There are no ads, please add some


Gametalk Ajax – VVV: Volg de wedstrijd via ons Twitter account en/of praat mee en win!

Ajax speelt vanavond de competitie thuiswedstrijd tegen VVV Venlo. De vraag is of Ajax de mokerslag van afgelopen zondag tegen psv van zich af kan zetten. Wil de ploeg de tweede plaats vasthouden, die recht geeft op voorronde Champions League dan zal het wel moeten. Met nog drie wedstrijden te gaan mag de tweede plaats niet uit handen worden gegeven. Een overwinning op VVV-Venlo donderdagavond is dan ook meer dan welkom. Zeker omdat ook nog het rechtstreekse treffen met nummer drie; AZ, de volgende speelronde nog op de agenda staat. AZ won woensdagavond van Vitesse (4-3) en is Ajax tot op twee punten genaderd.

Vraag is of Hakim Ziyech aan de aftrap verschijnt.De Marokkaans international kreeg zondag een duw van een zogenaamde supporter die met zijn maatjes het in de kop had gehaald de spelersbus op te wachten bij de ArenA. Ziyech lijkt klaar met Ajax. Hij verwijderde alle verwijzingen naar Ajax op zijn instagram account en meer dan ooit lijkt een breuk tussen speler en club aanstaande.

“Wij moeten winnen, die plicht hebben wij. Gewoon de wedstrijd, maar ook richting die tweede plek”, aldus Ten Hag tegenover Ajax TV. “Want dat is uiteindelijk een voorronde minder dan de kampioen. Dus dat is alles waard om er voor te gaan en alles te geven. Daarnaast wil je ook het publiek vermaken en wil je met een goed gevoel op vakantie gaan. Dus we hebben nog genoeg motivatie om voldoende energie op te wekken om de komende wedstrijden honderd procent te gaan”.

Blessures
Ajax moet het al tijden doen zonder de langdurig geblesseerden Frenkie de Jong (enkel), Daley Sinkgraven (knie), Nick Viergever (enkel), Vaclav Cerny (knie) en Benjamin van Leer (knie). VVV moet het doen zonder de geblesseerde Johnatan Opoku (kuit).

Schorsingen
Ajax kan geen beroep doen op Nico Tagliafico die zondag tegen PSV na twee gele kaarten met rood van het veld werd gestuurd. Ook Siem de Jong moet het duel met VVV laten schieten. Hij kwam tegen PSV als invaller binnen de lijnen maar kon vroegtijdig gaan douchen na een overtreding op Santiago Arias. De middenvelder is voor twee wedstrijden geschorst wegens ‘ernstig gemeen spel’. Bij VVV ontbreekt Clint Leemans door een schorsing.

Door alle schorsingen en blessures heeft Ten Hag twee debutanten opgenomen in zijn wedstrijdselectie: Jurgen Ekkelenkamp en Azor Matusiwa. Volgens het Algemeen Dagblad zal de plek van Tagliafico worden ingevuld door Mitchell Bakker, die daarmee zijn debuut maakt in de hoofdmacht van Ajax. Joël Veltman lijkt op rechts weer de voorkeur te krijgen boven Rasmus Kristensen.

Vermoedelijke opstellingen:

Ajax: Onana, Veltman, De Ligt, Wöber, Bakker, Ziyech, Schöne, Van de Beek, Neres, Huntelaar, Kluivert.

VVV: Unnerstall, Rutten, Promes, Röseler, Janssen, Post, Seuntjens, Van Bruggen, Van Crooy, Thy, Castelen.

Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens geven wij weer een mooie tekening weg van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.Gerelateerde posts

15 reacties

 1. a.p.

  het enige wat nu nog telt is de 2e plaats, met wie is niet belangrijk , als er maar gewonnen wordt .

 2. ajaxpers

  Onana
  Orejuala, De Ligt, Wober, Viergever
  Ziyech, Etieng (schone), Donny
  Kluivert, Dolberg (kjh), Neres (johnson)

 3. Jimmy1971

  Ben bang dat de boys nu helemaal niet meer te motiveren zijn , maar ik heb in deze graag ongelijk..

 4. Marc Overdwars

  Hopen op een voetbalgala van meer dan 40 minuten.
  En niet een te negatieve uitfluit sfeer met witte zakdoeken.

  Veel inzet en goed spel is het enige medicijn ertegen

 5. Peter kopsterk

  Als ze voorronde willen spelen zal er gewonnen moeten worden. Trouwens VVV mist hun beste man Leemans.

 6. Ajax 1

  Ik neem aan dat ten hag bedoeld een voorronde meer dan de kampioen…….

  En ik hoop dat er wel protest zal zijn in het stadion en witte zakdoekjes. Ik neem er een mee althans. Tijd voor een signaal. En uiteraard moeten de spelers wel gewoon winnen en hoop ik dat we die met zijn allen ondersteunen.

 7. Gert Bals

  Voor het eerst dat ik een thuiswedstrijd laat schieten omdat ik er gewoon geen zin in heb. Ajax, bedankt.

 8. Cootje Adriaanse

  Hopen op goed spel en veel inzet??? Is al maanden niet aan de orde. Elke wedstrijd oogt Ajax alsof ze met tegenzin die 90 minuten moeten volmaken.

  En dan zouden de mannetjes er vanavond ineens zin in hebben? Hè lekker, laten we die tweede plek lekker vasthouden. Maken we toch nog met een voldaan gevoel het seizoen af.

  Wegwezen!

 9. Kingkong

  Ik hoop dat ten hag eindelijk begrijpt dat ajax van eigen kracht uitgaat wzawzb

 10. Charka53

  Nu nog een paar wedstrijden de neuzen dezelfde kant op en de tweede plek vast houden en dan maar gauw dit seizoen vergeten.

Reageren is niet mogelijk.