Ten Hag deelt waarschuwing uit aan Kluivert en De Ligt

Trainer Erik ten Hag is niet bepaald blij met het uitstapje van Matthijs de Ligt en Justin Kluivert na de interland tegen Portugal. Beide spelers keerden niet direct terug naar Amsterdam maar werden gesignaleerd in Barcelona en wakkerden daarmee de geruchtenstroom onbedoeld aan.

‘Je geeft spelers bepaalde vrijheden maar kennelijk weten ze daar nog niet goed mee om te gaan. De focus, de aandacht en het spanningsveld zijn dan toch even weg. Afgelopen zondag tegen FC Groningen zag je dat ook terug in de wedstrijd maar ik ben daar niet van geschrokken want ik weet waar de oorzaak ligt. Het goede was dat we in de wedstrijd bleven. Ik heb vooraf gezegd: vind een weg om te winnen. Dat kan moeilijk zijn, maar elke club heeft het wel eens moeilijk. Uiteindelijk hebben we de wedstrijd gekanteld en gewonnen.  Voor deze groep zal ik het in het vervolg zeker meenemen of het verstandig is om ze die vrijheden te geven’.

Bron: De Telegraaf

Related posts

40 Comments

 1. nick-afca95

  En dit is handig om met de hele wereld te delen? Die jongens zijn nog hardstikke jong joh. Dat je ze even verteld dat het nit handig is snap ik wel. Maar om het een waarschuwing te noemen, hun vrijheid in te perken en het vervolgens met de media te delen vind ik niet echt nodig.

  1. HURBIE

   Zou haast denken dat Haggie zelf altijd een heel braaf koorknaapje is geweest
   Nee Haggie dit zijn Amsterdams ingestelde jongens
   En die houden van een beetje pionieren
   Als je zo met al je spelers zo doet,maak je geen vrienden in dit team

    1. AjaxKat

     @nick afca: dit kwam via de media en social media al naar buiten. De info lag dus al (zeker een dag) op straat. Dan vind ik het terecht dat Ten Hag dit zo doet. En ze zijn jong ja maar ze staan wel in Ajax 1. Daar hoort een bepaalde mindset en levenswijze bij, ook voor jonge spelers. En dit is niet hun eerste seizoen in het eerste. Ze zouden dus beter moeten weten. Maar ja, het is een Kluivert hè. Dit kan gebeuren, niet slim van ze, nu weten ze het en door naar de volgende wedstrijd.

     Wat betreft Ten Hag, het lijkt nu net of het aan de internationals lag, maar zo’n beetje het hele elftal liet het zondag afweten.

     1. Litmanen

      Wat een boer is die Ten Hag toch!
      Eerst Younes schorsen omdat Frank de Boer dat achteraf op tv roept en nu die twee jongens aanspreken omdat het in de media kwam.

      Het was zeker geen slimme actie van die twee, maar de reactie van Ten Hag is nog veel dommer, net als bij Younes.

     2. JohnDoe77

      Die actie van Ten Hag is een reactie op de berichten op social media. Dom van de twee jeugdige spelers, niet zo negatief!

   1. De Ajacied

    Klopt dat dit zo niet naar buiten dient te komen,
    Maar hier is de pers geheel verantwoordelijk voor, hun gingen erover schrijven en vragen op de persconferentie,
    Maar daar in tegen zijn deze jongens gewoon profs, zo worden ze ook betaald dus dienen ook hun in de pas te lopen.
    Dit is mijn mening en niet iedereen zal hem delen maar goed,
    Gewoon winnen van Heracles en hopen op AZ dan kan het nog héél leuk voor ons worden
    ❌❌❌

    1. Mr Ajax

     Ach laat die jongens ff jong zijn, straftraining op maandag en het er niet meer over hebben!

 2. Charka53

  Omdat Ten Hag het niet op orde heeft schuift hij de zwarte piet maar naar de jonkies , stel je voor als we verloren hadden dan was het hun schuld , nou Ten Hag het wordt tijd dat jij Ajax maar eens laat voetballen IPV die jongens voor schut te zetten.

 3. Peter kopsterk

  Laat de jongens effe bijkomen van een interland. Ze weten heus wel waar ze mee bezig zijn. Om ze daar een waarschuwing voor te geven is wat overdreven.

  1. Litmanen

   Nou dat lieten die twee niet zien in Groningen, maar Ten Hag heeft hélemaal nog niets laten zien.

 4. heinz stuy

  Die ten Hag spoort niet hoor. Als je vrij bent, ben je vrij. Een werknemer is toch ook niet verplicht tegen zijn baas te zeggen waar hij naar toe gaat in zijn vrije tijd. In elke stad speelt wel een voetbalclub, dan mogen ze nergens naar toe. Geef ze een enkelband, dan kan je ze 24 uur volgen. Wat een idioot. Hadden ze opdracht zich te melden en zijn ze niet verschenen? Nee, ze waren vrij. Vervolgens openlijk de jongens op hun vingers tikken, belachelijk. Een ding is zeker, het bouwen van een team gaat hem nooit lukken. De jongens gaan echt nooit door het vuur voir ten Hag.
  Vervolgens die opmerking dat ze tegen Groningen in de wedstrijd bleven. Hij mag Groningen op zijn blote knietjes danken dat ze mededogen hadden. Normaal gesproken waren we gewoon met minimaal een nederlaag van 3-0 naar huis gestuurd. Wat voor een malloot heeft die Overmars toch binnen gehaald.

  1. heinz stuy

   Beste ten Hag, wil jij dan ajb tegen de hele selectie zeggen dat ze op hun vrije dag niet hun vader en/of moeder mogen bezoeken wanneer die niet in het Oosten van het land wonen. Gezien met name de vele buitenlanders bij Ajax lijkt me dat dan wel een noodzakelijke actie van je. Ongelooflijk trouwens dat er mensen zijn die het niet slim vonden. Laat doe ten Hag lekker een leger in het buitenland gaan drillen.

 5. ajaxpers

  Laat een tolk uit de achterhoek komen voor th dan kunnen we hem verstaan

  1. Amoebe

   Ik denk dat er bij ajax zeker 200 anderen rondlopen die nog veel lastiger zijn te verstaan.

 6. Slingertje.

  Dat maakt totaal geen indruk op die spelers zo’n waarschuwing van ten Hag.
  Ze hebben allang in hun kop dat ze willen vertrekken en zo lopen er nog een aantal rond bij Ajax.
  We moeten maar rekening houden met een leegloop komende zomer.

 7. ems

  Toch allemaal best lastig voor Overmars om de boel lang genoeg bij Ajax te houden. Een gelouterde trainer zou enorm helpen. Als we nu ook nog eens denken trainers op te moeten gaan leiden denik ik dat het mis gaat en talenten nog sneller weg zijn

 8. Koning Haarms Wolfs

  Ten Hag heeft geen benul wat het is om jong te zijn en erg veel talent te hebben. Zure zak van een oosterling.

 9. toonvs

  Lekker pamper in een keurs lijf doen geen vrijheden geven. Robots van ze maken ongeloofelijk wat een eikel zeg. De wedstrijd kantelde wees blij dat Groningen niet te veel scoorde. Anders was het na de eerste helft al over geweest.

 10. a.p.

  meester Ten Hag….zorg dat het gehele1e team weer bij de les is a.s. zondag

 11. -buitenkantje rechts-

  Hou dat intern Ten Hag! Zo sociaal onhandig dit… Via de media laten zien dat hij wel degelijk gezag heeft?

  1. EugAjax

   Eens BR geforceerd leidersschap tonen is altijd een slecht idee. Overigens heeft hij weldegelijk een punt maar dat terzijde. Traditioneel is een wedstrijd na interland break altijd zwaar. Zeker Groningen uit. Dan is dit niet handig. Topsporter ben je gewoon 24 uur per dag.

   1. -buitenkantje rechts-

    Lijkt mij dat je daar afspraken over hebt en op de hoogte bent van de verblijfplaats van de spelers.. lijkt nu alsof dit een volkomen verrassing is.

    1. EugAjax

     Ik denk dus dat Ten Hag dat nu ook bedoelt met inperken vrijheid vanaf nu. Ik vermoed dat die afspraken er nu niet zijn en nav dit nu wel ingevoerd gaat worden.

 12. Nummer 12

  Wat is ten Hag een sukkel zeg. Wat valt hij me toch tegen. Je verstaat geen reet van wat ie zegt, en dit ga je toch niet menen. Ga met (aanvallend) voetbal bezig aub. Geen goeie wedstrijd meer gezien, ga daar mee aan de slag.

 13. Finidi

  Tssssss,zo niet des Ajax dit,meneer de trainer ik zou zeggen laat zachtjes aan maar es wat op het veld zien man ipv politietje te spöllen,kinkel.

 14. Forever nr14

  Werkelijk, wie kan deze mafkees een halt toeroepen zeg, leer eerst eens praten joh tis om je kapot te schamen als je hoort brabbelen tijdens een persconferentie, precies dit niveau heeft ook je elftal.

 15. Forever nr14

  Die vent is toch echt niet goed bij z’n hoofd zeg! Wie deze drol aangesteld heeft moet ook z’n conclusies nemen. We worden steeds meer en meer het lachertje van europa

 16. Zlatan4ever

  Wat een bullshit voor niks.
  Kluivert jr. bracht een bezoek aan zijn vader en broertje en nam De Ligt mee….
  Wat is daar mis mee ?
  Gewoon een prive aktie.
  Als zijn vader in Frankrijk was waren ze daar heen gegaan.
  Brengt dat dan beide spelers ivm PSG ? Bullshit Ten Hag !!

 17. Cootje Adriaanse

  Ten Hag is ongeschikt voor Ajax. En net als Keizer slaat ie in de media ook een modderfiguur.

  1. Yindi

   Ten Hag deelt waarschuwing uit aan Kluivert en De Ligt???? Volgens mij zou dat precies andersom moeten zijn.

 18. heinz stuy

  Hoe vaker ik zijn commentaar lees hoe meer ik denk: ga nu maar weg. Je bent totaal ongeschikt voor Ajax en zeker voor een Ajax dat het van doorstroom van jeugd moet hebben. Daar moet je anders mee omgaan los van het feit dat je met niemand moet omgaan zoals hij dat wil. Wat mankeerde Utrecht om blij te zijn met die man. Onmogelijk gewoon.

 19. AFCA my World

  Ze zijn nog jong, zolang ze hun taken ook uitvoeren is er niets aan de hand ! ⚽️

 20. Jari10

  Wat een vreselijke lul is Ten Hag. Die snapt werkelijk nergens iets van. Ooit gaan ze. Dus koester ze. Die jongens zijn nog geen 20. Zitten echt op dit gelul te wachten. Echt een mis kneiter om Ten Hag aan te stellen.

Comments are closed.