie ze twijfelden het alsnog konden afdwingen. Ik kreeg net in die periode een enkelblessure, waardoor ik die kans niet kreeg.”

Door hard te blijven werken kwam het alsnog goed voor Mazraoui. “Vorig seizoen was het dus een soort stageperiode voor mij, en gelukkig kon ik onder Marcel Keizer laten zien dat ik toch voldoende kwaliteiten bezat voor een toekomst bij Ajax. Ik kreeg alsnog een contract en sindsdien is het snel gegaan,” zegt de jeugdinternational van Marokko. “Na anderhalf jaar Jong Ajax ben ik nu onderdeel van de eerste selectie. Daar ben ik trots op, omdat ik het niet cadeau heb gekregen.”

Related posts

20 Comments

    1. Ajax 1

     Hij kan op veel posities spelen. Daar wil je er een paar v hebben.
     Maar zou het misschien de rb zijm waar we al jaren op wachten? Laat het maar zien kerel!

    2. De Nees

     Dit soort vechters zien we graag. Goeie lengte ook, met paar jaar ook een sterk lichaam.

 1. -buitenkantje rechts-

  Multifunctionele speler.. dat kan alleen met zeer veel talent. Genoten van hem afgelopen zondag. Een revelatie als rechtsback gewoon uit eigen jeugd. Wie snapt de bijna 10 Milj die Ajax heeft uitgegeven voor Kristensen en Orejuela? Dit bewijst dat er veel beter naar eigen jeugd gekeken en in eigen jeugd geïnvesteerd moet worden. Geef Jonk een tweede kans!!

 2. Wenen 1995

  De jeugd heeft de toekomst! Hopelijk breken er snel nog meer door.

  1. Gert Bals

   Laat de huidige doorgebroken jeugd nu eerst maar eens constant presteren

 3. Kingkong

  Mazraoui we geloven in je jij komt er wel met de juiste instelling.

 4. AFCA my World

  Dat is de spirit die je nodig hebt,hopelijk blijft hij nog lang en kan nog groeien ! ⚽️

 5. Zlatan4ever

  Mazraoui komt er wel, goede instelling en een geweldig talent

 6. JohnDoe77

  Nu zorgen dat hij ook een keer voor het Nederlands elftal wordt uitgenodigd, anders krijgen we weer een Ziyech voorval!

 7. a.p.

  ook ik heb afgelopen zondag van je genoten, koppie erbij houden en je komt er wel.

 8. Slingertje.

  Hij kan de vaste rechtsback gaan worden komend seizoen als hij deze lijn doorzet.

Comments are closed.